NickTG Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Καλησπέρα. Θα ήθελα να πω την ιστορία μου σχετικά με ένα laptop Fujitsu-Siemens. Στις 28/4/2007 αγοράστηκε από ένα κατάστημα Κωτσόβολος ένα laptop Fujitsu-Siemens Pi1505 T5600 με διαβεβαίωση του πωλητή ότι έχει 2 χρόνια εγγύηση. Tην προηγούμενη βδομάδα χωρίς κανένα λόγο σταμάτησε να λειτουργεί. Φυσικά το πήγα στο εξουσιοδοτημένο service της εταιρείας όπου μου αρνήθηκαν την επισκευή του στα πλαίσια της εγγύησης λέγοντάς μου ότι έχει λήξει. Μετά από επικοινωνία μου με τα κεντρικά της εταιρείας μου απάντησαν το ίδιο. Τους ανέφερα τον παρακάτω νόμο: "Οδηγία 1999/44/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 25ης Μαΐου 1999, σχετικά με ορισμένες πτυχές της πώλησης και των εγγυήσεων καταναλωτικών αγαθών η Ελλάδα εναρμονίστηκε με τον ν. 3043/2002 (ΦΕΚ 192Α/21/8/02). Σύμφωνα λοιπόν με το νόμο αυτό (και γενικότερα με την κοινοτική νομοθεσία) όποιο προϊόν διακινείται στην Ελλάδα (και γενικότερα σε χώρα της ΕΟΚ) έχει τουλάχιστον δύο χρόνια εγγύηση. Παραθέτω τα σχετικά άρθρα: Άρθρο 554 Παραγραφή Τα δικαιώματα του αγοραστή λόγω πραγματικού ελαττώματος ή έλλειψης συνομολογημένης ιδιότητας παραγράφονται μετά την πάροδο πέντε ετών για τα ακίνητα και δύο ετών για τα κινητά. Άρθρο 555 Η παραγραφή αρχίζει από την παράδοση του πράγματος στον αγοραστή. Το ίδιο ισχύει και αν ο αγοραστής ανακάλυψε το ελάττωμα ή την έλλειψη της ιδιότητας αργότερα. Αν ο αγοραστής ζήτησε να διεξαχθεί συντηρητική απόδειξη, η παραγραφή διακόπτεται έως το τέλος της διαδικασίας αυτής. " Η απάντησή τους ήταν και πάλι αρνητική. Θα ήθελα να μάθω αν η εν λόγω εταιρεία μπορεί να αγνοεί τους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μη μου προσφέρει της υπερεσίες που δικαιούμαι και πως μπορώ να τις διεκδικήσω. Ευχαριστώ. Νικήτας Νικόλαος
Γιάννης Platano Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Πονεμενη ιστορια φιλε μου !!!! Γιατι σου αρνηθηκαν την εφαρμογη απο μερους τους του νομου ???
S2Katana Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Κανένα νομικό πρόσωπο με έδρα στην Ευρωπαική Κοινότητα δε δύναται να αγνοεί την κοινοτική νομοθεσία και την εθνική νομοθεσία με την οποία συμμορφώνεται η χώρα. Κάνε καταγγελία στο ΙΝΚΑ και ένα τηλέφωνο στο Υπουργείο Εμπορίου.
NickTG Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Πονεμενη ιστορια φιλε μου !!!! Γιατι σου αρνηθηκαν την εφαρμογη απο μερους τους του νομου ??? Έλα ντε. Και εγώ αυτή την απορία έχω. Μάλλον πιστεύουν ότι είναι ανώτεροι από τους νόμους.
NickTG Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Κανένα νομικό πρόσωπο με έδρα στην Ευρωπαική Κοινότητα δε δύναται να αγνοεί την κοινοτική νομοθεσία και την εθνική νομοθεσία με την οποία συμμορφώνεται η χώρα. Κάνε καταγγελία στο ΙΝΚΑ και ένα τηλέφωνο στο Υπουργείο Εμπορίου. Έκανα ήδη στο ΙΝΚΑ. Θα πάρω και στο υπουργείο. Ευχαριστώ.
alex2005 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία. Γιατί άραγε τότε οι περισσότεροι προμηθευτές φορητών πουλάνε τα προϊόντα τους με 1 χρόνο εγγύηση? Επειδή είναι πραγματικά ενδιαφέρον,μήπως έχεις κάποιο link που να μας παραπέμπει σε κάτι επίσημο για τον νόμο αυτό?
Γιάννης Platano Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Έλα ντε. Και εγώ αυτή την απορία έχω.Μάλλον πιστεύουν ότι είναι ανώτεροι από τους νόμους. Δηλαδη τι σου ειπαν ???? Δεν εφαρμοζουμε τον νομο ????
21century Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Αυτή ειναι η ηλιθιότητα της εταιρείας που μάλιστα προσφέρει γνωστός εναλλακτικός 2 χρόνια σύνδεση με πιστωτική για double play με 'δώρο' ενα φορητό φουττσου. ΤΟ οποιο εχει μόνο 1 χρόνο εγγύηση, αν στο τιμολόγιο ή απόδειξη που το πήρες φίλε μου τον υποχρέωνες να το γράψει και να βάλει σφραγίδα θα τους ζητούσες τώρα αλλαγή..
NickTG Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Πολύ ενδιαφέρουσα πληροφορία.Γιατί άραγε τότε οι περισσότεροι προμηθευτές φορητών πουλάνε τα προϊόντα τους με 1 χρόνο εγγύηση? Επειδή είναι πραγματικά ενδιαφέρον,μήπως έχεις κάποιο link που να μας παραπέμπει σε κάτι επίσημο για τον νόμο αυτό? http://www.efpolis.gr/_database/docuploads/sitefile-20.pdf
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.