pabou13 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 παιδια σημερα επειχηρησα να κανω και εγω ενα o/c στον επεξεργαστη μου (pentium4) μεσω bios,το εκανα πατωντας να μου κανει η ιδια (μητρικη) απο μονη της ο/c και το ανεβαζα σιγα σιγα, στην αρχη του εκανα 5% στην συνεχεια 10% και μετα 20%. Μεχρι εδω ολα καλα, μου τον ανεβασε απο 2,8ghz στα 3,3ghz και θερμοκρασιες αρκετα καλες ( απο 50 βαθμους πηγε στους 52 το πολυ 53 βαθμους). Στην συνεχεια αφοτου τον ειχα αφησει για αρκετη ωρα μονο του πηγα και του ανοιξα 2 με 3 φακελους εκει ειναι που μου κολλησε, αναγκαστικά τον εκλεισα απο τον διακοπτη. Τον ανοιξα και μου ειπε σε περιβαλλον bios οτι το o/c απετυχε και οτι επρεπε να του βαλω τις standart ρυθμισεις (δλδ 2,8ghz) και πατησα οκ, μου ανοιγει και ολα κανονικα (στα windows εννοω). Μετα απο λιγη ωρα που του κανω επανεκκινηση και μολις ανοιγει αρχιζει να μου κανει checking για ΙDE συσκευες και βγαζει αυτο το μυνημα (βλεπε φωτογραφια) και επειτα μου μπαινει στα windows. Στα windows το taskmanager δεν μου εμφανιζε την μπαρα με τα εργαλεια και ποσο δουλευει η cpu. Eπειτα μου αυξηθηκε και ο ηχος του υπολογιστη (θορυβος) χωρις να δουλευει πολυ ο επεξεργαστης (2 με 8%) πραγμα που δεν εκανε πριν. Τι ειναι αυτο στο BIOS δεν γνωριζω καθολου, αμα φτιαχτει αυτο το προβλημα ο ηχος θα επανελθει στα παλαια επιπεδα; Πως θα το φτιαξω ωστε να μην εμφανιζει το μυνημα; Ωσο για το taskmanager θα επενελθει εαν φτιαχτουν τα αλλα; Περιμενω να ριξετε τα φωτα σας Ευχαριστω προκαταβολικα (μπορω να παρω κι αλλη εαν χρειαζεται) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
outlaw star Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 μήπως θα ήταν καλή ιδέα να κάνεις ένα clear c-mos??έτσι ώστε να επανέλθουν όλες οι ρυθμίσεις του bios στο default...ας δώσουν τα φώτα τους και οι ειδικοί Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Κάνε ένα clear c-mos όπως λέει ο outlaw star και μετά δοκίμασε να κάνεις χειροκίνητα o/c κι όχι από το αυτόματο που έχει το bios με τα ποσοστά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
spdrosin Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Το είπανε και πιο πάνω τα παιδιά. Σε τέτοιες φάσεις clear c-mos και μετά βλέπεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pabou13 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 επειδη ειμαι λιγο ασχετος πανω σε τετοια θεματα πως κανω clear c-mos. Eξηγηστε λιγο την διαδικασια (ξερω οτι πρεπει να βγαλω καποιο jumper στην μητρικη μου, αλλα δεν ξερω ποιο) Η μητρικη ειναι Asus P4P800E-Deluxe (το ξερω ειναι λιγο παλια) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
phanispal Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Αριστερά από τη μπαταρία σου βρίσκεται το jumper. Πρέπει να είναι στη θέση 1-2 αυτή τη στιγμή. Βγάλε τη μπαταρία και βάλε το jumper στη θέση 2-3. Περίμενε για κανα λεπτό περίπου (μερικοί λένε περισσότερο) και μετά ξαναβάλτα όλα όπως ήταν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 14 Ιουνίου 2008 κλείνεις ρεύμα βγάζεις και βάζεις την μπαταρία αν δεν μπορείς να βρεις το jumper και καθάρισες δεν χρειάζεται να περιμένεις καθόλου Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pabou13 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 15 Ιουνίου 2008 εκανα clear cmos αλλα τιποτα. Μου βγαζει παλι το ιδιο μυνημα. Οριστε η διαδικασια που ακολουθησα: 1.Eβγαλα ολα τα καλωδια ρευματος 2.Εβγαλα την μπαταρια 3.Εβαλα το jumper στη θεση 2.3 και το επανεφερα στην 1.2 μετα απο 30δευτερα. 4.Εβαλα την μπαταρια ξανα και τα καλωδια ρευματος. 5.Τον ανοιξα και του εκανα οτι μου ζητησε. (η διαδικασια κρατησε περιπου 1 λεπτο) Εγινε σιγουρα clear cmos διοτι ειχα τον επεξεργαστη στα 3ghz και μου το κατεβασε στα 2,8ghz(ετσι οπως ηταν στις αρχικες ρυθμισεις). Τι αλλο μπορω να κανω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pabou13 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 παιδα και με bios update δεν λυθηκε το προβλημα. Τι μπορω να κανω; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Vatos_locos Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 update για τον promise στο site της asus υπάρχει ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pabou13 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 update για τον promise στο site της asus υπάρχει ? Tι ειναι ο promise; H μητρικη ειναι Asus P4P800E-Deluxe Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alphacen Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Λοιπόν φίλε θα πας στο Bios στην καρτέλα advanced και πάτα στην επιλογή onboard device config Μετά χτύπα ένα enter εκεί που λέει Onboard Promise controller και πάτα disable. Για το task manager υποθέτω ότι τον βλέπεις κάπως έτσι: το μόνο που έχει να κάνεις είναι ένα διπλό κλικ στην περιοχή που σου έχω το κόκκινο Χ Ελπίζω να βοήθησα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pabou13 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 thanks ειναι ολα ετσι οπως τα λες και ο taskmanager. Thankss (καλα ολα τα πετυχες ακριβως) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
alphacen Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Τα έχω πάθει (όλα) Α για το θόρυβο άντε στην καρτέλα Power (αν δεν κάνω λάθος) και στην επιλογή Hardware Monitor και από εκεί ενεργοποίησε το q-fan control ή κάπως έτσι πρέπει να λέγεται και για CPU και Chassis στην ταχύτητα βάλε 11/16 Αυτό που έπαθες γενικώς ήταν ότι μετά το αποτυχημένο O/C η motherboard έκανε reset στο Bios. Σου ενεργοποίησε τον controller για το Raid και έκλεισε το Q-fan control και πιθανόν να έχασες και άλλες μικρορυθμίσεις για onboard συσκευές (αν είχες κάνει κάποιες) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pabou13 Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 18 Ιουνίου 2008 thanks παρα πολυ, και για τον ηχο, μου χαμηλωσε τελειως. Ειμαι πολυ τυχερος που επεσα σε ανθρωπο που του ειχε τυχει Τhanks και παλι για τον χρονο που αφιερωσες Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.