Προς το περιεχόμενο

Αναζήτηση Μεταπτυχιακού στη Διοίκηση Επιχειρήσεων

nikosd6

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Εργάζομαι σε διοικητική θέση με πολυ καλό μισθό για τα δεδομένα της Ελλάδας.

Γενικότερα βλέπω ότι οι επιχειρήσεις αναγνωρίζουν μισθολογικά τα αναγνωρισμένα πτυχία των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Το πρόγραμμα του New York College είναι αναγνωρισμένο.

Δημοσ.

Διακρίνω μια ειρωνία στις ερωτήσεις σου. Είμαι απόφοιτος του Νew York College και το υποστηρίζω διότι γνωρίζω από μέσα ότι είναι καλό.

Δεν έχω καμία σχέση με το πανεπιστήμιο και ούτε εργάζομαι εκεί.Βασικά ούτε από έξω δε περνάω από τότε που αποφοίτησα.

Παντως θα παραθέσω κάποια πράγματα σχετικά με το πανεπιστήμιο για να μάθουν όσοι δεν γνωρίζουν.

1)Ολιγομελή τμήματα

2)Μπορείς να δουλεύεις παράλληλα διότι έχεις την επιλογή πρωινού ή απογευματινού τμήματος

3)Οι καθηγητές αξιολογούνται από το μητρικό πανεπιστήμιο αλλά και από τους φοιτητές και όποιος δεν κάνει τη δουλειά του σωστά παίρνει πόδι...Οι μισοί είναι Έλληνες και οι άλλοι μισοί ξένοι.

4)Τα μαθήματα γίνονται στα πρώτα χρόνια στα Ελληνικά και μετά στα Αγγλικά.Έτσι μαθαίνεις και τις αγγλικές ορολογίες.

5)Μέσα στα τμήματα υπάρχουν άνθρωποι από διάφορες χώρες και διάφορες εθνικότητες π.χ κινέζοι, γερμανοι κ.α. Έτσι αποκτάς μια διαπολιτισμική κουλτούρα και έρχεσαι σε επαφή με καινούργιους πολιτισμούς.

6)Τα κτήρια και οι υποδομές είναι σε άριστη κατάσταση και τα εργαστήρια είναι υπερσύγχρονα για να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες της εποχής.

7)Τα μαθήματα είναι τα ίδια που διδάσκονται στην Αμερική και κάθε χρόνο ανανεώνονται με τις πιο καινούργιες θεωρίες του management και όλες τις αλλαγές σε ότι αφορά τη διοίκηση επιχειρήσεων. Τα βιβλία έρχονται από την Αμερική και είναι τα ίδια που διδάσκονται εκεί.

8)Οι καθηγητές είναι υποχρεωμένοι να είναι δίπλα σου. Ακόμα μπορείς να παίρνεις συμβουλές για επιχειρηματικές κινήσεις που θέλεις να κάνεις.

9)Γενικά το επίπεδο σπουδών είναι πολύ υψηλό και η βάση είναι το 75% με αποτέλεσμα όποιος δεν είναι καλός να κόβεται. Σε περίπτωση που κοπείς σε πάνω από 3 μαθήματα, θα πρέπει να περιμένεις 1 χρόνο χωρίς να πάρεις μαθήματα και μετά ξαναπαίρνεις τα ίδια που κόπηκες. Αν κοπείς και την δεύτερη χρονιά, το πανεπιστήμιο σε διώχνει.

10)Το πτυχίο είναι το ίδιο με αυτό που θα έπαιρνες στην Αμερική και δεν αναγράφει πουθενά το όνομα του κολλεγίου ή τον τόπο σπουδών.

11)Υπάρχει career center το οποίο συνεργάζεται με τις περισσότερες πολυεθνικές της αγοράς και σου βρίσκει άμεσα δουλειά

12)Ακόμα μέσα στα κολλέγια κάνεις διασυνδέσεις με παιδιά πολύ γνωστών επιχειρηματιών και δημιουργείς διασυνδέσεις οι οποίες θα σε βοηθήσουν μελλοντικά

Στα σύν και κάποιες άλλες παροχές.

1)Έχεις δικαίωμα συμμετοχής και εγγραφής σε όλα τα facilities της σχολής χωρίς επιπλέον χρέωση όπως: Γυμναστήριο, Κολυμβητήριο, εκμάθηση ξένων γλωσών, χοροί,ξιφασκία, σκι αλλά και μπορείς να παρακολουθήσεις δωρεάν σεμινάρια που γίνονται σε εβδομαδιαία βάση από πολύ γνωστούς ομιλητές.

2) 2 εκπαιδευτικές Εκδρομές το χρόνο στο θυγατρικό πανεπιστήμιο όπου μένεις στην εστία και παρακολουθείς κάποια μαθήματα που τα μεταφέρεις στην ελλάδα.

3)Δωρεάν εγγραφή στο μηνιαίο περιοδικό Harvard Business Review

4)Ημερίσιο email με θέματα γύρω από τον τομέα σπουδών σου

Δημοσ.

Όχι ειρωνία καμία, καχυποψία μπορείς να το πεις.

Καλά όλα αυτά που μας είπες πάντως, δεν μπορώ να πω.

Αλλά έχω να συμπληρώσω στο σημείο που λες :"το πτυχίο είναι ίδιο με της Αμερικής χωρίς να αναγράφεται πουθενά ο τόπος λήψης του" ότι είτε το θες είτε όχι θα το μάθει ο εργοδότης σου μέσα από τη συνέντετυξη.

Πάντως μου άρεσαν όλες οι παροχές που έχει.

Δημοσ.

Εγώ στο βιογραφικό μου έγραψα ότι το έκανα στην Ελλάδα....Anyway όλα τα παραπάνω τα έγραψα στην ερώτηση γιατί κάποιος να κάνει ΜΒΑ σε κάποιο Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο στην Ελλάδα και όχι σε κάποιο Κρατικό στην Ελλάδα.

Δημοσ.
...

Το NYC είναι παράρτημα του New York University.

Δεν λέγεται NYU διότι ο νόμος της Ελλάδας δεν επιτρέπει να λέγονται Universities αλλά Colleges.

Στις άλλες χώρες που έχει παραρτήματα το ΝΥC λέγεται NYU.

Πλακα κανεις;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...