nikosd6 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Ψάχνω για ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη διοίκηση επιχειρήσεων. Έχετε να μου προτείνετε κάτι;
nikosd6 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Ποιά επιχείρηση να διοικήσεις? Έχουμε μια οικογενειακή επιχείρηση την οποία θα χρειαστεί να αναλάβω σε λίγα χρόνια. Πιστεύω ότι οι extra γνώσεις μου χρειάζονται.
tzafarela Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Ψάχνω για ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη διοίκηση επιχειρήσεων. Έχετε να μου προτείνετε κάτι; Εξωτερικό ή Ελλάδα?
nikosd6 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Εξωτερικό ή Ελλάδα? Το ψάχνω και για Ελλάδα και εξωτερικό. Το πρόβλημα με το εξωτερικό είναι οτι δεν θα μπορώ να δουλεύω ταυτόχρονα στην επιχείρηση. Επομένως κλείνω μάλλον προς Ελλάδα, χωρίς να αποκλείω και το εξωτερικό σε περίπτωση που δεν βρω κάτι αξιόλογο εδώ. Αν όμως μπορώ να σπουδάσω εδώ και να αποκτήσω κάτι αντίστοιχο με έξω, γιατί να μπω στη διαδικασία να φύγω στο εξωτερικό, πράγμα που θα μου κοστίσει και περισσότερο και θα με απομακρίνει απο τη δουλειά;
peterman77 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Μπορείς να κάνεις εδώ μεταπτυχιακό ακριβώς το ίδιο με αγγλία!!!! ψάξε λίγο τα εδώ κολέγια αλλά ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ....
politikos76 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Έχει δίκιο ο φίλος peterman! πρόσεχε γιατί παίζουν πολλές μοιύφες!
tzafarela Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Το ψάχνω και για Ελλάδα και εξωτερικό. Το πρόβλημα με το εξωτερικό είναι οτι δεν θα μπορώ να δουλεύω ταυτόχρονα στην επιχείρηση. Επομένως κλείνω μάλλον προς Ελλάδα, χωρίς να αποκλείω και το εξωτερικό σε περίπτωση που δεν βρω κάτι αξιόλογο εδώ. Αν όμως μπορώ να σπουδάσω εδώ και να αποκτήσω κάτι αντίστοιχο με έξω, γιατί να μπω στη διαδικασία να φύγω στο εξωτερικό, πράγμα που θα μου κοστίσει και περισσότερο και θα με απομακρίνει απο τη δουλειά; Αν δεν εστιάζεις μόνο σε κολλέγια: Κάνω το "δημόσιο" μεταπτυχιακό ΜΒΑ της ΑΣΟΕΕ το full-time.Για σένα που θέλεις να δουλεύεις υπάρχει και το part-time!Αν επιτρέπεται ποιες είναι οι προηγούμενες σπουδές σου?Αν σε ενδιαφέρει για το συγκεκριμένο έχει κάποιες απαιτήσεις όπως βαθμός πτυχίου, Gmat πάνω από 550 και για το part-time 2-3 χρόνια προϋπηρεσία. Αντίστοιχο μεταπτυχιακό υπάρχει και στο Πανεπιστήμιο Πειραιά (ΜΒΑ). Για κολλέγια δυστυχώς δε ξέρω τιποτα! (Μπράβο σου πάντως που ενδιαφέρεσαι να αποκτήσεις κάποια γνώση πριν πας κατευθείαν στη διοίκηση!)
nikosd6 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Έχω ολοκληρώσει ΙΕΚ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και μερικά κολέγια που έχω ρωτήσει με δέχονται. Δεν νομίζω ότι θα με δεχότανε η ΑΣΟΕΕ. Μαλλόν και από ΤΕΙ θα είναι λίγο δύσκολο να μπει κάποιος στην ΑΣΟΕΕ.
tzafarela Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Έχω ολοκληρώσει ΙΕΚ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και μερικά κολέγια που έχω ρωτήσει με δέχονται. Δεν νομίζω ότι θα με δεχότανε η ΑΣΟΕΕ. Μαλλόν και από ΤΕΙ θα είναι λίγο δύσκολο να μπει κάποιος στην ΑΣΟΕΕ. Έχουμε ένα παλικάρι από ΤΕΙ!Από ΙΕΚ ίσως όντως να μη δέχονται...Είναι και αρκετές οι αιτήσεις και λίγες οι θέσεις.. Γιατί όμως να κάνεις μεταπτυχιακό σε κάτι που έχεις ήδη σπουδάσει? Θα μου πεις είναι πιο αναγνωρίσιμος τίτλος... αλλά χαμένος χρόνος και χρήμα για μένα!Αφού και τις σπουδές σου έχεις κάνει πάνω στο συγκεκριμένο πεδίο και έχεις κι έτοιμη δουλειά! Good luck στην επιλογή σου though!
peterman77 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Αν θες απλά να διοικήσεις την εταιρία μπορεί και να είναι οκ ένα ΙΕΚ. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα μπορέσεις να την αναπτύξεις χωρίς μεταπτυχιακό ή τουλάχιστον πανεπιστημιακό πτυχίο.
peterman77 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Α επίσης δεν και πολύ ευκολο να μπείς σε δημόσιο μεταπτυχιακό χωρίς πανεπιστημιακού επιπέδου πτυχίο. Είναι μεγάλος ο ανταγωνισμός!!!!
nikosd6 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Α επίσης δεν και πολύ ευκολο να μπείς σε δημόσιο μεταπτυχιακό χωρίς πανεπιστημιακού επιπέδου πτυχίο. Είναι μεγάλος ο ανταγωνισμός!!!! Έχεις δίκιο σε αυτό φίλε peterman77. Αν θες απλά να διοικήσεις την εταιρία μπορεί και να είναι οκ ένα ΙΕΚ. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα μπορέσεις να την αναπτύξεις χωρίς μεταπτυχιακό ή τουλάχιστον πανεπιστημιακό πτυχίο. Σύγουρα πιστεύω ότι θα αποκτήσω extra γνώσεις ένα μεταπτυχιακό. Αν δεν το πίστευα αυτό δε θα σκεφτόμουν καν να το κάνω. Ίσως επίσης πάρω και νέες ιδέες για την ανάπτυξη την επιχείρησης. Στα μεταπτυχιακά πολλές φορές συμμετέχουν στελέχη μεγάλων εταιριών (από ότι έχω ακούσει). Μια τέτοια επαφή και γνωριμία με αυτά τα άτομα μόνο θετική θα μπορούσε να είναι για τον οποιοδήποτε στη θέση μου. Η εμπειρία και η τεχνογνωσία που σίγουρα θα έχουν αποκομήσει δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα είδους πτυχίο. Η πράξη απο τη θεωρία απέχει συνήθως πολύ. Και τέτοιοι άνθρωποι θα έχουν σημαντικές ιδέες να ανταλλάξουν και να μοιραστούν. Τι πιστεύετε; Δεν αποτελεί αυτό ένα καλό λόγο και ένα σοβαρό κριτήριο για την επιλογή ενός μεταπτυχιακού προγράμματος;
tzafarela Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Έχεις δίκιο σε αυτό φίλε peterman77. Σύγουρα πιστεύω ότι θα αποκτήσω extra γνώσεις ένα μεταπτυχιακό. Αν δεν το πίστευα αυτό δε θα σκεφτόμουν καν να το κάνω. Ίσως επίσης πάρω και νέες ιδέες για την ανάπτυξη την επιχείρησης. Στα μεταπτυχιακά πολλές φορές συμμετέχουν στελέχη μεγάλων εταιριών (από ότι έχω ακούσει). Μια τέτοια επαφή και γνωριμία με αυτά τα άτομα μόνο θετική θα μπορούσε να είναι για τον οποιοδήποτε στη θέση μου. Η εμπειρία και η τεχνογνωσία που σίγουρα θα έχουν αποκομήσει δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα είδους πτυχίο. Η πράξη απο τη θεωρία απέχει συνήθως πολύ. Και τέτοιοι άνθρωποι θα έχουν σημαντικές ιδέες να ανταλλάξουν και να μοιραστούν. Τι πιστεύετε; Δεν αποτελεί αυτό ένα καλό λόγο και ένα σοβαρό κριτήριο για την επιλογή ενός μεταπτυχιακού προγράμματος; Το μόνο που έχω αποκομίσει απο αυτο το μεταπτυχιακό είναι η επαφή και η γνωριμία με κάποιες μεγάλες επιχειρήσεις. Έχουμε μια φορά τη βδομάδα το λεγόμενο "βήμα επιχειρήσεων" κι έρχονται διευθυντές από ποικίλα τμήματα διάφορων μεγάλων επιχειρήσεων και μας κάνουν διαλέξεις. Πρέπει και να το κηνυγήσεις βέβαια, να πιάσεις κουβέντα και να δείξεις οτι ενδιαφέρεσαι πρωτίστως! Είναι σοβαρό κριτήριο, αλλά δυστυχώς τόσα χρήματα που ζητάνε δεν αξίζουν μόνο για αυτή την επαφή..Γιατί μόνο αυτό αξίζει βασικά!
calvinklein Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Πόσο χρονών είσαι? Να ξέρεις ότι για να κάνεις μεταπτυχιακό χωρίς πανεπιστημιακό τίτλο θα πρέπει να είσαι πάνω από 25 και να έχεις τουλάχιστον 5 με 10 χρόνια προυπηρεσία. Ένα από τα καλύτερα μεταπτυχιακά που μπορείς να κάνεις στην Ελλάδα είναι το ΜΒΑ του New York College. Tο εν λόγω πρόγραμμα είναι σε συνεργασία με το κρατικό Ελβετικό πανεπιστήμιο IUKB και αξίζει 100% τα λεφτά του διότι οι Ελβετοί είναι top σε προγράμματα διοίκησης επιχειρήσεων. Το κόστος είναι γύρω στα 11.000 Ευρώ. Στα μείον του προγράμματος είναι ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο και ίσως σε δυσκολέψει αν δουλεύεις παράλληλα και οι απαιτήσεις εισαγωγής είναι πολύ μεγάλες. Δεν χάνεις να περάσεις μια βόλτα να ρωτήσεις. Πάντως προσπάθησε να αποφύγεις πανεπιστήμια του τύπου Deree, Alba, AIT τα οποία δεν προσφέρουν τίτλο παγκοσμίως αναγνωρισμένο αλλά προσφέρουν το δικό τους χαρτί, μιας και δεν συνεργάζονται με Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Ακόμα τα υπόλοιπα κολλέγια που συνεργάζονται με Βρετανικά πανεπιστήμια, δεν θα στα συνιστούσα, διότι οι συνεργασίες είναι με πολύ χαμηλού επιπέδου πανεπιστήμια της Αγγλίας. Πιστεύω ότι αν σε δεκτούν στο New York College πήγαινε χωρίς δεύτερη σκέψη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.