Foxhound71 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Ξέρει μήπως κανείς ποιά είναι η διαφορά μεταξύ Ηλεκτρονικής και Ηλεκτρολογίας? Πάντα είχα την εντύπωση ότι ένας ηλεκτρολόγος ασχολείται γενικά με ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις σε κτήρια ενώ ένας ηλεκτρονικός με ηλεκτρονικά συστήματα σε συσκευές κτλ. Ισχύει κάτι τέτοιο ή απλά εγώ τα έχω μπερδέψει?
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Moderators Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Χωρις αυτο να σημαινει οτι ενας ηλεκτρονικος δε μπορει να κανει μια ηλεκτρολογικη εγκατασταση σε ενα σπιτι... (π.χ. ο πατερας μου σπουδασε ηλεκτρονικος, μαλιστα για να παρει το πτυχιο επρεπε να σχεδιασει και να υλοποιησει ενα ηλεκτρονικο παιχνιδι ->εποχη 1981<-, αλλα ηταν μια χαρα ικανος να κανει την ηλεκτρολογικη εγκατασταση στο σπιτι)
aledjo Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 ο ηλεκτρονικος ασχολειτε με μικρα ρευματα ο ηλεκτρολογος ασχολειτε με μεγαλα ρευματα εγω σπουδασα ηλεκτρονικος (ετσι μου λενε δηλαδη)
Foxhound71 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Σαν να λέμε δηλαδή ότι ο ηλεκτρονικός μπορεί να κάνει και τη δουλειά του ηλεκτρολόγου. Το αντίστροφο να φανταστώ πως δεν ισχύει?
Foxhound71 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 ο ηλεκτρονικος ασχολειτε με μικρα ρευματαο ηλεκτρολογος ασχολειτε με μεγαλα ρευματα Θα μπορούσες μήπως να μας το αναλύσεις λίγο αυτό?
darth_revan Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Σαν να λέμε δηλαδή ότι ο ηλεκτρονικός μπορεί να κάνει και τη δουλειά του ηλεκτρολόγου. Το αντίστροφο να φανταστώ πως δεν ισχύει? Ο ηλεκτρονικός δεν κάνει και τη δουλειά του ηλεκτρολόγου. Όπως είπε και ο aledjo ο ηλεκτρονικός ασχολείται με τα "μικρά ρεύματα" (δηλαδή τα ρεύματα χαμηλής τάσης που κυκλοφορούν μέσα στις συσκευές) ενώ ο ηλεκτρολόγος κυριώς με ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Βέβαια πολλές φορές σπουδάζεις και τα δύο μαζί, ή λίγο από το ένα και περισσότερο από το άλλο...
johnnyestia Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Η διαφορά είναι πως ο ηλεκτρολόγος μπορεί να σκοτωθεί με αυτά που καταπιάνεται ενώ ο ηλεκτρονικός όχι Η αλήθεια είναι πως η ταμπέλα "ηλεκτρολόγος" είναι εντελώς ασαφής για τους επαγγελματιές, τόσο ώς προς το περιεχόμενο του αντικειμένου τους, όσο και για την βαθμίδα της εκπαίδευσής τους.
Gorgio Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Θα το εμπλυτίσω λιγάκι Ο ηλεκτρονικός ασχολείται με μικρά ρέυματα και μεγάλες συχνότητες ενώ ο ηλεκτρολόγος με μεγάλα ρεύματα και μικρές συχνότητες. Πάντως έχω δει ηλεκτρονικό με μεγάλη εμπειρία στα ηλεκτρονικά ισχύος και πατούσε κάτω πολλούς ηλεκτρολόγους.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Moderators Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Η διαφορά είναι πως ο ηλεκτρολόγος μπορεί να σκοτωθεί με αυτά που καταπιάνεται ενώ ο ηλεκτρονικός όχι Η αλήθεια είναι πως η ταμπέλα "ηλεκτρολόγος" είναι εντελώς ασαφής για τους επαγγελματιές, τόσο ώς προς το περιεχόμενο του αντικειμένου τους, όσο και για την βαθμίδα της εκπαίδευσής τους. Nαι καλα φτιαξε εσυ κανενα μετασχηματιστακι custom και σου λεω εγω για ποτε σκοτωνεσαι Κανε κανεναν ενισχυτη λαμπατο (=με λυχνιες), και κατι χιλιαδες βολτ που απαιτουνται και σου λεω γω για ποτε ερχεται το κακο... Συνδεσε αναποδα κανεναν μεγαλο ηλεκτρολυτικο πυκνωτη και αμα δε κανει εκρηξη και σου γεμισει το δωματιο με ζουμια σφυρα μου
Foxhound71 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Ένας από τους λόγους που μου δημιουργήθηκε αυτή η απορία είναι και το ότι συχνά βλέπω πως δεν ξεχωρίζονται οι δύο αυτές ειδικότητες και μπαίνουν όλοι κάτω από την ταμπέλα του Ηλέκτρολόγου/Ηλεκτρονικού (π.χ. σε αγγελίες αναζήτησης εργαζομένων). Διαφέρουν τα επαγγελματικά δικαιώματα του ενός και του άλλου?
DIGITHEOS Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Εγω αυτο που ξερω σαν ηλεκτρολογος (αποφοιτος τεχνικου λυκειου) και δουλευωντας το επαγγελμα απο το 1989 ειναι οτι δεν εχει καμια σχεση το επαγγελμα του ηλεκτρολογου με του ηλεκτρονικου .Ο ηλεκτρολογος αποφοιτωντας και καταθετωντας το πτυχιο του στο υπ. βιομηχανιας παιρνει 5 αδειες εξασκησεως επαγγελματος [ Α (φωτισμου) Γ(κινησης) και 3 ΣΤ(εναεριων δικτυων-υπογειων δικτυων-υποσταθμων μεσης τασης)],ενω ο ηλεκτρονικος την αδεια ραδιοτεχνιτη .αυτα σε θεωρητικο επιπεδο,σε πρακτικο και παλι θα συμφωνησω με τους προλαλησαντες ,ο ηλεκτρολογος θα ασχοληθει πχ. με μεση ταση (20000 volt), εγκαταστασεις σπιτιων ,βιοτεχνιων,βιομηχανιων,ενω ο ηλεκτρονικος με χαμηλη ταση και ηλεκτρονικες κατασκευες .Οπως επισης αν προσληφθει ενας ηλεκτρονικος για δουλεια ηλεκτρολογου και παθει καποιο ατυχημα δεν θα τον καλυψει το ΙΚΑ γιατι δεν εχει τις απαιτουμενες αδειες συμφωνα με το νομο .Φιλικα και πιστευω να μην κανω λαθος.
johnnyestia Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Nαι καλα φτιαξε εσυ κανενα μετασχηματιστακι custom και σου λεω εγω για ποτε σκοτωνεσαι Κανε κανεναν ενισχυτη λαμπατο (=με λυχνιες), και κατι χιλιαδες βολτ που απαιτουνται και σου λεω γω για ποτε ερχεται το κακο... Συνδεσε αναποδα κανεναν μεγαλο ηλεκτρολυτικο πυκνωτη και αμα δε κανει εκρηξη και σου γεμισει το δωματιο με ζουμια σφυρα μου Τα ηλεκτρονικά ισχύος άπτονται πιο πολύ του κλάδου της ηλεκτρολογίας παρά της ηλεκτρονικής
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.