Προς το περιεχόμενο

iTunes μεταβαση απο PC σε Μαc

mihranalthaqafi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

γεια σας! εχω να κανω μια ερωτηση. Θελω να αγορασω ενα Mac αλλα με προβληματιζει η μεταβαση των τραγουδιων απο το Pc στο Mac. Στον υπολογιστη χρησιμοποιω το itunes και εχω φτιαξει παρα πολλα playlists και εχω μεσα 120 gb μουσικης.

το ερωτημα μου ειναι το εξης; 1ον πως μπορω να μεταφερω ολα τα τραγουδια απο το ενα στο αλλο χωρις να γραψω 3.000 dvd και 2ον γινεται να κρατησω με καποιο τροπο τουσ φακελους, τα playlists τα top rated τα album artwork και γενικοτερα την δομη που εχω δωσει εγω sto ιtunes στο pc;;;

Τελος με το iphone θα εχω κανενα προβλημα; θα μπορω απλα να το συνδεσω στο mac και να γινει sycronized με το mac;; η θα πρεπει να το γυριζω στο pc??

ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πρόσφατα αγόρασα iMac και πέρασα όλα τα mp3 μαζί με τις playlists, ratings etc από το PC. Δεν είναι δύσκολο. Όταν με το καλό πάρεις το Mac το ξανασυζητάμε :)

Με ethernet θα τα μεταφέρεις.

Το iPhone μπορείς να το συγχρονίσεις είτε με το PC είτε με το Mac αρκεί να έχεις iTunes :D

Τελικα τα καταφερα και μπορω να πω οτι μονο ευκολη δεν ηταν η διαδικασια.. Μου βγηκε η πιστη 2 μερες προσπαθωντας να μεταφερω 140 gb βιβλιοθηκη.. Η λυση ειναι να μετατρεψεις το itunes library.xml αρχειο που εχει το pc με τις πληροφοριες που βρισκονται τα τραγουδια σε "mac friendly" εκδοση, να μεταφερεις μετα ολα τα songs στον δισκο του Mac και μετα να κανεισ copy paste to .xml αρχειο η να κανεις import library.. Οπως και να χει μου βγηκε η πιστη αλλα τουλαχιστον αξιζε γιατι εχω (σχεδον) ακριβως την δομη που ειχα και πριν

iPhone=Apple

Mac=Apple

PC=Microsoft

Λογικά για να συγχρονίζει στο PC δε θα συγχρονίζει και σε Mac;

Αυτο που εννουσα φιλε και τελικα ειχα δικιο δεν ειναι αν συνδεεται το iphone με το mac αυτο εξηπακουεται

Ενοουσα αν θα μπορει να κανει sync με το mac χωρις να πρεπει να κανει erase all data οπως κανουν και τα ipod οταν τα συνδεεις με αλλο pc. ειναι η μαλακια των ipod, iphone που συδεονται μονο με 1 itunes και οταν το κανεις αλλου connect για να περασεις καποιο αρχειο πρεπει πρωτα να διαγραψει ολα τα δεδομενα...

H λύση είναι πάρα πολύ απλή...όσο μεγάλη μουσική και να έχεις....Φύσικά για καλό και για κακό κάνεις και ένα αντίγραφο του xml στον pc σου...λέμε τώρα αν κάνεις μια βλακεία ή καλύτερα να δουλέψεις με το αντίγραφο....ανοίγεις το xml με το textedit στο mac σου , πατάς εύρεση και αντικαθιστας το πχ file://localhost/F:/Itunes/Itunes%20Music/ με file://localhost/Users/username/Music/iTunes/iTunes%20Music.

μετά πας στον φάκελο που είναι το xml ston mac και το αντικαθιστας με αυτό που έκανες...

Απλά και ωραία...σου περνάει τα πάντα έτσι εκτός από το playcount...

Και φυσικά τα αρχεία τα κάνεις copy paste στον φάκελο του itunes ston mac...Προσοχή πρώτα αντιγράφεις τα αρχεία στον mac... ή αν θες τα αφήνεις εκεί που είναι και απλά διαμορφώνεις το xml στον mac ώστε να μην διαβάζει τα αρχεία από το localhost/Users/username/Music/iTunes/iTunes%20Music αλλά από εκεί που θες εσύ...έτσι αν έχεις έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο έχεις τα τραγούδια και στον mac και στο pc απείραχτα....

Και φυσικά το αντίστροφο γίνεται αν θες να δώσεις τα τραγούδια σου από τον mac στο pc ενός φίλου....

Το έκανα πριν ένα μήνα που πήρα mac και δούλεψε άψογα...ελπίζω να μην ξεχνώ κάτι!

Ελπίζω να βοήθησα...

και με αυτό που είπα ούτε ipod στην μέση ούτε τίποτα....αααα

και κάτι τελευταίο!!!

Μπορεί να αργήσει λίγο η αντικατάσταση του κειμένου ανάλογα με το μέγεθος της μουσικής σας...αλλά μην τα χάσετε...περιμένετε...

ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΡΑΤΑΜΕ ΚΑΙ ΕΝΑ BACKUP του αρχικού μας xml....

Aν και είναι πολύ πολύ εύκολο...

δυσκολο πολυ ειναι μαγκες.υπαρχει το προβλιμα με τα id3.εγο προσπαθησα και εγινε πανικος δεν αναγνοριζε καμια γραμμτοσειρα.ναι αν κανεις καταλληλεσ μετατροπες στα windows γινεται, αλλα εγω που δεν ιξερα γεμισα 50 giga μουσικη που δεν διαβαζε τα μισα.μου εσπασε τα νευρα και με κατι προγραμματακια που προσπαθησα να τα αλλαξω μεσω mac απλα απετυχα.αυτο

ειναι ηδη σε μορφη .xml

Απλα πρεπει να το ανοιξεις με ενα προγραμμα το text wrangler και να κανεις find and replace ο,τι directory windows υπαρχει σε "mac friendly"μορφη.

Δηλαδη οπου C:/Documents and Settings/Mp3's να λεει Users/....(το ονομα που εχεις βαλει στον finder)../Mp3's..

Ελπιζω να μην σε μπερδεψα :-p

καλησπερα.Εδώ και λίγες μέρες έγιαν κάτοχος ενώς MAC και θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. όταν μετέφερα τα τραγούδια μου από τον σκληρό δίσκο τους ελληνικούς τίτλους δεν τους αναγνωρίζει. Μπορώ να κάνω κάτι για αυτό?? Ευχαριστώ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...