Nikos78GR Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 εχω: mb p5n32 sli deluxe cpu D 3.2 ghz + zalman psu thermaltake toughpower 700 watt gpu asus nvidia 7900gtx το pc το έφτιαξα μόνος μου και είχα κάποιες άγνωστες ram 667mhz οι οποίες δεν ήταν μέσα στο QVL (qulified vendor list) του mb. κάθε τόσο, μια φορά το μήνα περίπου το Pc έσβηνε χωρίς λόγο. τελευταία άρχισε και το έκανε κάθε 2 λεπτά. δανείστηκα 1 ram από ένα φιλο 577 mhz και το πρόβλημα σταμάτησε. δεν εσβηνε ποτέ εκτός απο όταν ζοριζόταν όπως σε games. ετσι αποφάσισα να αγοράσω μνήμες οι οποίες να είναι μέσα στο QLV tou mb. πήρα λοιπόν 2 kingston kvr667n2d5/1g. όταν έχω και τις 2 μνήμες απάνω σβήνει κάθε τόσο. οταν εχω την μια μονο δεν σβήνει. μήπως μπορεί κάποιος να μου πει τι ρυθμίσεις να κάνω στο bios ωστε να δουλεύουν και οι 2 μαζι σωστά? δηλαδή πόσα volt να βάλω και πως να ρυθμίσω τα 5-5-5-12??? ευχαριστώ πολύ.
mkpk Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 φιλε μου αυτο το motherboard το ειχα κι εγω...μου εβγαλε την πιστη για να παιξει σοστα....τελικα μετα απο τα updates της Asus σιγα σιγα λυθηκαν τα προβληματα μου....τωρα στην περιπτςση σου δεν βλεπω τον λογο που δεν παιζει της ραμ σου...μαλλον προβληματικο σλοτ τηα ειναι....τισ εβαλες single channel?sta 667 den νομιζω να χρειαζετε να δωσεις βολτ....αλλα αν θες να πειραματιστης...δωσε μεχρι 2.0 το πολυ...ποιο βιος εχεις επανω?
Nikos78GR Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 single channel τι εννοεις? bios εχω βαλει το τελευταιο που εχει βγει στην asus. ειναι το 502 νομιζω. αλλα και με τα πρηγουμενα bios το ιδιο εκανε.
mkpk Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 απο τα 4 dimms που εχεις οταν τα εχεις στο ιδιο χρωμα τησ μνημεσ σου ειναι dual channel mode οταν τα εχεις μια στο μπλε κε μια στο ασπρο ειναι single channel mode(αν θυμαμε καλα τα χρωματα της)....μην ρωτησης αν εχει διαφορα κτλ...παμε αλλου μετα....απλα καμια φορα βοηθαει....για δοκιμασε το...
mkpk Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 απο τα 4 dimms που εχεις οταν τα εχεις στο ιδιο χρωμα τησ μνημεσ σου ειναι dual channel mode οταν τα εχεις μια στο μπλε κε μια στο ασπρο ειναι single channel mode(αν θυμαμε καλα τα χρωματα της)....μην ρωτησης αν εχει διαφορα κτλ...παμε αλλου μετα....απλα καμια φορα βοηθαει....για δοκιμασε το...[/quote το 1404 ειναι το τελευταιο απο Αςυς....για κανε το ...λεει για memory compatibility
Nikos78GR Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 στο site της asus βγάζει το 0502. http://support.asus.com/download/download.aspx?SLanguage=en-us θα δοκιμάσω στις 2 πίσω θέσεις και μετά θα δοκιμάσω single channel μπροστά, το απόγευμα όμως γιατί τώρα είμαι στην δουλειά. ευχαριστώ
mkpk Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 aaa ναι συγνωμη λαθος μου...εγω κοιτουσα στην απλη p5nε-32 sli oxi sthn deluxe.... δοκιμασε το παντος δεν χανεις τπτ!!!
Nikos78GR Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 τα εχω δοκιμασει ολα τα bios τώρα το 0502 εχω. υπάρχει περίπτωση να φταίει η gpu?
mkpk Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 κανει ρεσταρτ η σαν shout down?δεν ξερω να σου απαντησω...εγω μ/β υποψιαζομαι παντος....
Nikos78GR Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 κάνει σαν να το βγάζεις απο την πρίζα. δοκίμασα και το memory diagnostics και στα μπροστά τα slots και στα πισω αλλά στο pass 1 test 6 of 6 σβήνει παλη. αρχίζω να φοβάμαι οτι φταίει η gpu. παίζει ρόλο όμως η gpu στο memory diagnostics?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.