katerina_a_86 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2008 Γι αυτό τον λόγο ακριβώς υπάρχουν τα emoticons. Για να δείξει κάποιος ότι είναι εκνευρισμένος, ότι κάνει χιούμορ, ότι ειρωνεύεται κ.λ.π... Αυτό είναι άσχετο, μιλάμε για την περίπτωση που κάποιος εκφράστηκε με τον κακό τρόπο, αν το είχε κάνει με emoticon δεν θα ασχολούμασταν. Το λάθος να συγχέουν την πραγματική ζωή με τη ζωή σε ένα forum την κάνουν πολλοί. Δυστυχώς, στην πραγματική ζωή, δεν είναι εφικτό κάποιος να σβήσει μια άσχημη κουβέντα που ειπώθηκε πιθανόν εν βρασμό ψυχής. Αν γινόταν, όλα θα ήταν πολύ καλύτερα Έχεις δίκιο σε αυτό, αν και αμφιβάλλω για το αν θα ήταν καλύτερα στην ζωή αν είχαμε moderator να σβήνανε κάποια από αυτά που λέγαμε.(η χαρά του paredwse θα ήταν..) Ένα forum, όντας ανώνυμο(αυτό αφορά στους χρήστες), όπως είναι και το διαδίκτυο στο σύνολό του, δεν έχει ρόλο ούτε συμβουλευτικό ούτε εκπαιδευτικό ως προς το άτομο. Έχει ρόλο εκπαιδευτικό ως προς το θέμα που πραγματεύεται.Οπότε δεν ενδιαφέρει τον x moderator να κάνει τον κηδεμόνα σε κάθε κάφρο. Τον ενδιαφέρει να είναι το forum χρήσιμο στον τομέα του. Και καλά κάνει. Αν λοιπόν κάποιος είναι κάφρος αλλά ταυτόχρονα είναι και γκουρού στα δίκτυα, ε, λογικό είναι να κρατήσει το καλό και να πετάξει το άχρηστο. Κάτι σαν τις μέλισσες δηλαδή. Αυτά που έλεγα δεν έχουν να κάνουν με καμία εκπαίδευση αλλά με το πόσο εκνευριστικό μπορεί να είναι το να αλλάξει κάποιος κάτι στα λεγόμενά σου που να θεωρήσεις ότι δεν σε εκφράζει το τελικό κείμενο. Και για να μιλάμε με περισσότερη ακρίβεια νομίζω πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί στο forum "προγραμματισμος" η "software" αλλά στο "μπλα μπλα" όπου η μέλισσα δεν έχει νόημα να έχει άποψη για το τι πρέπει να κρατήσει. Έτσι αν υποθέσουμε πως η κοινότητα insomnia είναι μια κοινότητα που τα μέλη της δεν αλληλεπιδρούν ως άτομα αλλά ως ανταλλαγείς τεχνολογικών πληροφοριών πρέπει να καταργηθεί η ενότητα "μπλα μπλα" και να ελέγχεται το είδος κάθε νέου θέματος. Πράγματι στο διαδίκτυο κυριαρχεί η ανωνυμία όμως αν παρατηρήσεις ο καθένας εδώ μεσα εκφράζεται μέσα από το nick του,πολλές φορές παθιάζεται και γενικά το nickname του αποτελεί ένα είδωλο του πραγματικού του εαυτού. Παρατήρησε το κυριώς στην ενότητα "μπλα μπλα",κανεις δεν θέλει να του την λένε και όλοι θέλουν να έχουν δίκιο. Τώρα αν αυτό είναι καλό η κακό δεν ξέρω αλλά μην φαντάζεσαι την κοινότητα σαν μηχανή ανταλλαγής πληροφοριών. Οπότε αν είναι έτσι τα πράγματα ΕΧΕΙ νόημα η μη αλλοίωση του τρόπου έκφρασης του κατόχου του nickname. Επειδή ακριβώς ΔΕΝ είπε κανείς ότι είναι σοφός, γι αυτό και υπάρχει το moderation(μετριασμός κατά το Ελληνικότερον). Αν το έκανες επίτηδες, τότε θα έγραφες μόνο την βρισιά και θα σβηνόταν το post σου ολόκληρο. 1.Αν κανείς δεν είναι σοφός,υπάρχει περίπτωση να κανει κακή επεξεργασία. 2.Όχι μπορεί να θέλω να βρίσω,να το δει αυτός που θέλω να το δει,να σβηστεί και να δεχτώ τις συνέπειες.Εγώ το έχω κάνει.Όσο γελοίο κι αν ακούγεται και η παρανομία είναι δικαίωμα αν το κάνεις εν γνώση σου και δέχεσαι τις συνέπειες.Θέλω να βρίσω!Μη μου τα σβήνετε! Αν δεν το έκανες επίτηδες ή το έκανες για πλάκα, τότε θα σβηνόταν η βρισιά και θα έμενε το χρήσιμο κομμάτι. Τώρα αν εσύ δεν θέλεις να γράφεις κάτι χρήσιμο αλλά μόνο να εκτονωθείς, τότε θα πρέπει να φτιάξω ένα forum εκτόνωσης νεύρων.(χμμ... δεν είναι κακή ιδέα ) Μπορεί να σβηστεί όλο,να βάλω μυαλό και να το ξαναγράψω όπως θέλω εγώ.
dali13gr Δημοσ. 16 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2008 Tο Μπλα-Μπλα υπήρχε κάποτε, μετά δεν υπήρχε και τώρα ξαναϋπάρχει. Είναι ένα μέρος ποιό χαλαρό σε σχέση με το υπόλοιπο forum αλλά ΚΑΙ εκεί υπάρχουν κανόνες. Εσύ μπορεί να θέλεις να βρίσεις, αλλά μην ξεχνάς ότι δεν είσαι μόνη σου και δεν είναι υποχρεωμένοι οι υπόλοιποι να διαβάζουν βωμολοχίες για να ξεδώσεις εσύ. Εάν εσύ θεωρείς δικαίωμά σου το να μπορείς να βρίζεις ελεύθερα, τότε καταπατάς το δικό μου δκαίωμα που δεν θέλω να βλέπω κακά λογάκια Άμα θέλεις να βρίσεις, σου επιτρέπω να μου στείλεις pm και να με περάσεις γενεές δεκατέσσερις Τελικά μου φαίνεται θα το φτιάξω το forum. Θα λέγεται http://www.aisixtir.gr
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Moderators Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Αυτά που έλεγα δεν έχουν να κάνουν με καμία εκπαίδευση αλλά με το πόσο εκνευριστικό μπορεί να είναι το να αλλάξει κάποιος κάτι στα λεγόμενά σου που να θεωρήσεις ότι δεν σε εκφράζει το τελικό κείμενο. Και για να μιλάμε με περισσότερη ακρίβεια νομίζω πως κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί στο forum "προγραμματισμος" η "software" αλλά στο "μπλα μπλα" όπου η μέλισσα δεν έχει νόημα να έχει άποψη για το τι πρέπει να κρατήσει. Εαν λοιπον σου εκανε τοση ζημια καποιος κακος Moderator, μπορεις να ξαναπαρεμβεις στο κειμενο σου γραφοντας πιο πολιτισμενα αυτο που σε εκφραζει (και οχι εν βρασμω ψυχης). Επισης εαν παραμενεις με το ''παραπονο'' της αλλοιωσης των λεγομενων σου, μπορεις να επεξεργαστεις το εκαστοτε μηνυμα σου διαγραφοντας το τελειως (και τελειως εγωϊστικα επισης κατα πως φαινεται). Υ.Γ.: Αν και ειναι τελειως ασημαντο αυτο για το οποιο συζηταμε γιατι τροποποιηση μηνυματος απο mod γινεται εξαιρετικα σπανια, οποτε ειναι ανευ ουσιας
katerina_a_86 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Tο Μπλα-Μπλα υπήρχε κάποτε, μετά δεν υπήρχε και τώρα ξαναϋπάρχει. Είναι ένα μέρος ποιό χαλαρό σε σχέση με το υπόλοιπο forum αλλά ΚΑΙ εκεί υπάρχουν κανόνες. Εσύ μπορεί να θέλεις να βρίσεις, αλλά μην ξεχνάς ότι δεν είσαι μόνη σου και δεν είναι υποχρεωμένοι οι υπόλοιποι να διαβάζουν βωμολοχίες για να ξεδώσεις εσύ. Εάν εσύ θεωρείς δικαίωμά σου το να μπορείς να βρίζεις ελεύθερα, τότε καταπατάς το δικό μου δκαίωμα που δεν θέλω να βλέπω κακά λογάκια Άμα θέλεις να βρίσεις, σου επιτρέπω να μου στείλεις pm και να με περάσεις γενεές δεκατέσσερις Καλά αυτό που κατάλαβες είναι ότι δεν θέλω να γίνεται αυτό για να μπορώ να βρίζω? Εαν λοιπον σου εκανε τοση ζημια καποιος κακος Moderator, μπορεις να ξαναπαρεμβεις στο κειμενο σου γραφοντας πιο πολιτισμενα αυτο που σε εκφραζει (και οχι εν βρασμω ψυχης).Επισης εαν παραμενεις με το ''παραπονο'' της αλλοιωσης των λεγομενων σου, μπορεις να επεξεργαστεις το εκαστοτε μηνυμα σου διαγραφοντας το τελειως (και τελειως εγωϊστικα επισης κατα πως φαινεται). Υ.Γ.: Αν και ειναι τελειως ασημαντο αυτο για το οποιο συζηταμε γιατι τροποποιηση μηνυματος απο mod γινεται εξαιρετικα σπανια, οποτε ειναι ανευ ουσιας Η συζήτηση δεν γίνεται υπό την μορφή παραπόνου.Γενικά συζητάμε για το θέμα. Ναι εννοείται οτι μπορώ τα κάνω αυτά που λες,μπορούν επίσης και οι άλλοι να μου το σβήσουν όλο και να το γράψω από την αρχή,δεν ψάχνω κάποια λύση,την δυνατότητα σχολιάζω. Είναι πράγματι ασήμαντο αλλά ξεκίνησα την συζήτηση επειδή μου έκανε εντύπωση και ακούγεται πολύ άσχημα. Επίσης δεν θεωρώ ότι βοηθάει και πολύ. Τελος πάντων δεν έχει πλέον νόημα η συζήτηση, έχουμε καταλάβει όλοι, όλες τις απόψεις και από την στιγμή που οι υπεύθυνοι κρίνουν ότι αυτή η λειτουργία εξυπηρετεί τις ανάγκες της κοινότητας δεν χρειάζεται να συνεχίσουμε.
dali13gr Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Καλά αυτό που κατάλαβες είναι ότι δεν θέλω να γίνεται αυτό για να μπορώ να βρίζω? Τελος πάντων δεν έχει πλέον νόημα η συζήτηση, έχουμε καταλάβει όλοι, όλες τις απόψεις και από την στιγμή που οι υπεύθυνοι κρίνουν ότι αυτή η λειτουργία εξυπηρετεί τις ανάγκες της κοινότητας δεν χρειάζεται να συνεχίσουμε. Εγώ κατάλαβα τι λες, απλά από τη στιγμή που υπάρχουν κανόνες που έχεις ήδη αποδεχτεί, η συζήτηση αυτή δεν είχε νόημα από την αρχή
katerina_a_86 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Εγώ κατάλαβα τι λες, απλά από τη στιγμή που υπάρχουν κανόνες που έχεις ήδη αποδεχτεί, η συζήτηση αυτή δεν είχε νόημα από την αρχή Είχε νόημα γιατί : Δεν ήξερα αν ισχύει κάτι τέτοιο και ήθελα να μάθω. Ήθελα να σχολιάσω τον συγκεκριμένο κανόνα θεωρώντας ότι ως ενεργό μελος της κοινότητας μπορώ να έχω άποψη σε τέτοια θέματα.
washcloud Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Αν έκανες αυτό που λες η πράξη αυτή θα σε χαρακτήριζε και θα καταλαβαίναμε ότι πχ είσαι κάφρος και φανατισμένος. ...εγώ αναρωτιέμαι γιατί ν' αναρωτιέται κανείς για τα βαθύτερα κίνητρα/προθέσεις/χαρακτήρα του άλλου. Τα λεγόμενά του θα έπρεπε να φτάνουν. Άσε που αν κάποιος γράψει ένα ποστ διαμάντι, ό,τι χριστοπαναγία πετάξει στο τέλος προσωπικά δε θα μειώσει την αξία των προλεχθέντων...Δεν είναι το θέμα να αναδεικνύονται προσωπικότητες, άβαταρς και γιούζερνέιμς στο φόρουμ, αλλά οι ίδιες οι ιδέες/απόψεις... Και τι είναι οι moderators?Θεοί που μπορούν να κρίνουν πάντα τέλεια?Γι αυτό,το σβήνουμε όλο,βάζεις μυαλό και αν θες το ξαναγράφεις απο την αρχή μόνος σου και πιο κόσμια. ...εδώ σκέφτομαι όσους θα χαλαστούν που είπανε "μια κουβέντα παραπάνω" (δε μιλάω για ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ επιθέσεις, αλλά για φλου λέξεις-ταμπού), και τους σβύστηκε ολόκληρο ποστ. Που ίσως είχε να πει πολλά σε πολλούς ΕΞΟΝ τα "γαλλικά", και θα γκρινιάξουν στη διαχείριση ότι "δεν είναι τακτική αυτή".... Αυτό το 2ο το έχω πάθει και νευρίασα τρελά γιατί το post μου απο οργισμένο (με επίγνωση των συνεπειών) έγινε φλώρικο και χωρίς νόημα και δεν με ρώτησε κανείς αν θέλω να υπάρχει ένα post χωρίς νόημα που να γράφει το όνομα μου. ...τί είπα στην αρχή; Αν το ποστ ήταν "φλώρικο" ΧΩΡΙΣ τις βρισιές...ευκαιρία να "συνειδητοποιήσουμε" κάποιου η άποψη πόσο "βάρος" έχει ΧΩΡΙΣ αυτές... Επίσης ποιος σοφός moderator μπορεί να ξέρει αν κάποιος το έκανε επίτηδες (που πρέπει να τιμωρηθεί οπωσδήποτε με σβήσιμο του post) ή το έκανε καταλάθος (οπότε να το λυπηθούμε το παιδί και να του διορθώσουμε το post) ? ...μα δεν έχει σημασία η πρόθεση, νομίζω. Και δεν νομίζω πως οι διαχειριστές στέκονται τόσο σε αυτήν. Στην "ουσία" των λέξεων στέκονται...(νομίζω) Τονίζω πως ούτε τα ορθογραφικά λάθη πρέπει να διορθώνονται καθώς ακόμα κι αυτά χαρακτηρίζουν το μέλος. ...και δε νομίζω άλλωστε να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Στην "χειρότερη" πέφτει επίπληξη νομίζω. Και τελικά, προσωπικά θα μου φαινόταν χειρότερο να σβύνονται ολόκληρα ποστ, και ο λόγος να είναι μόνο ένα "απρεπές" τους μέρος. Προτιμάω τον "πουριτανισμό" μιας λογοκρισίας, απ΄ το "ξεπέτσωμα" μιας ολικής διαγραφής (άσε που χαλαρά μπορεί κάποιος να βγει και να κράξει -καλή ώρα- το "ψαλλίδισμα" του ποστ του, και να κρίνουν οι υπόλοιποι αν καλώς έκανε η διαχείριση ή του κεφαλιού της...
Lucifer Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Κοίτα Κατερίνα οχτώ χιλιάδες διακόσια δύο. Γενικά, από την ώρα που υπέπεσες στην προσοχή μου, αυτό που κάνεις είναι να γκρινιάζεις. Γκρινιάζεις για το λούσιφερ που είναι μαλάκας, γκρινιάζεις επειδή το θρεντ του ΠΑΟΚ δεν είναι στίκι, γκρινιάζεις επειδή μερικοί δεν έχουμε πρόβλημα με το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης -στην πραγματικότητα, για όσα θέματα και αν στραβώνεις, μόνο για ένα γκρινιάζεις (wink wink) μα δε θα στο λύσω ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος, πόσο μάλλον αν συνεχίσεις έτσι. Έχοντας καταθέσει την γρήγορη ψυχολογική μου εκτίμηση από τη σκοπιά του αρσενικού, θα σταθώ λίγο επί του θέματος, όχι για να δώσω αξία στην ατέρμονη προσπάθειά σου να αποδείξεις στον εαυτό σου και τα 4 ντουβάρια που του κρατάνε παρέα πως το φόρουμ είναι σκατά, μα για να σου θυμίσω πως το αν θα επιλέγεις να συνδιαλέγεσαι με το μαλάκα λούσιφερ, να διαβάζεις τις απόψεις μας για τους γκέη, τους μαύρους, τους Εβραίους και τις σεφταλιές, να κινείσαι εν τέλει σε ένα φόρουμ που δεν έχει στίκυ την παοκάρα και που οι μοντερέητορζ ΜΠΟΡΟΥΝ να σβήσουν μια παναγία από το φόρουμ που διαβάζουνε παιδάκια και καλώς ή κακώς, δεν είναι κωλοχανείο, ε μην μπαίνεις. Αντιλαμβάνομαι πως ενδέχεται να υπάρχει κάποιος κύριος που κρατάει την ξαδέρφη σου αιχμάλωτη και σε απειλεί πως δε θα τη βιάσει αν δεν μπεις εσύ να ποστάρεις εδώ, μα στην πραγματικότητα είναι επιλογή σου. Ο λούσιφερ είναι μαλάκας, οι σεφταλιές τα σπάνε και το φόρουμ έχει κανόνες. Ή έτσι, ή καθόλου, τι λες.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 17 Ιουλίου 2008 Με την παραπάνω τοποθέτηση του Lucifer, η διαχείριση του forum καλύφθηκε και δεν υφίσταται πλέον λόγος να συνεχίσει η γκρι... η κουβέντα. Ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας, καλή συνέχεια και καλό καλοκαίρι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.