Super Moderators paredwse Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Η μορφοποίηση αποτελεί αλλοίωση όσο προσεκτικά και αν γίνει.Ένα υβριστικό μήνυμα σίγουρα μπορεί να εμπεριέχει κάποια άποψη. Το να σβήσεις ένα μέρος του μηνύματος είναι διαστρέβλωση της άποψης. Φαντάσου να γράφεις κάτι και να έρχεται κάποιος και να το αλλάζει έστω και λίγο. Το να σβηστεί εντελώς είναι λιγότερο κακό αφού οι κανόνες είναι γνωστοί σε όλους. Σημασία δεν έχει αν γίνεται συχνά ή όχι ή αν είναι νομοθετημένο. Εγώ ασχολούμαι με το αν είναι σωστό και αν είναι καλό για την κοινότητα. Νομίζω ότι ήμουν σαφής και στο αρχικό αλλά και στο προηγούμενο μήνυμά μου: τα πράγματα δεν είναι πάντα μαύρα ή άσπρα. Υπάρχουν και ενδιάμεσες καταστάσεις. Ως εκ τούτου, μπορεί ένα μήνυμα να είναι χρήσιμο για την κοινότητα κατά ένα μέρος. Και απαράδεκτο κατά ένα άλλο μέρος. Εάν αφαιρεθεί το "κακό" μέρος, η ουσία του μηνύματος δεν αλλοιώνεται και η κοινότητα δεν στερείται της χρησιμότητάς του. Στην περίπτωση αυτή η επεξεργασία του μηνύματος είναι θετική. Αν, για παράδειγμα, στο παρόν μήνυμα που σου απαντώ συμπεριλάβω στο τέλος και υβριστικούς χαρακτηρισμούς για τις γυναίκες (παράδειγμα λέω, μην αρπαχτείς! ), δεν είναι δέον να αφαιρεθεί το απαράδεκτο κομμάτι και να κρατηθεί το υπόλοιπο;
katerina_a_86 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Νομίζω ότι ήμουν σαφής και στο αρχικό αλλά και στο προηγούμενο μήνυμά μου: τα πράγματα δεν είναι πάντα μαύρα ή άσπρα. Υπάρχουν και ενδιάμεσες καταστάσεις. Ως εκ τούτου, μπορεί ένα μήνυμα να είναι χρήσιμο για την κοινότητα κατά ένα μέρος. Και απαράδεκτο κατά ένα άλλο μέρος. Εάν αφαιρεθεί το "κακό" μέρος, η ουσία του μηνύματος δεν αλλοιώνεται και η κοινότητα δεν στερείται της χρησιμότητάς του. Στην περίπτωση αυτή η επεξεργασία του μηνύματος είναι θετική. Αν, για παράδειγμα, στο παρόν μήνυμα που σου απαντώ συμπεριλάβω στο τέλος και υβριστικούς χαρακτηρισμούς για τις γυναίκες (παράδειγμα λέω, μην αρπαχτείς! ), δεν είναι δέον να αφαιρεθεί το απαράδεκτο κομμάτι και να κρατηθεί το υπόλοιπο; Διαφωνώ εντελώς.Δεν γίνεται να κόβεις ενα post στην μέση.Ενδέχεται το απαράδεκτο κομμάτι να περιέχει μεγάλο τμήμα της άποψης, ίσως και το μεγαλύτερο. Δεν νομίζω να δημιοσιεύσει κανείς κάποιο τέτοιο απαράδεκτο κομμάτι το οποίο να είναι άσχετο με το θέμα και να μην θέλει να εκφράσει κάτι με αυτό. Οπότε με την διαγραφή ενός μόνο μέρους αλλοιώνεται αυτό που λέει κάποιος. Εμένα προσωπικά θα με πείραζε πολύ ενώ αν διαγραφόταν ολόκληρο το post θα ήταν κάτι δικαιολογημένο. Anyway.Αυτή είναι η άποψη μου.
Super Moderators paredwse Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Διαφωνώ εντελώς. [...] Anyway.Αυτή είναι η άποψη μου. Σεβαστή.
madsc Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Για να ξεκαθαρίστουν κάποια πράγματα επί της ουσίας και στα υπόλοιπα μέλη και να το κλείσουμε εδώ αυτό το θέμα. Στο κυρίως forum (all - μπλα μπλα) τα "σχόλια" σε posts επιτρέπονται προς τα προϊόντα / λογισμικό / υπηρεσίες της τεχνολογίας, όχι προς τα υπόλοιπα μέλη της κοινότητας. Οι "υποδείξεις", ερρισμοί, ειρωνίες πόσο μάλλον προσβολές προς άλλα μέλη σβήνονται -on contact- είτε αποτελούν μέρος post είτε αποτελούν ολόκληρα posts. Την 1η φορά είναι τυχερός κάποιος αν πάρει απλά την ποινή του infraction (πόσο μάλλον καμία ποινή), αν συνεχιστεί δε αυτή συμπεριφορά απλά το μέλος χάνει την πρόσβαση στην κοινότητα από χ καιρό εώς μόνιμα. Tα pm ή οι εξηγήσεις δεν είναι υποχρεωτικά από τη μεριά των (s)mods (αλλοίμονο - όλη μέρα αυτό θα κάναμε). Οι κανόνες είναι σε δημόσια θέα κατά την εγγραφή του μέλους όπως και μετά για αυτό το λόγο. Είναι ευθύνη του μέλους να τους διαβάσει, κατανοήσει και προπάντων να τους τηρήσει. Δεν είναι δουλειά των μελών να κρίνουν τους υπόλοιπους ούτε να ανοίγουν αντιπαράθεση μαζί τους για τη συμπεριφορά τους. Αν κάποιο post δεν τηρεί τους κανόνες πατάμε το κουμπάκι report και το αφήνουμε στην κρίση του αρμόδιου (s)mod. Ο όποιος χρήστης/ια δεν μπαίνει εδώ μέσα για να διαβάζει κάποιον ούτε να τον προσβάλει, ούτε "να του τη λέει". Σεβόμαστε τον δημιουργό της εικονικής κοινότητας που βρισκόμαστε, τους (s)mods και πάνω απ' όλα τα υπόλοιπα μέλη, καθώς τα μέλη αποτελούν στην ουσία την κοινότητα την ίδια. Αν δεν μπορέσουμε να κατανοήσουμε και να πράξουμε αυτά τα απλά πράγματα απλά χάνουμε το προνόμιο να ανήκουμε στην κοινότητα της Insomnia. Την καλημέρα μου. /sc
washcloud Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 @ katerina_a_86 : ...Είναι δηλαδή "καλό για την κοινότητα", το να έχει γράψει πχ ένα μέλος ένα ποστ των 5.000 λέξεων, αναφορικά με "το άδικο του η επιβίωση στην Ελλάδα του σήμερα να βασίζεται σε 700? μίσθό", κατά το οποίο παραθέτει απόψεις κι αναλύσεις αξιοδιάβαστες, αλλά στο τέλος δεν αντέχει και τα παίρνει κι αναφέρει πως "αν τους είχα στα χερια μου την !%!@%^ που τους γέννησε κι αυτούς και την !@&Ι^@!% κυβέρνησή τους και τα !#^%!#^*% κέντρα εξουσιάς που μας &Ι^%#*% καθημερινά από τότε που βγαίνουμε από το @!&$!@& της μάνας μας...Κι έχεις και τον <τάδε μέλος Ιnsomnia> που δεν ξέρει τί του γίνεται και λέει τις άπειρες !~%^@#$@#& και Ι@#$ο!@#, έτσι μου 'ρχεται να τον βουτήξω και να τον !@#&^@Ρ^# μπας και ξυπνήσει " , και ένα ΤΕΤΟΙΟ ποστ, να σβυστεί μόνο και μόνο για την παρουσία των @!$!@&%^@! εκφράσεων ; Πώς δηλαδή "είναι καλό" ; Προσωπικά βλέπω να είναι ΚΑΛΟ, "για την κοινότητα", ν' "ακουστούν" τα ΥΠΟΛΟΙΠΑ που έχει να πει. Κι αν γίνεται, ΑΣ πέσει "ψαλλίδι" στα !&$!&@8!@#& . Αν ψαλλιδίζοντάς το ΧΑΝΕΤΑΙ το "ζουμί", το είπαν ΗΔΗ τα "παιδιά" πιο πάνω, ΤΟΤΕ θα το "φάει το μαύρο σκοτάδι" ΟΛΟ το post... ...ΕΚΤΟΣ κι αν "φοβάσαι" την δυνατότητα της "λογοκρισίας" της διαχείρισης, πως θα οδογήσει σε "δικτατορία". ΑΥΤΟ όμως είναι άλλο πακέτο. Εσύ απλά αναφέρθηκες "στο καλό της κοινότητας", με προτιμότερη την ΟΛΙΚΗ διαγραφή (...) ...Για την οποία "δυνατότητα", καταλαβαίνω πως "επαφίεται στον...πατριωτισμό της διαχείρισης", να μην καταντήσει καταχρηστική, και προσωπικά πιστεύω, και δεν έχω την αίσθηση ότι ισχύει κάτι άλλο για άλλους γενικώς, πως μια χαρά λειτουργεί στην πράξη... *...πχ, θα ΕΚΑΝΑ ένα moderation στο ποστ #11, για ορθογραφικούς λόγους, γιατί ΑΞΙΖΟΥΝ να ειδωθούν οι απόψεις, αλλά ΔΕΝ θα το έσβυνα alltogether...
katerina_a_86 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Τι να πω,σοκάρομαι από αυτά που διαβάζω. Το να χρησιμοποιήσει κάποιος υβρεις στο τέλος ενός μεγάλου και καλού στην υπόλοιπη έκτασή του κειμένου είναι προσωπική επιλογή και χαρακτηρίζει σε μεγάλο βαθμό το κείμενο. Είναι ακραίο να δημοσιεύεται ένα κείμενο που φέρει το όνομα κάποιου και έχει υποστεί μετατροπές από κάποιον άλλον και μάλιστα χωρίς να ενημερωθεί ο συγγραφέας.Εμένα θα με πείραζε πολύ.Θα ένιωθα πως ανα πάσα στιγμή μπορεί κάποιος να αλλοιώσει αυτά που γράφω με τρόπο με τον οποίο ενδεχομένως να διαφωνώ. Ούτε τα ορθογραφικά λάθη πρέπει να διορθώνονται.Κάθε κείμενο χαρακτηρίζει τον συγγραφέα του. Κανονικά δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν δυνατότητα επεξεργασίας από τρίτους. Καθένας είναι υπεύθυνος γι αυτά που γράφει και το πιθανότερο είναι να μην μετανιώνει γι αυτά, οπότε πως έρχεται κάποιος και τα αλλάζει? Δεν γίνεται να επιτρέπονται τα πάντα στον βωμό της ευρυθμης λειτουργίας της κοινότητας,αν και πιστεύω ουσιαστικά αυτό το μέτρο της κάνει κακό. Δεν αμφιβάλω για την σωστή διαχείριση της δυνατότητας από τους moderators όμως το ζήτημα είναι ότι η δυνατότητα υπάρχει. Δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε την συζήτηση αφού οι απόψεις είναι δεδομένες και η κατάσταση επίσης δεδομένη.
parsifal Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Άπειρη ελευθερία λόγου σε δημόσιο μέσο, ηλεκτρονικό ή μη, χωρίς κανόνες, λογοκρισία κλπ, λυπάμαι αλλά δε θα βρεις πουθενά, όσο και να ψάξεις. Το cliché «Διαδίκτυο: Το τελευταίο οχυρό της άναρχης έκφρασης» δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένας αστείος μύθος. Δεν προσπαθεί κανείς να σε πείσει για το λανθασμένο των απόψεών σου και την ορθότητα των δικών του. Απλά, σου εξηγούμε πώς έχει η (αδιαπραγμάτευτη, όσον αφορά το «πλάγιο» αίτημά σου) κατάσταση στο Insomnia...και σε πλειάδα άλλων fora.
washcloud Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 ...ε, εντάξει, να το θέσουμε ως "άπειρη ή πεπερασμένη ελευθερία λόγου" ; Δεν νομίζω ότι του αξίζει - πόσο μάλλον που ΚΑΙ η ίδια η katerina_a_86 , "ομολογεί" ότι Δεν αμφιβάλω για την σωστή διαχείριση της δυνατότητας από τους moderators γιατί πολύ απλά μετά είναι "το άλλο άκρο", της "κατάχρησης του δικαιώματος της ελευθερίας του λόγου και μετατροπή του σε ασυδοσία κλπ κλπ" κατά τη γνωστότατη Ισοκρατική ρήση... Κοινώς, θα γίνουμε @$^!#$^%$ εδώ μέσα.... (..οι μανάδες θα...δίνουνε και θα παίρνουνε, οι...σταυροί τα σπίτια οι σπόροι και οι ράτσες, καθώς και "ευαίσθητα" σωματικά σημεία θα πηγαίνουν και θα έρχονται...) ...κατατοπιστικότατο παράδειγμα "γνωστά blogs", στα οποία το "δικαίωμα" του υβρίζειν έχει αναχθεί εις τέχνην, και σε πιάνει ΤΕΤΟΙΟΣ στομαχοσφίξιμο μ' αυτά που διαβάζεις, που αναρωτιέσαι αν η "ελευθερία" σε γυρνάει σε προ-Νεατερνταλικές εποχές...-ΚΑΙ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ. Μένουν μόνο τα πενηντάρικα στο παρκέ, κι από αγώνα τίποτα... ..αν πάλι το πάμε στο "κόψιμο μια κι έξω", νομίζω ΤΟΤΕ είναι που αρχίζουμε να βαδίζουμε ωσάν την χήναν...: "είπες φτου κακά στο ποστ σου, γι' αυτό και 'γω στο έσβυσα απ' το χάρτη"... (...άσε που μερικοί - μετά από ΙΔΙΑ ομολογία, ποστάρουν "ό,τι να 'ναι", και ΜΕΤΑ λένε "...τα είχα πάρει, και δεν καλοσκεφτόμουνα τί έγραφα...". Το ΕΧΩ δει! ) Και στην τελική, ΦΑΙΝΕΤΑΙ ρε παιδί μου αν μία διαχείριση κάνει κατάχρηση...Κι αν κάνει, ΚΑΙ θα μαθευτεί, ΚΑΙ θα το "πληρώσει" μέσο-μακροπρόθεσμα. Θα μείνουν μόνο οι διαχειριστές, να "ψαλλιδίζουν" ο ένας τον άλλον... Αν τέλος, έχεις ΠΡΟΘΕΣΗ να "περάσεις τα όρια"....γιατί να αισθάνεσαι "άβολα" ξέροντας ότι ΜΠΟΡΕΙ και να φάει ψαλίδι το ποστ σου ; Δεν θα είσαι "εντάξει" από αρχής. Κι ακόμα και με την περίπτωση που προτιμάς εσύ,,,τί το ποστάρεις ; (αφού θα ξέρεις ότι θα διαγραφεί ΟΛΟ ; ! ) ...οπότε, ΜΑΛΛΟΝ όπως προείπα, "φοβάσαι" μη σου πετσοκόψουν την άποψη, με "δικαιολογία", το "ανεπίτρεπτον του θέματος". Κακώς όμως, γιατί όπως είπαμε, τέτοια δεν παίζουν εδώ. Κι αν αρχίσουν να παίζουν, θα τους φάει ο φίδης Εν κατακλείδει, "κι ο άγιος φοβέρα θέλει" (πόσο μάλλον το μέλος ενός φόρουμ) . Να ΕΧΕΙ δηλαδή στην άκρη του μυαλού του όταν γράφει, ότι αν κάνει π@π@ρι@, θα...υποστεί τις συνέπειες, και να ΜΑΘΕΙ να βάζει έτσι ΜΟΝΟΣ του/της μέτρο και φρένο ό,που δεί. (..κι ΑΚΟΜΑ δεν κατάλαβα γιατί έπαψες αγάπη να θυμιζ....εεεεεεε γιατί κάνει ΚΑΚΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ η δυνατότητα του ψαλλιδίσματος...) *(...η "ορθογραφία", ήταν απλά πλακίτσα... ΣΙΓΑ μην κάθεται κανείς να διορθώνει τα στραβά του άλλου...) (..άσε που θα 'χουμε λιγότερα για να ξεσκάμε στα "Κουφά του Insomnia"... )
crazygirl20 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Kαλησπερα παιδια.Διαβαζα αυτο το θεμα και εχω μια απορια , μαλλον θυμηθηκα μια διαφωνια που ειχα παλιοτερα σε καποιο αλλο φορουμ.Αυτο που θα ρωτησω βεβαια δεν εχει καμμια σχεση με την κοινοτητα του ινσομνια και αν ειναι παραβαση των κανονισμων θα ηθελα να σβηστει το ποστ μου. Μπορει ενας moderator η admin σε καποιο φορουμ να κανει edit σε ενα ποστ χωρις αυτο να φαινεται πουθενα ? Συνηθω σε τετοιες περιπτωσεις γραφει απο κατω ''edit και το nick αυτου που το εκανε''.Υπαρχει καποια περιπτωση να μην φαινεται μ ε καποιο τροπο ? Απο καποιον που εχει πληρη προσβαση σε ενα φορουμ ? Δεν μιλαω για σβησιμο ποστ αλλα μονο για διορθωση.
Cristina Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Kαλησπερα παιδια.Διαβαζα αυτο το θεμα και εχω μια απορια , μαλλον θυμηθηκα μια διαφωνια που ειχα παλιοτερα σε καποιο αλλο φορουμ.Αυτο που θα ρωτησω βεβαια δεν εχει καμμια σχεση με την κοινοτητα του ινσομνια και αν ειναι παραβαση των κανονισμων θα ηθελα να σβηστει το ποστ μου. Μπορει ενας moderator η admin σε καποιο φορουμ να κανει edit σε ενα ποστ χωρις αυτο να φαινεται πουθενα ? Συνηθω σε τετοιες περιπτωσεις γραφει απο κατω ''edit και το nick αυτου που το εκανε''.Υπαρχει καποια περιπτωση να μην φαινεται μ ε καποιο τροπο ? Απο καποιον που εχει πληρη προσβαση σε ενα φορουμ ? Δεν μιλαω για σβησιμο ποστ αλλα μονο για διορθωση. Ναι, υπάρχει τέτοια περίπτωση. Όσον αφορά το vBulletin τουλάχιστον. Υποθέτω πως υπάρχει σχετική ρύθμιση και σε άλλα softwares για forums. Καλώς ήρθες στο Insomnia.gr.
crazygirl20 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2008 Καλώς ήρθες στο Insomnia.gr. Eυχαριστω .Καλως σας βρηκα !!
parsifal Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Μπορει ενας moderator η admin σε καποιο φορουμ να κανει edit σε ενα ποστ χωρις αυτο να φαινεται πουθενα ? Συνηθω σε τετοιες περιπτωσεις γραφει απο κατω ''edit και το nick αυτου που το εκανε''. Αυτό το μήνυμα το προσθέτει το forum software. Όποιος έχει άμεση πρόσβαση στη βάση δεδομένων μπορεί να κάνει οποιαδήποτε επέμβαση σε κείμενο, χωρίς να βασίζεται στο forum software (vBulletin, phpBB, SMF ή όποιο άλλο)...
dali13gr Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 15 Ιουλίου 2008 Νομίζω πως το μέλος katerina_a_86 έχει μπερδέψει την "ελευθερία λόγου" με την "κατάχρηση της ελευθερίας λόγου". Αν εγώ ως βάζελος, πάω στο thread του Ολυμπιακού και γράψω την -πολιτισμένη- άποψή μου για ένα θέμα και στο τέλος κοτσάρω κι ένα "Γ@μιέτ@ι ο θρύλος κι οΠειραιάς", ε τότε νομίζω πως η διαγραφή του υβριστικού σχολίου μου δεν αλλιώνει σε τίποτα την άποψη που εξέφρασα πιο πάνω.
katerina_a_86 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2008 Μέλος Δημοσ. 16 Ιουλίου 2008 Νομίζω πως το μέλος katerina_a_86 έχει μπερδέψει την "ελευθερία λόγου" με την "κατάχρηση της ελευθερίας λόγου". Αν εγώ ως βάζελος, πάω στο thread του Ολυμπιακού και γράψω την -πολιτισμένη- άποψή μου για ένα θέμα και στο τέλος κοτσάρω κι ένα "Γ@μιέτ@ι ο θρύλος κι οΠειραιάς", ε τότε νομίζω πως η διαγραφή του υβριστικού σχολίου μου δεν αλλιώνει σε τίποτα την άποψη που εξέφρασα πιο πάνω. Δεν έχω μπερδέψει τίποτα.Είμαι υπέρ του να σβήνονται τα υβριστικά posts. Αν έκανες αυτό που λες η πράξη αυτή θα σε χαρακτήριζε και θα καταλαβαίναμε ότι πχ είσαι κάφρος και φανατισμένος.Με το να το σβήσει κάποιος αλλοιώνεται το post και η εικόνα που ήθελες να δώσεις, γιατί αναμφισβήτητα ένα υβριστικό τέλος δίνει άλλο ύφος σε ένα κείμενο. Τώρα υπάρχουν 2 περιπτώσεις: 1) Είχες νεύρα και σου ξέφυγε: Ένα σβήσιμο του post σε αυτή την περίπτωση θα σε κάνει να μάθεις να σέβεσαι τους κανόνες.Στην ζωή δεν μπορούμε να σβήνουμε αυτά που λέμε και δεχόμαστε τις συνέπειες.Σε αυτή την περίπτωση αν δεν φας ban μπορείς να ξαναγράψεις αυτά που ήθελες να πεις χωρίς το ατυχές τέλος.Η διόρθωση της πράξης σου από κάποιον τρίτο δεν σε τιμά και αλλοιώνει την εικόνα που θα σχημάτιζαν οι άλλοι για σένα. Αν είσαι ευέξαπτος είναι και αυτό στοιχείο του post και η υβριστική φράση σου ακόμα και ως υβριστική έχει κάποιο νόημα. Δεν γίνεται λοιπόν να κρατάμε τα μισά. Και τι είναι οι moderators?Θεοί που μπορούν να κρίνουν πάντα τέλεια?Γι αυτό,το σβήνουμε όλο,βάζεις μυαλό και αν θες το ξαναγράφεις απο την αρχή μόνος σου και πιο κόσμια. 2) Το έκανες κατά βούληση : Το σβήσιμο του post είναι το λιγότερο που σου αξίζει. Αν δεν το υποστείς ίσως το επαναλάβεις.Η διορθωση δεν θα σε εκφράζει σε καμια περίπτωση αφού το έκανες επίτηδες και ήθελές να το πεις. Αυτό το 2ο το έχω πάθει και νευρίασα τρελά γιατί το post μου απο οργισμένο (με επίγνωση των συνεπειών) έγινε φλώρικο και χωρίς νόημα και δεν με ρώτησε κανείς αν θέλω να υπάρχει ένα post χωρίς νόημα που να γράφει το όνομα μου. Επίσης ποιος σοφός moderator μπορεί να ξέρει αν κάποιος το έκανε επίτηδες (που πρέπει να τιμωρηθεί οπωσδήποτε με σβήσιμο του post) ή το έκανε καταλάθος (οπότε να το λυπηθούμε το παιδί και να του διορθώσουμε το post) ? Τονίζω πως ούτε τα ορθογραφικά λάθη πρέπει να διορθώνονται καθώς ακόμα κι αυτά χαρακτηρίζουν το μέλος.
dali13gr Δημοσ. 16 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 16 Ιουλίου 2008 Δεν έχω μπερδέψει τίποτα.Είμαι υπέρ του να σβήνονται τα υβριστικά posts. Αν έκανες αυτό που λες η πράξη αυτή θα σε χαρακτήριζε και θα καταλαβαίναμε ότι πχ είσαι κάφρος και φανατισμένος.Με το να το σβήσει κάποιος αλλοιώνεται το post και η εικόνα που ήθελες να δώσεις, γιατί αναμφισβήτητα ένα υβριστικό τέλος δίνει άλλο ύφος σε ένα κείμενο. Γι αυτό τον λόγο ακριβώς υπάρχουν τα emoticons. Για να δείξει κάποιος ότι είναι εκνευρισμένος, ότι κάνει χιούμορ, ότι ειρωνεύεται κ.λ.π... Τώρα υπάρχουν 2 περιπτώσεις: 1) Είχες νεύρα και σου ξέφυγε: Ένα σβήσιμο του post σε αυτή την περίπτωση θα σε κάνει να μάθεις να σέβεσαι τους κανόνες.Στην ζωή δεν μπορούμε να σβήνουμε αυτά που λέμε και δεχόμαστε τις συνέπειες.Σε αυτή την περίπτωση αν δεν φας ban μπορείς να ξαναγράψεις αυτά που ήθελες να πεις χωρίς το ατυχές τέλος.Η διόρθωση της πράξης σου από κάποιον τρίτο δεν σε τιμά και αλλοιώνει την εικόνα που θα σχημάτιζαν οι άλλοι για σένα. Αν είσαι ευέξαπτος είναι και αυτό στοιχείο του post και η υβριστική φράση σου ακόμα και ως υβριστική έχει κάποιο νόημα. Δεν γίνεται λοιπόν να κρατάμε τα μισά. Και τι είναι οι moderators?Θεοί που μπορούν να κρίνουν πάντα τέλεια?Γι αυτό,το σβήνουμε όλο,βάζεις μυαλό και αν θες το ξαναγράφεις απο την αρχή μόνος σου και πιο κόσμια. Το λάθος να συγχέουν την πραγματική ζωή με τη ζωή σε ένα forum την κάνουν πολλοί. Δυστυχώς, στην πραγματική ζωή, δεν είναι εφικτό κάποιος να σβήσει μια άσχημη κουβέντα που ειπώθηκε πιθανόν εν βρασμό ψυχής. Αν γινόταν, όλα θα ήταν πολύ καλύτερα Ένα forum, όντας ανώνυμο(αυτό αφορά στους χρήστες), όπως είναι και το διαδίκτυο στο σύνολό του, δεν έχει ρόλο ούτε συμβουλευτικό ούτε εκπαιδευτικό ως προς το άτομο. Έχει ρόλο εκπαιδευτικό ως προς το θέμα που πραγματεύεται.Οπότε δεν ενδιαφέρει τον x moderator να κάνει τον κηδεμόνα σε κάθε κάφρο. Τον ενδιαφέρει να είναι το forum χρήσιμο στον τομέα του. Και καλά κάνει. Αν λοιπόν κάποιος είναι κάφρος αλλά ταυτόχρονα είναι και γκουρού στα δίκτυα, ε, λογικό είναι να κρατήσει το καλό και να πετάξει το άχρηστο. Κάτι σαν τις μέλισσες δηλαδή. 2) Το έκανες κατά βούληση : Το σβήσιμο του post είναι το λιγότερο που σου αξίζει. Αν δεν το υποστείς ίσως το επαναλάβεις.Η διορθωση δεν θα σε εκφράζει σε καμια περίπτωση αφού το έκανες επίτηδες και ήθελές να το πεις. Αυτό το 2ο το έχω πάθει και νευρίασα τρελά γιατί το post μου απο οργισμένο (με επίγνωση των συνεπειών) έγινε φλώρικο και χωρίς νόημα και δεν με ρώτησε κανείς αν θέλω να υπάρχει ένα post χωρίς νόημα που να γράφει το όνομα μου. Επίσης ποιος σοφός moderator μπορεί να ξέρει αν κάποιος το έκανε επίτηδες (που πρέπει να τιμωρηθεί οπωσδήποτε με σβήσιμο του post) ή το έκανε καταλάθος (οπότε να το λυπηθούμε το παιδί και να του διορθώσουμε το post) ? Επειδή ακριβώς ΔΕΝ είπε κανείς ότι είναι σοφός, γι αυτό και υπάρχει το moderation(μετριασμός κατά το Ελληνικότερον). Αν το έκανες επίτηδες, τότε θα έγραφες μόνο την βρισιά και θα σβηνόταν το post σου ολόκληρο. Αν δεν το έκανες επίτηδες ή το έκανες για πλάκα, τότε θα σβηνόταν η βρισιά και θα έμενε το χρήσιμο κομμάτι. Τώρα αν εσύ δεν θέλεις να γράφεις κάτι χρήσιμο αλλά μόνο να εκτονωθείς, τότε θα πρέπει να φτιάξω ένα forum εκτόνωσης νεύρων.(χμμ... δεν είναι κακή ιδέα ) Τονίζω πως ούτε τα ορθογραφικά λάθη πρέπει να διορθώνονται καθώς ακόμα κι αυτά χαρακτηρίζουν το μέλος. Αυτό εννοείται και ούτε έχω δει κάτι τέτοιο να γίνεται. Εκτός αν κάποιος βρίζει ανορθόγραφα, οπότε εκεί πρέπει να γίνει κάτι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.