Προς το περιεχόμενο

Απορία για τους κανόνες

katerina_a_86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω μια απορία σχετικά με τους κανόνες της κοινότητας.

Οι moderators έχουν το δικαίωμα να αλλάζουν το περιεχόμενο ενός post που έχει δημοσιεύσει κάποιο άλλο μέλος?

edit : Μόλις θυμήθηκα πως δεν επιτρέπεται να ρωτάμε διεκρινήσεις για τους κανόνες δημόσια.

Οπότε άκυρο.Ας με ενημερώσει κάποιος αν θέλει με pm.

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

Αν και λεει οτι δεν επιτρεπεται, τωρα μου δημοσιευθηκε ερωτησουλα απλα να πω οτι στο 1,5 χρονο που παρακολουθω ανελλιπως το φορουμ, παρα πολυ σπανια επεσε στην αντιληψη μου παρεμβαση mod σε ποστ χρηστη (για να μην πω ποτε).

Ειτε οι mods ποσταραν ακριβως απο κατω και υπενθυμιζαν στο χρηστη τους κανονες για να διορθωσει το ποστ του, είτε διεγραφαν το ιδιο το ποστ (ή/και το θεμα)- μερικες φορες και σε συνδυασμο με ban.

Πολλες φορες το θεμα κλειδωνεται και εαν δεν ειναι προφανης η αιτια κλειδωματος στο 99% των περιπτωσεων αναγραφεται και ο λογος.

Αλλα παρεμβαση mod στο ποστ χρηστη δεν εχω παρατηρησει (οπως π.χ. στο adslgr).

Ολα αυτα που λεω ειναι δικες μου αποψεις και δεν εκφραζουν μελη της διαχειριστικης ομαδας, αλλα ελπιζω να σε καλυψα. :-)

Δημοσ.
Αν και λεει οτι δεν επιτρεπεται, τωρα μου δημοσιευθηκε ερωτησουλα απλα να πω οτι στο 1,5 χρονο που παρακολουθω ανελλιπως το φορουμ, παρα πολυ σπανια επεσε στην αντιληψη μου παρεμβαση mod σε ποστ χρηστη (για να μην πω ποτε).

Ειτε οι mods ποσταραν ακριβως απο κατω και υπενθυμιζαν στο χρηστη τους κανονες για να διορθωσει το ποστ του, είτε διεγραφαν το ιδιο το ποστ (ή/και το θεμα)- μερικες φορες και σε συνδυασμο με ban.

Πολλες φορες το θεμα κλειδωνεται και εαν δεν ειναι προφανης η αιτια κλειδωματος στο 99% των περιπτωσεων αναγραφεται και ο λογος.

Αλλα παρεμβαση mod στο ποστ χρηστη δεν εχω παρατηρησει (οπως π.χ. στο adslgr).

Ολα αυτα που λεω ειναι δικες μου αποψεις και δεν εκφραζουν μελη της διαχειριστικης ομαδας, αλλα ελπιζω να σε καλυψα. :-)

Εγώ θέλω να ξέρω αν επιτρέπεται κάτι τέτοιο στο forum.Περιμένω να μου πουνε με pm.

• Moderators
Δημοσ.

Εγω σου ειπα τι συμβαινει στη πραξη.

Anyway, εαν σου πουν στειλε κανα pm κι απο δω γιατι θελω κι εγω να μαθω. :-)

Δημοσ.

Δηλαδή περιμένεις απάντηση του τύπου "δεν επιτρέπεται αλλά το κάνουμε, γουστο μας καπελο μας;" λολ Για να το κάνουν προφανώς έχουν θεσπίσει τον ανάλογο κανονισμό.

Κάτι φορές έχω δει αλλαγές σε ποστ, αλλά μετά απο εξηγήσεις και συνήθως για ποστ που δεν αξιζουν να διαγραφουν στεγνα.

Δημοσ.
Δηλαδή περιμένεις απάντηση του τύπου "δεν επιτρέπεται αλλά το κάνουμε, γουστο μας καπελο μας;" λολ Για να το κάνουν προφανώς έχουν θεσπίσει τον ανάλογο κανονισμό.

Κάτι φορές έχω δει αλλαγές σε ποστ, αλλά μετά απο εξηγήσεις και συνήθως για ποστ που δεν αξιζουν να διαγραφουν στεγνα.

Δεν έχω δει τον αντίστοιχο κανονισμό και θα ήθελα να δω που αναφέρεται.

Πάντως συνεχίζουμε ένα παράνομο post και αυτό δεν είναι καλό,οπότε ας σταματήσει η συζήτηση εδώ.

Δημοσ.

1. Οι Όροι Χρήσης επ ουδενί δεν απαγορεύουν θέματα όπως αυτό, που ρωτούν για το πώς λειτουργούν τα πράγματα στο φόρουμ. Αυτό που απαγορεύεται είναι η συζήτηση/σχολιασμός/κριτική συγκεκριμένων moderating actions, που συνήθως έχει υποστεί ο «θιγόμενος»-δημιουργός του θέματος. Τέτοια ζητήματα λύνονται μόνο με προσωπική επικοινωνία με τους αρμόδιους moderators και όχι δημόσια

2. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν λεπτομερειακοί κανονισμοί που θα προβλέπουν την κάθε δυνατή κατάσταση που θα προκύψει. Γι' αυτό, οι moderators έχουν δικαίωμα να κάνουν οτιδήποτε νομίζουν σωστό για να εξασφαλιστεί η εφαρμογή των Όρων Χρήσης και η εν γένει εύρυθμη λειτουργία του forum, χωρίς να πρέπει να αναφέρεται κάπου ρητά τί θα είναι αυτό ή φυσικά να λογοδοτούν στα υπόλοιπα μέλη

3. Προσωπικά, προσπαθώ να αποφεύγω επεξεργασία μηνυμάτων των μελών. Όπως γράφτηκε πιο πάνω, δε χρειάζεται συνήθως: Είτε διαγράφονται ένα ή περισσότερα προβληματικά μηνύματα είτε ολόκληρο το προβληματικό thread. Υπάρχουν περιπτώσεις όμως που κατά την κρίση του κάθε moderator είναι πιο εύκολο (και λιγότερο επιζήμιο ίσως για την ποσότητα χρήσιμης πληροφορίας που υπάρχει ήδη) το θέμα να λυθεί με μία μικρή διόρθωση σε προβληματικό μήνυμα, παρά με διαγραφές

• Super Moderators
Δημοσ.
Έχω μια απορία σχετικά με τους κανόνες της κοινότητας.

Οι moderators έχουν το δικαίωμα να αλλάζουν το περιεχόμενο ενός post που έχει δημοσιεύσει κάποιο άλλο μέλος?

edit : Μόλις θυμήθηκα πως δεν επιτρέπεται να ρωτάμε διεκρινήσεις για τους κανόνες δημόσια.

Οπότε άκυρο.Ας με ενημερώσει κάποιος αν θέλει με pm.

• 1. Όντως δεν υπάρχει πρόβλημα να υποβάλλονται ερωτήσεις για τους κανόνες ή για τη λειτουργία του forum - αλίμονο, ένας από τους λόγους που υπάρχει αυτή η ενότητα είναι και γι'αυτό. :-)

• 2. Αν και ο κάθε moderator δρα διαφορετικά, συνήθως αποφεύγεται η τροποποίηση μηνυμάτων κάποιου μέλους (όπως πολύ σωστά παρατηρεί το μέλος GeorgeMan). Στις σπάνιες περιπτώσεις που αυτό μπορεί να συμβεί, δέον είναι να ακολουθείται αυτό που περιγράφει το μέλος Freakster: μετά το τροποποιημένο post (ή μέσα σε αυτό), αναγράφεται σύντομη επεξήγηση του moderator που προέβη στην 'επέμβαση'.

• 3. Για το τελείως τυπικό, ο κάθε moderator έχει την διακριτική ευχέρεια να λαμβάνει κάθε πρόσφορο, κατά περίπτωση, μέτρο για να διασφαλίσει τόσο την ορθή λειτουργία του forum όσο και την ασφάλειά του. Άλλωστε γι'αυτό επιλέχθηκε από τον administrator, διότι έχει κρίση και διότι μπορεί να την χρησιμοποιεί. Για τον λόγο αυτό δεν είναι δυνατή η απαρίθμηση όλων των τρόπων με τους οποίους μπορεί να δρα ένα μέλος της διαχειριστικής ομάδας (βλ. 2ο σημείο της απάντησης του parsifal). Πάντως η τροποποίηση μηνυμάτων των μελών δεν αποκλείεται.

• 4. Σε κάθε περίπτωση, η τροποποίηση είναι εμφανής γιατί το software του forum προσθέτει αυτόματα στο τέλος του μηνύματος μία γραμμούλα που αναφέρει αν κάποιος (και ποιός!) τροποποίησε το μήνυμα.
    Απτό παράδειγμα είναι αυτό το μήνυμα (του οποίου, αν παρατηρήσετε, έπεται δικό μου μήνυμα που "εξηγεί" τι αφαιρέθηκε). :-)

Ελπίζω να καλύφθηκες. Αν όχι, εδώ είμαστε. :-)

Δημοσ.

Μάλιστα.Κατανοητά απόλυτα όλα.Θα ήθελα και να σχολιάσω την συγκεκριμένη δυνατότητα αλλά προφανώς δεν μου επιτρέπεται κάτι τέτοιο.

Ευχαριστώ για την ενημέρωση.

• Super Moderators
Δημοσ.

Ευχαρίστως να την σχολιάσεις.

Όπως σου επισήμανε ο parsifal πιο πάνω, γενικά δεν επιτρέπεται ο σχολιασμός συγκεκριμένων moderating actions, ο οποίος προέρχεται κυρίως από τους "θιγόμενους".

Αυτό που κάνουμε τώρα είναι γενική συζήτηση επί των κανόνων. :-)

Δημοσ.

Αφού μπορώ να την σχολιάσω θα το κάνω.

Νομίζω πως η επεξεργασία ενός post είναι κάτι εντελώς ακραίο και καταδικαστεό.

Γενικά οποιοδήποτε κείμενο που εκφράζει μια άποψη δεχτεί επεξεργασία από κάποιον τρίτο τότε παύει να είναι το ίδιο με το αρχικό όσο προσεκτικά κι αν γίνει η επεξεργασία.

Μιλάμε δηλαδή για την διαστρεύλωση μιας ιδέας όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται αυτό.

Η εύρυθμη λειτουργία της κοινότητας δεν θεωρώ πως μπορεί να αποτελέσει αιτία για κάτι τέτοιο όπως ακριβώς δεν μπορεί να αποτελέσει η διαφύλλαξη της δημοκρατίας αιτία για λογοκρισία.

Πρόταση μου είναι αν ένα post περιέχει στοιχεία που είναι ενάντια στους κανόνες της κοινότητας (π.χ ύβρεις) να σβήνεται εντελώς και να ενημερώνεται ο χρήστης παρά να μορφοποιείται από κάποιον τρίτο.

• Super Moderators
Δημοσ.
Αφού μπορώ να την σχολιάσω θα το κάνω.

Νομίζω πως η επεξεργασία ενός post είναι κάτι εντελώς ακραίο και καταδικαστεό.

Γενικά οποιοδήποτε κείμενο που εκφράζει μια άποψη δεχτεί επεξεργασία από κάποιον τρίτο τότε παύει να είναι το ίδιο με το αρχικό όσο προσεκτικά κι αν γίνει η επεξεργασία.

Μιλάμε δηλαδή για την διαστρεύλωση μιας ιδέας όσο υπερβολικό κι αν ακούγεται αυτό.

Η εύρυθμη λειτουργία της κοινότητας δεν θεωρώ πως μπορεί να αποτελέσει αιτία για κάτι τέτοιο όπως ακριβώς δεν μπορεί να αποτελέσει η διαφύλλαξη της δημοκρατίας αιτία για λογοκρισία.

Πρόταση μου είναι αν ένα post περιέχει στοιχεία που είναι ενάντια στους κανόνες της κοινότητας (π.χ ύβρεις) να σβήνεται εντελώς και να ενημερώνεται ο χρήστης παρά να μορφοποιείται από κάποιον τρίτο.

Η μορφοποίηση του μηνύματος ενός μέλους δεν μπορεί να φτάνει στο σημείο να αλλοιώνεται το γενικότερο πλαίσιο στο οποίο κινείται το μέλος. Αρκεί να υπάρχει διατυπωμένη άποψη. Γιατί η δημοσίευση ενός υβριστικού ή κατ'οιονδήποτε τρόπο άχρηστου μηνύματος δεν πρέπει να θεωρηθεί δημοσίευση άποψης.

Από την άλλη, εάν έχουμε ένα μήνυμα, το οποίο κατά το μεγαλύτερο μέρος του είναι υβριστικό ή, κατ'οιονδήποτε τρόπο παραβαίνει τους κανόνες του forum και δεν είναι εφικτή η πλήρης διαγραφή του, τότε η παρέμβαση του moderator δεν δικαιολογείται απλώς αλλά επιβάλλεται.

Γενικά η "γραμμή" της διαχειριστικής ομάδας είναι να επεμβαίνει όσο το δυνατόν λιγότερο και μόνο για ζητήματα που έχουν να κάνουν με την τήρηση των Όρων Χρήσης.

Επαναλαμβάνω δε ότι οι Όροι Χρήσης είναι αυτοί που είναι και έχουν συνταχθεί επίτηδες κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αφήνουν τον κάθε moderator να χρησιμοποιεί την κρίση του για να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του forum με τον προσφορότερο κατά περίπτωση τρόπο.

:-)

Δημοσ.
OK, έχω να κάνω μερικά σχετικά σχόλια, αλλά ας δούμε τί θα γράψει και ο paredwse πρώτα...

Σοφή επιλογή... :-D

Δημοσ.
Η μορφοποίηση του μηνύματος ενός μέλους δεν μπορεί να φτάνει στο σημείο να αλλοιώνεται το γενικότερο πλαίσιο στο οποίο κινείται το μέλος. Αρκεί να υπάρχει διατυπωμένη άποψη. Γιατί η δημοσίευση ενός υβριστικού ή κατ'οιονδήποτε τρόπο άχρηστου μηνύματος δεν πρέπει να θεωρηθεί δημοσίευση άποψης.

Από την άλλη, εάν έχουμε ένα μήνυμα, το οποίο κατά το μεγαλύτερο μέρος του είναι υβριστικό ή, κατ'οιονδήποτε τρόπο παραβαίνει τους κανόνες του forum και δεν είναι εφικτή η πλήρης διαγραφή του, τότε η παρέμβαση του moderator δεν δικαιολογείται απλώς αλλά επιβάλλεται.

Η μορφοποίηση αποτελεί αλλοίωση όσο προσεκτικά και αν γίνει.

Ένα υβριστικό μήνυμα σίγουρα μπορεί να εμπεριέχει κάποια άποψη.

Το να σβήσεις ένα μέρος του μηνύματος είναι διαστρέβλωση της άποψης.

Φαντάσου να γράφεις κάτι και να έρχεται κάποιος και να το αλλάζει έστω και λίγο.

Το να σβηστεί εντελώς είναι λιγότερο κακό αφού οι κανόνες είναι γνωστοί σε όλους.

Γενικά η "γραμμή" της διαχειριστικής ομάδας είναι να επεμβαίνει όσο το δυνατόν λιγότερο και μόνο για ζητήματα που έχουν να κάνουν με την τήρηση των Όρων Χρήσης.

Επαναλαμβάνω δε ότι οι Όροι Χρήσης είναι αυτοί που είναι και έχουν συνταχθεί επίτηδες κατά τέτοιο τρόπο ώστε να αφήνουν τον κάθε moderator να χρησιμοποιεί την κρίση του για να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του forum με τον προσφορότερο κατά περίπτωση τρόπο.

Σημασία δεν έχει αν γίνεται συχνά ή όχι ή αν είναι νομοθετημένο.

Εγώ ασχολούμαι με το αν είναι σωστό και αν είναι καλό για την κοινότητα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...