Προς το περιεχόμενο

Δισκοι-Εκκινηση

kostas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Αν κάνεις εκκίνηση με το σκληρό που είναι τα windows και σου βγάζει error τότε Ωχ!

Μάλλον από το πολύ πείραγμα έκανες ζημιά στα windows και δε νομίζω να υπάρχει λύση.

Εκτός και αν είχες βάλει τον grub στο δίσκο που είναι τα windows που δε νομίζω...

ό,τι και να κάνεις στο grub με τα windows δε θα μπεις...

Ευτυχώς έχεις πλήρη υποστήριξη σε ntfs απο το linux και θα κάνεις το Backup σου

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

τελικά με ποιά σειρά είναι τώρα οι δίσκοι στο σύστημά σου ;

και τι επιλογή έχεις στο bios ;

μπαίνεις στο ubuntu ;

ρε κώστα γίνε πιό σαφής

δεν μπαίνεις στο ubuntu ;

διόρθωσες το menu.lst ;

.

gtroza, μη σε μπερδευει που βγαζει σφαλμα,ειναι οχι μονο σ'αλλο δισκο,και σε αλλο καναλι sata,αλλα ειταν και αποσυνδεδεμενος [ναι εγω ο μ#@%σ]

Λοιπον επηδει σας μπερδεψα, εχω βαλει σειρα εκκινησης στο bios,το δισκο με ubuntu [απο αυτο καθε μερα δουλευω , οπως και τωρα],τον αλλο δισκο με win τον εχω [slave ,δουλευε σκλαβε],απλως εχω προσβαση και επεξεργασια με τα αρχεια μου,αμμα θελησω τα win,θα μπω στο bios,και θα κανω την αλλαγη.

Λοιπον επηδει σας μπερδεψα, εχω βαλει σειρα εκκινησης στο bios,το δισκο με ubuntu [απο αυτο καθε μερα δουλευω , οπως και τωρα],τον αλλο δισκο με win τον εχω [slave ,δουλευε σκλαβε],απλως εχω προσβαση και επεξεργασια με τα αρχεια μου,αμμα θελησω τα win,θα μπω στο bios,και θα κανω την αλλαγη.

Αφου δουλευεί κανονικά απο τα bios τότε δουλευεί κανονικά και με F8!

Καλημερα,λοιπον εβαλα την εντολη,title Windows 95/98/NT/2000

root (hd1,0)

makeactive

chainloader +1

παταω enter στα xp και συμβαινουν 2 πραγματα : ηδεν ξεκινανε καθολου και μενει να αναβοσβηνει ο κερσορας η βγαζει Error 17 [canot mount] η Error 13 [invalid or un..]

Οταν παταω Windows 95/98/NT/2000 [για XP] για edit το "e" ,μου βγαζει τα εξης :

root [hd1,o] απο κατω

makeactive

chainloader +1

και τιποτα.

Δοκιμασα ολους τους τροπους μετα απο αυτα , δηλαδη με F8 , απο το bios ξανα αλλαγη, κλπ...

τωρα δε δεν ξεκινανε τα xp - ουτε με αλλαγη στο bios. Τι κανω ? το μονο που εχει απομεινη,να αλλαξω τα καναλια sata, αν και δε νομιζω να πιασει,γιατι ο grub....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...