kostas Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Καλημερα,ειχα εγκαταστηση το Ubuntu, [ πολυ καλο και σημερα εγεινε καλιτεροτερο] σ'ενα ξεχωριστο δισκο , [ μονο του] εχθες τοποθετησα,και το δισκο που εχω τα xp, [με 3 partitition] μπηκα στο bios,εκανα την αλλαγη,να ξεκιναει ο δισκος με Ubuntu,ολα ΟΚ , βλεπω απο το Ubuntu και τα περιεχομενα του δισκου των XP,[και τα 3 partition] , αλλα θαθελα,να μπορω να εχω επιλογη στην εκκινηση,οπως οταν τα ειχα σε partition,που ειχα να διαλεξω,και λειτουργικο,και recovery κλπ , καπου εδω ειχα διαβασει σχετικα για καποιον με ubuntu , αλλα δεν το βρισκω τωρα,μπορει καποιος να με κατατοπιση ,να μη μπαινω καθε φορα στο bios , για να επιλεγω δισκο-λειτουργικο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chek2fire Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Για δες τις οδηγίες εδώ για recovery του grub http://www.e-pcmag.gr/forum/index.php?showtopic=28693 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Καλησπερα,σ'ευχαριστω,δες τους δισκους μη τυχον και κανω καμια πατατια, λοιπον αντιγραφω απο το GParted : To Ubuntu /dev/sdb1 ext 3 με sdb2 extended kai sdb5 linux swap και τα Win με 3 partition : /dev/sda1 το πρωτο ntfs /dev/sda2 το δευτερο ntfs και /dev/sda3 το τριτο ntfs το εκανα για να δω τη μου βγαζει και εβγαλε αυτο μετα την εντολη find /boot/grub/stage1 μου βγαζει αυτο (hd1,0) εκει θα δωσω root (hd1,0) και μετα setup (hd0) και ολα ΟΚ ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 ναι αλλά απο τον grub . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 δηλαδη τι ενοεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 μηπως εννοεις,πριν μπω στο λειτουργικο απο τη consola? [αυτη που φοβατε η κορη μου!]. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 1. Βγάζουμε από το συρτάρι το liveCD της διανομής μας (εφόσον αυτή χρησιμοποιεί τον GRUB...). Ας πάρουμε για παράδειγμα το Ubuntu. 2. Εκκινούμε τον υπολογιστή μας από το liveCD και μπαίνουμε στο live λειτουργικό. 3. Ανοίγουμε μια κονσόλα (terminal) και εκεί δίνουμε διαδοχικά τις εντολές: ΚΩΔΙΚΑΣ sudo grub --> Θα βγει το σταθερό command prompt: ΠΑΡΑΘΕΜΑ grub> Εκεί θα δώσουμε: αυτό εννοώ κι εγώ τη φοβάμαι ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 ξεκινησα ,το Ubuntu πατωντας πριν ξεκινησει το πληκτρο Esc , μετα το C, για command line , με εβγαλε με τη προτροπη >grub , εκει εγραψα find /boot/grub/stage1 , και μου εβγαλε [hd0,0] και απο κατω > grub και γραφω root [hd0,0] , και μου βγαζει : error 11 : Unrecognized device string . Ερωτηματα :1ον οι 2 sata εχουν μπει οπως γραφει της Μ/Board στο 0 ο Windows και στο 1 ο Ubuntu 2ον μηπως πρεπει να βγαλω το δισκο με τα Windows 3ον γινετε να μου εμφανιζει στη εκκινηση το Ubuntu το δισκο με τα Windows που ειναι σ'αλλο δισκο ? 4ον με τις επανεκινησης ο Ubuntu εκανε και τσεκ των δισκων,οπως κανει μετα απο καποιο αριθμο επανεκινησεων , εκει παρατηρησα οτι γραφει : /dev/sdb1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Δοκιμασε να επαναφερεις τον grub κανοντας boot απο ενα live cd (ωστε να τους δεις ποιος ειναι ποιος) και δωσε βαση πως ειναι οι σκληροι σου τοποθετημενοι (master, slave, partitions κλπ). 1)Αν ειναι οπως τα λες, και το bios ειναι ρυθμισμενο σωστα στο απο που θα γινεται το boot, τοτε ο σκληρος των win ειναι ο /dev/sda1 για το linux και (hd0,0) για τον grub, Αντιστοιχα, ο σκληρος του linux ειναι /dev/sdb1 και (hd0,1). 2) Οχι, αστον εκει για να βαλουμε τον grub μεσα εκει μιας και ειναι master. 3) Ναι γινεται. Ο grub αντιλαμβανεται αυτοματα τα αλλα λειτουργικα, ακομα και σε αλλους δισκους 4) Σωστα γραφει. Εχεις τo ubuntu στο 1ο partition του slave σκληρου --- edit Κανε ενα κοπο και δωσε μας τι βγαζει η εντολη >fdisk -l Και απο live cd πιανει. Επισης κοιτα μην τυχον εχεις πανω στο pc ξεχασμενο κανενα flashακι ή εξωτερικο σκληρο. Βγαλτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Καλημερα,σ'ευχαριστω πολυ,για τις τοσες προσπαθειες,ανεβασα screenshot απο το gparted,σημειωνω,οταν τ'ανοιγω,η πρωτη οθονη που μου εμφανιζει ειναι του δισκου με τα xp,τωρα ειμαι συνδεδεμενος με το live dvd ,του Ubuntu,που ειχα κατεβασει, την προηγουμενη φορα χρησιμοποιησα το cd περιοδικου,και δεν μπηκε. Στον grub,με το dvd , εδωσα την εντολη fdisk -l ,και εβγαλε Error 2 : Unrecognized command. Ενταξει παιδια,σας ευχαριστω παρα πολυ,για οσα κανατε. Δεν χαθηκε ο κοσμος.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 το εκανα για να δω τη μου βγαζει και εβγαλε αυτο μετα την εντολη find /boot/grub/stage1 μου βγαζει αυτο (hd1,0) εκει θα δωσωroot (hd1,0) και μετα setup (hd0) και ολα ΟΚ ? γιατί ήταν έτσι την πρώτη φορά και έτσι μου εβγαλε [hd0,0] την τελευταία ; . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 το ιδιο μου εβγαλε [hd0,0] και μετα στην εντολη μου grub> root [hd0,0] error 11. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
gtroza Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 βάλτα μεσα σε αγκύλες ( ) αντι για [] μήπως φταίει αυτό Installer/Grub Error Tables http://forum.freespire.org/showthread.php?t=991 11 : Unrecognized device stringThis error is returned if a device string was expected, and the string encountered didn't fit the syntax/rules listed in the Filesystem. οχι cfdisk -l αλλά sudo cfdisk -l . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Την εντολη που ειπα παραπανω την δινεις σε ενα τερματικο, οχι στον grub!!! Προσοχη σε κατι τετοια! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kostas Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 δειτε τι μου εβγαλε ,το κανω copy-paste , απο τερματικο που ειμαι τωρα απο το live cd , ubuntu@ubuntu:~$ sudo cfdisk -l cfdisk: invalid option -- l Usage: Print version: cfdisk -v Print partition table: cfdisk -P {r|s|t} [options] device Interactive use: cfdisk [options] device Options: -a: Use arrow instead of highlighting; -z: Start with a zero partition table, instead of reading the pt from disk; -c C -h H -s S: Override the kernel's idea of the number of cylinders, the number of heads and the number of sectors/track. Copyright © 1994-2002 Kevin E. Martin & aeb ubuntu@ubuntu:~$ sudo cfdisk -l αυτα εβγαλε στις αντιστοιχες εντολες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.