alcemist Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Γεια σε όλους και όπως πάντα... την βοήθεια σας. Θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει τρόπος να αλλάξω ένα βύσμα USB. Και εξηγώ: θέλω να κόψω το κλασσικό πλατύ usb βύσμα αρσενικό (δεν ξέρω αν είναι 4 ή 5 pin) και στην θέση να βάλω ένα αντίστοιχο A-Mini (σαν αυτό που μπαίνει σε ψηφιακές μηχανές, το μικρό μικρό). Στην συνέχεια λέω να συνδέσω ένα αντάπτορα που να με πηγαίνει στο κλασσικό βύσμα που συνδέεται ο υπολογιστής. Ο λόγος που θέλω να το κάνω αυτό είναι ότι το βύσμα θέλω να περνάει από μια μικρή τρύπα απ' όπου μόνο το μινι βύσμα χωράει. Η συσκευή για την οποία γίνεται όλη η φασαρία είναι ένας αισθητήρας υγρασίας που πρέπει να μετρά μέσα σε ένα κουτί. Είναι όσο ένα στυλό (λίγο μεγαλύτερο) και δεν νομίζω ότι θα τραβά πολύ ισχύ. Ευχαριστώ όσους θα απαντήσουν εκ των προτέρων.
alcemist Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Επειδή βλέπω ότι δεν μπορεί να με βοηθήσει κάποιος δυστυχώς θα κάνω μια διαφορετική ερώτηση: έχει δοκιμάσει κανείς να κόψει και να ράψει καλώδιο USB? πώς είναι τα καλώδια στο εσωτερικό?
drm Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 alcemist, Είναι 4 καλώδια (+5V, Gnd, Data+, Data-) δέν είναι τπτ δύκοσλο, έχω κόψει και usb και firewire χωρίς πρόβλημα...
Vamire666 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δεν νομιζω να μπορεις να κανεις κατι τετοιο! Απο την αλλη γιατι να το κοψεις και δεν περνεις ενα ετοιμο 2 ευρω κανει!!! Μας τα λεσ και λιγο μπερδεμενα...Αν θες και μπορεις γραψε παλι απο την αρχη το τι θες να κανεις ακριβος! γιατι αν καταλαβα καλα εχεις το μικρο usb αρα?
madsc Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Καταρχήν μια χαρά γίνεται οποιαδήποτε μετατροπή σε usb/fw βίσματα γραμμής, πλακέτας, βάσης αρκεί να υπάρχουν στο εμπόριο τα υλικά που θες να χρησιμοποιήσεις. Η απορία μου είναι και εμένα η ίδια. Κάποιο έτοιμο καλώδιο σε mini usb δεν σου κάνει; /sc
harrys23 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Εγω θα ρωτουσα κατι αλλο θελεις απο μεσα να βγαλεις το καλωδιο να παει απο πισω απο το κουτι ωστε να το συνδεσεις με την usb θυρα?? και εαν καταλαβα καλα και αυτο θελεις να κανεις τοτε συνδεσε το επανω στην μητρικη που σχεδον ολες η μητρικες δεχονται εξτρα πλεξουδα usb για ριξε μια ματια σε αυτο αυτο εχει πινακι δεν θυμαμαι ποσων ειναι το καρφωνεις επανω στην μητρικη και συνδεεις εκει το usb. η στην χειροτερη παρε ενα τετοιο και καθαρισες.
washcloud Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 ...αν είναι "μυγοξύγκης" και ψοφάει να τυραννιέται σαν εμένα....τότε τα έχει και τα 2 τα καλώδια, αλλά είναι "χαλασμένα" (το μινι σίγουρα-το άλλο μπορεί περίσσιο)
alcemist Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Καταρχάς σας ευχαριστώ. Λοιπόν για να γίνω πιο σαφής: Έχω αγοράσει ένα σένσορα υγρασίας ο οποίος συνδέεται σε USB (πλατύ βύσμα). Ο σένσορας αυτός θα μπει και θα μετρά σε ένα κουτί. Το καλώδιο του να βγαίνει από μια μικρή τρύπα του καπακιού (ο σένσορας μέσα στο κουτί, ο υπολογιστής εκτός). Από την τρύπα αυτή δεν χωρά το κλασσικό βύσμα παρά μόνο το μίνι. Δεν θέλω αν βάλω προέκταση με μίνι βύσμα και αντάπτορα διότι έτσι θα πρέπει να έχω 4-5 μέτρα καλώδιο μέσα στο κουτί. Οπότε αυτό που θέλω είναι να κόψω το βύσμα του σένσορα και να το αλλάξω με μίνι. Οκ όντως είναι λίγο περίεργο αυτό που ζητάω το καταλαβαίνω (το θέλω να επιστημονική εργασία).... Η ερώτηση είναι η εξής: 1) Παίρνω την άκρη του σένσορα και κόβω το πλατύ βύσμα. 2) παίρνω ένα άλλο καλώδιο USB με μίνι βύσμα στην άκρη και το κόβω 3) εννώνω με κολλητήρι τις κομμένες άκρες του 1 και του δύο Γίνεται; Ή μήπως το σήμα είναι πολύ ευαίσθητο και δε θα του αρέσει να παιρνά από τις κολλήσεις;
varemarious Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Εγω να προτείνω κάτι άλλο ... γιατί δεν παίρνεις ένα μικρό τρυπανάκι ...και να ανοίξεις λίγο περισσότερο την τρύπα στο κουτί και να περάσει απο κεί η θύρα usb.... έτσι ώστε να μη χρειαστείς να κόψεις τα καλώδια ....και απλά να περάσεις το καλώδιο απο κεί...
alcemist Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 ^^Για διάφορους λόγους αυτό αποκλείεται δυστυχώς.
capthookb Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Δε χρειάζεσαι άλλο καλώδιο, εκτός κι αν δε σου φτάνει το μήκος του υπάρχοντος καλωδίου στον σένσορα. Απλά κόψε το, πέρασε το καλώδιο από την τρύπα, και κόλλησέ το πάλι μέσα στο κουτί, αν αυτό είναι ανοιχτό.
capthookb Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Ή ακόμα μπορείς να πάρεις ένα τέτοιο socket: http://www.darlas.gr/comersus/store/comersus_viewItem.asp?idProduct=383312 και να κολήσεις τα καλώδια του σένσορα σε αυτό, το οποίο θα στερεώσεις πάνω στο κουτί. Έτσι θα μπορείς να έχεις το κουτί κι ενα καλώδιο που θα βγαίνει και θα μπαίνει από το κουτί σαν έναν εκτυπωτή π.χ
washcloud Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 ...έχω χάσει ΤΕΛΕΙΩΣ τη μπάλα :ρ ... Ο ΣΕΝΣΟΡΑΣ, είναι "ένα πράμμα με το καλώδιό του" ; Αν ΝΑΙ, και το ζήτημα είναι ότι δεν χωράει το βύσμα να περάσει από την τρύπα του κουτιού, για να πάει στην USB ΘΥΡΑ του υπολογιστή, απλά κόβεις το καλώδιο "στη μέση", βάζεις τον σένσορα στο κουτί, κι από την τρύπα βγάζεις το κομμένο καλώδιο, και το ενώνεις μ' αυτό το κομμάτι (που μόλις πριν λίγο έκοψες, κι έχει το USB βύσμα που πάει ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ). Αν πάλι δεν είναι "ένα" σένσορας και καλώδιο....παίρνεις ένα καλώδιο με mini USB απόληξη, ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΣΕΝΣΟΡΑ. Αλλά με μπερδεύεις με ΑΥΤΟ Έχω αγοράσει ένα σένσορα υγρασίας ο οποίος συνδέεται σε USB (πλατύ βύσμα) ΤΙ εννοείς με το "συνδέεται σε USB...ΠΛΑΤΥ ΒΥΣΜΑ" ; ! Μιλάς για το βύσμα που μπαίνει στη ΘΥΡΑ ΤΟΥ PC....ή για το βύσμα που μπαίνει σε ΣΥΣΚΕΥΗ (...στον σένσορα εν προκειμένω...) Στην 1η περίπτωση...ΟΛΑ τα βύσματα "πλατιά" είναι (...ή έχω χαθεί ; ! ), και ΑΥΤΟ που θέλεις είναι όπως είπα είτε ένα "mini USB καλώδιο" -> ΑΝ έχει mini USB είσοδο "ο σένσορας" (...πώς διάλο είναι αυτός ο σένσορας ΔΕΝ ξέρω, υποθετικά μιλάω, μη φρικάρει κανείς που ξέρει από βέσπες και σένσορες), το οποίο θα περάσεις από την τρύπα του κουτιού , όμορφα κι ωραία, αφού λες ότι χωράει, είτε αν όπως είπα "είναι ένα πράμμα", απλά θα κόψεις το καλώδιο, θα το περάσεις από την τρύπα, και θα το ενώσεις με το κομμένο του κομμάτι απ' έξω και ΤΕΛΟΣ... Αν πάλι με τον όρο "πλατύ βύσμα" αναφέρεσαι σε (αναγκαστικά πλέον!) ΑΠΟΣΠΩΜΕΝΟ καλώδιο, δηλαδή ο σένσορας ΕΧΕΙ USB είσοδο, και ΔΕΝ είναι mini, απλά πάλι ισχύει το κόψιμο/πέρασμα/ένωση του ΙΔΙΟΥ καλωδίου... *...Δε θέλω να σκέφτομαι ότι δεν εννοείς το μέγεθος των "βυσμάτων", αλλά το ΠΑΧΟΣ του (κανονικού) καλωδίου και ν' αρχίσω ν' αναλύω άλλο, γιατί θα σαλτάρω.... *ο όρος "mini USB ",έχει να κάνει ΜΟΝΟ (...διορθώστε με αν χρειάζεται...) με το βύσμα που μπαίνει σε ΣΥΣΚΕΥΗ, και ΟΧΙ με την άλλη μεριά του καλωδίου, που πάει στις θύρες του υπολογιστή και είναι ένα "FIΧ" μέγεθος....
alcemist Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 ο σένσορας είναι ένα στυλό φαντάσου στην μια μεριά του οποίου φεύγει το καλώδιο (είναι κολλημένο) και καταλήγει στον υπολογιστή. Η ερώτηση ήταν αν μπορώ να κόψω και να ξανακολλήσω το καλώδιο USB και πήρα θετική απάντηση. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.
therock Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Φιλαρακι δεν πολυκαταλαβα τι θες να κανεις,αλλα αν θες για δες μηπως κατι απο αυτα σου κανει http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.750557
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.