Προς το περιεχόμενο

Chessmaster ή...

civperr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε 2-3 εβδομάδες τελειώνει η εξεταστική και αρχίζει (για 'μένα τότε αρχίζει...) το καλοκαίρι:-D.Επειδή πολλοί φίλοι μου ξέρουν σκάκι θα ήθελα να επωφεληθώ των διακοπών και να μάθω να παίζω και εγώ.

Για το Chessmaster έχω ακούσει πολύ καλά λόγια αλλά όποιον ρώτησα ήξερε μόνο αυτό:-(.Μήπως λοιπόν εσείς μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο καλό pc game για σκάκι;

(Μήπως ξέρετε και αν το Chessmaster δίνει καθόλου συμβουλές, στρατηγηκές κ.τ.λ. ώστε να μπορεί να μάθει καποιος αρχάριος σαν και 'μένα; )

• Super Moderators
Δημοσ.

To Chessmaster το έχω και είναι αρκετά καλό (είμαι μετριότατος σκακιστής, πάντως).

Έχει tutorials, με την έννοια ότι μπορεί να σε διδάξει πολύ βασικές κινήσεις, ανοίγματα κτλ. και μπορεί να παίξεις από επίπεδο αρχάριου εώς πολύ εξελιγμένο (GM+)

Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια και για το Fritz (στη Wikipedia θα βρεις μερικές πληροφορίες και link για το site των δημιουργών του) αλλά δεν το ξέρω καθόλου.

Αν σε ενδιαφέρει, μπορείς να το βρεις στο play.com.

Δημοσ.
Σε 2-3 εβδομάδες τελειώνει η εξεταστική και αρχίζει (για 'μένα τότε αρχίζει...) το καλοκαίρι:-D.Επειδή πολλοί φίλοι μου ξέρουν σκάκι θα ήθελα να επωφεληθώ των διακοπών και να μάθω να παίζω και εγώ.

Για το Chessmaster έχω ακούσει πολύ καλά λόγια αλλά όποιον ρώτησα ήξερε μόνο αυτό:-(.Μήπως λοιπόν εσείς μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο καλό pc game για σκάκι;

(Μήπως ξέρετε και αν το Chessmaster δίνει καθόλου συμβουλές, στρατηγηκές κ.τ.λ. ώστε να μπορεί να μάθει καποιος αρχάριος σαν και 'μένα; )

Αν είσαι αρχάριος, καλύτερα να δοκιμάσεις τις 2 τελευταίες εκδόσεις του Chessmaster και όχι το fritz.Το τελευταίο είναι για πολύ πιο προχωρημένους παίχτες.

Δημοσ.

Το Chessmaster έχει λειτουργία Academy, όπου έχει ολοκληρωμένο σύστημα εκμάθησης από τα πλέον βασικά έως ένα αρκετά καλό μέσο επίπεδο. Το σύστημα για νέους στο χώρο είναι πάρα πολύ καλό, μιας και είναι αρκετά interactive (σου "μιλάει" ο Josh Waitzkin) και σου μαθαίνει κάποιες βασικές αρχές. Αν μαντεύω σωστά θα είναι ό,τι πρέπει για να μπορέσεις να αντιμετωπίσεις τους φίλους σου, αν και θα σου πάρει χρόνο αν ποτέ δεν έπαιζες τακτικά.

Δημοσ.
To Chessmaster το έχω και είναι αρκετά καλό (είμαι μετριότατος σκακιστής, πάντως).

Έχει tutorials, με την έννοια ότι μπορεί να σε διδάξει πολύ βασικές κινήσεις, ανοίγματα κτλ. και μπορεί να παίξεις από επίπεδο αρχάριου εώς πολύ εξελιγμένο (GM+)

Έχω ακούσει πολύ καλά λόγια και για το Fritz (στη Wikipedia θα βρεις μερικές πληροφορίες και link για το site των δημιουργών του) αλλά δεν το ξέρω καθόλου.

Αν σε ενδιαφέρει, μπορείς να το βρεις στο play.com.

+1 Fritz Για λίγο ποιό advanced παίχτες σκακίου...

+1 Chessmaster για newbia:P

Αλλά από ένα σημείο και μετά το σκάκι γίνεται χειρουργική επέμβαση, φευγει απ το φάσμα του παιχνιδιού:)

• Super Moderators
Δημοσ.

Υποθέτω το απόλυτο "χειρουργείο" θα είναι αυτό: Το Rybka. Πρώτο στη βαθμολόγηση των μηχανών σκακιού...

Έχει και demo, από ό,τι βλέπω στη σελίδα.

Δημοσ.
Το rybka είναι chess engine σκέτη.

Μπορείς να το φορτώσεις στο fritz δηλαδή.

Γενικά μπορείς να το φορτώσεις από όποιο chess client υποστιρίζει chess engines:)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...