NiCk_ Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 WWDC χθες, αλλά πέρα από το iPhone 3G, η Apple ανακοίνωσε - και επίσημα - το development του Mac OS X 10.6 "Snow Leopard" .. To νεο version των OS X πρόκειτε να κυκλοφορήσει σε ένα χρόνο περίπου σύμφωνα με τον El Jobso, όμως αυτή την φορά θα επικεντρωθεί στην ταχύτητα ( "Grand Central" ), σταθερότητα και μείωση του χώρου που καταναλώνει το τωρινό OS .. Παράξενη απόφαση να ανακοινώνεις νεο OS χωρίς νέα features ( σχετικά .. ), αλλά υποθέτω ότι αν κυκλοφορήσει σε μια πιο φθηνή τιμή ( η ακόμα καλύτερα, ΔΩΡΕΑΝ ), ίσως να είναι εντάξει .. Αναλυτικότερα τα σχόλια της Apple .. "Since 2001, Mac OS X has delivered more than a thousand innovative new features. With Snow Leopard, the next major version of the worldʼs most advanced operating system, Mac OS X changes more than its spots, it changes focus. Taking a break from adding new features, Snow Leopard — scheduled to ship in about a year — builds on Leopardʼs enormous innovations by delivering a new generation of core software technologies that will streamline Mac OS X, enhance its performance, and set new standards for quality. Snow Leopard dramatically reduces the footprint of Mac OS X, making it even more efficient for users, and giving them back valuable hard drive space for their music and photos." http://www.apple.com/macosx/snowleopard/ Σχολια ??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
OneDreamCloser Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 εγω το βρισκω αρκετα λογικο και ηδη περιμενω πως κ πως απο χ8ες που το ακουσα νομιζω οτι μια νεα εκδοση λειτουργικου δεν πρεπει μονο να συνοδευεται απο καινουργιες εφαρμογες οπως εχει κανει η εταιρεια με τις 2 τελευταιες φορες αν εξαιρεσουμε την μεταβαση στα 64βιτ (αυτο ειναι κατι που γινεται για τελειως εμπορικους σκοπους, ανανεωση κ.λπ.) και επισης δεν ειναι οι εφαρμογες αυτες που χαρακτηριζουν ενα λειτουργικο συστημα (οι εφαρμογες ειναι το πιο επιφανειακο πραγμα νομιζω) εντα3ει εκαναν το safari σαν το konqueror που προσθεσαν και συνεργασια με αλλες εφαρμογες (αν και πρεπει να πληρωνεις (απογοητευτικο) για να εχεις το mobileme ) απο εκει κ περα το leopard ειναι πραγματι οτι καλυτερο εχω δει εγω τουλαχιστον κατα τη γνωμη μου οποτε το να μειωσουν το memory footprint και να γλιτωσουν καμποσο χωρο, ισως ετσι καταφερουν να ενσωματωσουν μεγαλυτερο μερος του MacOSX στο iPhone οποτε και τα αποτελεσματα θα ειναι εξαιρετικα παρεπιπτοντως κρινοντας απο το τελευταιο WWDC ξεχασα οτι η Apple φτιαχνει υπολογιστες αντε μηπως καταφερουμε να μα8ουμε κ τιποτα apo το symposium των προγραμματιστων για το SnowLeopard Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NiCk_ Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 εγω το βρισκω αρκετα λογικο και ηδη περιμενω πως κ πως απο χ8ες που το ακουσα νομιζω οτι μια νεα εκδοση λειτουργικου δεν πρεπει μονο να συνοδευεται απο καινουργιες εφαρμογες οπως εχει κανει η εταιρεια με τις 2 τελευταιες φορες αν εξαιρεσουμε την μεταβαση στα 64βιτ (αυτο ειναι κατι που γινεται για τελειως εμπορικους σκοπους, ανανεωση κ.λπ.) και επισης δεν ειναι οι εφαρμογες αυτες που χαρακτηριζουν ενα λειτουργικο συστημα (οι εφαρμογες ειναι το πιο επιφανειακο πραγμα νομιζω) Συμφωνό μαζί σου, αλλα ήδη το Mac OS X νομίζω ότι είναι αρκετά σταθερό και γρήγορο OS ... Τώρα κατά πόσο θα βελτιώσουν το υπάρχον λογισμικό τα Snow Leopard είναι κάτι που θα πρέπει να περιμένουμε για να δούμε .. Αναμφίβολα, αν για παράδειγμα παρατηρηθεί μια αισθητή βελτίωση της ταχύτητας σε σύγκριση με τα Leopard, τότε δεν θα έχω πρόβλημα να πληρώσω και full price ( $129 ), αφού ουσιαστικά θα είναι σαν να αγοράζω νέο Mac ... παρεπιπτοντως κρινοντας απο το τελευταιο WWDC ξεχασα οτι η Apple φτιαχνει υπολογιστες Yup, ήταν πράγματι λίγο απογοητευτικό να βλέπεις το πρώτο μέρος του "tripod" να μην πέρνει ούτε λεπτό συμμετοχής στο WWDC ( εκτός και αν συμπεριλάβουμε το MobileME ) ... Όμως αν το καλοσκεφτείς, τι θα έδειχναν ?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MarioSal Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Ακόμα δε βγάλανε το Leopard, βγάζουνε καινούριο; Πότε το βλέπουμε να έρχεται; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NiCk_ Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Ακόμα δε βγάλανε το Leopard, βγάζουνε καινούριο; Πότε το βλέπουμε να έρχεται; Σύμφωνα με τον Jobs, σε ένα περίπου χρόνο .. Η Apple από τότε που παρουσίασε τα Mac OS X, συνηθίζει να βγάζει νέο OS μέσα στο διάστημα 12 - 18 μηνών ( με εξέρεση φυσικά το 10.0 σε 10.1 ) ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kurkosdr Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Τωρα εγω αμα πετάξω ενα Mac OS X 10.6 "Service Pack 1", θα φταιω? Απ ότι βλεπω, μονο κατι bugfixes και βελτιωσεις στην απόδοση στοχευει το πακετο, ότι δηλαδη στοχευουν και τα service pack στα win Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NiCk_ Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Τωρα εγω αμα πετάξω ενα Mac OS X 10.6 "Service Pack 1", θα φταιω? Απ ότι βλεπω, μονο κατι bugfixes και βελτιωσεις στην απόδοση στοχευει το πακετο, ότι δηλαδη στοχευουν και τα service pack στα win Δεν νομίζω ότι είναι τόσο απλό .. Ειδικά η τεχνολογία "grand central" είναι κάτι που φαίνετε πολύ σημαντικό .. Παραθέτοντας από το site της Apple : "Grand Central,” a new set of technologies built into Snow Leopard, brings unrivaled support for multicore systems to Mac OS X. More cores, not faster clock speeds, drive performance increases in todayʼs processors. Grand Central takes full advantage by making all of Mac OS X multicore aware and optimizing it for allocating tasks across multiple cores and processors. Grand Central also makes it much easier for developers to create programs that squeeze every last drop of power from multicore systems." .. και συνεχίζοντας με κάτι που ανάφερε ο Steve Jobs : "According to Jobs, Apple has made a parallel-programming breakthrough. Specifically, Apple claims their new "Grand Central" technology is "way beyond what Nvidia or anyone else has." There had been talk from Nvidia's CEO that Apple may adopt their CUDA technology, but it appears that Apple's implementation may be more advanced. CUDA allows programmers to offload processing to the computer's graphics processors, which can be very powerful. " Αυτά σε συνδιασμό με την τεχνολογία OpenCl με την οποία οι developers θα μπορούν να εκμεταλλεύοντε περισσότερο το GPU, την μεγαλύτερη υποστήριξη στα 64-bits formats, και την εγκατάλειψη της υποστήριξης των PowerPC processors, δείχνει ότι δεν πρόκειτε απλά για ένα "bug fixing update" .. Όμως για να είμαι ειλικρινείς, και εγώ απογοητεύτηκα λίγο στην αρχή όταν άκουσα το "no new features" .. Αλλά τελικά η δημιουργία ενός πιο ελαφριού, γρήγορου, σταθερού και ασφαλές OS X 10.5 ίσως να είναι και ότι καλύτερο μπορεί να γίνει αυτή την στιγμή στον κόσμο των υπολογιστών Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Thresher Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Γιατί μας το κάνει αυτό ρε π.... μου. Δηλαδή δεν μας φτάνει η τωρινή αγανάκτηση όταν πρέπει να δουλέψουμε σε win? Μάλλον θέλουν να μας κάνουν όλους ρε ψυχιατρείο μόλις φτάσουμε σε σημείο να χτυπάμε τα μηχανήματά... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xalia Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 btw ο safari 4 είναι απλά wow! πάει σφαίρα το ρημάδι... έχει κυκλοφορήσει σε beta για developers Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
MarioSal Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Για στείλε σύνδεσμο να τον κατεβάσουμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NiCk_ Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Για στείλε σύνδεσμο να τον κατεβάσουμε. https://connect.apple.com/cgi-bin/WebObjects/MemberSite.woa/wa/promo?source=ADCLOG&code=ADCLOG-NEX Κάνε μια εγγραφή εδώ ( δωρεάν ), και θα το βρείς στα downloads ... Πραγματικά ειναι πιο γρήγορο !! Τα "web applications" τι ακριβώς είναι ?? EDIT Κατάλαβα τι είναι τα web applications !! Πολύ χρήσιμα ! Υ.Γ. Είναι η ιδέα μου, η Apple επανέφερε μια "παραλλαγή" του brushed metal ?? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
xalia Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 τέτοια μας κάνει και άντε μετά να περιμένουμε το 10.6!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
UmbertoJeco Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Ελπιζω να μην επαναφερει την αηδια το brushed metal. Το εχω σιχαθει. Για πες περισοτερα για το τι παιζει με τα web-apps. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
NiCk_ Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Μέλος Share Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Ελπιζω να μην επαναφερει την αηδια το brushed metal. Το εχω σιχαθει. Για πες περισοτερα για το τι παιζει με τα web-apps. Ουσιαστικά κάνεις μια σελίδα save σαν application .. Για παράδειγμα εγώ έχω κάνει έναν ραδιοφωνικό σταθμό save στο desktop, και έτσι τώρα λειτουργά αυτόνομα, χωρίς δηλαδή να χρειάζετε να είναι ανοικτός ο Safari .. Όχι τίποτα mind-blowing, αλλά είναι χρήσιμο Όσο για το look του Safari 4, δεν είναι ακριβώς η επιστροφή του brushed metal ... Μοιάζει περισσότερο με το γενικό look των Leopard, αλλά γίνετε λιγάκι πιο ανοικτόχρωμο ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
reload13 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Share Δημοσ. 19 Ιουνίου 2008 Δε ξερω παντως θεωρω πως αν ισχυουν αυτα τα σεναρια που λεγονται και στο βαθμο που λεγονται προτιμαω το 10.6 απο απο το 10.10000 με απλες προσθεσεις αναβαθμισεις στο gui και innovations τυπου cover flow(χωρις να μειωνω την αξια τους). βασικα ανυπομονω πολυ για το 10.6. Λετε πως το leopard ειναι γρηγορο και σταθερο, αλλα για τα λεφτα που κοστιζει ολο αυτο το συνολο χρειαζεται κατι ποιο γρηγορο και πολυ ποιο σταθερο.Οταν εκανα switch πριν καποιο καιρο, και παρ' οτι επαιξα με το μηχανημα,ισωσ παραπανω απ΄οτι επρεπε δε περιμενα ποτε οτι θα κολλουσε ο i-mac μου.Ουτε οτι θα εκανε restart μονος του, ουτε οτι το cache της μνημης θα ετρωγε κολληματα, ουτε οτι θα φοβομουν καποιες φορεσ να κανω ''κλικ'' μη κολλησει κατι οπως στα windows.Τα ειχα και εκει αυτα ευχαριστω.Γενικα τα leopard εχουν προβληματα,σε αυτο το forum εχουν συζητηθει αρκετα, και ναι πιστευω πως ειναι η καταλληλοτερη στιγμη για την apple να καθησει και να ασχοληθει ποιο εντονα με την ουσια ολου αυτου του πραγματος που λεγεται λειτουργικο συστημα.Τωρα αν τον Ιανουαριο περασω στον mac μου ενα λειτουργικο το οποιο με τη διαχειριση που θα κανει στον επεξεργαστη μου θα μου δοσει περισσοτερη ταχυτητα και θα το κανει και ποιο σταθερο, ναι αυτα ειναι υπεροχα νεα, σπουδαια νεα και ειναι και ο λογος που εμπιστευτηκα, αρκετα περισσοτερα eyro (σε οτι αφορα το hardware κυριως), στην apple,καιοχι στη γελοιοτητα που λεγεται microsoft.Μακαρι να γινουν ολα οπως τα φανταζομαστε.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.