Aesmade Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Τυχαίο είναι ένα συμβάν το οποίο δεν μπορεί να προβλεθεί... Αν εγώ λοιπόν, φτιάξω έναν αλγόριθμο, ο οποιος βγάζει ως αποτέλεσμα έναν αριθμό , τον οποίο εγώ δεν μπορώ να προβλέψω εκ των προτέρων (και δεν δίνω εγώ κάποια δεδομένα ως είσοδο, ώστε να εξαρτάται το αποτέλεσμα από εμένα), τότε αυτός ο αλγόριθμος παράγει τυχαίους αριθμούς... Μα φυσικά και θα μπορείς να τον προβλέψεις, σύμφωνα με τον τύπο με τον οποίο τον έφτιαξες. Αν π.χ. εξαρτάται απ'τον χρόνο αν με κάποιο τρόπο βρεις τη στιγμή στην οποία θα τρέξει θα μπορέσεις να βρεις και το αποτέλεσμα που θα δώσει, λογικά. Μπορεί να είναι δύσκολο αλλα είναι δυνατό. Εγώ πιστεύω αυτό ακριβώς είναι που ονομάζουμε τυχαίο, κάτι που είναι δύσκολο να προβλεφθεί αφού τα πάντα είναι προβλέψιμα. Και έτσι ξανάρχισε το thread
Alchemist` Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Μα φυσικά και θα μπορείς να τον προβλέψεις, σύμφωνα με τον τύπο με τον οποίο τον έφτιαξες. Αν π.χ. εξαρτάται απ'τον χρόνο αν με κάποιο τρόπο βρεις τη στιγμή στην οποία θα τρέξει θα μπορέσεις να βρεις και το αποτέλεσμα που θα δώσει, λογικά. Μπορεί να είναι δύσκολο αλλα είναι δυνατό. Εγώ πιστεύω αυτό ακριβώς είναι που ονομάζουμε τυχαίο, κάτι που είναι δύσκολο να προβλεφθεί αφού τα πάντα είναι προβλέψιμα.Και έτσι ξανάρχισε το thread Μπορεί να συμβεί, εαν ο τύπος δεν χρησιμοποιεί δεδομένα που έχουν σχέση με το πρόγραμμα αυτο καθ αυτό... Παραδείγματος χάρην, αν βάλω ώς κρητίριο το ποσοστό χρήσης της cpu εκείνη τη στιγμή, θα έχουμε ένα πραγματικά τυχαίο αποτέλεσμα, καθώς είναι κάτι που διαφέρει απο στιγμή στιγμή και από υπολογιστή σε υπολογιστή, και δεν ελέγχετε άμεσα ούτε μπορεί να προβλεφθεί από τον χρήστη ή τον κώδικα.
Aesmade Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2008 Μπορεί να συμβεί, εαν ο τύπος δεν χρησιμοποιεί δεδομένα που έχουν σχέση με το πρόγραμμα αυτο καθ αυτό... Παραδείγματος χάρην, αν βάλω ώς κρητίριο το ποσοστό χρήσης της cpu εκείνη τη στιγμή, θα έχουμε ένα πραγματικά τυχαίο αποτέλεσμα, καθώς είναι κάτι που διαφέρει απο στιγμή στιγμή και από υπολογιστή σε υπολογιστή, και δεν ελέγχετε άμεσα ούτε μπορεί να προβλεφθεί από τον χρήστη ή τον κώδικα. Μα αν προέβλεπες τι προγράμματα θα αποφάσιζε να ανοίξει ο χρήστης θα μπορούσες να προβλέψεις και τι ποσοστό του CPU θα χρησιμοποιούνταν =P Μάλλον ακούγεται κάπως υπερβολικό αλλά πιστεύω πως θα ήταν δυνατό, βέβαια όχι στην εποχή μας αλλά κάποτε ίσως να μπορέσουμε να συλλέξουμε αρκετά στοιχεία ώστε να προβλέψουμε και τις ανθρώπινες πράξεις. Κάτι τέτοιο λέει και ο ντετερμινισμός απ'ό,τι ξέρω. Ίσως να ήταν καλό το thread να μεταφερθεί σε κάποιο άλλο forum, όπως είχε πει και κάποιος άλλος χρήστης προηγουμένως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.