Vamire666 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 παιδες εχει να κανει με της καλοδιωσεις και με την ασφαλεια εχω 2 φιλους ηλεκτορλογους και προσφατα ηρθε και ενα παλικαρι το οποιο το ρωτησα ακριβος αυτο το πραγμα να μην βιαζομαστε να βγαζουμε συμπερασματα και οτι και καλα τα ξερουμε ολα δεν λεω στην περιπτωση του παιδιου μπορει να εφτεγε το τροφωδοτικο
Vatos_locos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 κάθε δωμάτιο έχει διαφορετικές ασφάλειες αν παθαίνετε τέτοια περίεργα τότε πάτε με την μία εκεί που έχετε το πλυντήριο και το δοκιμάζετε αν πέφτει και εκεί τότε έχετε πρόβλημα γιατί συνήθως στο πλυντήριο υπάρχει η πιο μεγάλη ασφάλεια εκτός αν έχετε τριφασικό στο σπίτι τότε δεν έπρεπε να πέφτει ούτε με 10pc πάνω σε μια πρίζα εγώ με 3 pc πάνω στην ίδια πρίζα και ενίοτε παραπάνω pc που φέρνουν γνωστοί για φτιάξιμο δεν έχω πρόβλημα αλλά έχω τριφασικό στιγμιαία το τροφοδωτικό και το pc όταν ανοίγει τραβάει τα μέγιστα watt που μπορεί να τραβήξει το hardware σαν σύνολο και όχι το τροφοδωτικό αυτό για τον λόγο τον spikes επειδή ζητάνε όλα τα parts ρεύμα μαζί οι ασφάλειες πέφτουν αν πάνω στην γραμμή που είναι περάσουν πάνω από κάποια A όχι Watt το οποίο συνήθως οφείλετε σε βραχυκύκλωμα εκτός αν φορτωθεί πολύ η γραμμή με πολλές συσκευές και τα A που μπορεί να δώσει δεν την καλύπτουν τώρα αν βάλεις το χέρι σου στην πρίζα χωρίς ρελέ διαρροής στο σπίτι είσαι τελειωμένος από χέρι με όλη την σημασία της λέξης γιατί δεν κάνεις βραχυκύκλωμα πάνω στη γραμμή αλλά κλείνεις κύκλωμα με την γη κάτι που σημαίνει οτι όσα A μπορεί να δώσει η γραμμή θα περάσουν από μέσα σου το ρελέ διαρροής έρχεται να πέσει όταν στιγμιαία περάσουν πολλά A πάνω από μια γραμμή για ασυνήθιστο λόγο και με αυτό είναι που σώζεσαι αν βάλεις το χέρι σου στη πρίζα και αυτό δεν είναι 100% σίγουρο οτι θα πέσει όταν πρέπει γιατί λίγα sec με 20A μέσα από το νευρικό σύστημα του ανθρώπου φτάνουν να τον κάνουν μπριζόλα
Vamire666 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 κάθε δωμάτιο έχει διαφορετικές ασφάλειες αν παθαίνετε τέτοια περίεργα τότε πάτε με την μία εκεί που έχετε το πλυντήριο και το δοκιμάζετε αν πέφτει και εκεί τότε έχετε πρόβλημα γιατί συνήθως στο πλυντήριο υπάρχει η πιο μεγάλη ασφάλεια εκτός αν έχετε τριφασικό στο σπίτι τότε δεν έπρεπε να πέφτει ούτε με 10pc πάνω σε μια πρίζα εγώ με 3 pc πάνω στην ίδια πρίζα και ενίοτε παραπάνω pc που φέρνουν γνωστοί για φτιάξιμο δεν έχω πρόβλημα αλλά έχω τριφασικό στιγμιαία το τροφοδωτικό και το pc όταν ανοίγει τραβάει τα μέγιστα watt που μπορεί να τραβήξει το hardware σαν σύνολο και όχι το τροφοδωτικό αυτό για τον λόγο τον spikes επειδή ζητάνε όλα τα parts ρεύμα μαζί οι ασφάλειες πέφτουν αν πάνω στην γραμμή που είναι περάσουν πάνω από κάποια A όχι Watt το οποίο συνήθως οφείλετε σε βραχυκύκλωμα εκτός αν φορτωθεί πολύ η γραμμή με πολλές συσκευές και τα A που μπορεί να δώσει δεν την καλύπτουν τώρα αν βάλεις το χέρι σου στην πρίζα χωρίς ρελέ διαρροής στο σπίτι είσαι τελειωμένος από χέρι με όλη την σημασία της λέξης γιατί δεν κάνεις βραχυκύκλωμα πάνω στη γραμμή αλλά κλείνεις κύκλωμα με την γη κάτι που σημαίνει οτι όσα A μπορεί να δώσει η γραμμή θα περάσουν από μέσα σου το ρελέ διαρροής έρχεται να πέσει όταν στιγμιαία περάσουν πολλά A πάνω από μια γραμμή για ασυνήθιστο λόγο και με αυτό είναι που σώζεσαι αν βάλεις το χέρι σου στη πρίζα και αυτό δεν είναι 100% σίγουρο οτι θα πέσει όταν πρέπει γιατί λίγα sec με 20A μέσα από το νευρικό σύστημα του ανθρώπου φτάνουν να τον κάνουν μπριζόλα με καλυψες!!!!και εγω αυτα ηθελα να πω αλλα δεν το πολυ κατεχουμε το αθλημα κατι τετοιο μου ειπε αν θελει να βαλουμε σε μενα τριφασικο τεσπα κατι τετοιο εχει να κανει γενικα με της καλοδιοσεις του σπιτιου η καλυτερη λυση ειναι να εχουμε ups αλλα ειναι ακριβο το γ@μ%$^%#ο
k_dinos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Θα συμφωνισω και εγω με τον Vamire666. Εγω το παθαινω αυτο με την οθονη. Ειναι 17αραCRT και αν για καποιο λογο ειχαμε διακοπη ρευματος επρεπε να παω να την κλεισω απο το κουμπι της πριν ανοιξω παλι τον γενικο. Τωρα πηρα καινουριο pc με διακοπτη στο τροφοδοτικο και μερικες φορες πεφτει η ασφαλεια οταν το ανοιγω.
vasi Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 και σε μένα το pc έριχνε την ασφάλεια του πίνακα , και άλλαξα την ασφάλεια του πίνακα από 10 σε 15αμπερ , μεγαλύτερη δεν γινόταν γιατί δεν αντέχουν τα καλώδια στους τοίχους των δωματίων.
Vamire666 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 πειτε τα και εσεις γιατι μερικοι πιστευουν οτι ξερουν και τα παντα φιλικα παντα
k_dinos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 και σε μένα το pc έριχνε την ασφάλεια του πίνακα , και άλλαξα την ασφάλεια του πίνακα από 10 σε 15αμπερ , μεγαλύτερηδεν γινόταν γιατί δεν αντέχουν τα καλώδια στους τοίχους των δωματίων. Τωρα που το λες, και η δικια μου ασφαλεια στον πινακα 10Α ειναι! Θα ρωτησω σε ηλεκτρολογο για αλλαγη. Ποσο παει περιπου το μαλλι?
poulinos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 δεν θα ειναι ακριβη το βασικο ειναι να αντεχουν και τα καλωδια.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 Super Moderators Δημοσ. 28 Ιουνίου 2008 πειτε τα και εσεις γιατι μερικοι πιστευουν οτι ξερουν και τα παντα φιλικα παντα δεν ισχυρίστηκα ποτέ ότι ξέρω τα πάντα...αλλά έτσι όπως το είπες απλά δεν ήταν σωστό... και κόψε το "φιλικά πάντα" όταν ειρωνεύεσαι...είναι αστείο...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.