AbreLosOjos Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Το pc είναι 2 μηνών και το τροφοδοτικό Chieftec GPS-500AB. Αυτό το λευκό υλικό που μοιάζει να έχει λιώσει είναι φυσιολογικό; Να βγάλω και να πάω για αντικατάσταση το τροφοδοτικό ή μπορεί να είναι και η μητρική που προκαλεί το βραχυκύκλωμα;
madsc Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Δεν μπορώ να διακρίνω τί έχει γίνει μέσα στο psu σου από τέτοια photo. Όμως 99,9% όταν πέφτει ασφάλεια, υπεύθυνο είναι το τροφοδοτικό. /sc
john lok Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 λογικα για να πεφτει η ασφαλεια φταίει το τροφοδοτικο . δεν μπορω να καταλαβω που ακριβως ειναι αυτο το ασπρο υλικο αλλα οπου και να ειναι μπορεινα ευθύνεται αυτο μπορει να ελιωσε απο μεγαλη θερμοκρασια . αλλα απο την αλλη μπορει να χρησιμεύει στο να κολλαει κατι
arkon Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 100% τροφοδοσια, αν εχεις πολυμετρο μπορεις να το μετρησεις κιολας....);) αν ειναι βραχυκυκλωμενο...
spirosta Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Να προτείνω να μεταφέρεις το pc σε άλλη πρίζα να δεις αν θα το κάνει και εκεί? Αν το κάνει τότε τροφοδοτικό. Αν όχι θα έχει χαλάσει η ασφάλεια και πέφτει ακομη και με μικρό φορτίο. Αλήθεια σου την πετάει την ασφάλεια όταν το βάζεις στην πρίζα ή όταν πατάς να ανοίξει το pc? ps.: Αυτό το άσπρο δεν είναι τίποτε. Κόλλα πρέπει να είναι που υπάρχει για συγκεκριμένους λόγους πάνω στο εξάρτημα εκείνο.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Moderators Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Δικιο εχει ο spirosta! Αυτο ειναι απλα ΚΟΛΛΑ για να μη κουνιουνται τα εξαρτατα μεσα. Χαμηλης/μετριας ποιοτητας τροφοδοτικα εχουν τονους απο αυτο μεσα..
AbreLosOjos Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Ευχαριστώ για τις άμεσες απαντήσεις! Αλήθεια σου την πετάει την ασφάλεια όταν το βάζεις στην πρίζα ή όταν πατάς να ανοίξει το pc? ps.: Αυτό το άσπρο δεν είναι τίποτε. Κόλλα πρέπει να είναι που υπάρχει για συγκεκριμένους λόγους πάνω στο εξάρτημα εκείνο. Την ασφάλεια τη ρίχνει με το που γυρίσω το διακοπτάκι του τροφοδοτικού στο ON. Δεν προλαβαίνω να ανοίξω το pc. 100% τροφοδοσια' date=' αν εχεις πολυμετρο μπορεις να το μετρησεις κιολας....);) αν ειναι βραχυκυκλωμενο...[/quote'] Πολύμετρο έχω αλλά δε ξέρω ποια pins πρέπει να βραχυκυκλώσω για να δώσει ρεύμα. Υπάρχει περίπτωση να μην μου το αντικαταστήσουν; Απο e-shop.gr το πήρα.
xsterg Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 αγαπητε φιλε, ριχνει την ασφαλεια ή το αντιηλεκτροπληξιακο ρελλε προστασίας? αν ρίχνει την ασφάλεια τοτε αυτη ειναι τηκόμενη ή αυτόματη? πόσα αμπερ είναι? δοκίμασες να βάλεις τον υπολογιστή σε άλλη παροχή σε άλλο μέρος του σπιτιου ή και σε άλλο σπίτι? είχες το ίδιο πρόβλημα η όχι? σε ότι αφορα το ασπρο υλικο μεσα στο τροφοδοτικο ειναι σιλικονη και την έχουν για σταθεροποιηση των ογκωδων ή και των βαριων εξαρτηματων.
AbreLosOjos Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 αγαπητε φιλε, ριχνει την ασφαλεια ή το αντιηλεκτροπληξιακο ρελλε προστασίας? αν ρίχνει την ασφάλεια τοτε αυτη ειναι τηκόμενη ή αυτόματη? πόσα αμπερ είναι? δοκίμασες να βάλεις τον υπολογιστή σε άλλη παροχή σε άλλο μέρος του σπιτιου ή και σε άλλο σπίτι? είχες το ίδιο πρόβλημα η όχι? σε ότι αφορα το ασπρο υλικο μεσα στο τροφοδοτικο ειναι σιλικονη και την έχουν για σταθεροποιηση των ογκωδων ή και των βαριων εξαρτηματων. Το pc δούλευε ασταμάτητα 2 μήνες και δεν έχει προστεθεί καμία νέα συσκευή στην ίδια γραμμή. Το δοκίμασα και σε άλλη γραμμή και πάλι τα ίδια. Η ασφάλεια που πέφτει είναι αυτή στη φώτο.
poulinos Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 εσκασε το τροφοδοτικο, πας για αλλο αυτη η σιγουρια μαρεσει.δεν εχετε δει αλλο υλικο μεσα στο τροφοδοτικο?οτι βλεπουμε πουθ δεν εχει σχημα ειναι καψιμο????η εχει δει κανεις κανα πυκνωτη να βγαζει λευκο υλικο???
livewire Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Όπως το βλέπω, εμένα μου θυμίζει εκείνο το άσπρο υγρό, το νιανιά, πως το λένε να δεις... Anyway, δες μήπως είναι πρόβλημα στις καλωδιώσεις του σπιτιού και ειδικότερα στον πίνακα. Στη δική μου περίπτωση, έπεφτε ο διακόπτης των φώτων σχεδόν κάθε φορά που καιγόταν κάποια λάμπα, όταν έβαζα ηλεκτρική σκούπα και σπανιότερα όταν άναβα το τροφοδοτικό από το διακόπτη που έχει στην πίσω μεριά. Σαλτιμπάγκοι αυτοδίδακτοι εμπειρικοί ηλεκτρολόγοι ftw.
giorgopatoyxa Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 'Οπως και να έχει : -Το PC επειδή είναι καινούργιο και έχει λογικά εγγύηση (αφού πρώτα το δοκιμάσεις και σε μια άλλη πρίζα) το πας στο κατάστημα που το πήρες για γενικό ψάξιμο (μπορεί εκτός το τροφοδοτικό να έχει και άλλο πρόβλημα). -Μετά καλείς ένα "καλό" ηλεκτρολόγο κι ελέγχεις μπρίζα - γραμμή πρίζας- αντίστοιχη ασφάλεια πίνακα. -Όταν με το καλό όλα πάνε καλά πάρε και ένα UPS για καλύτερη ασφάλεια.
varemarious Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Θέλω να προσθέσω κάτι σε ότι σου έχουν πεί τα παιδιά .... Την πρίζα του υπολογιστή την έχεις απ' ευθείας σε πρίζα στο τοίχο ? ή σε πολύπριζο ? Σου το λέω γιατί εγώ είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα με ups... όποτε το ενεργοποιούσα έριχνε το ρελέ... τελικά έφταιγε το πολύπριζο διότι έκανε βραχυκύκλωμα και πέταγε το ρελέ... Μπορεί να μην έχει καν' σχέση με το πρόβλημα αλλά τουλάχιστον θα το αποκλείσουμε ...
poulinos Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 και κατι το βασικο που δεν ειδα να το εχει πει καποιος.σιγουρα παιζει η γειωση σε εκεινη την πριζα?μερικα πολυπριζα εχουν ενδειξη αν παιζει η οχι η γειωση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.