Προς το περιεχόμενο

5.1 Ηχεία σε Laptop?

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το spdif ειναι τυπος συνδεσης οπου μεταφερονται ψηφιακα τα δεδομενα και συγκεκριμενα κωδικοποιημενα.Για να παρεις ηχο με spdif πρεπει να εχεις καποιο ενισχυτη που θα παρει τα ψηφιακα δεδομενα και θα τα αποκωδικοποιησει.Οποτε εξαρταται απο τον ενισχυτη που εχεις τι ηχο θα παρεις.Για παραδειγμα αν ο ενισχυτης σου δεν υποστηριζει dts (πραγμα σπανιο πλεον) τοτε απλα δεν θα ακουσεις τιποτα αν στειλεις dts σημα. Αν υποστηριζει ομως dts ή dolby digital 5.1 για παραδειγμα τοτε θα ακουσεις 5καναλο ηχο.Ειμαι σιγουρος γιατι ετσι ακριβως ειναι το συστημα που εχω. Αρα αν εχεις ενισχυτη εισαι καλυμενος.

Το μονο μειονεκτημα που εχει η spdif συνδεση ειναι οτι σε παιχνιδια σπανια (προσωοικα δεν το εχω συναντησει ποτε...αλλα δεν παιζω κιολας) υποστηριζεται η spdif εξοδος οποτε τοτε παιρνεις στερεοφωνικο ηχο.Για ταινιες ομως ή DVD στελνει κανονικα 5καναλο ηχο. Σημαντικοτερο πλεονεκτημα η ποιοτητα σε σχεση με τις 3 αναλογες θυρες.

Ελπιζω να βοηθησα

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Συγνώμη αλλά τι σχέση έχει ο ενισχυτής με το αν θα πάρει 5.1?

Από την στιγμή που το SPDIF βγάζει στερεοφωνικό ήχο πως γίνεται μετά να πάρεις 5.1 ήχο?

Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων...όταν λέμε 5.1 ήχο δεν εννοούμε απλά να παίζουν και τα 4 ηχεία + woofer. Αλλά να υπάρχει ξεχωριστό κανάλι για το κάθε ηχείο.

Και το SPDIF βγάζει μόνο δύο κανάλια ήχου (ήτοι στερεοφωνικό ήχο)....οπότε με το φτωχό μου μυαλό καταλαβαίνω ότι αυτό δεν είναι 5.1 με την κανονική έννοια(O 5.1 ήχος έχει 6 κανάλια).

Τα 2 που σου εχω σε bold μονο σου τα συμπερανες??

Τo spdif δεν ξερω τον περιορισμο του αλλα σιγουρα μπορει να βγαλει 8 καναλια.

Τo spdif ειναι προτυπο μεταδωσης ηχου και δεν εχει καποιο περιορισμο απο την στιγμη που μεταδιδει ψηφικα δεδομενα.

Μαλλον καπου τα εχεις μπερδεψει.

Τωρα αν το laptop δεν εχει πολυ-καναλη καρτα ηχου αλλα απλα στερεωφονικη τοτε ναι απο το spdif θα παρει 2 καναλια. Αλλα αυτο διαφερει πολυ απο αυτο που λες οτι το spdif βγαζει 2 μονο καναλια.Εξαλλου για να βγαζει HDMI το laptop σημαινει οτι η καρτα εχει αυτην την δυνατοτητα πολυκαναλου ηχου οποτε κατα 99% μια χαρα τον βολευει το spdif.

Και αν δεν σε πειθω με αυτα που σου λεω ελα μια βολτα να δεις πως απο το spdif της μητρικης μου παει στον ενισχυτη και εχω 5.1 στο δωματιο μου.Και οχι μονο απο την μητρικη μου αλλα και απο το ps2 με οπτικη αλλα και απο το dvd-player παλι με το digital out παιρνω 5.1 ηχο.

Φιλικα παντα και προς αποφυγη παρεξηγησεων και για διευκολυνση των αναγνωστων και φιλου που ψαχνει να βρει τι θα κανει.

Δημοσ.
Το spdif ειναι τυπος συνδεσης οπου μεταφερονται ψηφιακα τα δεδομενα και συγκεκριμενα κωδικοποιημενα.Για να παρεις ηχο με spdif πρεπει να εχεις καποιο ενισχυτη που θα παρει τα ψηφιακα δεδομενα και θα τα αποκωδικοποιησει.Οποτε εξαρταται απο τον ενισχυτη που εχεις τι ηχο θα παρεις.Για παραδειγμα αν ο ενισχυτης σου δεν υποστηριζει dts (πραγμα σπανιο πλεον) τοτε απλα δεν θα ακουσεις τιποτα αν στειλεις dts σημα. Αν υποστηριζει ομως dts ή dolby digital 5.1 για παραδειγμα τοτε θα ακουσεις 5καναλο ηχο.Ειμαι σιγουρος γιατι ετσι ακριβως ειναι το συστημα που εχω. Αρα αν εχεις ενισχυτη εισαι καλυμενος.

Το μονο μειονεκτημα που εχει η spdif συνδεση ειναι οτι σε παιχνιδια σπανια (προσωοικα δεν το εχω συναντησει ποτε...αλλα δεν παιζω κιολας) υποστηριζεται η spdif εξοδος οποτε τοτε παιρνεις στερεοφωνικο ηχο.Για ταινιες ομως ή DVD στελνει κανονικα 5καναλο ηχο. Σημαντικοτερο πλεονεκτημα η ποιοτητα σε σχεση με τις 3 αναλογες θυρες.

Ελπιζω να βοηθησα

+1

Τα 2 που σου εχω σε bold μονο σου τα συμπερανες??

Τo spdif δεν ξερω τον περιορισμο του αλλα σιγουρα μπορει να βγαλει 8 καναλια.

Τo spdif ειναι προτυπο μεταδωσης ηχου και δεν εχει καποιο περιορισμο απο την στιγμη που μεταδιδει ψηφικα δεδομενα.

Μαλλον καπου τα εχεις μπερδεψει.

Τωρα αν το laptop δεν εχει πολυ-καναλη καρτα ηχου αλλα απλα στερεωφονικη τοτε ναι απο το spdif θα παρει 2 καναλια. Αλλα αυτο διαφερει πολυ απο αυτο που λες οτι το spdif βγαζει 2 μονο καναλια.Εξαλλου για να βγαζει HDMI το laptop σημαινει οτι η καρτα εχει αυτην την δυνατοτητα πολυκαναλου ηχου οποτε κατα 99% μια χαρα τον βολευει το spdif.

Και αν δεν σε πειθω με αυτα που σου λεω ελα μια βολτα να δεις πως απο το spdif της μητρικης μου παει στον ενισχυτη και εχω 5.1 στο δωματιο μου.Και οχι μονο απο την μητρικη μου αλλα και απο το ps2 με οπτικη αλλα και απο το dvd-player παλι με το digital out παιρνω 5.1 ηχο.

Φιλικα παντα και προς αποφυγη παρεξηγησεων και για διευκολυνση των αναγνωστων και φιλου που ψαχνει να βρει τι θα κανει.

+1

Και εγω περνω 5.1 ηχο (στον ενισχυτη μου που εχει ac3 και dts decoder) απο το spdif της ενσωματωμενη καρταw ηχου της μητρικης μου αλλα και απο το dvd player μου..

Tα ειπε πολυ ξεκαθαρα και ο madsc:

Για να πάρεις 5.1 ήχο από κάρτα ήχου χρειάζεσαι μια από τις κάτωθι 3ις συνδέσεις:

1. 3 stereo καλώδια με jack 3,5'' βίσματα (αναλογική σύνδεση, το decoding του ήχου γίνεται από την κάρτα ήχου)

2. 1 rca => rca ψηφιακό καλώδιο στην spdif θύρα (ψηφιακή σύνδεση, το decoding γίνεται κατά κανόνα από το επόμενο μηχάνημα στη σειρά - ενεργά ηχεία ή ενισχυτής)

3. 1 toslink => toslink καλώδιο στην αντίστοιχη θύρα (ψηφιακή σύνδεση, το decoding γίνεται κατά κανόνα από το επόμενο μηχάνημα στη σειρά - ενεργά ηχεία ή ενισχυτής)

Σε κάθε περίπτωση η κάρτα ήχου πρέπει να υποστηρίζει 5.1 ηχεία.

Θα χρειαστεί να κοιτάξεις τί υποστηρίζει η κάρτα ήχου σου.

Αν όλες οι επιλογές είναι διαθέσιμες η προτεινόμενη σύνδεση είναι η 2.

p.s. Από όποια ψηφιακή σύνδεση θα πάρουμε ότι mode υποστηρίζει η κάρτα ήχου. (2.0, 2.1, 4.0, 5.1, 7.1 κοκ)

/sc

Δημοσ.
Για να πάρεις 5.1 ήχο από κάρτα ήχου χρειάζεσαι μια από τις κάτωθι 3ις συνδέσεις:

1. 3 stereo καλώδια με jack 3,5'' βίσματα (αναλογική σύνδεση, το decoding του ήχου γίνεται από την κάρτα ήχου)

2. 1 rca => rca ψηφιακό καλώδιο στην spdif θύρα (ψηφιακή σύνδεση, το decoding γίνεται κατά κανόνα από το επόμενο μηχάνημα στη σειρά - ενεργά ηχεία ή ενισχυτής)

3. 1 toslink => toslink καλώδιο στην αντίστοιχη θύρα (ψηφιακή σύνδεση, το decoding γίνεται κατά κανόνα από το επόμενο μηχάνημα στη σειρά - ενεργά ηχεία ή ενισχυτής)

Σε κάθε περίπτωση η κάρτα ήχου πρέπει να υποστηρίζει 5.1 ηχεία.

Θα χρειαστεί να κοιτάξεις τί υποστηρίζει η κάρτα ήχου σου.

Αν όλες οι επιλογές είναι διαθέσιμες η προτεινόμενη σύνδεση είναι η 2.

p.s. Από όποια ψηφιακή σύνδεση θα πάρουμε ότι mode υποστηρίζει η κάρτα ήχου. (2.0, 2.1, 4.0, 5.1, 7.1 κοκ)

/sc

Όταν λές "Ενεργά ηχεία η ενισχυτής" είναι τίποτα το ιδιαίτερο; Η όλα τα 5.1 ηχεία θα κάνουν αυτή τη δουλειά; Τα ηχεία που έχω βάλει στο μάτι είναι τα CREATIVE INSPIRE T6100 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.500717

Λες δηλαδή απλά ότι αν η κάρτα ήχου υποστηρίζει 5.1, με rca καλωδιο σε spdif θα είμαι OK και θα έχω 5.1;

P.S: Έχω και HDMI θύρα,άλλα δεν κάνει για τέτοια δουλειά απο όσο ξέρω...

Δημοσ.
Όταν λές "Ενεργά ηχεία η ενισχυτής" είναι τίποτα το ιδιαίτερο; Η όλα τα 5.1 ηχεία θα κάνουν αυτή τη δουλειά; Τα ηχεία που έχω βάλει στο μάτι είναι τα CREATIVE INSPIRE T6100 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.500717

Λες δηλαδή απλά ότι αν η κάρτα ήχου υποστηρίζει 5.1, με rca καλωδιο σε spdif θα είμαι OK και θα έχω 5.1;

P.S: Έχω και HDMI θύρα,άλλα δεν κάνει για τέτοια δουλειά απο όσο ξέρω...

Aυτα δε νομιζω οτι κανουν για ηχο 5.1 απο spdif ,γιατι πολυ απλα δεν εχουν εισοδο spdif ουτε αποκωδικοποιητη...

Αυτα κανουν μονο για τον πρωτο τροπο που περιγραφει ο madsc. (αν βεβαια τον υποστηριζει ο φορητος σου,δηλαδη εχει 3 jack εξοδους,κατι μαλλον δυσκολο...)

Για τον δευτερο τροπο, θελεις καποια τετοια ηχεια:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.501597

Δημοσ.
Αμάν!!! Το είπες και απότομα, συγκοπή κόντεψα να πάθω με το που κλίκαρα στο Link...

249.00 ? ηχεία!!!! Ακριβούτσικα δεν είναι; :shock:

Για τα συγκεκριμένα ηχεία υπολογιστών φυσιολογική τιμή είναι για τα σημερινά δεδομένα. Στον κόσμο του hi-fi ούτε καλό mid μεγάφωνο δεν παίρνεις με αυτά τα λεφτά πόσο μάλλον ολοκληρωμένο ηχείο. Σκέψου τα σαν "φτηνή" συνολική λύση.

Για να πάρεις πραγματικό ήχο 5.1 - 7.1 καναλιών θα πρέπει να το υποστηρίζει τo υλικό αναπαραγωγής, η κάρτα ήχου και τα ενεργά ηχεία/ενισχυτής.

/sc

Δημοσ.
Για τα συγκεκριμένα ηχεία υπολογιστών φυσιολογική τιμή είναι για τα σημερινά δεδομένα. Στον κόσμο του hi-fi ούτε καλό mid μεγάφωνο δεν παίρνεις με αυτά τα λεφτά πόσο μάλλον ολοκληρωμένο ηχείο. Σκέψου τα σαν "φτηνή" συνολική λύση.

Για να πάρεις πραγματικό ήχο 5.1 - 7.1 καναλιών θα πρέπει να το υποστηρίζει τo υλικό αναπαραγωγής, η κάρτα ήχου και τα ενεργά ηχεία/ενισχυτής.

/sc

Άμα πάρω τα CREATIVE INSPIRE T6100 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.500717

και την TRUST SC-5500P 5.1 EXTERNAL SOUND CARD http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.802265

δεν θα έχω 5.1 ήχο ε; Αφού η κάρτα θα υποστηρίζει 5.1(Απο ότι λέει) άλλα τα ηχέια δεν θα είναι "ενεργά"; Η σύνδεση μάλλον θα γίνει με την 1 μέθοδο που περιέγραψε ο φίλος πριν, με 3 stereo καλώδια με jack 3,5'' βίσματα.

Αμα μου απαντήσεις οτι θα δουλέψουν,τα παραγγέλνω,αλλιώς επειδή με κούρασε η όλη ιστορία θα πάρω 2.1 να ησυχάσω....

-Στην Toshiba έστειλα email και ακόμα περιμένω απάντηση (και μάλλον για καιρό ακόμα θα περιμένω)...

Δημοσ.
Άμα πάρω τα CREATIVE INSPIRE T6100 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.500717

και την TRUST SC-5500P 5.1 EXTERNAL SOUND CARD http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.802265

δεν θα έχω 5.1 ήχο ε; Αφού η κάρτα θα υποστηρίζει 5.1(Απο ότι λέει) άλλα τα ηχέια δεν θα είναι "ενεργά"; Η σύνδεση μάλλον θα γίνει με την 1 μέθοδο που περιέγραψε ο φίλος πριν, με 3 stereo καλώδια με jack 3,5'' βίσματα.

Αμα μου απαντήσεις οτι θα δουλέψουν,τα παραγγέλνω,αλλιώς επειδή με κούρασε η όλη ιστορία θα πάρω 2.1 να ησυχάσω....

-Στην Toshiba έστειλα email και ακόμα περιμένω απάντηση (και μάλλον για καιρό ακόμα θα περιμένω)...

Ναι θα εχεις ετσι 5.1 ηχο..(θα τα συνδεσεις με τον πρωτο τροπο)

Ομως ισως ειναι καλυτερα να δωσεις 20 ευρω παραπανω και να παρεις επωνυμη-δοκιμασμενη καρτα ηχου.

Πχ καποια απο αυτες:

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.702257

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.540185

Παντως το 5.1 δεν ειναι πανακεια..

Ιδιαιτερα για ακροαση μουσικης χιλιες φορες να δωσεις τα ιδια χρηματα και να παρεις 2 μονο ηχεια, αλλα πιο ποιοτικα.

Δημοσ.

Παντως το 5.1 δεν ειναι πανακεια..

Ιδιαιτερα για ακροαση μουσικης χιλιες φορες να δωσεις τα ιδια χρηματα και να παρεις 2 μονο ηχεια, αλλα πιο ποιοτικα.

Γιατί φίλε μου είσαι τόσο κατά τον ηχείων που πρότεινα; Εντάξει λογικό είναι τα ηχεία με 240 ευρώ να αποδίδουν καλύτερα, αλλά δεν θέλω να φτιάξω studio μουσικής... Να ακούω κανένα mp3, να παίζω κανένα παιχνιδάκι και κυρίως γιά ταινίες (Divx και Xvid κυρίως).

Ούτε θέλω τίποτα τρελά μπάσα να σηκώσω την γειτονια στο πόδι...

Το ότι δεν θα είναι συνδεμένα σε SDPIF, αλλα με 3.5 jack θα χάνουν πολύ σε ποιότητα ήχου λες;

Οταν λες ποιοτικά 2.1 ηχεία κάτι τέτοιο εννοείς; http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.501619

Στο δεύτερο Link που έδωσες, υποστηρίζει και SDPIF η κάρτα ήχου, αρα μπορώ να κάνω και sdpif σύνδεση λογικά ε; Αν και από ότι κατάλαβα τα ηχεία που υποστηρίζουν sdpif πρέπει να είναι ακριβούτσικα...

Δημοσ.

Θέλω και γω να σας ρωτησω κατι παρομοιο,καθώς δεν πολυκαταλαβαίνω αυτά που υπόθηκαν .

Θα χω συντομα το hp dv 6885se http://www.bestbuy.com/site/olspage.jsp?skuId=8779404&productCategoryId=abcat0502003&type=product&tab=2&id=1204332257046#productdetail που έχει (= External Ports • 5-in-1 integrated Digital Media Reader for Secure Digital cards, MultiMedia cards, Memory Stick, Memory Stick Pro, or xD Picture cards

• 3 Universal Serial Bus USB 2.0

• 1 HDMI

• 1 VGA (15-pin)

• 1 RJ-11 (modem)

• 1 TV-Out (S-video)

• 1 RJ -45 (LAN)

• 2 headphone-out

• 1 microphone-in

• 1 notebook expansion port 3

• 1 IEEE 1394 Firewire (4-pin)

• 1 Consumer IR )

και έχω τα ηχεία z 680 http://www.amazon.com/Logitech-Computer-Speakers-5-Speaker-Silver/dp/tech-data/B00007AKDP/ref=de_a_smtd που έχουν (=Inputs: 1 digital optical for DVD or CD player, PlayStation 2, Xbox (Xbox connection requires Xbox Advanced AV Pack or Xbox High Definition AV Pack, sold separately), or PC sound card (requires optical cable, sold separately), 1 digital coaxial for DVD or CD player, or PC sound card (requires coaxial cable, sold separately), one 6-channel direct (3 stereo minijack .125-inch connectors) for 2-, 4-, or 6-channel PC sound cards, 1 Analog stereo minijack .125-inch cable for portable CD, MP3, or Mminidisc player)

Τι κάνω; συνδέονται; ή θέλω κάρτα ήχου εξωτερική για 5.1 ;

Δημοσ.
Γιατί φίλε μου είσαι τόσο κατά τον ηχείων που πρότεινα; Εντάξει λογικό είναι τα ηχεία με 240 ευρώ να αποδίδουν καλύτερα, αλλά δεν θέλω να φτιάξω studio μουσικής... Να ακούω κανένα mp3, να παίζω κανένα παιχνιδάκι και κυρίως γιά ταινίες (Divx και Xvid κυρίως).

Ούτε θέλω τίποτα τρελά μπάσα να σηκώσω την γειτονια στο πόδι...

Το ότι δεν θα είναι συνδεμένα σε SDPIF, αλλα με 3.5 jack θα χάνουν πολύ σε ποιότητα ήχου λες;

Οταν λες ποιοτικά 2.1 ηχεία κάτι τέτοιο εννοείς; http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.501619

Στο δεύτερο Link που έδωσες, υποστηρίζει και SDPIF η κάρτα ήχου, αρα μπορώ να κάνω και sdpif σύνδεση λογικά ε; Αν και από ότι κατάλαβα τα ηχεία που υποστηρίζουν sdpif πρέπει να είναι ακριβούτσικα...

Φιλε μου δεν ειμαι κατα των ηχειων που σκεφτεσαι..

Αλλωστε σου ειπα οτι δουλευουν οπως θελεις με εξωτερικη καρτα ηχου.

Ουτε βεβαια σου προτεινω να παρεις ηχεια των 240 ευρω αν δεν μπορεις να δωσεις (και δεν χρειαζεται) τοσα χρηματα.Αυτο ελειπε! Εσυ ξερεις καλυτερα τα οικονομικα σου..

Αυτο που ειπα ειναι οτι ισως να μην χρειαζεσαι 5.1 ηχεια.

Ιδιαιτερα σε μουσικη και σε ταινιες xvid, divx θα παιζουν μονο τα 2 ηχεια.

Μπορεις βεβαια να κανεις να παιζουν ολα τα ηχεια σε xvid-dixv και μουσικη, αλλα 2 καναλια(γιατι απο αυτες τις πηγες ο ηχος ειναι δικαναλος) θα παιζουν, δηλαδη θα παιζουν τα μπρος και τα πισω τον ιδιο ηχο και ετσι θα μπερδευεται ο ηχος.

Οποτε για μουσικη και σε ταινιες xvid, divx που ο ηχος ειναι σχεδον παντα δικαναλος, μονο τα 2 ηχεια θα παιζουν ,αν θελεις να ακουσεις σωστο ηχο και οχι μπερδεμενο.(στα παιχνιδια δεν ξερω τι γινεται)

Για αυτον ακριβως το λογο, σου λεω οτι ειναι καλυτερα να δωσεις πχ 60 ευρω για 2 ηχεια και οχι 60 ευρω για 5 ηχεια, γιατι πολυ απλα καταλαβαινεις οτι τα 2 ηχεια των 60 ευρω θα ειναι ποιοτικοτερα απο 5 ηχεια των 60 ευρω.

Και απο την στιγμη που θα ακους κυριως απο 2 ηχεια,ισως να ειναι λοιπον καλυτερα 2 ηχεια.

Για το επομενο σκελος της ερωτησης σου:

οχι τα ηχεια δε θα χασουν τοσο επειδη ειναι συνδεδεμενα με jack και οχι με spdif.

Θα χασουν κυριως επειδη ειναι λιγο υποδεεστερα.(λογικο λογω διαφορας τιμης)

Για την εξωτερικη καρτα ηχου που εχει spdif : ναι θα μπορεις να συνδεσεις αναλογα ηχεια με spdif. Αλλα αυτο μπορεις να το κανεις και χωρις την εξωτερικη καρτα ηχου,γιατι εχει ο υπολογιστης σου εξοδο spdif.

Τα ηχεια ομως με εισοδο spdif ειναι οπως ειπαμε ακριβοτερα..(αλλα και ποιοτικοτερα)

Δημοσ.

Έστελα email στην Toshiba σχετικά με τα 5.1 ηχεία και μου έδωσαν την εξής Λακονική απάντηση:

"Καλημέρα

Σύμφωνα με τα Specs του υπολογιστή μπορείτε να συνδέσετε ηχεία μέσω SPDIF (Optical).

Ευχαριστώ πολύ."

Δεν βοηθάει και πολύ η απάντηση της Toshiba,παλι καλα που υπάρχει και το forum εδώ και πέρνουμε καμιά απάντηση της προκοπής.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...