Avatar_GR Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Γειά σας, Εχω το Toshiba Satellite P200D 11L laptop. Σκέφτικα πρόσφατα να αγοράσω εξωτερικά ηχεία με Subwoofer. Ενδιαφέρομαι να βάλω 5.1 ηχεία, όμως ύστερα από αρκετό ψάξιμο (και αφού μπερδέφτηκα περισότερο) κατάλαβα ότι 5.1 σε Laptop και να έχει surround ήχο (και όχι να ακούγοντε και τα 5 ηχεία μαζι) δεν γίνετε νομίζω. Στο Laptop μου όμως βλέπω ότι έχει πολλές υποδοχές για καλώδια. Μήπως τελικά γίνετε; Μπορεί να βοηθήσει κανείς; Το Laptop μου έχει 4 τρύπες (Υποδοχή εισόδου ήχου,σύνδεσης μικροφώνου, S/PDIF και ακουστικών. Επίσης εχει και τρύπα HDMI. 2.1 μπαίνουν στην τρύπα των ακουστικών μόνο και στην πρίζα μόνο; Τα 5.1 πόσες τρύπες θέλουν; Μπορώ να χρησιμοποιήσω το HDMI ή το S/PDIF για 5.1 ήχο; Ευχαριστώ. Υ.Γ:Κάρτα ήχου λέει HD της Realtrek ότι έχω.
alex2005 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Γίνεται αν πάρεις PCMCIA κάρτα ήχου σαν αυτή http://www.soundblaster.com/products/product.asp?category=1&subcategory=205&product=10769
mits@kos Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Στο SPDIF έχω συνδεδεμένα 2,1.. Πάντως με ένα mail με σχετική ερώτηση στο support της Toshiba έχεις καθαρίσει. Το ίδιο έκανα με το δικό μου HP.
Avatar_GR Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Φίλε Alex2005 Είναι ακριβές οι κάρτες ήχου σε PCMCIA και έχω ήδη πολύ φορτωμένο το Laptop, αμα βάλω και εξωτερική κάρτα ήχου,θα γεμίσω καλώδια και θα τα παίξει και το laptop απο το πολύ ζόρι.
Avatar_GR Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Στο SPDIF έχω συνδεδεμένα 2,1.. Πάντως με ένα mail με σχετική ερώτηση στο support της Toshiba έχεις καθαρίσει. Το ίδιο έκανα με το δικό μου HP. mits@kos ξέρεις τι διαφορά έχει η σύνδεση στην τρύπα του ακουστικού και του SPDIF; Το ίδιο είναι;
Avatar_GR Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Καμιά βοήθεια κανένας που να έχει 5.1 ηχεία σε laptop? Μην τα πάρω άδικα...
mits@kos Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 http://www.tech-faq.com/lang/el/spdif.shtml Επαναλαμβάνω, στείλε email στην Toshiba και πες τους το και το, μπορώ να βάλω 5.1 σε αυτό το λαπτοπ?
haHa Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Αφου εχει το λαπτοπ SPDIF, τοτε συνδεεις ηχεια 5.1 με δικο τους αποκωδικοποιητη και δεν εχεις κανενα προβλημα..(μονο ενα καλωδιο απο τα ηχεια στο λαπτοπ) Ειναι βεβαια λιγο ακριβα τετοια ηχεια, αλλα θα παρεις εξαιρετικο ηχο,γιατι απο το SPDIF ο ηχος θα βγαινει ψηφιακα και την αποκωδικοποιηση θα την αναλαμβανει ο ενισχυτης των ηχειων.
alex2005 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Παιδιά αν δεν κάνω λάθος με SPDIF θα έχει στερεοφωνικό ήχο και όχι surround. Οπότε κατά την γνώμη μου πάνε χαμένα τα 5.1 ηχεία
madsc Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Για να πάρεις 5.1 ήχο από κάρτα ήχου χρειάζεσαι μια από τις κάτωθι 3ις συνδέσεις: 1. 3 stereo καλώδια με jack 3,5'' βίσματα (αναλογική σύνδεση, το decoding του ήχου γίνεται από την κάρτα ήχου) 2. 1 rca => rca ψηφιακό καλώδιο στην spdif θύρα (ψηφιακή σύνδεση, το decoding γίνεται κατά κανόνα από το επόμενο μηχάνημα στη σειρά - ενεργά ηχεία ή ενισχυτής) 3. 1 toslink => toslink καλώδιο στην αντίστοιχη θύρα (ψηφιακή σύνδεση, το decoding γίνεται κατά κανόνα από το επόμενο μηχάνημα στη σειρά - ενεργά ηχεία ή ενισχυτής) Σε κάθε περίπτωση η κάρτα ήχου πρέπει να υποστηρίζει 5.1 ηχεία. Θα χρειαστεί να κοιτάξεις τί υποστηρίζει η κάρτα ήχου σου. Αν όλες οι επιλογές είναι διαθέσιμες η προτεινόμενη σύνδεση είναι η 2. p.s. Από όποια ψηφιακή σύνδεση θα πάρουμε ότι mode υποστηρίζει η κάρτα ήχου. (2.0, 2.1, 4.0, 5.1, 7.1 κοκ) /sc
haHa Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Παιδιά αν δεν κάνω λάθος με SPDIF θα έχει στερεοφωνικό ήχο και όχι surround. Οπότε κατά την γνώμη μου πάνε χαμένα τα 5.1 ηχεία Οχι δεν ισχυει κατι τετοιο... Αν μετα εχεις ενισχυτη-ηχεια 5.1, θα παρεις ηχο 5.1
alex2005 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Συγνώμη αλλά τι σχέση έχει ο ενισχυτής με το αν θα πάρει 5.1? Από την στιγμή που το SPDIF βγάζει στερεοφωνικό ήχο πως γίνεται μετά να πάρεις 5.1 ήχο? Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων...όταν λέμε 5.1 ήχο δεν εννοούμε απλά να παίζουν και τα 4 ηχεία + woofer. Αλλά να υπάρχει ξεχωριστό κανάλι για το κάθε ηχείο. Και το SPDIF βγάζει μόνο δύο κανάλια ήχου (ήτοι στερεοφωνικό ήχο)....οπότε με το φτωχό μου μυαλό καταλαβαίνω ότι αυτό δεν είναι 5.1 με την κανονική έννοια(O 5.1 ήχος έχει 6 κανάλια).
haHa Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Συγνώμη αλλά τι σχέση έχει ο ενισχυτής με το αν θα πάρει 5.1?Από την στιγμή που το SPDIF βγάζει στερεοφωνικό ήχο πως γίνεται μετά να πάρεις 5.1 ήχο? Μα αυτο σου λεω.. Οτι το spdif ειναι ικανο να βγαλει 5.1 ηχο ανετα, ακομα και 7.1 ηχο .Αλλωστε δεν μεταφερει καναλια-αναλογικο ηχο, αλλα ψηφιακα δεδομενα, που ο ενισχυτης αναλαμβανει να τα αποκωδικοποιησει..
alex2005 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Τέλος πάντων....δεν θα επιμείνω σε αυτό δεν καταλήγει κάπου. Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι το SPDIF βγάζει δύο κανάλια και ο μόνος τρόπος για να πάρεις πραγματικό ήχο είναι να κωδικοποιήσεις τα 6 κανάλια σε 2κάναλα SPDIF πακέτα το οποίο γίνεται με ειδικό software και στην κωδικοποίηση και στην αποκωδικοποίηση.Και αυτήν την δυνατότητα δεν την έχουν όλες οι SPDIF κάρτες, Και ο ενισχυτής τον κώλο του κάτω να χτυπάει αν οι πληροφορίες είναι στερεοφωνικές δεν θα μυρίσει τα νύχια του για να τα μετατρέψει σε surround. Μην μπερδευόμαστε επειδή είναι ψηφιακός ο ήχος ότι περιέχει και τις πληροφορίες για να φτάσει ο ήχος σε 4 ή 6 ηχεία.Ο στερεοφωνικός περιέχει πληροφορίες μόνο για 2 ηχεία αφού έχει 2 κανάλια. Τέλος πάντων...ας δοκιμάσει το παιδί και να μας πει.
haHa Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Επαναλαμβανω οτι απο το spdif μπορει να περασει πολυκαναλος ηχος(συμπιεσμενος), οχι μονο δικαναλος.. (βασικα δεν περνανε "καναλια", αλλα bit που μπορει να εχουν πληροφοριες για πολυκαναλο ηχο) Θελεις ομως αναλογο ενισχυτη-ηχεια για την αποκωδικοποιηση.. Αυτο που λεμε εξαρχης: http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=2188163#post2188163
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.