Προς το περιεχόμενο

ασυρματος φωτισμος?!?

mithrid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

υπαρχει οδηγος κατασκευης ασυρματου φωτισμου??ενδιαφερομαι να κανω μια αλλαγη στο σπιτι οσον αφορα τα φωτα κ θελω να τα χειριζομαι ασυρματα με ενα τηλεκοντρολ.:-)

επειδη δεν ξερω αν υπαρχει κατι τετοιο στην αγορα(κ αν υπαρχει μαλλον θα μου μαδησει την τσεπη) ισως καποιος ηλεκτρολογος να μπορει να κατσκευασει κατι τετοιο?:rolleyes:

θα με λυτρωνατε αφανταστα,γιατι εχω παει σε πολλα μαγαζια κ δεν ξερει κανενας.αλλοι μου τα λεγανε μισα-κουτσα και με πιπερωνανε με τρελη τιμη.γιαυτο αν μπορω να το κατασκευασω με τη βοηθεια ηλ/γου θα ηταν πολυ καλα.σκεφτηκα βεβαια,μηπως θα μπορουσα να τα χειριζομαι κ μεσω pda.ευχαριστω εκ των προτερων(και συγγνωμη αν ακουγομαι σαν να ηρθα απο το μελλον ):lol:

Δημοσ.

Θες έναν μηχανισμό που θα κλείνει το κύκλωμα και θα λειτουργεί με μπαταρία.

Μετά πρέπει να τον συνδέσεις μηχανικά με κάποιον δέκτη υπέρυθρων και να τον συντονίσεις με το ανάλογο τηλεκοντρόλ.

Ο τρόπος που ο δέκτης θα ενεργοποιεί το μηχανισμό του κυκλώματος λογικά θα θέλει πλακέτα. Οπότε λογικά ο ηλεκτρολόγος δεν αρκεί.

Μπορεί να λέω και μπαρούφες ε, εγώ υδραυλικός είμαι κατά βάση.

Δημοσ.
Διάλεξε και πάρε. Πολύ καλά (τουλάχιστον αυτά που έχω εγώ) τα έχω στο σπίτι πάνω από 8 χρόνια και μόνο μπαταρία στο τηλεχειριστήριο έχω αλλάξει. Οι τιμές εκεί προφανώς είναι χονδρική, αλλά απ' όσο θυμάμαι καμία 6000-7000δρχ το είχα πάρει εγώ. Τα βρίσκεις στα περισσότερα μαγαζιά με ηλεκτρολογικά είδη. Να ξέρεις οτι δε συνιστώνται για λαμπτήρες φθορισμού (με απλούς, αλογόνου και energy saver είναι ΟΚ).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...