Προς το περιεχόμενο

Aναζήτηση upload 2-3 mbps για server σε Ελλάδα η Γερμανία

Blondeamon

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά απο 2 χρόνια ως παίκτης και GM στο L2 πιστεύω ητανε καλός καιρός να το κόψω. Τον server αυτή τη φορά το θέλω για τον "καμένο" μου, gaming community που ξεκίνησα πρόσφατα με μια παρέα ελλήνων gamers(http://www.kamenos.gr) .

Με cs server και Battlefield 1942 server για αρχή είμαστε καλά, πριν το κλείσω για ενα δίμηνο λόγω προβλημάτων με το host είχαμε πολύ λαό να παίζει.

Δημοσ.

ε παρε τοτε ενα καλο Pc με 100euro στην γερμανια και στησε επανω του και L2 και cs και οτι αλλο θες....παλι κερδος θα εχεις...

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Όμως απογοητεύτηκα πολύ από τις τιμές στην Ελλάδα , δέν μπορεί να είναι τόσο μεγάλη πολυτέλεια ένα πριζάκι στο τοίχο με 3 mbps upload & static IP. Πόσο μπορεί πια να κοστίζει ?

Και όμως φίλε μου, δυστυχώς κοστίζει πολύ ακριβά. Το πρόβλημα δεν είναι το μηχάνημα (1U rack space με 8 IPs το δίνω 35 ευρώ τον μήνα στο datacenter της FORTHnet), το κόστος είναι το bandwidth το οποίο θα καις (κοστίζει περίπου 1 ευρώ το gigabyte) και δυστυχώς οι gameservers καίνε πολύ :(

Δημοσ.
Καλησπέρα,

Και όμως φίλε μου, δυστυχώς κοστίζει πολύ ακριβά. Το πρόβλημα δεν είναι το μηχάνημα (1U rack space με 8 IPs το δίνω 35 ευρώ τον μήνα στο datacenter της FORTHnet), το κόστος είναι το bandwidth το οποίο θα καις (κοστίζει περίπου 1 ευρώ το gigabyte) και δυστυχώς οι gameservers καίνε πολύ :(

δηλαδη εαν εχεις αγορασει εναν σερβερ 1000 ευρω με 35 ευρω που τον δινεις θα κανεις αποσβεση σε 10 χρονια ! , ο σερβερ εχει και πολλυμπριζο απανω ?:lol::lol::lol:

σαφως και εννωεις virtual server ετσι ?

Δημοσ.
δηλαδη εαν εχεις αγορασει εναν σερβερ 1000 ευρω με 35 ευρω που τον δινεις θα κανεις αποσβεση σε 10 χρονια ! , ο σερβερ εχει και πολλυμπριζο απανω ?:lol::lol::lol:

σαφως και εννωεις virtual server ετσι ?

Καμιά φορά η άγνοια είναι απαίσιο πράγμα , καλύτερα να εξακριβώνεις τι λές για να μήν γίνεσαι ρεζίλι. Ο gvard ξέρει πολύ καλά τι λέει , αντίθετα μ'εσένα. Όλα τα στοιχεία που σου παρουσίασε έχουν ακριβώς όπως τα είπε και μπορείς να το ψάξεις.

Και η απόσβεση δεν γίνεται στα μηχανήματα , γίνεται μέσω του bandwidth που νοικιάζουνε.

Δημοσ.

Καλημέρα,

Δεν καταλαβαίνω το χιούμορ σου. Ο φίλος μας είπε το εξής:

δέν μπορεί να είναι τόσο μεγάλη πολυτέλεια ένα πριζάκι στο τοίχο με 3 mbps upload & static IP. Πόσο μπορεί πια να κοστίζει ?

...οπότε ζήτησε "ένα πριζάκι" να βάλει το δικό του μηχάνημα. Εγώ είπα το κόστος του 1U rack space (1U rack space μετάφραση= χώρος στο rack μεγέθους 1U), δηλαδή υπηρεσία colocation. To κόστος του χώρου είναι 35 ευρώ τον μήνα και από εκεί και πέρα κοστίζει το traffic.

Δημοσ.

Στην Ελλάδα απ' ότι φαίνεται κοστίζει περισσότερο το traffic. Στο εξωτερικό κοστίζει περισσότερο το ρεύμα (πλέον τα νέα datacenters αρχίζουν και χρησιμοποιούν ανανεώσιμες πηγές ενέργειας).

Σχετικά με την Ελλάδα είναι θλιβερό το να βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο και να μην έχουμε καλές υποδομές και φτηνό bandwidth όπως άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Μια σύνδεση των 10Gbps στην Ολλανδία με το AMS-IX κοστίζει 3000 ευρώ / μήνα και επειδή παίζει πολύ το peering και δεν χρησιμοποιούν τόσο το bandwidth που παίρνουν από τους ISP, μπορούν και έχουν χαμηλές χρεώσεις.

Αλλά όταν οι μεγάλοι ISP στην Ελλάδα ζητάνε μεγάλο χρηματικό ποσό από τους μικρότερους για να συνδεθούν με αυτούς μέσω του AIX μόνο προς τα πίσω πάμε και όχι μπροστά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...