Προς το περιεχόμενο

Κόψτε το κάπνισμα πανεύκολα και δωρεάν μέσω ίντερνετ!

minna

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν καπνίζω, διάβασα το δωρεάν βιβλίο και μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον.

Διαβάζεται πολύ εύκολα, κάντε μια δοκιμή...

Δημοσ.

Κατέβασα και διάβασα ολόκληρο το δωρεάν PDF των 96 σελίδων.

το διάβασα σχετικά γρήγορα, επειδή:

1. ειναι αραιογραμμένο (μεγάλα fonts) και μερικες σελιδες εχουν εικονες. Καλό για όσους δεν αισθάνονται άνετα με τα e-books.

2. ενδιαφέρον. προσθέτει μερικά επιχειρήματα κατά του καπνίσματος που δεν ειχα ακουσει ποτέ. Μπορει να σε οδηγήσει να διαβάσεις κανα 2 βιβλιά άλλων με τις παραπομπές.

3. δεν κουράζει λογω του (1), και το στυλ γραφής. (πχ ειναι σαφώς πιο ευκολο να διαβάσεις αυτές τις 96 "σελίδες", παρά τις πέντε του Μπλα-Μπλα τόπικ "Σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης" :lol:

----------------------------------------------------

και μερικες διευκρινίσεις:

Το "βιβλίο" δεν ειναι τσάμπα. :lol:

εννοώ... οπως γράφει μέσα, το συνολικό έργο ειναι 3 τόμοι, ή 250 σελίδες (μαλλον με τα ιδια fonts). Σου δίνει δωρεάν τον 1ο τομο ή 96 σελίδες.

στο 1ο, αναλύει πανω-κατω το τι φταίει, και σε ποιο δρόμο πρέπει να κινηθείς για να το διορθώσεις. Στα επόμενα μάλλον έχει συγκεκριμένες συνταγές (μπούσουλες) για ευκολότερη απαλλαγή.

Ειναι κατι σαν shareware. αν το βρεις ενδιαφέρον, αγόρασε το σύνολο, και σε χαρτί που διαβάζεται ευκολότερα.

Καλή τακτική προώθησης, αλλα και μονο το 1ο μέρος που διάβασα, δεν νιώθω χαμένος. Ψυχολόγος ή ειδικός στη χημεία (δράση νικοτίνης) δεν είμαι, για να ξέρω αν γράφει επιστημονικά αποδεδειγμένα πράγματα ή μπαρουφολογία, αλλα οτι είναι μια φιλότιμη προσπάθεια για καλό, το πιστεύω. Αν με την μπαρουφολογία, κόψει το τσιγάρο ο ένας στους 30 αναγνώστες, προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα. ;)

Τωρα αν η minna είναι συνέταιρος, ή καλοπροαίρετη, δεν ξέρω, αδιαφορώ. Πάντως δεν διαφημίζει ούτε site τζόγου, ούτε τα "γινε πλούσιος, πατα το referral link μου" :mad:

Δημοσ.

Και γω το διάβασα.... είμαι καπνιστής και συμφωνώ με αρκετά από αυτά που αναφέρει το βιβλίο. Δεν δέχομαι πάντως ότι όλη η επιστημονική κοινότητα κάνει λάθος.... και ξαφνικά από το πουθενά ένας πρώην καπνιστής γνωρίζει ΜΌΝΟ την αλήθεια! Σε κάθε ανάγκη του ανθρώπου, υπάρχει πάντα κάποια εκμετάλλευση.... τι να πω....

Δημοσ.

Και εγώ πήγα να το διαβάσω αλλά την ώρα που διάβαζα άρχισα να καπνίζω πολύ.Οπότε το άφησα και επανήρθα στο φυσιολογικό μου κάπνισμα.

Μπορεί κάποιος να μου πει τι λέει μετά την δεύτερη σελίδα γιατί φοβάμαι ότι μέχρι να το διαβάσω θα θέλω τουλάχιστον 94 ακόμα πακέτα;Όσες σελίδες απόμειναν δηλ.;

Δημοσ.

Ομολογώ ότι κι εμένα μου έφερνε όρεξη για τσιγάρο όσο το διάβαζα! Ευτυχώς μου την έκοψε μετά όταν σκεφτόμουν αυτά που διάβασα! :lol:

Χαίρομαι που το διαβάζουν τόσοι πολλοί. Πάντως σου αλλάζει εντελώς την οπτική γωνία έτσι;

Δημοσ.
grats εκανες με διαφορα το πιο ηλιθιο post του ιουνιου

<Πάντως ο παπούς μου είχε αρπάξει και πνευμονία γιατί δούλευε σε καίκι.>

Γνωρίζω πολύ καλά τι έγραψα και συμφωνώ με την ηλιθιότητα του επιχειρήματος περί κληρονομικότητας.

(Αν και πρέπει να μας διακαιολογίσεις την παρατήρηση περί ηλιθιότητας. Δεν χαρακτηρίζουμε έτσι εύκολα τον άλλο ηλίθιο χωρίς να τον ξέρουμε)

Αλλος ήταν ο σκοπός.

Τον κύριο "minna" τον έχω πετύχει και σε άλλα σημεία με την προσπάθεια προώθησης του βιβλίου. Κατάντησε ενοχλητικός τουλάχιστον για μένα ο τρόπος που χρησιμοποιεί.

Θα μπορούσε πολύ απλά να μας πεί τι έφτιαξε και τι νομίζει για το κάπνισμα.

Θα το έβλεπα με περισσότερη σοβαρότητα.

Δημοσ.

Οκ αυτό ήταν. Μέχρι εδώ.

Το χω διαφημίσει το βιβλίο σε 2 ακόμα φόρουμ. Αλλά εδώ η ατμόσφαιρά είναι πραγματικά περίεργη, αφιλόξενη.. Αντι να σου πούνε κανά ευχαριστώ, άλλος λέει ότι το τσιγάρο δεν επηρρεάζει την υγεία αλλά αυτή είναι θέμα τύχης (!), άλλος ότι είμαι συνεργάτιδα του συγγραφέα, τώρα ένας "κύριος" με αποκάλεσε και "κύριο" (εννούσε ότι είμαι ο ίδιος ο συγγραφέας φαντάζομαι!).

Άντε μετά να στεριώσει τίποτα στην ελλάδα.. Βιβλίο τσάμπα παίρνει ο άλλος και τον πειράζει που υπάρχει και δυνατότητα για κέρδος από αυτό..

Νιώθω τεράστια έκπληξη που πρέπει να απολογούμαι επειδή διαφημίζω ένα βιβλίο που με ωφέλησε και (υποθέτω) ωφέλησε τουλάχιστον δεκάδες άλλους για να μην πω εκατοντάδες.

Αυτή είναι η τελευταία "απολογία" μου. Ζητώ συγνώμη που διαφήμισα στο φόρουμ ένα τόσο απαίσιο βιβλίο ενός στυγνού κερδοσκόπου ο οποίος μου δίνει ποσοστά επί των πωλήσεών του, εξαπατώντας αθώους καπνιστές που χρηματοδοτούν υγιείς καπνοβιομηχανίες που δίνουν δουλειά σε χιλιάδες εργαζόμενους.

Παύω να ασχολούμαι. Κάντε ότι θέλετε. Θα προσπαθήσω να κρατηθώ και να μην απαντήσω σε ότι κι αν γραφτεί. Τα αλληλοκραξίματα σε φόρουμ νομίζω ότι είναι για πιτσιρικάδες κι εγώ είμαι ήδη 29..

ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου όσους είπαν μια καλή κουβέντα.

ciao

Δημοσ.
.... Το χω διαφημίσει το βιβλίο σε 2 ακόμα φόρουμ. ...

και σε κάτι Ελληνικά τορεντάδικα. Μη λέμε τα μισά.

Επαναλαμβάνω , για μένα ενοχλητικός είναι ο τρόπος όχι το βιβλίο.

Δεν κρίνω το βιβλίο.

Μπορεί το βιβλίο πράγματι να βοηθάει. Δεν το γνωρίζω και δεν με ενδιαφέρει.

Δημοσ.

Tην κινηση για προμοταρισμα του βιβλιου, εφοσον δεν γινεται σε μορφη spamming δεν την κατακρινω.

Αναφερεται σε ενα σημαντικο ζητημα, δινει τις δικες του παραμετρους, προσφερει teaser με την βασικη φιλοσοφια του-που απο ο,τι φαινεται (στην αρχη τουλαχιστον διοτι δεν εχω στη διαθεση μου και τους υπολοιπους τομους) προτρεπει σε αλλαγη νοοτροπιας και οχι στην χρηση καποιου προιοντος-, και αφηνει στην διακριτικη ευχερεια του αναγνωστη να επιλεξει να δει περισσοτερες πληροφοριες, εκτιμωντας σε αυτην την περιπτωση και οικονομικως το εργο του δημιουργου του. Εως εδω οκ απο την δικη μου οπτικη γωνια.

Το υφος ομως της προβολης ειναι ενοχλητικο, και πιστευω πως λειτουργει αντιθετα απο αυτο στο οποιο στοχευει. Εμπεριεχει εναν ενθουσιασμο telemarketing, και μια ανεπαισθητη αλαζονεια του νεοφωτιστου που τα καταφερε. Συμμεριζομαι τη χαρα του να κοψεις μια βλαβερη συνηθεια, αλλα απο πλευρας marketing, η ενοχλητικη ποσοτητα ενθουσιασμου και η αναλογη φρασεολογια, μαλλον αρνητικο αντικτυπο εχουν σε μια κατα τα αλλα καλων προθεσεων κινηση.

Edit: οι δε τελευταιες αντιδρασεις σε οσους τολμησαν-σοκ και δεος!!!-να εκφρασουν κριτικη ειναι απαραδεκτες, και ως εκ τουτου, ακυρωνουν και αναιρουν τις καλοκαγαθες αρχικες προθεσεις. Κοινως ενα πρατς μαζι με τα γαλατα.

Σχετικα με το πρωτο και δωρεαν διαθεσιμο μερος του συγγραμματος:

Παρουσιαζει καποιες ενδιαφερουσες ιδεες, ενδεχομενως σκεψεις που αποφευγουμε να κανουμε η δεν μας προτρεπουν να αναπτυξουμε.

Αυτο ομως γινεται με τροπο σπαστικα επαναλαμβανομενο, περιορισμενο λεξιλογιο και κουραστικα εκφραστικα στερεοτυπα. Ακομη και καποια παραδειγματα του κινουνται στη σφαιρα του τετριμμενου.

Δεν ξερω αν η αμετροεπεια στην επαναληψη που καταντα βαρετο ρεφρεν ειναι εσκεμμενη. Αν δηλαδη στοχευει στο υποσυνειδητο στο οποιο σε ορισμενα σημεια αναφερεται. Εφοσον ομως εκφραζω τις δικες μου εντυπωσεις, θα πω πως ακομη και 495867945687987293847 φορες να μου πει με τους ιδιους μπαναλ τροπους να υιοθετησω μια συγκεκριμενη σταση, δεν θα το επιτυχει λογω επαναληψης, μαλλον θα με κουρασει η θα με κανει να σκεφτω, ενταξει, χρειαζοταν να ονομασεις βιβλιο μια βασικη και καλη θα ελεγα ιδεα που εκφραζεις σλογκανιαρικα σε 96 σελιδες? Στους επομενους 2 τομους τι κανει δηλαδη? Τσακιζει το νευρικο συστημα σε σημειο να ξεπερασει ο αναγνωστης την ενοχληση της νικοτινης?

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Αυτο ομως γινεται με τροπο σπαστικα επαναλαμβανομενο, περιορισμενο λεξιλογιο και κουραστικα εκφραστικα στερεοτυπα. Ακομη και καποια παραδειγματα του κινουνται στη σφαιρα του τετριμμενου.

Δεν ξερω αν η αμετροεπεια στην επαναληψη που καταντα βαρετο ρεφρεν ειναι εσκεμμενη.

(και λοιπά...)

Καλά τέτοιο βριξίδι για βιβλίο δεν έχω ξανακούσει. Και μου κάνει εντύπωση που το σχόλιο είναι ντυμένο με αρκετά ευγενικές εκφράσεις σε πολλά σημεία. Περίεργος συνδυασμός. Στο βιβλίο έριξα μια ματιά (περίπου τα 2/3 έχω διαβάσει) και μου φάνηκε πολύ αξιόλογο, ή μάλλον επαναστατικό θα έλεγα για αυτά που ως τώρα ξέραμε για το κάπνισμα.

Εγώ πάντως το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όποιον καπνίζει. Αν και δε γνωρίζω πόσο αποτέλεσμα θα φέρει, ξέρω ότι είναι πάρα πολύ ενδιαφέροντα όσα γράφει.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...