Προς το περιεχόμενο

Apple iPhone 3G

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Τότε πρέπει να ξεκαθαρίσεις μέσα σου αν πραγματικά το iphone είναι κάτι το οποίο σε καλύπτει... Ότι βγαίνει δεν είναι για όλους, αν ήταν για όλους θα υπήρχε στην αγορά μόνο ένα προιόν. Και άμα κάτι δεν σου κάνει δεν βρίζεις αυτόν που το βγάζει... Βρίζεις όταν έχει bugs, όταν δεν κάνει αυτό που υπόσχεται, όταν δεν υπάρχει καλό customer service κλπ... βλέπε LL (στο περίπου..τα έχει λίγο και με τον πρωκτό του Steve ;))

H Apple αυτό θέλει στην αγορά γιατί για χψ λόγους πιστεύει ότι αυτό θα πιάσει.. Πιστεύει ότι τα ελληνικά και το MMS είναι 29356. στη λίστα προτεραιοτήτων και η vodafone πιστεύει ότι παρόλα αυτά θα πετύχει στην αγορά το κινητό..

Γιατί να τους βρίσεις όμως???? Απλά αδιαφορείς και δεν ασχολεισαι..

Εγώ ρε συ Steven δεν βγήκα να διαφημίσω το iphone σαν GPS συσκευή...

Και δεν συζητάμε για μικροελλείψεις, έτσι??

Το να μην έχει ελληνικό πληκτρολόγιο μια συσκευή των 500-600 ευρώ στο έτος 2007, είναι BUG , πως να το κάνουμε ?? Feature δεν είναι πάντως σίγουρα.

Αν δεν φταίει η vodafone ας κάνει forward το email στην apple.

Χέστηκα..

Δεν μιλάμε για ατέλειες στο χρώμα του καλύματος ή άλλες τέτοιες μλκς που γράφονται κατά καιρούς.

Μιλάμε για βασικές ελλείψεις σε μια πανάκριβη συσκευή.

Και φυσικά η άποψη μου είναι ότι δεν πρέπει να δώσει κανένας τόσα λεφτά για να πάρει συσκευή με GPS κεραία, που δεν μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις !!!!

Πρέπει να είναι παγκόσμια πατέντα αυτό !!!

Σε άλλες χώρες (πχ Τουρκία) η γλώσσα και το πληκτρολόγιο έχει προστεθεί στο λειτουργικό ΠΡΙΝ κυκλοφορήσει η συσκευή στη χώρα.

Στο Ελλαδιστάν όμως κυκλοφορεί χωρίς βασική υποστήριξη.

Ας το έβγαζαν τα Χριστούγεννα και ας πίεζαν την apple να προσθέσει πέντε πράγματα στο software μέχρι τότε. Δεν μιλάμε για μαγαζάκι της γειτονιάς, για την Vodafone μιλάμε.

Αλλά προτίμησαν την αρπαχτή αντί για τη σοβαρότητα.

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Όταν κάποιος λέει GPS εννοεί "βρίσκομαι στην Αθηνών Λαμίας και θέλω να μου δείχνει το GPS που θα στρίψω για το Χοντροκούκι".

Εκεί δεν έχει καν σήμα το κινητό...

όταν κάποιος λέει GPS εννοεί GPS, Global Positioning System

αν αυτή την τεχνολογία την χρησιμοποιούν εταιρίες για να κάνουν navigation ή για να δίνουν πληροφορίες για ύψος, βάθος, ταχύτητα,... αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα.

παραπληροφόρηση θα ήταν αν σου έλεγε ότι προσφέρει navigation μέσω GPS, πράγμα που δεν κάνει (ελπίζω προς το παρών).

Δημοσ.

Δεν καταλαβαίνεις...

Αμα θέλω μπορώ και εγώ να βγάλω μια χέστρα χωρίς σωλήνα να φεύγουν τα σκατά! Θα την πάρει κανείς? Μάλλον όχι.. Το iPhone το παίρνει κανείς? Πολλοί! So simple... Η αγορά αποφασίζει αν κάτι είναι πετυχημένο ή όχι με βάση τις πωλήσεις του.

Και ναι για εμένα μιλάμε για μικροελλείψεις.. Ελληνικά δεν θέλω, MMS δεν θέλω, το GPS me navigation δεν με ενδιαφέρει γιατί δεν έχω αυτοκίνητο...μια χαρά το χρησιμοποιώ και τώρα... Όπως σου πα και πρίν είναι τι θέλει ο καθένας..

Και όχι δεν είναι Bug. Bug θα ήταν άμα είχε και δεν δούλευε :)

Δημοσ.
P.S. Και στην τελική, περίμενε διάολε μέχρι αύριο που θα βγει το καινούριο firmware...άμα δηλαδή έχει ελληνικά και navigation θα στείλεις συγγνώμη στη vodafone?.. :P

Πιστεύω ότι ΔΕΝ θα έχει ελληνικά και ΔΕΝ θα έχει navigation με ελληνικούς χάρτες της προκοπής.

Και απαντώντας, στην ερώτηση σου με ερώτηση :

Γιατί δεν περίμενε η Vodafone να βγει το καινούργιο firmware με τα ελληνικά και το navigation ΠΡΙΝ ξεκινήσει τη διάθεση του στην Ελλάδα ??

Για ποιο λόγο αυτοί που το αγόρασαν θα πρέπει να μπουν σε μια επίπονη διαδικασία να αναβαθμίσουν το firmware , με ότι αυτό συνεπάγεται σε κόστος (δεν είναι όλοι IT experts) , χαμένο χρόνο και απώλεια δεδομένων ??

Και δεν νομίζω ότι έκαναν τα ίδια και στις υπόλοιπες χώρες που το διέθεσαν.

Αλλά είπαμε, στο Ελλαδιστάν...

Δημοσ.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, και σχολιάζω με καλή διάθεση, μια και γουστάρω τη συσκευή , είμαι συνδρομητής (εταιρικός) της vodafone , αλλά δεν γουστάρω την κοροϊδία και τον εμπαιγμό.

Παραθέτω το πρώτο FAQ από το

http://www.vodafone.gr/portal/client/faq/FAQLoadCategories!FAQItems.action?faqCategoryId=426# :

+ Για να κάνω χρήση του GPS θα πρέπει να είμαι συνδεδεμένος στο internet; Θα χρεωθώ για το GPS;

Για τη χρήση του GPS χρειάζεται να συνδεθείτε στο internet είτε μέσω Wi-Fi είτε μέσω 3G/GPRS για να κατεβάσετε τους χάρτες. Tα δεδομένα που κατεβάζετε αφαιρούνται από τον όγκο του προγράμματος χρήσης data που έχετε επιλέξει. Αν χρησιμοποιείτε σύνδεση WiFi δεν υπάρχει χρέωση.

Αν αυτό δεν είναι παραπλάνηση δεν ξέρω τι είναι.

Το Google Maps δεν είναι GPS όπως και να το στολίσει κάποιος.

Και μάλιστα οι χάρτες του έχουν και πολλά λάθη.

Όταν κάποιος παίρνει την top συσκευή τηλεφώνου θέλει και τις top εφαρμογές και όχι ερασιτεχνικές πατέντες , και με ογκοχρέωση κιόλας.

Όταν κάποιος λέει GPS εννοεί "βρίσκομαι στην Αθηνών Λαμίας και θέλω να μου δείχνει το GPS που θα στρίψω για το Χοντροκούκι".

Εκεί δεν έχει καν σήμα το κινητό...

Αυτό είναι πρόβλημα της vodafone και όχι δικό μου. Ας έκανε κάποια είδους συμφωνία με την Apple για να προσφέρει εφαρμογή που να καλύπτει τον Ελλαδικό χώρο.

Αλλιώς αχρηστεύει ένα σημαντικό feature της συσκευής!

Αν ισχύει αυτό που λες , τότε το GPS το έβαλε η Apple χωρίς να υπάρχει δυνατότητα να εγκατασταθεί GPS εφαρμογή, και δεν νομίζω ότι είναι ακριβώς έτσι.

Δεν είπα να το διαθέτει τσάμπα, αλλά να σου προσφέρει μια λύση ακόμη και μονοπωλιακή.

Αυτοί δεν δίνουν ΚΑΜΙΑ λύση (πάρτο αλλά δεν θα έχεις GPS ).

Αστεία πράγματα.

Δεν με αφορά το τι κάνει η Vodafone με την Apple. Δεν αγοράζω το τηλέφωνο από την Apple. Από την Vodafone μπορώ να το αγοράσω μόνο.

Το box moving (και άρα μεγαλύτερα κέρδη για την vodafone που δεν βάζει το δαχτυλάκι της πουθενά) εγώ το θεωρώ μειονέκτημα και όχι πλεονέκτημα για την αγορά της συσκευής.

Όσο για την έλλειψη υποστήριξης MMS τη θεωρώ αστεία. Όπως όλοι ξέρετε τα MMS είναι ουσιαστικά emails περιορισμένου μεγέθους, τα οποία μάλιστα ακολουθούν και μια διαδικασία αποστολής - λήψης σχεδόν όμοιας με αυτής ενός email.

Μιλάμε για software της πλάκας που υπάρχει σε όλες τις συσκευές και τα smartphones - pda's εδώ και χρόνια...

Και η επιβεβαίωση παράδοσης, μπορεί να υποστηριχτεί εύκολα με μια ρουτινίτσα που να προσθέτει την αλληλουχία χαρακτήρων που χρειάζεται για την επιβεβαίωση όταν δίνεις το νούμερο (τρελλή πατέντα)...

Εδώ και χρόνια δεν πληκτρολογεί κανένας νούμερα στα κινητά, όλοι τα contacts επιλέγουν. Τώρα θα πρέπει να γυρίσουμε πάλι στο stone age?

Τι ακριβώς δεν κατάλαβες από αυτά που γράφει στο FAQ και από αυτά που γράψαμε εδώ;

Αυτό είναι το GPS που προσφέρει η Apple. Τέλος. Το θέλεις; Καλώς. Δεν το θέλεις; Πάρε PNA. Αυτό σου λέει η Apple. Δεν μπορεί να κάνει συμφωνία η Vodafone γιατί πολύ απλά ΔΕΝ γίνεται. Σου είπα τον λόγο. Λέγεται ότι θα τροποποιηθεί το License Agreement για να μπορεί να τρέξει τέτοια εφαρμογή. Μέχρι τότε, είναι όπως ακριβώς το λέει η Vodafone και δεν υπάρχει παραπλάνηση.

Πάμε ξανά: Δεν μπορεί να βάλει τις εφαρμογές που ζητάς η Vodafone γιατί αυτό θα σήμαινε παρέμβαση στην συσκευή. Κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό γιατί απαιτείται ενεργοποίηση της μέσω του iTunes. Ξέρεις πολλές εταιρείες που να κάνουν παρέμβαση στις συσκευές πριν τις πουλήσουν;(πλην VL συσκευές). Ή μήπως ήθελες να γίνει VL το iPhone;

Με λίγα λόγια, αν είχες διαβάσει προηγουμένως τα χαρακτηριστικά της συσκευής θα καταλάβαινες ότι αυτά που ζητάς ΔΕΝ γίνονται από την Vodafone και τζάμπα έστειλες email διαμαρτυρίας. Επίσης θα καταλάβαινες την λογική της συσκευής και θα έβλεπες ότι ΔΕΝ κάνει για σένα αυτό το κινητό. Δεν είναι κακό, δεν μπορούν όλοι οι χρήστες να έχουν τις ίδιες ανάγκες.

Δημοσ.
μια χέστρα χωρίς σωλήνα να φεύγουν τα σκατά! Θα την πάρει κανείς? Μάλλον όχι..

Αν είναι apple;;; Πάρα πολλοί...

Δημοσ.
Πιστεύω ότι ΔΕΝ θα έχει ελληνικά και ΔΕΝ θα έχει navigation με ελληνικούς χάρτες της προκοπής.

Και απαντώντας, στην ερώτηση σου με ερώτηση :

Γιατί δεν περίμενε η Vodafone να βγει το καινούργιο firmware με τα ελληνικά και το navigation ΠΡΙΝ ξεκινήσει τη διάθεση του στην Ελλάδα ??

Για ποιο λόγο αυτοί που το αγόρασαν θα πρέπει να μπουν σε μια επίπονη διαδικασία να αναβαθμίσουν το firmware , με ότι αυτό συνεπάγεται σε κόστος (δεν είναι όλοι IT experts) , χαμένο χρόνο και απώλεια δεδομένων ??

Και δεν νομίζω ότι έκαναν τα ίδια και στις υπόλοιπες χώρες που το διέθεσαν.

Αλλά είπαμε, στο Ελλαδιστάν...

Την απάντηση σε αυτό μπορείς να την πάρεις από τις πωλήσεις της συσκευής. Γιατί πολύ απλά δεν είχε λόγο η Vodafone να περιμένει. Ξεπούλησε στο πρώτο τριήμερο το stock που είχε.

Δημοσ.
όταν κάποιος λέει GPS εννοεί GPS, Global Positioning System

αν αυτή την τεχνολογία την χρησιμοποιούν εταιρίες για να κάνουν navigation ή για να δίνουν πληροφορίες για ύψος, βάθος, ταχύτητα,... αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα.

παραπληροφόρηση θα ήταν αν σου έλεγε ότι προσφέρει navigation μέσω GPS, πράγμα που δεν κάνει (ελπίζω προς το παρών).

Δεν παίζουμε με τις λέξεις τώρα.

Το GPS δηλαδή τι να το κάνεις?? Να σου δίνει το στίγμα και να το βρίσκεις στο χάρτη??

Ούτε τέτοια εφαρμογή έχει το iphone χωρίς να χρειάζεται να έχει και επίγειο σήμα (πως θα φορτώσει τα google maps, από το δορυφόρο)??

Δημοσ.
Και απαντώντας' date=' στην ερώτηση σου με ερώτηση :

Για ποιο λόγο αυτοί που το αγόρασαν θα πρέπει να μπουν σε μια επίπονη διαδικασία να αναβαθμίσουν το firmware , με ότι αυτό συνεπάγεται σε κόστος (δεν είναι όλοι IT experts) , χαμένο χρόνο και απώλεια δεδομένων ??[/quote']

Γιατί έτσι ήθελαν.. Ελεύθερη βούληση δεν έχουμε?

Καθόλου επίπονη διαδικασία, τα κάνει όλα μόνο του. Κανένα κόστος. Καμία απώλεια δεδομένων.

Αν είναι apple;;; Πάρα πολλοί...

Τέλεια! Τότε να την βγάλω ;)

Το GPS δηλαδή τι να το κάνεις?? Να σου δίνει το στίγμα και να το βρίσκεις στο χάρτη??

Ακριβώς! Μου έχει χρησιμεύσει πάρα πολλές φορές!

Δημοσ.
Την απάντηση σε αυτό μπορείς να την πάρεις από τις πωλήσεις της συσκευής. Γιατί πολύ απλά δεν είχε λόγο η Vodafone να περιμένει. Ξεπούλησε στο πρώτο τριήμερο το stock που είχε.

Οπότε έρχεσαι στα λόγια μου.

Αρπαχτή και κανένας σεβασμός στον καταναλωτή...

Δημοσ.
Γιατί έτσι ήθελαν.. Ελεύθερη βούληση δεν έχουμε?

Καθόλου επίπονη διαδικασία, τα κάνει όλα μόνο του. Κανένα κόστος. Καμία απώλεια δεδομένων.

Πως ακριβώς γίνεται αν δεν έχεις υπολογιστή ????

Επειδή όσοι γράφουμε εδώ το έχουμε ψωμοτύρι το firmware upgrade, μην ξεχνάτε ότι πολλοί πάνε στο Γερμανό ή στα άλλα μαγαζιά κινητής και δίνουν λεφτά για να τους το κάνουν αυτό.

Δημοσ.

Αν δεν έχεις υπολογιστή δεν έχει νόημα να αγοράσεις εξαρχής το iphone.. Έτσι κι αλλιώς χωρίς activation, που κάνεις στον υπολογιστή σου, δεν πρόκειται να δουλεύει καν...

• Moderators
Δημοσ.
Αν δεν έχεις υπολογιστή δεν έχει νόημα να αγοράσεις εξαρχής το iphone.. Έτσι κι αλλιώς χωρίς activation, που κάνεις στον υπολογιστή σου, δεν πρόκειται να δουλεύει καν...

..κ ας προσθεσουμε και το πως-διαολο-θα-βαλεις-τα-mp3s/videos-στο-iphone-σου προβλημα.

Κανενας σεβασμος για τον καταναλωτη οπως λες kfyros.Δεν ειναι πρωτοτυπια της vodafone αυτο και σιγουρα δεν θα ειναι η τελευταια που ακολουθει τετοιες τακτικες.Γι αυτο λοιπον ως καταλωτης ψαχνω πριν αγορασω κατι για να μην τρεχω να βαλω πχ τα ελληνικα που ντε και καλα θελω στο iphone μου.

Δημοσ.
..κ ας προσθεσουμε και το πως-διαολο-θα-βαλεις-τα-mp3s/videos-στο-iphone-σου προβλημα.

Κανενας σεβασμος για τον καταναλωτη οπως λες kfyros.Δεν ειναι πρωτοτυπια της vodafone αυτο και σιγουρα δεν θα ειναι η τελευταια που ακολουθει τετοιες τακτικες.Γι αυτο λοιπον ως καταλωτης ψαχνω πριν αγορασω κατι για να μην τρεχω να βαλω πχ τα ελληνικα που ντε και καλα θελω στο iphone μου.

Ρε παιδιά όλοι στη vodafone δουλεύετε ??:lol: (πλάκα κάνω)...

Φυσικά και δεν θα το αγοράσω με τέτοιες ελλείψεις.

Όσοι το έχουν πάρει , με γεια τους με χαρά τους και ας το χαρούν όσο γίνεται περισσότερο. Ούτε τους κατηγορώ , ούτε τίποτα άλλο.

Αλλά εδώ γίνεται της πουτ... όταν ένα mobo των 35 ευρώ έχει προβληματικούς drivers και πέφτει το κράξιμο της αρκούδας.

Όταν ένα κινητό-GPS των 500 ευρώ δεν έχει MMS, ελληνικούς χαρακτήρες, GPS navigation πρέπει να το κάνουμε γαργάρα και να μη μιλάμε ??

Όπως θα ξέχεζα οποιονδήποτε ταϊβανέζο κατασκευαστή μου πάσαρε κάτι πρόχειρο, με τον ίδιο τρόπο αντιμετωπίζω έναν κατασκευαστή-διανομέα και δεν ξέρω εγώ τι άλλο που μου πουλάει κάτι με βασικές ελλείψεις που του μειώνουν δραματικά τη χρηστικότητα..

Δε νομίζω ότι κανένας δίνει 500 ευρώ για mp3 player (και μάλιστα με κλειδωμένα τραγούδια). Υπάρχουν πολύ φτηνότερες λύσεις , πολύ καλύτερες σε αυτόν τον τομέα...

Απλά εγώ δεν θα το βουλώσω με την κατά 50% λειτουργικότητα που μου πασάρουν για τη συγκεκριμένη συσκευή.

Δημοσ.

Αλλά εδώ γίνεται της πουτ... όταν ένα mobo των 35 ευρώ έχει προβληματικούς drivers και πέφτει το κράξιμο της αρκούδας.

Όταν ένα κινητό-GPS των 500 ευρώ δεν έχει MMS, ελληνικούς χαρακτήρες, GPS navigation πρέπει να το κάνουμε γαργάρα και να μη μιλάμε ??

Ξεχνάς κάτι βασικό άμα μου επιτρέπεις. Αν για το MoBo δεν υπάρχουν λειτουργικοί drivers είναι απουσία support του προϊόντος. Τα MMS, GPS navigation κτλ που αναφέρεις, είναι τα features της συσκευής τα οποία θα έπρεπε να γνωρίζεις πως λειτουργούν στην εκάστοτε συσκευή πριν προβείς σε αγορά. Δε σε κορόιδεψε κανείς.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...