darksoho33 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 κοστας 75 δοκιμασε να τα ξετικαρεις ολα στο sync και μετα παλι να τα τικαρεις. επισης φτιαξε εναν φακελο και βαλε ολα τα rings μεσα.
kpartsi Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Παιδιά επειδή ψάχνω αλλα δεν βγάζω άκρη...Θέλω να αγοράσω απο την Αμερική το iphone 3G.Ξεκλειδώνει ετσι ωστε να βάλω τη sim μου?Ξέρει κανείς τη διαδικασία? Δεν βγάζεις άκρη επειδή δεν έψαξες... Τέλος πάντως η απάντηση είναι ΟΧΙ. Δεν ξεκλειδώνει... Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
kfyros Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Παραθέτω email που έστειλα στη Vodafone σχετικά με τη διάθεση του iphone στην ελληνική αγορά. Τα σχόλια ευπρόσδεκτα : Η έναρξη διάθεσης του iphone 3G στην ελληνική αγορά από την εταιρία σας είναι μακράν η χειρότερη και η πιο ερασιτεχνική που έχω δει για συσκευές τεχνολογίας αιχμής τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, και μας γυρνάει πίσω στη δεκαετία του 80. Χαντακώσατε μια συσκευή κόσμημα, με τη βιασύνη σας να το βγάλετε στην ελληνική αγορά με τόσες σοβαρές ελλείψεις. Και εξηγούμαι : 1. Είναι δυνατόν να διαθέτετε τη συσκευή ΧΩΡΙΣ την υποστήριξη ελληνικών?? (και μάλιστα δεν προβλέπεται η υποστήριξη τους ούτε στο επόμενο firmware απ' ότι έμαθα) Δηλαδή όποιος θέλει να στείλει ένα μήνυμα ή να δημιουργήσει ένα contact θα πρέπει να το γράψει greeklish?? Τι αστείο είναι αυτό ?? Δεν μιλάμε για ένα κινητό της πλάκας (των 20 ευρώ) , αλλά για ένα υπολογιστή τσέπης. 2. Είναι απαράδεκτο και παραπλανητικό να κοροϊδεύετε τον κόσμο γράφοντας στα FAQ του site ότι το GPS λειτουργεί μέσω 3G ή WIFI. Αυτό είναι το Google Maps και καμιά σχέση δεν έχει με το GPS. GPS εφαρμογή με λεπτομερείς ελληνικούς χάρτες ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ και αυτό πρέπει να γράφετε , και όχι να παραπλανάτε το καταναλωτικό κοινό με τέτοιες ανακρίβειες. Δεν μπορούσατε να συνεργαστείτε με κάποια εταιρία που φτιάχνει χάρτες GPS ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο software και οι χάρτες για το iphone (έστω και σαν extra προϊόντα από το e-shop σας? 3. Δεν υποστηρίζονται MMS και δεν υποστηρίζονται επιβεβαιώσεις παράδοσης μηνυμάτων. Φαντάζομαι ότι δεν βρήκατε καμιά εφαρμογή παγκοσμίως που να υποστηρίζει τέτοιες λειτουργίες. 4.Ας μην συζητήσω την τιμή διάθεσης που είναι τσιμπημένη έως εξωφρενική , και τα προγράμματα κινητής τα οποία υστερούν όλων των πακέτων δεδομένων του ανταγωνισμού. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει. Τόσο απροκάλυπτη πολιτικής αρπαχτής είναι ασυνήθιστη για τους γνώστες της αγοράς. Δεν είναι όλοι οι έλληνες καταναλωτές πρόβατα για άρμεγμα.
dali13gr Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Καλή η σκέψη σου. Δυστυχώς τα μισά από αυτά που έγραψες περιέχουν ανακρίβειες.
kfyros Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Καλή η σκέψη σου. Δυστυχώς τα μισά από αυτά που έγραψες περιέχουν ανακρίβειες. όπως ? Διαφώτισε με...
dali13gr Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 όπως ?Διαφώτισε με... 2. Είναι απαράδεκτο και παραπλανητικό να κοροϊδεύετε τον κόσμο γράφοντας στα FAQ του site ότι το GPS λειτουργεί μέσω 3G ή WIFI. Αυτό είναι το Google Maps και καμιά σχέση δεν έχει με το GPS. GPS εφαρμογή με λεπτομερείς ελληνικούς χάρτες ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ και αυτό πρέπει να γράφετε , και όχι να παραπλανάτε το καταναλωτικό κοινό με τέτοιες ανακρίβειες. Δεν υπάρχει ανακρίβεια από πλευράς Vodafone. Λέει ό,τι ισχύει ακριβώς. Το GPS δουλεύει με το Google Maps που με την σειρά του κατεβάζει χάρτες μέσω WiFi ή 3G. Άρα το GPS δουλεύει με WiFi και 3G. Δεν μπορούσατε να συνεργαστείτε με κάποια εταιρία που φτιάχνει χάρτες GPS ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο software και οι χάρτες για το iphone (έστω και σαν extra προϊόντα από το e-shop σας? Λες να μπορούσε να το κάνει κάποια εταιρεία αυτό και να μην είχε ήδη γίνει; Το License Agreement του SDK της Apple απαγορεύει την δημιουργία τέτοιου software(προς το παρόν). 3. Δεν υποστηρίζονται MMS και δεν υποστηρίζονται επιβεβαιώσεις παράδοσης μηνυμάτων. Φαντάζομαι ότι δεν βρήκατε καμιά εφαρμογή παγκοσμίως που να υποστηρίζει τέτοιες λειτουργίες. Τέτοιες εφαρμογές υπάρχουν μόνο μέσω Cydia ή Installer και δεν υποστηρίζονται επίσημα από την Apple. Εξάλλου, η συσκευή διατίθεται απευθείας όπως έρχεται από την Apple, χωρίς καμία παρέμβαση. 4.Ας μην συζητήσω την τιμή διάθεσης που είναι τσιμπημένη έως εξωφρενική , και τα προγράμματα κινητής τα οποία υστερούν όλων των πακέτων δεδομένων του ανταγωνισμού. Τα προγράμματα συμβολαίου όντως είναι αστεία σε σχέση με του εξωτερικού. Από την άλλη, η τιμή της συσκευής είναι η ίδια με άλλες χώρες στις οποιές διατίθεται ξεκλείδωτη.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 όπως ?Διαφώτισε με... Μόνο στο 1 μπορείς να πεις πως έχεις ένα δίκιο αλλά και πάλι δεν φταίει αποκλειστικά η vodafone! Τα υπόλοιπα δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και νομίζω πως δεν φρόντισες να ενημερωθείς σωστά πριν αγοράσεις το iphone και ανακάλυψες στη συνέχεια πως δεν σου κάνει.
Steven Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Θα σου πω εγώ... Είναι δυνατόν να διαθέτετε τη συσκευή ΧΩΡΙΣ την υποστήριξη ελληνικών?? (και μάλιστα δεν προβλέπεται η υποστήριξη τους ούτε στο επόμενο firmware απ' ότι έμαθα)Δηλαδή όποιος θέλει να στείλει ένα μήνυμα ή να δημιουργήσει ένα contact θα πρέπει να το γράψει greeklish?? Τι αστείο είναι αυτό ?? Δεν μιλάμε για ένα κινητό της πλάκας (των 20 ευρώ) ' date=' αλλά για ένα υπολογιστή τσέπης.[/quote'] Ναι είναι! Και η BMW στο navigation της δεν έχει ελληνικά.. Τι πάει να πεί αυτό δηλαδή? Άμα δεν γουστάρεις άστο στο ράφι για αυτούς που γουστάρουν.. Εγώ πχ δεν έχω βάλει ΠΟΤΕ ελληνικά σε ηλεκτρονική συσκευή, κοινώς δεν με ενδιαφέρει αν έχει ή όχι.. Πέρα από αυτό η Vodafone, όπως και ο κάθε πάροχος ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρητώς να πειράξει το software του iPhone, οπότε ΟΧΙ δεν θα μπορούσε να βάλει ελληνικά και να το ήθελε, που πίστεψε με πολύ θα το ήθελε... Δεν μπορούσατε να συνεργαστείτε με κάποια εταιρία που φτιάχνει χάρτες GPS ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο software και οι χάρτες για το iphone (έστω και σαν extra προϊόντα από το e-shop σας? And again:"...ο κάθε πάροχος ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρητώς να πειράξει το software του iPhone..." Δεν υποστηρίζονται MMS και δεν υποστηρίζονται επιβεβαιώσεις παράδοσης μηνυμάτων. Φαντάζομαι ότι δεν βρήκατε καμιά εφαρμογή παγκοσμίως που να υποστηρίζει τέτοιες λειτουργίες. και μια τρίτη φορά..."...ο κάθε πάροχος ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ρητώς να πειράξει το software του iPhone..." 4.Ας μην συζητήσω την τιμή διάθεσης που είναι τσιμπημένη έως εξωφρενική , και τα προγράμματα κινητής τα οποία υστερούν όλων των πακέτων δεδομένων του ανταγωνισμού. Ούτε αυτό ισχύει βασικά, τουλάχιστον όχι στο μέγεθος που το παρουσιάζεις εσύ.. Αλλά ακόμα και να ίσχυε..απλα μην το πάρεις..αν έχει κάνει λάθος στην πολιτική της η Vodafone θα το πληρώσει μέσω των χαμηλών πωλήσεων του iPhone...προσπάθησε να συμβάλεις και εσύ σε αυτό...ή μήπως το έχεις ήδη αγοράσει? Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.Τόσο απροκάλυπτη πολιτικής αρπαχτής είναι ασυνήθιστη για τους γνώστες της αγοράς. Δεν είναι όλοι οι έλληνες καταναλωτές πρόβατα για άρμεγμα. Από τον τόνο και την επιλογή της γλώσσας που χρησιμοποίησες δεν θα περίμενα απάντηση στην θέση σου.. Ούτε και εγώ θα σου απανούσα να σου πω την αλήθεια καθώς φαίνεται ότι δεν είσαι ούτε καν γνώστης της αγοράς και ακόμα περισσότερο της συσκευής για την οποία παραπονιέσαι.. Edit: Σορρυ παιδιά είχα ώρα να κάνω refresh
Super Moderators billdanos Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Εγώ πχ δεν έχω βάλει ΠΟΤΕ ελληνικά σε ηλεκτρονική συσκευή, κοινώς δεν με ενδιαφέρει αν έχει ή όχι.. Μία από τα ίδια και εγώ (έχετε δει μενού μεταφρασμένα στα Ελληνικά σε wm συσκευές???) με τη διαφορά όμως πως ένα greek keyboard θα το ήθελα για κάνα sms ή καμιά αναζήτηση διεύθυνσης στο google maps, μιας και όλα είναι στα Ελληνικά (ψάχνει και με greeklish βέβαια αλλά άντε να μαντέψεις αντιστοιχίες γραμμάτων σε περίεργα ονόματα...)
kfyros Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, και σχολιάζω με καλή διάθεση, μια και γουστάρω τη συσκευή , είμαι συνδρομητής (εταιρικός) της vodafone , αλλά δεν γουστάρω την κοροϊδία και τον εμπαιγμό. 2. Είναι απαράδεκτο και παραπλανητικό να κοροϊδεύετε τον κόσμο γράφοντας στα FAQ του site ότι το GPS λειτουργεί μέσω 3G ή WIFI. Αυτό είναι το Google Maps και καμιά σχέση δεν έχει με το GPS.GPS εφαρμογή με λεπτομερείς ελληνικούς χάρτες ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ και αυτό πρέπει να γράφετε , και όχι να παραπλανάτε το καταναλωτικό κοινό με τέτοιες ανακρίβειες. Δεν υπάρχει ανακρίβεια από πλευράς Vodafone. Λέει ό,τι ισχύει ακριβώς. Το GPS δουλεύει με το Google Maps που με την σειρά του κατεβάζει χάρτες μέσω WiFi ή 3G. Άρα το GPS δουλεύει με WiFi και 3G. Παραθέτω το πρώτο FAQ από το http://www.vodafone.gr/portal/client/faq/FAQLoadCategories!FAQItems.action?faqCategoryId=426# : + Για να κάνω χρήση του GPS θα πρέπει να είμαι συνδεδεμένος στο internet; Θα χρεωθώ για το GPS; Για τη χρήση του GPS χρειάζεται να συνδεθείτε στο internet είτε μέσω Wi-Fi είτε μέσω 3G/GPRS για να κατεβάσετε τους χάρτες. Tα δεδομένα που κατεβάζετε αφαιρούνται από τον όγκο του προγράμματος χρήσης data που έχετε επιλέξει. Αν χρησιμοποιείτε σύνδεση WiFi δεν υπάρχει χρέωση. Αν αυτό δεν είναι παραπλάνηση δεν ξέρω τι είναι. Το Google Maps δεν είναι GPS όπως και να το στολίσει κάποιος. Και μάλιστα οι χάρτες του έχουν και πολλά λάθη. Όταν κάποιος παίρνει την top συσκευή τηλεφώνου θέλει και τις top εφαρμογές και όχι ερασιτεχνικές πατέντες , και με ογκοχρέωση κιόλας. Όταν κάποιος λέει GPS εννοεί "βρίσκομαι στην Αθηνών Λαμίας και θέλω να μου δείχνει το GPS που θα στρίψω για το Χοντροκούκι". Εκεί δεν έχει καν σήμα το κινητό... Δεν μπορούσατε να συνεργαστείτε με κάποια εταιρία που φτιάχνει χάρτες GPS ώστε να δημιουργηθεί το κατάλληλο software και οι χάρτες για το iphone (έστω και σαν extra προϊόντα από το e-shop σας? Λες να μπορούσε να το κάνει κάποια εταιρεία αυτό και να μην είχε ήδη γίνει; Το License Agreement του SDK της Apple απαγορεύει την δημιουργία τέτοιου software(προς το παρόν). Αυτό είναι πρόβλημα της vodafone και όχι δικό μου. Ας έκανε κάποια είδους συμφωνία με την Apple για να προσφέρει εφαρμογή που να καλύπτει τον Ελλαδικό χώρο. Αλλιώς αχρηστεύει ένα σημαντικό feature της συσκευής! Αν ισχύει αυτό που λες , τότε το GPS το έβαλε η Apple χωρίς να υπάρχει δυνατότητα να εγκατασταθεί GPS εφαρμογή, και δεν νομίζω ότι είναι ακριβώς έτσι. Δεν είπα να το διαθέτει τσάμπα, αλλά να σου προσφέρει μια λύση ακόμη και μονοπωλιακή. Αυτοί δεν δίνουν ΚΑΜΙΑ λύση (πάρτο αλλά δεν θα έχεις GPS ). Αστεία πράγματα. 3. Δεν υποστηρίζονται MMS και δεν υποστηρίζονται επιβεβαιώσεις παράδοσης μηνυμάτων. Φαντάζομαι ότι δεν βρήκατε καμιά εφαρμογή παγκοσμίως που να υποστηρίζει τέτοιες λειτουργίες. Τέτοιες εφαρμογές υπάρχουν μόνο μέσω Cydia ή Installer και δεν υποστηρίζονται επίσημα από την Apple. Εξάλλου, η συσκευή διατίθεται απευθείας όπως έρχεται από την Apple, χωρίς καμία παρέμβαση. Δεν με αφορά το τι κάνει η Vodafone με την Apple. Δεν αγοράζω το τηλέφωνο από την Apple. Από την Vodafone μπορώ να το αγοράσω μόνο. Το box moving (και άρα μεγαλύτερα κέρδη για την vodafone που δεν βάζει το δαχτυλάκι της πουθενά) εγώ το θεωρώ μειονέκτημα και όχι πλεονέκτημα για την αγορά της συσκευής. Όσο για την έλλειψη υποστήριξης MMS τη θεωρώ αστεία. Όπως όλοι ξέρετε τα MMS είναι ουσιαστικά emails περιορισμένου μεγέθους, τα οποία μάλιστα ακολουθούν και μια διαδικασία αποστολής - λήψης σχεδόν όμοιας με αυτής ενός email. Μιλάμε για software της πλάκας που υπάρχει σε όλες τις συσκευές και τα smartphones - pda's εδώ και χρόνια... Και η επιβεβαίωση παράδοσης, μπορεί να υποστηριχτεί εύκολα με μια ρουτινίτσα που να προσθέτει την αλληλουχία χαρακτήρων που χρειάζεται για την επιβεβαίωση όταν δίνεις το νούμερο (τρελλή πατέντα)... Εδώ και χρόνια δεν πληκτρολογεί κανένας νούμερα στα κινητά, όλοι τα contacts επιλέγουν. Τώρα θα πρέπει να γυρίσουμε πάλι στο stone age?
kfyros Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Μόνο στο 1 μπορείς να πεις πως έχεις ένα δίκιο αλλά και πάλι δεν φταίει αποκλειστικά η vodafone! Τα υπόλοιπα δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και νομίζω πως δεν φρόντισες να ενημερωθείς σωστά πριν αγοράσεις το iphone και ανακάλυψες στη συνέχεια πως δεν σου κάνει. Δεν το έχω αγοράσει!!! Περίμενα παιδικές ασθένειες, αλλά αυτές είναι επιθανάτιος ρόγχος. Αν ισχύουν και όσα λένε οι προλαλήσαντες , φυσικά και δεν θα το αγοράσω...
kfyros Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Μία από τα ίδια και εγώ (έχετε δει μενού μεταφρασμένα στα Ελληνικά σε wm συσκευές???) με τη διαφορά όμως πως ένα greek keyboard θα το ήθελα για κάνα sms ή καμιά αναζήτηση διεύθυνσης στο google maps, μιας και όλα είναι στα Ελληνικά (ψάχνει και με greeklish βέβαια αλλά άντε να μαντέψεις αντιστοιχίες γραμμάτων σε περίεργα ονόματα...) Κι εγώ για ελληνικό Keyboard μιλάω όταν λέω "υποστήριξη ελληνικών". Δεν μπορώ να βλέπω greeklish στα contacts . Τρελλαίνομαι. Ελληνικό μενού όμως δεν χρησιμοποιώ ΠΟΤΕ. Πολλές φορές δεν καταλαβαίνω καν τι εννοούν αυτοί που το μετάφρασαν.. Ακόμη και στις αγορες laptop ή desktops - pda's . επιλέγω (όταν έχουν προεγκατεστημένα ) μόνο αυτά που δίνουν αγγλικό λειτουργικό...
kfyros Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Θα σου πω εγώ...Από τον τόνο και την επιλογή της γλώσσας που χρησιμοποίησες δεν θα περίμενα απάντηση στην θέση σου.. Ούτε και εγώ θα σου απανούσα να σου πω την αλήθεια καθώς φαίνεται ότι δεν είσαι ούτε καν γνώστης της αγοράς και ακόμα περισσότερο της συσκευής για την οποία παραπονιέσαι.. Μπορεί να έχεις δίκιο για το ύφος , αλλά πιστεύω ότι δικαιούμαι να μην μου συμπεριφέρονται σαν πρόβατο.. Όσο για το αν είμαι γνώστης της αγοράς, αυτή είναι μια λίστα με συσκευές των οποίων ήμουν κάτοχος εδώ και 7 χρόνια : Handspring Visor Treo170 siemens s40 κάτι Palmone Treo 600 qtek s200 qtek9000 htc tytn sonyerricson p990i hp ipaq hw6915 sonyerricson k770i Για όλα τα γούστα (Από palm OS, μέχρι symbian).. Απλά σπάζομαι γιατί βλέπω ότι θα πρέπει να βγει το iphone 3 για να ψαχτώ να το πάρω. Ή θα πάρω το 3g τα Χριστούγεννα και θα πρέπει να αγοράσω και GPS ξεχωριστά για να κάνω τη δουλειά μου...
Steven Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Απλά σπάζομαι γιατί βλέπω ότι θα πρέπει να βγει το iphone 3 για ψαχτώ να το πάρω. Τότε πρέπει να ξεκαθαρίσεις μέσα σου αν πραγματικά το iphone είναι κάτι το οποίο σε καλύπτει... Ότι βγαίνει δεν είναι για όλους, αν ήταν για όλους θα υπήρχε στην αγορά μόνο ένα προιόν. Και άμα κάτι δεν σου κάνει δεν βρίζεις αυτόν που το βγάζει... Βρίζεις όταν έχει bugs, όταν δεν κάνει αυτό που υπόσχεται, όταν δεν υπάρχει καλό customer service κλπ... βλέπε LL (στο περίπου..τα έχει λίγο και με τον πρωκτό του Steve ) H Apple αυτό θέλει στην αγορά γιατί για χψ λόγους πιστεύει ότι αυτό θα πιάσει.. Πιστεύει ότι τα ελληνικά και το MMS είναι 29356. στη λίστα προτεραιοτήτων και η vodafone πιστεύει ότι παρόλα αυτά θα πετύχει στην αγορά το κινητό.. Γιατί να τους βρίσεις όμως???? Απλά αδιαφορείς και δεν ασχολεισαι..
Steven Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 Δημοσ. 11 Σεπτεμβρίου 2008 P.S. Και στην τελική, περίμενε διάολε μέχρι αύριο που θα βγει το καινούριο firmware...άμα δηλαδή έχει ελληνικά και navigation θα στείλεις συγγνώμη στη vodafone?..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.