sellsoap Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 τωρα που λυσαμε τα γλωσσολογικα ξερει κανεις την απαντηση?
Cue Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Αντιγράφω από άλλο forum μπας και έχει να αναφέρει κανείς από εδώ τπτ Μπορεί κάποιος ( ή έστω πολλοί ) να μας μιλήσουν για την εμπειρία τους με το iPhone καθαρά σαν τηλέφωνο κ μόνο συγκριτικά με ένα Νokia ή SE? π.χ. Μπορείς νέους αριθμούς να τους καταχωρήσεις σε νέες ή υπάρχουν επαφές? Αναγνωρίζει σε SMS περιεχόμενο όπως τηλ. αριθμούς ή urls? Μπορείς να ορίσεις shortcuts ή έστω να δεις σχετικά άμεσα, αναπάντητες, διάρκεια κλήσεων κτλ. Δε θα ήθελα τόσο ένα μήνυμα με παράθεση κ απάντηση στα επί μέρους ερωτήματα, όσο την γενική αίσθηση του ως τηλέφωνο. Κατά πόσο το νοιώθετε λειτουργικό ( όχι απλά στο να κάνετε/απορρίπτετε κλήσεις ) και όχι περιοριστικό με βάσει τα όσα έχετε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Δυστυχώς ή ευτυχώς οι αντίστοιχες εταιρίες κατασκευής τηλεφώνων τόσα χρόνια είχαν προσηλωθεί αρκετά στην λειτουργικότητα ενός τηλεφώνου. Έχω την αίσθηση ότι η Apple με το iPhone τίνει προς την μεριά του mobile computing παρά mobile phone, το οποίο αν και πιθανόν σηματοδοτεί το μέλλον, δεν παύει να φαίνεται κάπως "ξενόφερτο" τώρα στην αρχή. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
lambroukos13 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 παιδια το προβλημα με την μεταφορα αρχειων μεσω bluetooth λυθηκε στα iphone που πηρατε απο vodafone???
ALFR3D Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 παιδια το προβλημα με την μεταφορα αρχειων μεσω bluetooth λυθηκε στα iphone που πηρατε απο vodafone??? μα αυτο για την apple δεν ειναι προβλημα,και αφου τοσο καιρο με το 2g δεν εγινε τπτ απο τριτους ,παει να πει οτι δεν προκειται να γινει ή ειναι τοσο δυσκολο πια
dali13gr Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Μπορείς νέους αριθμούς να τους καταχωρήσεις σε νέες ή υπάρχουν επαφές? Ναι, κανονικά. Αναγνωρίζει σε SMS περιεχόμενο όπως τηλ. αριθμούς ή urls? Ναι, τα πάντα. Μπορείς να ορίσεις shortcuts ή έστω να δεις σχετικά άμεσα, αναπάντητες, διάρκεια κλήσεων κτλ. Σαν shortcut ορίζεται το διπλό πάτημα στο Home button με τρεις επιλογές: Τις αγαπημένες επαφές, το iPod και την κεντρική οθόνη. Όταν είναι κλειδωμένο, με διπλό πάτημα σου βγάζει τα controls του iPod. Όταν είναι ξεκλείδωτο σου βγάζει τις αγαπημένες σου επαφές. Διάρκεια κλήσεων απευθείας από την κεντρική οθόνη δεν βγάζει. Ο συνολικός χρόνος ομιλίας είναι στο υπομενού Usage του μενού Settings. Η διάρκεια κλήσης ενός συγκεκριμένου αριθμού δεν φαίνεται. Οι αναπάντητες φαίνονται πάνω στο εικονίδιο του τηλεφώνου σαν badge όταν είναι ξεκλέιδωτο και ονομαστικά όταν είναι κλειδωμένο. Το αυτό και τα SMS. Δε θα ήθελα τόσο ένα μήνυμα με παράθεση κ απάντηση στα επί μέρους ερωτήματα, όσο την γενική αίσθηση του ως τηλέφωνο. Κατά πόσο το νοιώθετε λειτουργικό ( όχι απλά στο να κάνετε/απορρίπτετε κλήσεις ) και όχι περιοριστικό με βάσει τα όσα έχετε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Δυστυχώς ή ευτυχώς οι αντίστοιχες εταιρίες κατασκευής τηλεφώνων τόσα χρόνια είχαν προσηλωθεί αρκετά στην λειτουργικότητα ενός τηλεφώνου. Έχω την αίσθηση ότι η Apple με το iPhone τίνει προς την μεριά του mobile computing παρά mobile phone, το οποίο αν και πιθανόν σηματοδοτεί το μέλλον, δεν παύει να φαίνεται κάπως "ξενόφερτο" τώρα στην αρχή. Δεν φαίνεται καθόλου ξενόφερτο. Είναι διαφορετικό, ακριβώς όπως και στην αλλαγή από τα Windows στο MacOS. Είναι διαφορετικό αλλά παράλληλα πιο απλό. Δηλαδή, πας εκεί που θέλεις με τις λιγότερες δυνατές κινήσεις(πλην ελαχίστων εξαιρέσεων). Αυτό, σε συνδιασμό με την καλύτερη touch οθόνη που υπάρχει μέχρι στιγμής, προσφέρουν ένα πακέτο που πολλοί προσπαθούν να αντιγράψουν αλλά δύσκολα θα τα καταφέρουν. Δες αν θέλεις τα video με τις λειτουργίες του iPhone και δες και τη σελίδα του νέου Samsung Instinct και θα καταλάβεις τι εννοώ. παιδια το προβλημα με την μεταφορα αρχειων μεσω bluetooth λυθηκε στα iphone που πηρατε απο vodafone??? Όχι.
poscaman Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 η μεταφορα αρχειων μεσω bluetooth ειναι κλειδωμενη απο το firmware
DimAslan Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 28 Αυγούστου 2008 Οκ, το πήρα... Να ναι καλά η γυναικούλα μου που βοήθησε... Σκέψεις, εντυπώσεις και λοιπά οσονούπω... Όβερ...
Cue Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δεν φαίνεται καθόλου ξενόφερτο. Είναι διαφορετικό, ακριβώς όπως και στην αλλαγή από τα Windows στο MacOS. Είναι διαφορετικό αλλά παράλληλα πιο απλό. Ναι αλλά η έμφαση δεν δίνεται στο ότι είναι τηλέφωνο, αλλά στο ότι είναι ένα iPod + Internet και τηλέφωνο Εκεί και έχω κάποιες επιφυλάξεις, γιατί σαν ipod δεν μπορεί να συγκριθεί με την ευκολία του classic και του click wheel, σαν internet ναι μεν ακούγεται ενδιαφέρον, αλλά περιορίζεται από τα προγράμματα data, οπότε πάνω απ' όλα σαν τηλέφωνο με ενδιαφέρει. Είχες κάποιο Nokia πριν? Το δούλευες πλήρως ως τηλέφωνο? (Calendar, Επαφές, Notes). Γενικά θέλω να καταλάβω το feeling που δίνει σε κάποιον που είχε συνηθίσει πριν με κάποιες συγκεκριμένες λειτουργίες τηλεφώνου και τώρα ίσως λείπουν. Πόσο εύκολο είναι να το δουλέψεις με το ένα χέρι το iPhone π.χ.
papadakn Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Πάντως μήνυμα με το ένα χέρι αποκλείεται να γράψεις. Ή αν οδηγείς, η χρήση του είναι δύσκολη. Γενικά, απαιτεί περισσότερη εξοικείωση απο ένα κανονικό κινητό λόγο της οθόνης αφής. Σαν λειτουργίες δεν νομίζω ότι θα σου λείψει τίποτα απο το Νόκια. Η ύπαρξη εκατοντάδων πλέον εφαρμογών (cydia και apple store) αποτελούν την ουσιαστική διαφορά κατά τη γνώμη μου σε σχέση με τα υπόλοιπα κινητά.
dali13gr Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Ναι αλλά η έμφαση δεν δίνεται στο ότι είναι τηλέφωνο, αλλά στο ότι είναι ένα iPod + Internet και τηλέφωνο Εκεί και έχω κάποιες επιφυλάξεις, γιατί σαν ipod δεν μπορεί να συγκριθεί με την ευκολία του classic και του click wheel, σαν internet ναι μεν ακούγεται ενδιαφέρον, αλλά περιορίζεται από τα προγράμματα data, οπότε πάνω απ' όλα σαν τηλέφωνο με ενδιαφέρει. Είχες κάποιο Nokia πριν? Το δούλευες πλήρως ως τηλέφωνο? (Calendar, Επαφές, Notes). Γενικά θέλω να καταλάβω το feeling που δίνει σε κάποιον που είχε συνηθίσει πριν με κάποιες συγκεκριμένες λειτουργίες τηλεφώνου και τώρα ίσως λείπουν. Πόσο εύκολο είναι να το δουλέψεις με το ένα χέρι το iPhone π.χ. Πάντα είχα Nokia μέχρι την αλλαγή στο καταπληκτικό Sony Ericsson K800. Και αν δεν έβγαινε το iPhone πάλι SE θα έπαιρνα. Δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση στα interfaces όχι μόνο γιατί στο iPhone είναι μακράν καλύτερο, αλλά και γιατί το ένα είναι touch και το άλλο με κουμπιά. Παίζει μεγάλο ρόλο. Πάντως μήνυμα με το ένα χέρι αποκλείεται να γράψεις. Ή αν οδηγείς, η χρήση του είναι δύσκολη. Γενικά, απαιτεί περισσότερη εξοικείωση απο ένα κανονικό κινητό λόγο της οθόνης αφής. Σαν λειτουργίες δεν νομίζω ότι θα σου λείψει τίποτα απο το Νόκια. Η ύπαρξη εκατοντάδων πλέον εφαρμογών (cydia και apple store) αποτελούν την ουσιαστική διαφορά κατά τη γνώμη μου σε σχέση με τα υπόλοιπα κινητά. Ανάλογα την παλάμη σου. Εγώ το χρισιμοποιώ αποκλειστικά με το ένα χέρι, εκτός αν το έχω σε landscape ή παίζω κάποιο παιχνίδι. Στην οδήγηση όντως είναι δύσκολο σε σχέση με τα άλλα γιατί δεν έχει κουμπιά να μπορείς να το λειτουργήσεις και χωρίς να βλέπεις.
kpartsi Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Ναι αλλά η έμφαση δεν δίνεται στο ότι είναι τηλέφωνο, αλλά στο ότι είναι ένα iPod + Internet και τηλέφωνο Εκεί και έχω κάποιες επιφυλάξεις, γιατί σαν ipod δεν μπορεί να συγκριθεί με την ευκολία του classic και του click wheel, σαν internet ναι μεν ακούγεται ενδιαφέρον, αλλά περιορίζεται από τα προγράμματα data, οπότε πάνω απ' όλα σαν τηλέφωνο με ενδιαφέρει. Είχες κάποιο Nokia πριν? Το δούλευες πλήρως ως τηλέφωνο? (Calendar, Επαφές, Notes). Γενικά θέλω να καταλάβω το feeling που δίνει σε κάποιον που είχε συνηθίσει πριν με κάποιες συγκεκριμένες λειτουργίες τηλεφώνου και τώρα ίσως λείπουν. Πόσο εύκολο είναι να το δουλέψεις με το ένα χέρι το iPhone π.χ. Εγώ έρχομαι από δέκα χρόνια Nokia. 5110-6210-7650-6630 To iphone είναι κάτι το διαφορετικό. Το feeling είναι χαλαρότητας, αμεσότητας και ευκολίας στην χρήση. Παρόλο την πολυπλοκότητα της συσκευής και το πλήθος λειτουργιών της εξοικειώνεσαι αμέσως μαζί της και σε 5 λεπτά γνωρίζεις όλες της τις λειτουργίες!!!! Κινείσαι μέσα στα μενού με μία ευκολία και αμεσότητα απερίγραπτες!!!! Ούτε μάνουαλ, ούτε τίποτα. Για μένα το μεγάλο ατού του είναι ευκολία στην χρήση.
tromeros dennis Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 συμφωνω κι εγω! εγω ειχα ενα windows mobile asus p525 και οσπου να βρω καποια λιτουργια μου εβγαινε το λαδι. ειναι πανευκολο στη χρηση και sms και email γραφονται πολυ καλα και ανετα παρ ολον που τα πληκτρα ειναι πανω/μεσ' στην οθονη!
Cue Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Μάλιστα, κατάλαβα Δλδ δε σας λείπει τπτ με δύο λόγια
kpartsi Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Κάποια πραγματάκια λείπουν... Π.χ. θα μπορούσε να έχει μετρητή χαρακτήρων στα sms ώστε να μην περνούμε τους 160 και μας χρεώνεται διπλό το μήνυμα.... Επίσης θα μπορούσε να έχει το copy/paste.... Θα μπορούσε να έχει ζούμ η φωτογραφική μηχανή και να τραβάει και βίντεο... Θα μπορούσε να λαμβάνει/στέλνει mms... Θα μπορούσε να ζητάει κωδικό ξεμπλοκαρίσματος μόνο όταν αλλάζεις sim και όχι κάθε φορά που επανέρχεσαι από standby, με αποτέλεσμα εγώ για να μην τον βάζω 30 φορές την ημέρα να τον έχω εντελώς βγάλει... Θα μπορούσε να γράφει ήδη ελληνικά!!!! Θα μπορούσε πολλά αλλά ελπίζουμε να διορθωθούν με το αναμενόμενο firmware update ή από εφαρμογές τρίτων. Πάντως την συσκευή φτάνεις να την αγαπήσεις τόσο πολύ που ξεχνάς τις όποιες ατέλειες μικρές ή μεγάλες...
jason_rethymno Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Δημοσ. 29 Αυγούστου 2008 Κάποια πραγματάκια λείπουν...Π.χ. θα μπορούσε να έχει μετρητή χαρακτήρων στα sms ώστε να μην περνούμε τους 160 και μας χρεώνεται διπλό το μήνυμα.... Επίσης θα μπορούσε να έχει το copy/paste.... Θα μπορούσε να έχει ζούμ η φωτογραφική μηχανή και να τραβάει και βίντεο... Θα μπορούσε να λαμβάνει/στέλνει mms... Θα μπορούσε να ζητάει κωδικό ξεμπλοκαρίσματος μόνο όταν αλλάζεις sim και όχι κάθε φορά που επανέρχεσαι από standby, με αποτέλεσμα εγώ για να μην τον βάζω 30 φορές την ημέρα να τον έχω εντελώς βγάλει... Θα μπορούσε να γράφει ήδη ελληνικά!!!! Θα μπορούσε πολλά αλλά ελπίζουμε να διορθωθούν με το αναμενόμενο firmware update ή από εφαρμογές τρίτων. Πάντως την συσκευή φτάνεις να την αγαπήσεις τόσο πολύ που ξεχνάς τις όποιες ατέλειες μικρές ή μεγάλες... Μα έχω ακούσει οτι τραβαει video
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.