Προς το περιεχόμενο

Apple iPhone 3G

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η αλήθεια είναι ότι όταν ένα apple προϊόν υστερεί κάπου αμέσως μειώνουμε τον τομέα που υστερεί (πχ βίντεο που στο πρώτο όλους του apple fanboys δεν τους ενδιέφερε και τώρα που βγήκε η εφαρμογή κουνάν την ουρά τους).

Στην συνέχεια έρχονται όλοι οι κάλοι μας φίλοι (γνωστοί και μη εξαιρετέοι) να μας πείσουν ότι η καλύτερη και φανταστικότερη εταιρία στο διαπλανητικό μας σύστημα, apple έκανε πάλι την χάρη στον ανθρώπινο πολιτισμό να βγάλει προϊόν.

Η κριτική δεν είναι κακή, η ισοπέδωση και ο fanboy-ισμός είναι.

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.
Η αλήθεια είναι ότι όταν ένα apple προϊόν υστερεί κάπου αμέσως μειώνουμε τον τομέα που υστερεί (πχ βίντεο που στο πρώτο όλους του apple fanboys δεν τους ενδιέφερε και τώρα που βγήκε η εφαρμογή κουνάν την ουρά τους).

Στην συνέχεια έρχονται όλοι οι κάλοι μας φίλοι (γνωστοί και μη εξαιρετέοι) να μας πείσουν ότι η καλύτερη και φανταστικότερη εταιρία στο διαπλανητικό μας σύστημα, apple έκανε πάλι την χάρη στον ανθρώπινο πολιτισμό να βγάλει προϊόν.

Η πρακτική κριτική είναι καλή, η θεωρητική όχι! Οπως υπάρχουν οι apple fans υπάρχουν και οι αντίθετοι που ότι και να δουν θα προσπαθήσουν να το μειώσουν!

Thats the game!

B):devil:

Δημοσ.
Ξανάτσέκαρέ το πάλι.

Από το site της Apple: iPhone 3G uses signals from GPS satellites, Wi-Fi hot spots, and cellular towers to get the most accurate location fast. If GPS is available, iPhone displays a blue GPS indicator. But if youʼre inside — without a clear line of sight to a GPS satellite — iPhone finds you via Wi-Fi. If youʼre not in range of a Wi-Fi hot spot, iPhone finds you using cellular towers. And the size of a location circle tells you how accurately iPhone is able to calculate that location: The smaller the circle, the more accurate the location.

Εδώ και η εν λόγω σελίδα.

Όπως βλέπεις, η τελευταία επιλογή είναι ο εντοπισμός μέσω κεραιών της κινητής.

Destinator δεν θα έτρεχε γιατί δεν υπάρχει για iPhone(ακόμα dare I say) αλλά θα σκάσουνε μύτη σιγά-σιγά πολλές γνωστές εταιρείες πιστεύω.

Μακάρι να έχει, γιατί υπάρχουν και πολλά σκέτα A-gps (χωρίς δέκτη). Πάντως δε μπορώ να βρω πουθενά τι τύπο δέκτη θα έχει... Για Destinator πάντως δε βλέπω να βγει για Iphone, γιατί η Apple θέλει να κάνει πωλήσεις κυρίως στις ΗΠΑ, όπου υπάρχουν πολύ καλύτερα software για gps και όπου το Destinator απλά δεν υπάρχει (ούτε και εμείς θα το ξέραμε αν δεν υπήρχε εδώ η γνωστή εταιρεία χαρτών, που αφού τη φτύσανε λόγω χαμηλής προσφοράς όλες οι γνωστές εταιρείες gps software κατέληξε στο Destinator)...

Δημοσ.

Ετσι ακριβως...και να προσθεσω οτι μονο λογικο δεν μου ακουγεται πραγματα που ολες οι υπολοιπες εταιριες προσφερουν απο την αρχη ακομα και στα πιο φθηνα κινητα τους στο αντιστοιχο της Apple να μην υπαρχουν και να πρεπει να περιμενουμε στο μελλον παρεμβασεις τριτων μεσω software για να τα εχουμε.

Και οχι δεν ειμαι ουτε Apple hater ουτε fanboy καποιου ανταγωνιστη της αλλα δεν μπορω να βλεπω τυφλα fanboys να παρουσιαζουν μια συσκευη με τρανταχτες ελλειψεις σαν την απολυτη συσκευη!!!

Για ονομα του Θεου αμα αλλη εταιρια εβγαζε 3G συσκευη χωρις τη δυνατοτητα για βιντεοκλησεις ακομα θα κραζατε!!!

Δημοσ.

Ετσι ακριβως...και να προσθεσω οτι μονο λογικο δεν μου ακουγεται πραγματα που ολες οι υπολοιπες εταιριες προσφερουν απο την αρχη ακομα και στα πιο φθηνα κινητα τους στο αντιστοιχο της Apple να μην υπαρχουν και να πρεπει να περιμενουμε στο μελλον παρεμβασεις τριτων μεσω software για να τα εχουμε.

Το θέμα είναι ότι το iPhone προσφέρει ένα interface που οι άλλες εταιρίες μόνο να ονειρευτούν μπορούν .. Αυτό είναι το κυριότερο του πλεονέκτημα .. Αρνητικά υπάρχουν, και ως κατόχοι iPhone, περιμένουμε να διορθωθούν ... Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα ... Χρειάζετε υπομονή .. Αν εσύ δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς MMS, video recording και ελληνικά menus, τότε προφανώς το iPhone δεν είναι για σένα .. Εμένα όμως ελάχιστα με ενδιαφέρουν και έτσι όπως είναι το iPhone, το προτιμώ από οτιδήποτε άλλο υπάρχει στην αγορά .. Γι' αυτό άλλωστε και το αγόρασα ;)

Δημοσ.
Το θέμα είναι ότι το iPhone προσφέρει ένα interface που οι άλλες εταιρίες μόνο να ονειρευτούν μπορούν .. Αυτό είναι το κυριότερο του πλεονέκτημα .. Αρνητικά υπάρχουν, και ως κατόχοι iPhone, περιμένουμε να διορθωθούν ... Η Ρώμη δεν χτίστηκε σε μια μέρα ... Χρειάζετε υπομονή .. Αν εσύ δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς MMS, video recording και ελληνικά menus, τότε προφανώς το iPhone δεν είναι για σένα .. Εμένα όμως ελάχιστα με ενδιαφέρουν και έτσι όπως είναι το iPhone, το προτιμώ από οτιδήποτε άλλο υπάρχει στην αγορά .. Γι' αυτό άλλωστε και το αγόρασα ;)

Δηλαδή το πήρες για το Interface?

Δημοσ.
Οκ βλεπω το γυρισαμε στο αμα δεν σου αρεσει μην το παρεις...

Και τα αρνητικα συνεχιζονται...κλειδωμενο bluetooth,οχι mms,οχι copy paste,οχι αναφορα παραδοσης,camera 2mp χωρις autofocus(!!!).

Και ολα αυτα το 2008...

εγώ πάλι προτιμώ 3,5 ίντσες multitouch οθόνη, επιταχυνσιόμετρο (μόλις το έβγαλε η apple το 2007, όλοι τρέξανε να το συμπεριλάβουνε στις επόμενες συσκευές τους), macosx, ατελείωτα free προγράμματα και themes, σταθερή και γρήγορη λειτουργία, να βλέπω ταινιούλα ΑΝΕΤΑ με υπότιτλους όπου βρεθώ και φυσικά να σερφάρω στο νετ όπως μόνο με τον safari μπορείς... έχοντας περάσει από όλες τις πλατφόρμες (symbian all versions, UIQ, windows) μπορώ να πω οτι το macosx του iphone έχει την καλύτερη συμπεριφορά σαν λειτουργικό και δεν κρεμάει ποτέ...

η διαφορά μας είναι οτι δεν θα με δεις σε ένα thread για windows mobile να σκάω και να λέω: "πφφφ δεν έχει 3,5" οθόνη, δεν είναι multitouch, έχει μόνο 65k χρώματα, αν ανοίξεις 20 apps δεν μπορείς να κάνεις κλήση αν δεν τα κλείσεις, ο browser είναι για το πέος, για να εκμεταλλευτείς το κινητό πρέπει να πας xda-devs να περάσεις custom rom... την βαρέθηκα πια την άχρηστη την Microsoft". Εσύ κάνεις ακριβώς αυτό...

όσο για αυτά που είπες... bluetooth στο handsfree το έχω κάνει pair κανονικά και από εκεί καλώ/απαντώ... τα file tramsfers δεν με απασχολούνε ειλικρινά... ΜΜS ας είναι καλά το SwirlyMMS, αναφορές thanx to kalantz παίζουνε και η κάμερα ναι είναι ελεεινή αλλά και πάλι δεν φωτογραφίζω με το κινητό... τυχαίνει να έχω πάντα πάνω μου φωτογραφική... ααα ξέχασα το copy/paste το οποίο είναι το μεγαλύτερο μειονέκτημα του τηλεφώνου... πραγματικά σπαστικό αν και μαθαίνεις να το ξεπερνάς...

τεσπά επειδή έχω ρωτήσει 100άδες φορές αλλά απάντηση δεν παίρνω... εν έτει 2008 όπως λες, βρες μου ένα κινητό έως 200 ευρώ με 3,5" οθόνη και 16GB χώρο ή που έστω να πλησιάζει το iphone σε χαρακτηριστικά, και τα ξαναλέμε...

Δημοσ.
Δηλαδή το πήρες για το Interface?

Αυτό κατάλαβες ?? Είπα ..

"Το θέμα είναι ότι το iPhone προσφέρει ένα interface που οι άλλες εταιρίες μόνο να ονειρευτούν μπορούν .. Αυτό είναι το κυριότερο του πλεονέκτημα .. "

.. Το είπα για να δείξω στο που διαφέρει κυρίως το iPhone από τον ανταγωνισμό .. Το πήρα γιατί πίστευα ότι με την τιμή του προσέφερε την καλύτερη επιλογή .. Τους λόγους να μην τους επαναλαμβάνουμε, γιατί κατάντησε βαρετό ..

EDIT

Διάβασε το πιο πάνω post :-D

Δημοσ.
Για Destinator πάντως δε βλέπω να βγει για Iphone, γιατί η Apple θέλει να κάνει πωλήσεις κυρίως στις ΗΠΑ, όπου υπάρχουν πολύ καλύτερα software για gps και όπου το Destinator απλά δεν υπάρχει

από την παρουσίαση είναι εμφανές ότι λειτουργεί σίγουρα με το maps.google.com το οποίο όσες φορές το έχω χρησιμοποιήσει για να βρώ δρόμους μου φάνηκε αρκετά καλό (για Αθήνα τουλάχιστον που έχω δοκιμάσει)

βέβαια το google δεν προσφέρει χάρτες να κατεβάσεις αλλά είναι online, πράγμα που σίγουρα δεν θα συμφέρει αλλά πιστεύω ότι κάποια διαφορετική λειτουργία θα έχουν βρει (θα πρέπει σίγουρα να περιμένουμε μέχρι να βγει για να δούμε πως λειτουργεί)

Επιπλέον μην ξεχνάμε το SDK και το App store. Είδαμε τις δυνατότες που προσφέρει στους προγραμματιστές (5 βδομάδες είπαν νομίζω για να φτιάξουν ειδικό app για το ebay), να δεις που όταν αρχίσει να λειτουργεί διάφορες εταιρίες θα τρέξουν να φτιάξουν apps για το iphone. Αν όχι το Destinator είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει εταιρία που θα βγάλει GPS app με maps κτλ.

Δημοσ.

για να μην κατηγορηθώ για φανμποϋσμό έκραζα και συνεχίζω να κράζω την apple για το bluetooth, copy/paste που θεωρώ οτι είναι τα βασικότερα μειονεκτήματα... αλλά θα πω το εξής... έτυχε να πάει η αδερφή μου usa και μιας και ήμουνα καλυμμένος τεχνολογικά, ε της είπα να μου φέρει ένα iphone... το έχω εδώ και 2 περίπου μήνες και ειλικρινά τα μειονεκτήματα του ούτε που με απασχολούν... αν το πιάσεις στα χέρια σου και το δουλέψεις θα καταλάβεις...

Δημοσ.

@KYRIAKOS_GKLEZAKOS:

Μαλλον δεν εχεις καλη επαφη με την αγορα. Πρωτα απο ολα, το iPhone ειναι GADGET, δεν ειναι ενα απλο τηλεφωνο. Αν θες απλο τηλεφωνο (και με περισσοτερες δυνατοτητες) μπορεις να βρεις σε αλλες εταιρειες με λιγοτερα λεφτα και πολυ πιο παραμετροποιησιμο. Στο iPhone δεν πληρωνεις τις δυνατοτητες του κινητου, αλλα το ιδιο το ονομα (με οτι αυτο συνεπαγεται). Αν αυτο δεν λεει κατι για εσενα, τοτε οντως θα δωσεις χαμενα λεφτα για να το παρεις αφου δεν θα νιωθεις οτι πηρες κατι "αλλης αξιας".

Παραδειγμα να σου δωσω, οταν πηραμε το Audi A4 Quattro, στις 35.500 βασικη τιμη ΔΕΝ ειχε καν πισω ηλεκτρικα παραθυρα και CD! Επρεπε να δωσεις αλλα 2 χιλιαρικα για να παρεις ενα πακετο που ειχε μεσα και πισω ηλεκτρικα παραθυρα και clima αντι για απλο κλιματισμο. Τωρα ενας σαν εσενα θα ελεγε "μα καλα με τα μισα λεφτα παιρνω το Octavia πχ ή το ταδε που εκτος του οτι ειναι πολυ πιο φτηνο, τα εχει ολα στανταρ στον βασικο εξοπλισμο, εχει πιο πολλα αλογα κτλ κτλ κτλ. Ναι, αλλα ΔΕΝ ειναι AUDI! Αν παλι δεν σου λεει κατι και αυτο, τοτε πεφτουμε στην ιδια περιπτωση με το iPhone, οτι δηλαδη οι μαρκες δεν σου κανουν εντυπωση οποτε ποιος ο λογος να ασχολεισαι με αυτα? Πανε παρε ενα κινητο με 50 ευρω, παρε ενα Hyundai και καλο βολι!

Τωρα για το iPhone, καλα που δεν βαλανε 2η καμερα αφου οσα κινητα 3G εχουν περασει απο τα χερια μου και απο φιλους, ποτε κανεις δεν πηρε βιντεο κληση. Μια φορα ενας φιλος πηρε οσο ητανε ΔΩΡΕΑΝ οι κλησεις και δεν ητανε και τιποτα σπουδαιο και ενω ειχε ακομα πολλες μερες δωρεαν, ουτε εγω ουτε κανεις δεν καναμε κλησεις. Οποτε προσωπικα μου ειναι αχρηστο.

Το βιντεο προσωπικα θα το ηθελα πολυ και ελπιζω να το φτιαξουν, κριμα επισης που εμεινε με την 2ΜΡ καμερα, τουλαχιστον επρεπε να βαλουν μια 3.2ΜΡ για το γαμωτο της αναβαθμισης! Τωρα για ολες τις αλλες λειτουργιες, ειναι φανταστικο! Δεν ξερω σε μια πτωση αν θα επιζησει και για αυτο το φοβαμαι γιατι το τωρινο κινητο μου (SE w810i) εχει φαει απειρες τουμπες και φαινεται ολοκαινουργιο. Επισης δεν ξερω και κατα ποσο θα ειναι βολικο λογω μεγεθους και ευαισθησιας σε γρατζουνιες κτλ, αλλα οπως ειπαμε, παιρνεις iPhone...

Ειμαι σε φαση αναμονης εδω και μερικες μερες που μου ηρθε η επιδοτηση απο οικογενειακο συμβολαιο και δεν ξερω τι να παρω... Ειχα κλεισει οτι θα παρω το καινουργιο Νοκια Ν82 σε μαυρο που εχει της παναγιας τα ματια πανω σε μικρο μεγεθος, αλλα με 1.36 SAR (ακτινοβολια), it's a NO NO! Αληθεια το iPhone ποσο εχει?

Και τελος, Ελλαδα για ποτε να το περιμενουμε? Αρχες Σεπτεμβρη?

Δημοσ.

ΜΠΟΡΕΙ το Iphone να μας αρέσει ως τεχνολογικό καλούδι αλλά δεν θα θέλαμε ποτέ να ξοδέψουμε μια περιουσία ώστε να το αποκτήσουμε αφού η τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας απευθύνεται μόνο για τους έχοντες μεγάλο πορτοφόλι. Με 200 ευρώ αγόρασα Νόκια με ΒΤ,wifi,EDGE,130mb εσωτερική μνήμη συν η κάρτα μνήμης και οθόνη 16 εκ. χρωμάτων. Αφορά για όσους αναρωτιόνται το τέλειο Ε51. Ωστόσο είναι ένα όμορφο κινητό με δικό του κοινό και αν ήταν φθηνότερο θα το προτιμούσαμε ιδίως αν μέσα στον Ιούλιο έρθει στο δίκτυο της Βόδαφον!

Η 3G έκδοση του κινητού παρουσιάζεται στις 9 Ιουνίου κατά την διάρκεια έκθεσης του Μήλου και καθυστέρησε σημαντικά η παρουσίασή του. Εκτός από την νέα εμφάνιση και τεχνικά χαρακτηριστικά αυτό που έχει αξία είναι η διάθεση του iPhone σε διαφορετικές χρεώσεις, μακρυά από το μοντέλο τιμής one size fits all. Το κινητό φαίνεται να έπεσε σε δίαιτα καθώς είναι λεπτότερο ως 3G συσκευή και η γρήγορη σύνδεση στο internet δεν θα επηρεάσει τις πωλήσεις μουσικής.

Δημοσ.
@KYRIAKOS_GKLEZAKOS:

Μαλλον δεν εχεις καλη επαφη με την αγορα. Πρωτα απο ολα, το iPhone ειναι GADGET, δεν ειναι ενα απλο τηλεφωνο. Αν θες απλο τηλεφωνο (και με περισσοτερες δυνατοτητες) μπορεις να βρεις σε αλλες εταιρειες με λιγοτερα λεφτα και πολυ πιο παραμετροποιησιμο. Στο iPhone δεν πληρωνεις τις δυνατοτητες του κινητου, αλλα το ιδιο το ονομα (με οτι αυτο συνεπαγεται). Αν αυτο δεν λεει κατι για εσενα, τοτε οντως θα δωσεις χαμενα λεφτα για να το παρεις αφου δεν θα νιωθεις οτι πηρες κατι "αλλης αξιας".

Παραδειγμα να σου δωσω, οταν πηραμε το Audi A4 Quattro, στις 35.500 βασικη τιμη ΔΕΝ ειχε καν πισω ηλεκτρικα παραθυρα και CD! Επρεπε να δωσεις αλλα 2 χιλιαρικα για να παρεις ενα πακετο που ειχε μεσα και πισω ηλεκτρικα παραθυρα και clima αντι για απλο κλιματισμο. Τωρα ενας σαν εσενα θα ελεγε "μα καλα με τα μισα λεφτα παιρνω το Octavia πχ ή το ταδε που εκτος του οτι ειναι πολυ πιο φτηνο, τα εχει ολα στανταρ στον βασικο εξοπλισμο, εχει πιο πολλα αλογα κτλ κτλ κτλ. Ναι, αλλα ΔΕΝ ειναι AUDI! Αν παλι δεν σου λεει κατι και αυτο, τοτε πεφτουμε στην ιδια περιπτωση με το iPhone, οτι δηλαδη οι μαρκες δεν σου κανουν εντυπωση οποτε ποιος ο λογος να ασχολεισαι με αυτα? Πανε παρε ενα κινητο με 50 ευρω, παρε ενα Hyundai και καλο βολι!

Τωρα για το iPhone, καλα που δεν βαλανε 2η καμερα αφου οσα κινητα 3G εχουν περασει απο τα χερια μου και απο φιλους, ποτε κανεις δεν πηρε βιντεο κληση. Μια φορα ενας φιλος πηρε οσο ητανε ΔΩΡΕΑΝ οι κλησεις και δεν ητανε και τιποτα σπουδαιο και ενω ειχε ακομα πολλες μερες δωρεαν, ουτε εγω ουτε κανεις δεν καναμε κλησεις. Οποτε προσωπικα μου ειναι αχρηστο.

Το βιντεο προσωπικα θα το ηθελα πολυ και ελπιζω να το φτιαξουν, κριμα επισης που εμεινε με την 2ΜΡ καμερα, τουλαχιστον επρεπε να βαλουν μια 3.2ΜΡ για το γαμωτο της αναβαθμισης! Τωρα για ολες τις αλλες λειτουργιες, ειναι φανταστικο! Δεν ξερω σε μια πτωση αν θα επιζησει και για αυτο το φοβαμαι γιατι το τωρινο κινητο μου (SE w810i) εχει φαει απειρες τουμπες και φαινεται ολοκαινουργιο. Επισης δεν ξερω και κατα ποσο θα ειναι βολικο λογω μεγεθους και ευαισθησιας σε γρατζουνιες κτλ, αλλα οπως ειπαμε, παιρνεις iPhone...

Ειμαι σε φαση αναμονης εδω και μερικες μερες που μου ηρθε η επιδοτηση απο οικογενειακο συμβολαιο και δεν ξερω τι να παρω... Ειχα κλεισει οτι θα παρω το καινουργιο Νοκια Ν82 σε μαυρο που εχει της παναγιας τα ματια πανω σε μικρο μεγεθος, αλλα με 1.36 SAR (ακτινοβολια), it's a NO NO! Αληθεια το iPhone ποσο εχει?

Και τελος, Ελλαδα για ποτε να το περιμενουμε? Αρχες Σεπτεμβρη?

Δηλαδη απο οτι καταλαβα σημασια εχει οτι παιρνεις iphone...και ας ισχυουν ολα οσα εγραψα προηγουμενως.

Και αληθεια αυτο το "δεν εχω επαφη με την αγορα" σημαινει οτι δεν ειμαι προβατο να πηγαινω να παιρνω μια συσκευη μονο και μονο για το ονομα που εχει και για να πουλαω μοστρα στους φιλους μου;

Ε τοτε ναι δεν "εχω επαφη με την αγορα"...

Τεσπα οπως εγραψε ενας φιλος προηγουμενως ακρη δεν προκειται να βγει με καποιους απο εσας.Οτι και να σας πουνε η μονιμη απαντηση θα ειναι "ελα μωρε τι να το κανεις αυτο;".

Εδω φτασαμε στο σημειο να λεμε οτι ελα μωρε τι να την κανεις την ανταλλαγη αρχειων(!!!).

Θα κανω μια τελευταια προσπαθεια να βγαλω ακρη...ενα χρονο μετα το πρωτο iphone βγηκε η νεα εκδοση και το μονο που βαλανε ειναι gps και 3g χωρις δυνατοτητα βιντεοσκοπησης αντε και τον αυξημενο αποθηκευτικο χωρο!

Αμα ηταν οποιαδηποτε αλλη εταιρια και εκανε κατι τετοιο θα κραζατε ναι ή ου;

Δημοσ.
...αλλα με 1.36 SAR (ακτινοβολια), it's a NO NO! Αληθεια το iPhone ποσο εχει?

εδώ δίνει το N82 με 0.78

και εδώ το iphone για 0,94

η τιμή 1.36 που αναφέρεις φαντάζομαι ότι την βρίκες στο site της nokia

Η διαφορά ανάμεσα στις τιμές προκείπτει γιατί το cnet εννοεί μάλλον τη μέση τιμή του SAR ενώ στο site της nokia αναφέρουν την μέγιστη τιμή του.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...