dali13gr Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δεν έχεις άδικο αλλά νομίζω ένα πάγιο 50-60? είναι συνηθισμένο στην Ελλάδα. Είναι γνωστή η τρέλα των Ελλήνων για τα κινητά και κάθε είδους ποζεριά.
Steven Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Έτσι είναι... Πάντως εγώ να πω την αλήθεια με έχει ψιλοκουράσει η όλη συζήτηση για τα ξεκλειδώματα, τα σπασίμα, τα προβλήματα που δημιουργούνται κλπ κλπ... Δηλαδή ακόμα και να πουν στη USA το πουλάμε ξεκλείδωτο με 550$ εγώ και πάλι θα έμενα στο συμβόλαιο της telekom, παρόλο που θα μπορούσα εύκολα να το φέρω από την USA... Μη ξεχνάτε ότι όλα αυτά αντιτίθεται στο motto που όλοι αγαπάμε στα προιόντα της apple... it just works.... Και να σας πω την αλήθεια προτιμώ να δίνω 5 ευρώ το μήνα παραπάνω και να έχω την καλύτερη εταιρεία κινητής στη γερμανία και απλά να δουλεύει, από το να ασχολούμαι αν βγήκε το hack για το καινούριο firmware... Προσωπική άποψη πάντ έτσι...
dali13gr Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Σύμφωνο με βρίσκεις. Αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα δεν μπορούσαμε να το χρησιμοποιήσουμε αλλιώς, μόνο σπασμένο. Πλέον κι εγώ δεν βρίσκω λόγω για χακιές, εκτός αν οι εφαρμογές που θα βγουν δεν είναι αξιόλογες ή είναι πολύ ακριβές. Τότε ομολογώ ότι θα το κάνω ένα jailbreak για δική μου ευκολία.
jason_rethymno Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Nope.... Δουλεύει στην Tech Data, την ξέρεις ?
DimAslan Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Ελπίζω να επαληθευτούν οι φήμες και να έρθει Ελλάδα στις 11 Ιουλίου!!! Συμπίπτει και με την ανανέωση του συμβολαίου μου... Άντε να μας κάτσει καμμιά καλή γιατί με βλέπω να το παίρνω όταν θα βγει το v.3.0 ....
haHa Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δεν έχεις άδικο αλλά νομίζω ένα πάγιο 50-60? είναι συνηθισμένο στην Ελλάδα. Είναι γνωστή η τρέλα των Ελλήνων για τα κινητά και κάθε είδους ποζεριά. Ρε παιδια, ελαχιστοι εχουν παγιο 50-60 ευρω..Με τετοια παγια εχεις 6-7 ωρες χρονο ομιλιας... Με 30 ευρω εχεις 3 (180 λεπτα) ωρες χρονο ομιλιας και με 35 ευρω εχεις δωρεαν 4 (240 λεπτα) ωρες χρονο ομιλιας πανω-κατω. (χωρις ιντερνετ) Εκει φανταζομαι παιζουν αισθητα περισσοτεροι συνδρομητες συμβολαιων.. Τωρα στη Γερμανια το δινουν με 30 ευρω μονο 40 λεπτα ομιλιας και 500MB κινηση. Απευθυνεται σε ελαχιστους χρηστες, οι οποιοι συνηθιζουν να μιλανε στο κινητο τους μολις 1.3 λεπτα την ημερα , αλλα να κανουν κινηση απο το κινητο 17MB την ημερα! Αυτοι ομως ειναι λιγοι,οι περισσοτεροι μιλανε πολυ περισσοτερο στο κινητο και κανουν μικρη εως ελαχιστη χρηση Ιντερνετ(ακομα και με iphone). Τελος, αν αγοραστει χωρις συμβολαιο, εννοειται οτι δεν χρειαζεται σπασιμο κλπ . Αυτο ισχυε για το παλιοτερο που δεν αγοραζοταν(παρα σε ελαχιστες χωρες ) χωρις συμβολαιο. Το καινουριο μπορεις να το αγορασεις χωρις συμβολαιο και να βαλεις την sim σου κανονικα και να το χρησιμοποιησεις κατευθειαν και ΝΟΜΙΜΑ. Μονο οτι δεν θα εχει περασμενο το ΑPN σου ,οποτε θα πρεπει μαλλον να στειλεις ενα αρχειο στο iphone απο τον υπολογιστη για να δεις ιντερνετ... Αλλα σπασιμο και τετοια δεν χρειαζεται το καινουριο , αν το αγορασεις κανονικα-ΝΟΜΙΜΑ χωρις συμβολαιο..
haHa Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Tο σημαντικο λοιπον ειναι να ερθει στην Ελλαδα με καποιο νορμαλ παγιο, οχι μονο σε τιμη (πχ 30-40 ευρω), αλλα ΚΑΙ σε δωρεαν χρονο ομιλιας (πχ πανω απο 2 ωρες για τα 30 ευρω). Πχ τωρα με 45 ευρω μπορεις να εχεις 180 λεπτα δωρεαν χρονο ομιλιας και 300 MB κινηση Internet. Ή αν εισαι φοιτητης με 55 ευρω μπορεις να εχεις 180 λεπτα δωρεαν χρονο ομιλιας και 5 GB κινηση Internet. Επισης, επειδη ειναι δεν θα ειναι λιγοι αυτοι που δεν πολυενδιαφερονται για την κινηση Ιντερνετ (πχ κοπελιτσες που το θελουν για την εμφανιση και τη μουσικη ή αλλοι που βολευόμαστε με 3.5 ευρω το μηνα απεριοριστη κινηση 3g Internet με wind plus non-stop-δεν μπαινει βεβαια σε ολες τις σελιδες-), καλο θα ηταν να βγει με παγιο πχ 30 ευρω και 3 ωρες χρονο ομιλιας και χωρις καθολου Ιντερνετ.(γιατι οπως ειπαμε δεν θελουν ολοι το ιντερνετ αν ειναι να το πληρωνουνε +20 ευρω το μηνα) Μακαρι λοιπον να υπαρξουν αρκετες επιλογες..Αν και δεν το πιστευω,γιατι θελουν να σε υποχρεωνουν να εχει ενσωματωμενο το παγιο σου δωρεαν κινηση ιντερνετ για να σου παιρνουν 20+ ευρω επιπλεον το μηνα...
Steven Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Πχ τωρα με 45 ευρω μπορεις να εχεις 180 λεπτα δωρεαν χρονο ομιλιας και 300 MB κινηση Internet. Ε άμα είναι έτσι ρε συ σορρυ αλλά εδώ είναι πιο καλά τα πάγεια όταν με 50 ευρώ έχεις 100 λεπτά και UNLIMITED internet και 40 sms και όλα τα hotspots... Επισης' date=' επειδη ειναι δεν θα ειναι λιγοι αυτοι που δεν πολυενδιαφερονται για την κινηση Ιντερνετ (πχ κοπελιτσες που το θελουν για την εμφανιση και τη μουσικη ή αλλοι που βολευόμαστε με 3.5 ευρω το μηνα απεριοριστη κινηση 3g Internet με wind plus non-stop-δεν μπαινει βεβαια σε ολες τις σελιδες-), καλο θα ηταν να βγει με παγιο πχ 30 ευρω και 3 ωρες χρονο ομιλιας και χωρις καθολου Ιντερνετ.(γιατι οπως ειπαμε δεν θελουν ολοι το ιντερνετ αν ειναι να το πληρωνουνε +20 ευρω το μηνα) Μακαρι λοιπον να υπαρξουν αρκετες επιλογες..Αν και δεν το πιστευω,γιατι θελουν να σε υποχρεωνουν να εχει ενσωματωμενο το παγιο σου δωρεαν κινηση ιντερνετ για να σου παιρνουν 20+ ευρω επιπλεον το μηνα...[/quote'] ΟΧΙ! Διαφωνώ καθέτως και οριζοντίως. Το iphone είναι κινητό για να έχεις unlimited ή αρκετό intenet! Απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν να έχουν Internet και να το ζρησιμοποιούνε και όχι σε αυτούς που θέλουν να λένε ότι έχουν iphone... Οπότε αυτοί που δεν θέλουν internet ΑΠΛΑ να ΜΗΝ το αγοράασουν και να πάρουν κανα Nokia να χαίρονται τα MMS τους... Εγώ θα στέλνω mail... Και άμα θέλουν έτσι κι αλλιώς να το κάνουμε...sorry αλλά όπως λέει και ο σοφός λαός: Οι μαλακίες πληρώνονται... Τελος' date=' αν αγοραστει χωρις συμβολαιο, εννοειται οτι δεν χρειαζεται σπασιμο κλπ . Αυτο ισχυε για το παλιοτερο που δεν αγοραζοταν(παρα σε ελαχιστες χωρες ) χωρις συμβολαιο.Το καινουριο μπορεις να το αγορασεις χωρις συμβολαιο και να βαλεις την sim σου κανονικα και να το χρησιμοποιησεις κατευθειαν και ΝΟΜΙΜΑ. Μονο οτι δεν θα εχει περασμενο το ΑPN σου ,οποτε θα πρεπει μαλλον να στειλεις ενα αρχειο στο iphone απο τον υπολογιστη για να δεις ιντερνετ... Αλλα σπασιμο και τετοια δεν χρειαζεται το καινουριο , αν το αγορασεις κανονικα-ΝΟΜΙΜΑ χωρις συμβολαιο..[/quote'] Νομίζω πως δεν είναι σίγουρο αυτό... Έχω την εντύπωση πως θα είναι ακόμα κλειδωμένα στην αντίστοιχη εταιρεία, απλά δεν θα υπογράφεις συμβόλαιο και θα μπορείς να βάλεις την κάρτα σου και να έχεις καρτοκινητό(της AT&Τ, vodafone κλπ) ή να κάνεις συμβόλαιο της αρεσκείας σου. Δεν είμαι όμως σίγουρο για αυτό...αλλά έτσι το κατάλαβα...
haHa Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 ΟΧΙ! Διαφωνώ καθέτως και οριζοντίως. Το iphone είναι κινητό για να έχεις unlimited ή αρκετό intenet! Απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν να έχουν Internet και να το ζρησιμοποιούνε και όχι σε αυτούς που θέλουν να λένε ότι έχουν iphone... Οπότε αυτοί που δεν θέλουν internet ΑΠΛΑ να ΜΗΝ το αγοράασουν και να πάρουν κανα Nokia να χαίρονται τα MMS τους... Εγώ θα στέλνω mail... Και άμα θέλουν έτσι κι αλλιώς να το κάνουμε...sorry αλλά όπως λέει και ο σοφός λαός: Οι μαλακίες πληρώνονται... Φιλε,ειναι θεμα προτεραιοτητων... Για ρωτα ποσοι ειναι ευχαριστημενοι απο το πρωτο iphone,παρολο που εμπαιναν κατα κυριο λογο με wifi στο ιντερνετ. Επισης παρα πολλοι θελουν το iphone για τη μνημη του, για να βλεπουν ταινιες on the road, για να ακουνε μουσικη, για να χαζευουν τις φωτο στην απιστευτη οθονη του κλπ κλπ ή και για περιστασιακο browsing με wifi. Εσυ για παραδειγμα μπορει να θεωρεις απαραιτητο το ιντερνετ μεσω gsm/umts για το iphone. Υπαρχουν οπως σου ειπα πολλοι,που βολευονται με το wifi, αλλοι χωρις καθολου ιντερνετ και αλλοι (οπως εγω) που βολευονται με το wind plus non-stop , οπου με 3.5 ευρω εχεις απεριοριστη 3g κινηση(βεβαια δεν μπαινει σε ολες τις σελιδες). Δεν ειναι λοιπον κακο να υπαρχουν περισσοτερες επιλογες στα παγια ωστε να βρει ο καθενας αυτο που του ταιριαζει.. Συμφωνω οτι στο iphone ταιριαζει γαντι το ιντερνετ,αλλα οπως σου ειπα ειναι κριμα να αναγκαζουν αυτους που βολευονται με wifi κλπ, να πληρωνουν μεγαλα παγια για κινηση ιντερνετ που δεν θα χρησιμοποιησουν και ταυτοχρονα να εχουν λιγα λεπτα ομιλιας.. Πχ οι δικες σου αναγκες (1.3 λεπτα ομιλιας την ημερα αλλα αρκετη κινηση ιντερνετ μεσω gsm/umts γυρω στο 17mb/ημερα χωρια το wifi ) ταυτιζονται φανταζομαι με λιγους. Αρκετοι ισως θα προτιμουσαν 30 ευρω και 180 λεπτα ομιλιας /μηνα και καθολου ιντερνετ αντι για 40 λεπτα και 500mb ιντερνετ. Αυτο λοιπον που λεω ειναι να μην στερηθουν οι αγοραστες αυτην την επιλογη. Αλλωστε περισσοτερες επιλογες ποτε δεν εκαναν κακο. Πιστευω ομως οτι δυσκολα θα γινει κατι τετοιο ,γιατι γνωριζουν οι εταιριες οτι ειναι πολλοι(ειπαμε πιο πανω διαφορες κατηγοριες) αυτοι που θα κανουν ελαχιστη χρηση ιντερνετ ,παρολο που θα ειναι ενσωματωμενο στο παγιο τους. Ετσι το παγιο θα ειναι ενα επιπλεον εσοδο(ωστε να μπορεσουν να επιδοτησουν τοσο καλα το iphone) για τις εταιριες χωρις κοστος, μιας και δε θα επιβαρυνεται το δικτυο τους. Για αυτο ακριβως το λογο το κανουν υποχρεωτικο την κινηση ιντερνετ,με το προσχημα οτι ειναι για ολους απαραιτητο. Νομίζω πως δεν είναι σίγουρο αυτό... Έχω την εντύπωση πως θα είναι ακόμα κλειδωμένα στην αντίστοιχη εταιρεία, απλά δεν θα υπογράφεις συμβόλαιο και θα μπορείς να βάλεις την κάρτα σου και να έχεις καρτοκινητό(της AT&Τ, vodafone κλπ) ή να κάνεις συμβόλαιο της αρεσκείας σου. Δεν είμαι όμως σίγουρο για αυτό...αλλά έτσι το κατάλαβα... Η ιδια η vodafone λεει οτι μπορεις κανονικα να βαλεις οποια καρτα(πχ wind,cosmote) θελεις.
Steven Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Το θέμα όμως είναι τι πιστεύει η apple... Και η apple το έφτιαξε για αυτό το σκοπό και τα πάγεια είναι βασισμένα πάνω σε αυτό.. Δεν νομίζω να υπάρχει κανένα άλλο κινητό που να σου δίνουν με πάγιο unlimited internet...και ο λόγος πολύ απλά είναι επειδή δεν είναι φτιαγμένα για αυτό... Το ότι εσύ μπορεί να βολεύεσαι με κάτι είναι άλλο θέμα... Άμα έφτιαχναν ένα πάγιο που να βολεύει τον καθένα τότε θα είχαμε 10.000.000 διαφορετικά γιατί ο καθένας θέλει το δικό του... Έτσι λοιπόν το iphone έχει τα πάγια που έχει που είναι εναρμονισμένα με το δυνατότερο σημείο του, που είναι το internet... Άλλα κινητά έχουν άλλα πάγεια... Από εκεί και πέρα τα βάζεις κάτω, τα μετράς και συμβιβάζεσαι σε κάποια σημεία... ΔΥΣΤΗΧΩΣ έτσι είναι... Κι εγώ άμα το έφτιαχνα μόνος μου το πακέτο μου θα το έφτιαχνα διαφορετικά...αλλά όπως είπαμε αυτό δεν γίνεται...
haHa Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Μα ουσιαστικα το παγιο με υποχρεωτικο unlimited internet(ή εστω αρκετα MB δωρεαν) ειναι για να μπορεσουν να επιδοτησουν τοσο καλα την συσκευη... Γιατι ξερουν οι εταιριες οτι πολλοι δεν θα τα αξιοποιησουν και ετσι κατα καποιο τροπο οι χρηστες θα πληρωνουν κατι που δεν χρησιμοποιουν. Αρα μεγαλυτερο κερδος για την εταιρια και δυνατοτητα για μεγαλυτερη επιδοτηση...(γιατι η αληθεια ειναι οτι το επιδοτουν καλα) Και ναι ,καλο ειναι να υπαρχουν πολλες επιλογες,ακριβως οπως με ολα τα υπολοιπα κινητα.Τουλαχιστον οι προφανεις,δηλαδη νορμαλ παγιο με αρκετα ομως λεπτα ομιλιας. Εδω εδιναν το πρωτο iPhone με απεριοριστο ιντερνετ,οπου μεσω gprs/edge ηταν αρκετα αργο...(βασικα παρωδια ηταν!) Το εκαναν οι εταιριες μονο και μονο για να τσιμπανε περισσοτερα χρηματα απο το παγιο. Y.Γ.: Αυτα τα λεει κατοχος iPhone (οπου με 3.5ευρω/μηνα ειχε "απεριοριστη" κινηση -βασικα μποτιλιαρισμα ηταν με το gprs- ιντερνετ μεσω wind plus non-stop) και μελλοντικος κατοχος iPhone 3g.
jiraya sama Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 ρε παιδιά επείδη έρχεται κάποιος απο dubai σε μια βδομαδα και θέλω *iphone .. δεν μπορώ να πάρω το καινούριο άρα θα πάρω το παλιο... μια απορία που λέτε ότι μπορώ να μπαίνω στο ιντερνετ με wifi ...δλδ όπου έχει wifi μπαίνω στο ιντερνετ δωρεάν????
dali13gr Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Ειρήνη υμήν! Βασικά και οι δύο δίκιο έχετε, αλλά ο haHa έχει και λίγο άδικο. Και όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά επειδή σκέφτεται σαν καταναλωτής και καλά κάνει. Η Apple, δεν έχει και καμία σκασίλα να υποχρεώνει τις εταιρείες να προσφέρουν data plans. Έχει όμως σκασίλα να προστατεύσει τη συσκευή τη από το να χαρακτηριστεί moufa. Γιατί αν κάποιος, που δεν γνωρίζει τι είναι αυτή η συσκευή και ότι είναι σχεδιασμένη να είναι συνέχεια online, την αποκτήσει για να στέλνει μηνύματα και MMS πολύ απλά θα σχηματίσει άσχημη γνώμη για αυτή. Και ως γνωστόν, καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα. Δεν μπορούσε να πει: "Πάρε κόσμε" και να πουλήσει 200.000.000 συσκευές; Θα μπορούσε. Αλλά αν το έπαιρναν όλοι και όχι απλά αυτοί που το χρειάζονται, στην επόμενη γενιά θα πουλούσε πολύ λιγότερα. Sorry, τα είπα λίγο μπερδεμένα γιατί εδώ και 6 ώρες έκανα format σε ένα παλιόπισο
Steven Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Ε φυσικά το κάνουν για να βγάλουν καποια λεφτά αφού απότι φαίνεται οι εταιρείες κινητής μπαίνουν χοντρά μεσα με το Iphone... Το GPRS/EDGE ειδικά πράγματι ήταν παρωδία... Αυτός ήταν και ο λόγος που περίμενα 1 χρόνο βασικά...
dali13gr Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 17 Ιουνίου 2008 Ειρήνη υμήν! Βασικά και οι δύο δίκιο έχετε, αλλά ο haHa έχει και λίγο άδικο. Και όχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά επειδή σκέφτεται σαν καταναλωτής και καλά κάνει. Η Apple, δεν έχει και καμία σκασίλα να υποχρεώνει τις εταιρείες να προσφέρουν data plans. Έχει όμως σκασίλα να προστατεύσει τη συσκευή τη από το να χαρακτηριστεί moufa. Γιατί αν κάποιος, που δεν γνωρίζει τι είναι αυτή η συσκευή και ότι είναι σχεδιασμένη να είναι συνέχεια online, την αποκτήσει για να στέλνει μηνύματα και MMS πολύ απλά θα σχηματίσει άσχημη γνώμη για αυτή. Και ως γνωστόν, καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα. Δεν μπορούσε να πει: "Πάρε κόσμε" και να πουλήσει 200.000.000 συσκευές; Θα μπορούσε. Αλλά αν το έπαιρναν όλοι και όχι απλά αυτοί που το χρειάζονται, στην επόμενη γενιά θα πουλούσε πολύ λιγότερα. Sorry, τα είπα λίγο μπερδεμένα γιατί εδώ και 6 ώρες έκανα format σε ένα παλιόπισο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.