Προς το περιεχόμενο

Apple iPhone 3G

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Κοίτα, το αγόρασα. Τα 1,59 ευρά θα στα ζητήσω με αγωγή έτσι και δεν είναι καλό.

Περιμένουμε εντυπώσεις! (Άτιμο 3GS)

Δημοσ.

Δεν έχω ιδέα...!!!

Να ρωτήσω και κάτι για τα iPhone μας?

Σχετικά με την καθαριότητά του.

Κάπου διάβασα (νομίζω στο Manual) να μην χρησιμοποιούμε οινόπνευμα για να καθαρίσουμε.

Γενικά τα χέρια μας καθημερινά, γεμίζουν μικρόβια και βρωμιές (φυσιολογικό). Τα χέρια μας είναι αδιάβροχα (λοολλλ) και τα πλένουμε όποτε θέλουμε. Το τηλέφωνό μας όμως που έρχεται καθημερινά σε επαφή με τα χέρια μας, δεν έχουμε την δυνατότητα να το καθαρίζουμε με άνεση με αποτέλεσμα με το πέρασμα του χρόνου να γεμίζει αρκετά μικρόβια και βακτηρίδια και να χρειάζεται ένας καθαρισμός.

Η κατασκευή του iphone (σασί) είναι πολύ άνετη για το καθάρισμα μιας και δεν έχει ιδιαίτερες εξοχές-εσοχές.

Έτσι απο καμία φορά του κάνω μια ελαφριά σαπουνάδα με αντιβακτηριδιακό σαπούνι (τοπικά στην οθόνη σε επιλεγμένα σημεία, και στο πίσω πλαστικό μέρος - μη φανταστείτε οτι το βάζω και κάτω απο την βρύση - καμία σχέση λολ...) προσέχοντας να μην εισέλθει η υγρασία σε ευαίσθητα σημεία και στην συνέχεια το σκουπίζω με μια μαλακή πετσέτα που έχει ελαφρώς υγρασία επάνω της (για να αφαιρέσει το σαπούνι) και καπάκι με το στεγνό μέρος της πετσέτας για να εξαφανιστεί εντελώς κάθε ίχνος υγρασίας (και όλα αυτά σε σχετικά γρήγορους χρόνους για να μην μπεί υγρασία πουθενά).

Όσον αφορά το headphones Jack, εκεί χρησιμοποιώ μια στεγνή μπατονέτα για τα αυτιά, που την έχω "ξεφλουδίσει" αρκετά για να πάρει το μέγεθος και πάχος ενός headphone Jack (άλλωστε εκεί μέσα κρύβεται και ο αισθητήρας υγρασίας που έχει και το iphone).

Το ιδανικό θα ήταν βέβαια να χρησιμοποιούσαμε οινόπνευμα που εξατμίζεται κιόλας και που απολυμαίνει καλύτερα.

Έχει κανείς κάποιο επιστημονικό στοιχείο οτι μπορεί να χαλάσει η οθόνη με το οινόπνευμα (δεν το έχω καθαρίσει ποτέ με οινόπνευμα)? Οι οθόνες του iPhone νομίζω οτι λειτουργούν με βάση την χωρητικότητα (θα έλεγε κανείς οτι είναι "πυκνωτικές" (πυκνωτής)). Τι παίζει λοιπόν?

Εσείς πως το καθαρίζετε (αν το καθαρίζετε)???

Επίσης την τυχόν βρωμιά, σκόνες κλπ, στα σημεία που βρίσκεται το ηχείο, το μικρόφωνο και το Power Jack για το καλώδιο φόρτισης πως τα καθαρίζετε?

Υστερόγραφο: Η ερώτηση ακούγεται κάπως "υποχόνδρια" αλλά κάθε άλλο παρά υποχόνδρια είναι. Καμία σχέση. Έχει απλώς σχέση με κανόνες υγιεινής και καθαριότητας. (όσοι πχ. έχετε δει κάποια εκπομπή του Ευαγγελάτου στο παρελθόν, θα καταλάβετε ότι από καμιά φορά "πρέπει" να καθαρίζουμε τέτοιου είδους συσκευές όπως τηλεχειριστήρια, τηλέφωνα, κλπ, που έρχονται συνεχώς σε επαφή με τα χέρια μας).

Υστερόγραφο Νο.2: Αυτό το θέμα, τώρα που το σκέφτομαι, ίσως θα μπορούσε να βγεί και σε ξεχωριστό Thread (θα ήταν πιό χρήσιμο εκεί πιστεύω). Οπότε οι Admin και οι Mod, αν κρίνουν οτι θα ήταν πιό χρήσιμο σε ξεχωριστό Thread (λόγω της μεγαλύτερης διαδεκτικότητας ενός ξεχωριστού Thread), ας το κάνουν Split το Post μου ως ένα ξεχωριστό Thread για να συμμετέχει και περισσότερος κόσμος. Θα μπορούσε να ονομάζεται πχ. "Εσείς, Πως Καθαρίζετε τα Κινητά σας?","Εσείς, Πως Καθαρίζετε το iPhone σας?" ή πιο ειδικευμένο "Η καθαριότητα του iPhone μας" η κανέναν άλλο ποιό πετυχημένο τίτλο...!!! :-)

Δημοσ.

vag3d φιλικά πάντα....

ούτε ψωμί δεν θα ήθελα να σου πουλήσω... τα ξεψαχνίζεις όλα (και καλά κάνεις) που δεν θέλω να σκέφτομαι τους καημένους του πωλητές όταν πας για ψώνια :)

Δημοσ.
vag3d φιλικά πάντα....

ούτε ψωμί δεν θα ήθελα να σου πουλήσω... τα ξεψαχνίζεις όλα (και καλά κάνεις) που δεν θέλω να σκέφτομαι τους καημένους του πωλητές όταν πας για ψώνια :)

Χεχε...!!! Looll...

(μη φοβάσαι δεν παρεξηγούμαι..χιχι) :lol:

Ναι, είναι αλήθεια οτι αρκετά πράγματα τα ξεψαχνίζω σε μεγάλο βάθος....!!!

Πρακτικά όμως, αυτό δεν φαίνεται στην καθημερινή μου ζωη (στην εκτός Ίντερνετ ζωή μου). Είναι "Silent Internal Procedure"...!!! Εκτός αν με ρωτήσει κάποιος κάτι. Πολλές φορές όταν μπαίνει κανείς σε "λεπτομέρειες" ή ακόμα περισσότερο όταν η απάντηση σε μια ερώτηση απαιτεί την ύπαρξη "υπόβαθρου κάποιων γνώσεων" για να μπορέσει να καταλάβει αυτός που κάνει την ερώτηση, τότε η απάντηση είναι εξαιρετικά δύσκολο να δοθεί σε αυτόν που κάνει την ερώτηση...γιατί πρέπει να "μεταγλωττιστεί" σε απλά λόγια, και κάποιες "λεπτομέρειες" απλά δεν γίνεται να εκφραστούν με απλά λόγια γιατί χάνουν το νόημά τους και την επιστημονική τους δομή...!!! Αν αυτός που κάνει την ερώτηση κρίνω οτι είναι διατεθειμένος να "μάθει" ή/και ότι έχει την "ικανότητα να μάθει", μπορεί να κάτσω να του αναλύσω....αλλιώς πιθανόν να του πω ότι δεν μπορώ να του το εξηγήσω η να του δώσω γενικά απάντηση...ή να του πω οτι "δεν ξέρω" για να τελειώνουμε..!! χιχι

Όσον αφορά τους πωλητές τώρα...(λοολλλ) χιχιχ

Βασικά όταν πάω για ψώνια τους πωλητές δεν τους ρωτάω τίποτα...!!! Ξέρω ότι δεν θα έχουν την γνώση να μου απαντήσουν....!!! Αλλά ακόμα και εάν κάποιος δεν ξέρει να μου απαντήσει η μου δώσει εντελώς λάθος απαντήσεις από την ασχετοσύνη του, δεν θα το κάνω θέμα διότι τους πωλητές τους σέβομαι (όπως και τον κάθε εργαζόμενο στο είδος του) επειδή και αυτοί προσπαθούν να βγάλουν το ψωμί τους για να ζήσουν (όπως όλοι μας), και τυχόν δικό μου "φώναγμα" ή "απαίτηση" ή "απογοήτευση" οτι και καλά είναι άσχετος και δεν μπορεί να με βοηθήσει, θα τους έφερνε σε δύσκολη θέση μπροστά στο αφεντικό τους...

Μία φορά μόνο εμπιστεύτηκα με κλειστά τα μάτια έναν πωλητή, επειδή δεν είχα διάθεση να κάτσω να ψάξω κάτι σε λεπτομέρεια...και σκέφτηκα..."οκ...ας φερθώ "φυσιολογικά", ας αφήσω τον αυθορμητισμό μου να εκφραστεί (είναι κουραστικό να τα ψάχνεις όλα πάντα τόσο πολύ και είχα ανάγκη να αγοράσω κάτι χωρίς να το ψάξω)....ας ρωτήσω τον πωλητή για το αν με καλύπτει το προϊόν ή όχι για αυτά που θέλω....και ας μην χάσω χρόνο στο ψάξιμο και εγώ μια φορά....!!! Ημουνα στο Mediamarkt...και έκανα βόλτα με την κοπέλα μου...!!! Εγώ γενικά πάντα ήθελα μια βιντεοκάμερα...αλλά ποτέ δεν έτυχε να κάτσω να ψάξω τι παίζει για να πάρω μία...!!! Ετσι εκει που κάναμε την βόλτα μας....ξαφνικά βλέπω τις βιντεοκάμερες...!!! Αν θα έπαιρνα θα έπαιρνα μία με σκληρό δίσκο για οικογενειακές στιγμές και για ψηφιακό video editing με Camera tracking κλπ....!!! Εντοπίζω την πιό φθηνή με σκληρό δίσκο που είχε εκει (κάπου 500 ευρώ)...!!! Σκέφτομαι, ε, ας την αγοράσω μωρέ χωρίς ψάξιμο....τι στο καλό, η τεχνολογία έχει προχωρήσει, θα καλύπτει τουλάχιστον κάποιες βασικές προδιαγραφές για τις ανάγκες μου...!!! Ας μην είναι και τέλεια (HD), δεν πειράζει..!!!Και ήμουν μεταξύ εκείνης της απλής Camcorder ή της High Definition κατηγορίας...!!! Λέω, έλα μωρέ σιγά μη δώσω τόσα λεφτά για HD Camcorer...ας πάρω μια απλή για αρχή...!!! Θα με καλύψει...

Ρωτάω τον πωλητή: "Θέλω μία βιντεοκάμερα για οικογενειακές στιγμές και για Ψηφιακό Video Editing που όμως θα εμπεριέχει Camera Tracking, Green Screen, και Special Effects σε συνδυασμό με 3D Modeling...!!! Να πάρω αυτή εδώ την Camera (μία Sony ήταν)? Ή να το ψάξω και να δω μήπως χρειάζομαι καμιά High Definition. Ξέρεις να μου απαντήσεις? Μου λέει "για να δω την Camcorder που θες"....!!! Του την δείχνω...!!! Μετα κοιτάει το κουτί να δεί χαρακτηριστικά της και λέει μετά απο "ώριμη σκέψη"....!!! "Ναι, θα σε καλύψει μια χαρά"...!!! Του λέω "σίγουρα?"..!!! Λέει "ναι"...!!! Σκάω 550 ευρώ στο ταμείο και την αγοράζω.....!!! Και ήμουν χαρούμενος επειδή έκανα αγορά χωρίς να το ψάξω...!!! Πολύ όμορφο feeling...!!! Ανετο, ξεκούραστο, κλπ....!!! Υπέροχα..!!!

Πάω σπίτι...και τραβάω δοκιμαστικές σκηνές,...!!! Δεν προλαβαίνω να τις δω στο Computer και μετά την άλλη μέρα φεύγω εκτός πόλης ταξίδι επαγγελματικό για καμιά βδομάδα...!!!

Να μην στα πολυλογώ...όταν γύρισα, και τα είδα τα Video που τράβηξα στο Computer....ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ...!!! Χάλι μαύρο...!!! Τραβούσε και "Interlaced" (το πρώτο πράγμα που είδα μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών που δεν με κάλυπταν για αυτά που ήθελα να κάνω)...!!! Αίσχος.....!!!! Φυσικά την επέστρεψα και πήρα μια Canon HG21 των 1.200-1.300 ευρώ (τιμή τότε - τώρα δεν ξέρω πόσο έχει) μετά απο διεξοδικό ψάξιμο (και μάλιστα περίμενα κανα δυο βδομάδες επειδή ήταν καινούρια και δεν την είχαν τότε στο μαγαζί - την έκαναν παραγγελία - έφεραν τα πρώτα κομμάτια με αφορμή την δική μου παραγγελία)...!!! Τον πωλητή δεν του είπα τίποτα...!!! Ούτε όμως και παραπονέθηκα στο ταμείο η στην διεύθυνση...!!! Δεν ήθελα να δημιουργήσω πρόβλημα στο παιδί/πωλητή με την δουλειά του...!!! Απλώς οι γνώσεις του ήταν πολύ λίγες για να με καθοδηγήσει στις ανάγκες μου...!!! Κλασσικά πράγματα δηλαδή....σύνηθες φαινόμενο στην ζωή μου γενικώς...!!! :fear: :fear: :fear:

Ένας φίλος μου που με ξέρει αρκετά καλά (οτι τα ψάχνω), απόρησε πως και την "πάτησα έτσι" με την Camcorder. Του είπα "προσπάθησα να κάνω και εγώ μια αυθόρμητη αγορά"...αυτό ήταν όλο...!!!:lol:

Δημοσ.

Εγώ καθαρίζω το iphone με πανάκια καθαρισμού οθόνης λάπτοπ.Δεν γρατζουνιέται μεν, αλλά δεν απολυμαίνεται κιόλας.

Βέβαια, έχει θήκη προστασίας, οπότε βακτηρίδια κτλ μόνο στην οθόνη θα υπάρχουν.Μια λύση θα ήταν η συχνή αλλαγή του φιλμ προστασίας της οθόνης.

Δημοσ.

Loool...!!! Χαχαχα...:-)

(Βγαίνουμε εκτός θέματος όμως, και δεν ακούω απο κανέναν να λέει "επιστημονικές απόψεις" επι του θέματος...χιχιχι )

Δημοσ.

Παιδια εβαλα το 3.1 αλλα μετα απο λιγο αφου μου την εσπασε αρκετα με το jailbreak το κατεβασα στο 3.0 :-(

Τωρα ομως που το ξανασκεφτηκα , μηπως αξιζει να ξαναπερασω την 3.1 και να κανω jb ? Ή δεν εχει μεγαλες διαφορες ?

Δημοσ.

Λοιπόν το πήρα σήμερα το κανούριο iphone απο αντικατάσταση, όλα ok. Εγγύηση παίρνουν ,μόνο όσοι πλήρωσαν για αντικατάσταση. Εμένα(της κοπέλας μου) ισχύει κανονικά η εγγύηση του προηγούμενου iphone. Ερώτηση: Ήρθε με προεγκατεστημένη τη 3.1, με pwnagetool αν κατάλαβα καλα δν μπορώ να προχωρήσω. Περιμένω αναγκαστικά κάποιο redsnow να βγεί?

Δημοσ.
Λοιπόν το πήρα σήμερα το κανούριο iphone απο αντικατάσταση, όλα ok. Εγγύηση παίρνουν ,μόνο όσοι πλήρωσαν για αντικατάσταση.

Το ξερω οτι ετσι κανουν αλλα αυτο ειναι 100% παρανομο !!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...