Προς το περιεχόμενο

Apple iPhone 3G

billdanos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά αγαπητοί insomniacs.

Για να μην ανοίγω νέο thread αποφάσισα να γράψω εδώ το πρόβλημά μου.

Που λέτε, ο άμοιρος, είπα να κάνω format στο pc μου γιατί είχε αρχίσει να σούρνεται από τα πολλά και διάφορα που του εγκαθιστώ κατά καιρούς.

Έλα μου όμως που δεν σκέφτηκα να βρώ και να κρατήσω τα backup του iphone που κατά καιρούς κάνει το iTunes.

Υπάρχει τρόπος να βρώ την original έκδοση (ή έστω μια που δεν είναι jailbroken) του λειτουργικού του iphone έτσι ώστε αν κάποια στιγμή χρειαστεί να μπορώ να την επαναφέρω;

PS: Ξέχασα να αναφέρω ότι έχω iphone 3G.

• Απαντ. 3,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Γεια χαρά αγαπητοί insomniacs.

Για να μην ανοίγω νέο thread αποφάσισα να γράψω εδώ το πρόβλημά μου.

Που λέτε, ο άμοιρος, είπα να κάνω format στο pc μου γιατί είχε αρχίσει να σούρνεται από τα πολλά και διάφορα που του εγκαθιστώ κατά καιρούς.

Έλα μου όμως που δεν σκέφτηκα να βρώ και να κρατήσω τα backup του iphone που κατά καιρούς κάνει το iTunes.

Υπάρχει τρόπος να βρώ την original έκδοση (ή έστω μια που δεν είναι jailbroken) του λειτουργικού του iphone έτσι ώστε αν κάποια στιγμή χρειαστεί να μπορώ να την επαναφέρω;

πρεπει να το κανεις restore το Iphone για να το γυρισεις στο original factory settings. (παντα μεσο ITUNES) Και παλι , μετα Update. Αλλα αφου δεν εκανες back up πριν το format σου, τοτε μπορεις απλα , να συνδεσεις το Iphone σου, στον ΥΓ< και να κανεις ενα backup οπως ειναι τωρα το κινητο σου. Και δεν θα χασεις τιποτα.

PS Γιατι να θελεις να εχεις τιν προηγουμενη εκδωση? Αφου ειναι LEgal αυτο που κανεις, δεν το εχεις Jailbroken ασπουμε για να χρειαστεις το παλιο Firmware. Δεν εχει νοημα, αφου τα updates καλυτερεύουν το κινητο σου.

• Moderators
Δημοσ.

Eγω παλι δεν καταλαβα που το προβλημα.

Κατεβαζεις το firmware που θελεις απο την apple.Οταν θελεις να το επαναφερεις οπως ηταν στην αρχη κανεις ενα restore με το itunes και εισαι ετοιμος.Αν ειναι και factory unlocked(αγορασμενο απο Ελλαδα δηλαδη)κανεις και ενα ωραιοτατο update στην τελευταια εκδοση(2.2.1) χωρις να αγχωνεσαι για κλειδωματα,στην συνεχεια κανεις ενα sync με το itunes και ετοιμο το back up του iphone σου στην κατασταση που ειναι τωρα.

Αν με το backup εννοεις τυχον applications,music library,videos κλπ που ειχες προ format εποχη,τοτε tough luck,αυτα θα πρεπει να τα ξαναπερασεις.

Kαι φυσικα κανεις και ενα jailbreak για να αποκτησεις τα extra features.

Δημοσ.
Θα εδινα links αλλα θα ορμηξει ο σκυλος;)

Εχω ενα double layer dvd με ολα τα καλουδια.Δεν ειναι δυσκολο να το βρεις.

Προφανως 3g και τα δυο ε?Δεν εχω διαβασει κατι σχετικο καπου.Περιεργο μου ακουγεται.Οσον αφορα το μεγεθος το μονο ευκολο να το συγκρινεις με ενα μετρημα αν και πιστευω πως οντως θα ναι η θηκη;)

Ναι 3g 16ρια.

Τώρα που τα κοιτάω πάλι, το δικό μου έχει πιο πράσινη παλέττα σε αντίθεση με το άλλο που φαίνεται να έχει πιο πάλ μπλέ.

Αυτό με τη φωτεινότητα το δοκίμασα σε ίδιες φωτό κτλ και όντως έχει διαφορά. Επίσης το δικό μου lock button προεξέχει λίγο παραπάνω.

Λεπτομέρειες βέβαια.. αλλα ίσως υπάρχει κάποιο νόημα σε αυτές ;p

Δημοσ.
Κατεβαζεις το firmware που θελεις απο την apple.

Πως θα το κατεβάσω; Από το iTunes; Αφού το iTunes ελέγχει αν έχω την τελευταία έκδοση και δεν κάνει update αν δεν χρειάζεται.

Εγώ δε θέλω firmware update αλλά αντικατάσταση του jailbroken firmware με το original.

Αν με το backup εννοεις τυχον applications,music library,videos κλπ που ειχες προ format εποχη,τοτε tough luck,αυτα θα πρεπει να τα ξαναπερασεις.

Δεν έχω πρόβλημα με αυτά.

Ερώτηση 1:

Αν πάρω backup του firmware από κάποιον άλλο που έχει iphone 3G δε μπορώ να το κάνω restore μετά μέσω του iTunes; Υποθέτω πως λογικά θα γίνεται. Λέω τώρα.

Ερώτηση 2:

Αν περιμένω να βγει η έκδοση 3.0 και κάνω update μέσω του iTunes σε αυτήν (έτσι ώστε μετά να κάνω ένα backup για να έχω το original firmware), οι εφαρμογές που έχω εγκαταστήσει από το cydia θα χαθούν; Και σε αυτό υποθέτω πως η απάντηση θα είναι ναι.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 15:29 ----------

Κατέβασα ένα αρχείο restore της έκδοσης 2.2.1.

Θα δω αν αφήνει το iTunes να το κάνω restore στο δικό μου iphone.

Ευχαριστώ για την (ψυχολογική κυρίως) υποστήριξη. :)

Δημοσ.
Eγω παλι δεν καταλαβα που το προβλημα.

Kαι φυσικα κανεις και ενα jailbreak για να αποκτησεις τα extra features.

oxi ακριβως. Τα apps που αγοραςες, μπορεις να πας μεσο YΓ . Θα ανοιξεις τα Itunes< και θα πατησεις την επιλογη που σου εχει, για to Apple Store, μεσω Itunes. Εκει θα σου κατεβασει στον ΥΓ ολα τα apps που ειχες στο κινητο σου, και τα περνας μετα οταν συνδεσεις το iphone σου.

Δημοσ.
Τα apps που αγοραςες, μπορεις να πας μεσο YΓ . Θα ανοιξεις τα Itunes< και θα πατησεις την επιλογη που σου εχει, για to Apple Store, μεσω Itunes. Εκει θα σου κατεβασει στον ΥΓ ολα τα apps που ειχες στο κινητο σου, και τα περνας μετα οταν συνδεσεις το iphone σου.

Ναι, αυτό για τα apps το έχω υπόψην μου.

Thanks.

• Moderators
Δημοσ.
oxi ακριβως. Τα apps που αγοραςες, μπορεις να πας μεσο YΓ . Θα ανοιξεις τα Itunes< και θα πατησεις την επιλογη που σου εχει, για to Apple Store, μεσω Itunes. Εκει θα σου κατεβασει στον ΥΓ ολα τα apps που ειχες στο κινητο σου, και τα περνας μετα οταν συνδεσεις το iphone σου.

Προφανως εννοουσα το κατεβασμα και οχι φυσικα πως θα χασει οτι ειχε πριν.Γι αυτο και ειπα

orphaeus ριξε μια ματια στα wiki.Θα σε βοηθησουν αρκετα.

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=231042

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=271759

Ερώτηση 1:

Αν πάρω backup του firmware από κάποιον άλλο που έχει iphone 3G δε μπορώ να το κάνω restore μετά μέσω του iTunes; Υποθέτω πως λογικά θα γίνεται. Λέω τώρα.

Οταν λεμε πως κανει backup με το itunes,ΔΕΝ κανει backup το firmware.Δεν γινεται αυτο.Κανεις backup contacts,emails,bookmarks,sms κλπ.

Ερώτηση 2:

Αν περιμένω να βγει η έκδοση 3.0 και κάνω update μέσω του iTunes σε αυτήν (έτσι ώστε μετά να κάνω ένα backup για να έχω το original firmware), οι εφαρμογές που έχω εγκαταστήσει από το cydia θα χαθούν; Και σε αυτό υποθέτω πως η απάντηση θα είναι ναι.

Ναι θα χαθουν.

Δημοσ.

Στα πλαίσια του βομβαρδισμού ερωτήσεων που θέτω τον τελευταίο καιρό ας κάνω και μία ακόμα.

Πήρα λοιπόν ένα πανέμορφο macbook.

Πλέον θα απασχολώ το iphone μου μόνο με αυτό.

Το θέμα είναι οτι φωτογραφίες mp3 etc που έχω αυτή τη στιγμή στο iphone καταλαβαίνω οτι θα σβηστούν αν θα κάνω sync με το φρέσκο itunes του macbook.

Έκανα ήδη ένα backup. Τώρα τι μπορώ να κάνω ωστέ να αρχίσω τον συγχρονισμό αλλα να διατηρηθούν και όλα τα αρχεία που ήδη έχω στο iphone? Όταν πατάω sync μου λέει οτι θα αντικατασταθούν όλες οι φωτό μου πχ με τις φωτό που υπάρχουν στο itunes. Τα ψιλοφοβάμαι αυτά οπότε είπα να πάρω και μια άποψη απο εδώ :D

Χρειάζεται να μεταφέρω κάποια αρχεία απο τον παλιό υπολογιστή ή υπάρχει τρόπος να μεταφερθούν άμεσα απο το iphone? Ή επίσης το sync ΔΕΝ σβήνει κάτι και απλά είμαι κότα; :P

Δημοσ.

Newbieκες ερωτήσεις απο μένα... :o

Αγοράζω iphone τώρα κ όταν έρθει η ώρα του περνάω το OS 3.0 ή

περιμένω κ το αγοράζω μετά απο λίγους μήνες (έτσι κ αλλιώς δεν το βιάζομαι) για να έχει απο τη μάνα του το 3.0 περασμένο ή

ισχύουν οι φήμες άραγε κ λίγο μετα την εμφάνιση του 3.0 βγαίνει ΚΑΙ καινούρια συσκεύη οπότε κρίμα να την έχω χάσει λόγω βιασύνης???

Thanks!

Δημοσ.

Δεν τίθεται κανένα θέμα έκδοσης... Όταν βγεί η καινούρια θα περαστεί απο μόνη της μέσω του itunes. Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Καινούρια συσκευή θα βγεί σίγουρα κάποια στιγμή... Τώρα αν θές να περιμένεις ή όχι μέχρι το καλοκαίρι που λέγεται οτι θα εμφανιστεί(και δεν ξέρουμε και την τιμή της) είναι άλλο πράγμα..

Δημοσ.

Οι φήμες δεν ξέρεις αν θα βγουν αληθινές. Apple είναι αυτή. Αλλά για το 3.0 μόνο δεν αξίζει να περιμένεις... το περνάς μετά με ένα απλό update

Δημοσ.
Στα πλαίσια του βομβαρδισμού ερωτήσεων που θέτω τον τελευταίο καιρό ας κάνω και μία ακόμα.

Πήρα λοιπόν ένα πανέμορφο macbook.

Πλέον θα απασχολώ το iphone μου μόνο με αυτό.

Το θέμα είναι οτι φωτογραφίες mp3 etc που έχω αυτή τη στιγμή στο iphone καταλαβαίνω οτι θα σβηστούν αν θα κάνω sync με το φρέσκο itunes του macbook.

Έκανα ήδη ένα backup. Τώρα τι μπορώ να κάνω ωστέ να αρχίσω τον συγχρονισμό αλλα να διατηρηθούν και όλα τα αρχεία που ήδη έχω στο iphone? Όταν πατάω sync μου λέει οτι θα αντικατασταθούν όλες οι φωτό μου πχ με τις φωτό που υπάρχουν στο itunes. Τα ψιλοφοβάμαι αυτά οπότε είπα να πάρω και μια άποψη απο εδώ :D

Χρειάζεται να μεταφέρω κάποια αρχεία απο τον παλιό υπολογιστή ή υπάρχει τρόπος να μεταφερθούν άμεσα απο το iphone? Ή επίσης το sync ΔΕΝ σβήνει κάτι και απλά είμαι κότα; :P

Φιλε μου, υπαρχει ενα προγραμμα που λεγεται Swap Library, στο jailbreak cydia. Δεν ειμαι σιγουρος αν υπαρχη σαν app απο το Apple Store. Λοιπον , να ξερεις, ενα συμαντικο, στο itunes, οταν φτιαξεις λιστα για φωτος, η μουσικη, η βιντεο, σε βαζει να φτιαξεις δικια σου προσοπικη λιστα. Αυτη η λιστα, που θα μπει στο τηλεφωνο σου, θα παραμεινει εκει, μεχρι να κανεις το επομενο sync σου. Αλλα during the sync, ΘΑ ΣΟΥ σβησει οτι ειχες περασει προηγουμενος, και θα βαλει οτι διαλεξες εσυ σαν λιστα παλι, στα options το τι θελεις να περασεις.

ΠΧ. ΣΤο Itunes φτιαχνεις μια playlist που λεγεται My Playlist. Σε αυτο εχεις βαλει 300 τραγουδια. Κανεις sync...περνανε ολα ...ολα μια χαρα εδω. Μετα λες, οχχ ξεχασα να βαλω και ενα αλλο album. Μεταφερεις αυτο το album, στο my playlist. Και μετα κανεις sync παλι. Και τωρα εχεις και το album σου. Αν ηθελες απλα να βαλεις το album χωρις να το περασεις στο My playlist σου, τοτε, χανεις τα παντα, εκτος το Album Που εβαλες.

Ελπιζω να ειναι κατανοητο. Το Swap Library, Μπορεις να εχεις 2 λιστες, ταυτόχρονα ΒΑσικα, μπερδεβεις το Itunes και θεωρει οτι δεν εχεις καμια λιστα. Και περνας οτι θες, σε 2 libraries.

Δημοσ.

Δημήτρη αυτό είναι κατανοητό.

Το θέμα είναι αν μπορώ να κατεβάσω τώρα απο το κινητό τα ήδη υπάρχοντα αρχεία σε κενό itunes.

Γιατί αν κάνω τώρα sync λογικά θα κάνει sync με @@ μιας και μόνο κάτι podcasts έχω περασμένα και έτσι το κινητό θα έχει @@. Επίσης θέλω να πιστεύω οτι οι εφαρμογές που υπάρχουν μένουν ώς έχουν. Δεν μιλάω για τα licence αλλα για τις εφαρμογές αυτούσιες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...