red7genius Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Καλησπερα παιδια. Λοιπον θελω να συνδεσω ασυρματα εναν σταθερο υπολογιστη και ενα laptop. Θα χρειαστώ μια εσωτερικη καρτα δικτυου ασυρματη για τον σταθερο και ενα φλασακι usb για το laptop. Τα pc βρισκονται στο ιδιο δωματιο, δηλαδη η ελαχιστη αποσταση μεταξυ τους μπορει να ειναι 2 μετρα και η μεγιστη μπορει να ειναι 15 μετρα με 3 τοιχους να παρεμβαλονται(στο μπαλκονι μας δηλαδη που σπανια παω με το λαπτοπ). Τωρα θελω να μου προτεινετε το αντιστοιχο hardware, οσο το δυνατον καλυτερη αποδοση/τιμη. Μην ξεχασω πως θα μοιραζονται μια συνδεση 1mbps απο ενα usb modem που εχω στον σταθερο. ευχαριστω εκ των προτερων
lion2486 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Προτείνω ενσύρμτη σύνδεση για εντός δωματίου. Τσάμπα θα εκπαίμπει ακτινοβολία και είναι επιβλαβές για την υγεία. Με 1 καλόδιάκι δικτύου (crossover-ανάσττροφο) θα καταφέρεις αξιόπιστο-ταχύτατο δίκτυο και χωρίς ακτινοβολία και με το ελάχιστο κόστος. Αν παρ' όλα αυτά θέλεις ασύσματο δίκτυο βάλε αυτήν στο Desktop http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69980764&product=1032925 Ακόμα καλύτερη λύση είναι να βάλεις modem-routeer (ασυρματο ή ενσύρματο) ώστε να μήν είναι απαραίτητα ανοιχτός ο Desktop για να έχεις σύνδεση στο Laptop.
red7genius Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 To ασυρματο moden-router θα το παρω, αργοτερα ομως. Για usb καρτα για το λαπτοπ τι λες?
21century Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Αν οι φορητοί ειναι σε κοντινά δωμάτια αξίζει τον κόπο αν οχι δοκίαμσε το ενσύρματο τρόπο..υπάρχουν και τα φυσικά εμπόδια..
red7genius Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Αναλόγως, έχει ταχείας USB? Χμμμ, εννοεις usb 2.0?? Αν αυτο εννοεις, δεν νομιζω να εχει, αλλα δεν ειμαι και σιγουρος...Πως μπορω να το ελεγξω και να σου πω? Αν οι φορητοί ειναι σε κοντινά δωμάτια αξίζει τον κόπο αν οχι δοκίαμσε το ενσύρματο τρόπο..υπάρχουν και τα φυσικά εμπόδια.. Τα δυο pc (φορητος και desktop) ειναι στο ιδιο δωματιο. Τι εννοεις με τα φυσικα εμποδια?
koprodogis Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 για το φορητο θα σου προτεινα pcmcia και οχι usb ασυρματη καρτα. Βεβαια αργοτερα δεν μπορει να χρησημοποιηθει καπου αλλου αλλα σκεψου οτι θα μπει μεσα και θα προεξεχει ελαχιστα αλλα θα ειναι σε καλο σημειο. αν δεν τρελενεσαι για κατι ιδιαιτερο παρε μια φθηνη αν θες κατι παραπανω σε εμβελεια 2 ιδιαιτερα καλες ειναι η US-ROBOTICS MAXg125Mbps και αυτη η Netgear Επιπλεον δεν μπορω να καταλαβω την σειρα αγορων που θες να κανεις!!!! θα εχεις το ιντερνετ σαν add hoc? θα πρεπει ετσι να εναι μονιμα ανοιχτος ο σταθερος. Προτεινω να παρεις πρωτα το ρουτερ, αυτην την περιοδο εχει αρκετα καλα και φθηνα και πολλα πωλουνται αν δεις αγγελιες, ειδικα στο adslgr.com και αξιζει να τα παρεις, γεμισε ρουτερ ο κοσμος με αυτα που καναν δωρο οι παροχοι
red7genius Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 για το φορητο θα σου προτεινα pcmcia και οχι usb ασυρματη καρτα.Βεβαια αργοτερα δεν μπορει να χρησημοποιηθει καπου αλλου αλλα σκεψου οτι θα μπει μεσα και θα προεξεχει ελαχιστα αλλα θα ειναι σε καλο σημειο. αν δεν τρελενεσαι για κατι ιδιαιτερο παρε μια φθηνη αν θες κατι παραπανω σε εμβελεια 2 ιδιαιτερα καλες ειναι η US-ROBOTICS MAXg125Mbps και αυτη η Netgear Κοιτα το αν θα προεξεχει ή οχι δεν με πειραζει γι αυτο δεν το χρησιμοποιω ως κριτηριο για την επιλογη μου. Επισης δεν ξερω αν εχει καποια διαφορα το pcmcia απο το usb ουτε ξερω αν ειναι καλυτερο απο το usb. Αληθεια, εχουν καμια διαφορα?
koprodogis Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 καμια απολυτως, αν βεβαια εχεις απλη usb 1.0 θα ειναι ταχυτερη σαν μεταφορα αν και δεν τιθεται τετοιο θεμα. Απλα δεν θα σου δεσμευει και μια usb αν το σκεφτεις και αυτο. τσεκαρε αν θες και το προηγουμενο Post μου εκανα ενα edit και με προλαβες
red7genius Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Κοιτα το ρουτερ οπως ειπα θα το παρω αργοτερα. Αυτο που με ενδιαφερει περισσοτερο ειναι το ιντερνετ και οχι η μεταφορα μεγαλων αρχειων ετσι ωστε να εχω καθυστερηση εκει. Αλλωστε ο σταθερος ειναι σχεδον ολη μερα ανοιχτος αρα δεν τιθεται θεμα ακομα. Δεν με πειραζει να δεσμευει μια Usb στο λαπτοπ γιατι δεν τις πολυχρησιμοποιω. Τι εχετε να προτινετε?
red7genius Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Παιδια, ξερει κανεις την LevelOne? Βρηκα αυτα τα δυο...Δεν ξερω αν ειναι καλα.. http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616454 http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.616334
lerikosa Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Της levelone ειχα παρει και εγω για ενα laptop hp απο το eshop. Το usb stick ειχα παρει και εμεινα πολυ ευχαριστημενος. Συνδεομουν ταχυτατα χωρις απωλειες και τα σχετικα. Αξιοπιστο προιον και σε πολυ καλη τιμη...
red7genius Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 11 Ιουνίου 2008 Της levelone ειχα παρει και εγω για ενα laptop hp απο το eshop. Το usb stick ειχα παρει και εμεινα πολυ ευχαριστημενος. Συνδεομουν ταχυτατα χωρις απωλειες και τα σχετικα. Αξιοπιστο προιον και σε πολυ καλη τιμη... Μαλιστα. Αυτο ηθελα να μαθω, αν ειναι αξιοπιστη. Μαλλον αυτα τα δυο θα παρω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.