Προς το περιεχόμενο

1080p PC -TV

dafnibcn

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχει στην αγορά τηλεόραση της PHILIPS η οποία έχει ανάλυση 1080p σε βίντεο φόρμα και 1360x768 σε format υπολογιστή . Τι σημαίνει αυτό

εξηγώ μετά από έλεγχο ανακάλυψα πως κατά τα λεγόμενα πολλών εφ όσον συνδέσω τον υπολογιστή μου με την συγκεκριμένη τηλεόραση θα πρέπει να διαλέξω τα διαθέσιμα φόρμα που αναγνωρίζει η τηλεόραση δηλα΄δη μεχρι 1360χ768 . Όποτε κ ποτέ δεν θα πάρω τα 1080p που λέγεται πως είναι η οθόνη μου , παρά μόνο αν τα κανάλια δείξουν σε μια τέτοια ανάλυση κάποτε , η από ένα ανάλογους ανάλυσης did blue ray Οκ .

Τώρα έκανα την παρακάτω ερώτηση ¨γιατί από DVD ενώ από PC όχι ενώ κ τα δύο από HDMI?

η απάντηση που πήρα από τεχνικό εταιρείας είναι και πως το ένα είναι ανάλυση βίντεο ενώ το PCανάλυση πληροφοριών . Παρ όλα αυτά από PC μπορώ να πάρω την ανάλυση 1080 ακόμα και που η τηλεόραση μου δέχεται φόρμα υπολογιστή μόνο 1360x768 αρκεί να διαλέξω στην κάρτα γραφικών μου την ανάλυση VIDEO 1080p .

Ti Ισχυει?:rolleyes:

ευχαριστώ για κάθε απάντηση!!

Δημοσ.

Απαντώ με κάθε επιφύλαξη, αφού δεν γράφεις το μοντέλο της tv σου.

Αυτό που ισχύει για κάποιες τηλεοράσεις full hd (μάλλον και για τη δική σου) είναι ότι όταν συνδεθούν με το pc μέσω dsub σηκώνουν ανάλυση μέχρι 1366χ768, ενώ αν συνδεθούν μέσω της θύρας hdmi (αυτό γίνεται εύκολα αγοράζοντας ένα dvi-hdmi converter αν η vga σου δεν διαθέτει hdmi θύρα), τότε ανεβάζουν 1920χ1080.

Για κάποιον άγνωστο σε μένα λόγο, οι εταιρίες αποσιωπούν το γεγονός ότι μπορείς να συνδέσεις το pc με την hdmi είσοδο της tv και θεωρούν δεδομένο ότι θα χρησιμοποιηθεί η dsub, άρα και η 1366χ768...

Δημοσ.

Πολλές τηλεοράσεις παρ'όλο που είναι HD Ready, (συνήθως 1366 χ 768 ανάλυση - 720p) μπορούν -ή ετσι λένε οι κατασκευαστές τους- να υποστηρίξουν σήμα 1080p. Να κάνουν δηλαδή upscale το σήμα σε "επεξεργασμένο" 1080p.

Η native ανάλυση του panel είναι 1366 χ 768, μέχρι εκεί μπορεί να φτάσει.

Αν προβάλεις στην TV υλικό HD γραμμένο σε 1080p, θα το "αναβαθμισει" απο 720p σε "επεξεργασμένο" 1080p.

Αυτος είναι κ ο μόνος τρόπος να προβάλεις 1080 γραμμές στην TV που περιγράφεις.

Αν η τηλεοράση έχει native αναλυση 1920 χ 1080, είναι Full HD δηλαδή, μπορείς μέσω οποιασδήποτε σύνδεσης να προβάλεις 1920 χ 1080 αναλύση.

Πολλά απο αυτά που εγράψα, με επιφύλαξη μιας και δεν διευκρίνιζεις το μοντέλο της TV.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...