Προς το περιεχόμενο

Τι σκληρο στις 7200 στροφες να παρω με βαση ταχυτητα και θορυβο?

oldnew

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για. θελω να παρω ενα σκληρο δισκο. (Δεν θα μπει σε raid μιας και η μητρικη δεν εχει) απο 640 εως 1 terra. Αυτο που με ενδιαφερει ειναι να εχει τη μεγιστη δυνατη ταχυτητα και τον ελαχιστο θορυβο μιας και το pc ειναι σε υπνοδωματιο και το βραδι πολλες φορες κατεβαζει..

Προσωπικα κοιταγα για κατι τετοιο

SEAGATE BARRACUDA 7200.11 ST31000340AS 1TB SATA2

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.301630

ή

SEAGATE BARRACUDA 7200.10 ST3750840AS 750GB SATA2

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.301636

ή

SAMSUNG HD753LJ 750GB SATA2

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.305494

Τους samsung δεν τους ειχα καθολου σαν επιλογη, αλλα διαβαζω στο φορουμ εδω οτι ειναι ποιο αθορυβοι απο τους υπολοιπους και το ιδιο γρηγοροι. Ειναι ετσι τα πραγματα?

Επισης ο SEAGATE BARRACUDA 7200.10 ST3750840AS 750GB εχει 8mb μνήμη. Τον επηρεαζει πολυ αφτο σε επιδοσεις σε σχεση με τον αλλο με 32? Φανταζομαι ναι ε?

Τελος αυτα που γραφουν τεχνολογια καθετης μγνητικης εγγραφης κλπ 2ης γενιας, ισχυουν πχ ητε παρω τον SEAGATE BARRACUDA 7200 1TB ητε το μικρο του αδερφακη των 500 mb? Δηλαδη ο 500 και ο 1000 ειναι ιδιοι απο αποψη ταχυτητας? Τον BARRACUDA τον εχει κανεις να μου πει γνωμη απο αποψη θορυβου? Εχω θολωσει λιγο ,οποιος ξερει ας ξεθολωσει το τοπιο..

Thanks ,

Δημοσ.

Φιλε μου ενα εχω να σου πω....ειχα παρει τον samsung και μεσα σε μια βδομαδα το πηγα πισω γτ ειχε προβλημα...δν ξερω αμα εχει τυχει μονο σε μενα αυτο...επισης εχω διαβασει οτι ο BARRACUDA 7200.11 ειναι ενας παρα πολυ καλος δισκος....εγω θα σου συνιστουσα να τον παρεις!!!

Δημοσ.
ρίξε και καμιά ματιά στον WD 640gb :-)

Φανυαζομαι αναφερεσαι σε αυτον

WESTERN DIGITAL 640GB WD6400AAKS CAVIAR SE16 SATA

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303709

Τα 16mb αντι για 32 δεν ειναι μειονεκτιμα σημαντικο?

Επισης μαλλον προσανατολιζομαι σε δισκο 750 mb που ειναι γωρω στα 100 ευρω.Βλεπω στο eshop οτι στα 640 mb μου βγαζει μονο τον παραπανω, δεν εχει ποικιλια για να διαλεξεις ,ενω στα 750 εχει πολους. Εχουν καποιο μειονεκτημα οι 750αριδες σε σχεση με τους 640αριδες? (μηπως ειναι ποιο αργοι).

Εδω παντως http://www.tomshardware.com/reviews/record-making-hard-disk,1638-9.html

γραφει οτι ο WD's 750GB ΑΑΚS GB ειναι ο ταχυτερος σκληρος, που νομιζω οτι ειναι αυτος εδω

WESTERN DIGITAL 750GB WD7500AAKS SATA2

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303891

Επισης εχει και αυτον ελαφρος ακριβοτερος αλλα δεν ξερω αν ειναι καλυτερος απο τον προηγουμενο

WESTERN DIGITAL 750GB WD7500AACS CAVIAR GP SATA2

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.303901

Μεταξυ αυτων των 3 ποιον θεωρειτε καλυτερο/γρηγοροτερο

WESTERN DIGITAL 750GB WD7500AAKS SATA2

WESTERN DIGITAL 640GB WD6400AAKS CAVIAR SE16 SATA

SEAGATE BARRACUDA 7200.11 ST31000340AS 1TB SATA2

Ο τελευταιος ηταν η αρχικη επιλογη μου χωρις να εχω διαβασει/ψαξει τιποτα.Τα 32 mb σε συνδιασμο με τεχνολογιες καθετης μαγνητικης εγγραφης 2ης γενιας που γραφει ακουγονται πολυ καλα.

Ψαχνοντας ομως βλεπω οτι δεν ειναι ετσι ακριβως τα πραγματα και οτι ο πρωτος που γραφω ειναι μαλλον καλυτερος. Κανω λαθος?

• Super Moderators
Δημοσ.

640gb βγάζει μόνο η WD...

είναι με 2 platter των 320gb πράγμα που τον κάνει αρκετά γρήγορο

μεγαλύτερο πλεονέκτημα από αυτό της cache

Δημοσ.

http://techreport.com/articles.x/14380/1

Εδώ θα βρεις ένα ολοκληρωμένο review του 640GB νομίζω η καλύτερη επιλογή αυτή τη στιγμή σε θόρυβο, επιδόσεις αλλά και euro/GB

edit: και το πλαίσιο τον δίνει με 5 χρόνια εγγύηση, έκτος αν εχουν κάνει λάθος στη σελίδα.

Δημοσ.
http://techreport.com/articles.x/14380/1

Εδώ θα βρεις ένα ολοκληρωμένο review του 640GB νομίζω η καλύτερη επιλογή αυτή τη στιγμή σε θόρυβο, επιδόσεις αλλά και euro/GB

edit: και το πλαίσιο τον δίνει με 5 χρόνια εγγύηση, έκτος αν εχουν κάνει λάθος στη σελίδα.

Thanks, πολυ καλο το link και εψαχνα ωρα κατι τετοιο. Σε αυτο το site

παρουσιαζει πραγματι σαν καλυτερο τον 640 .(Το μονο μειον απ οτι ειδα

ειναι στο boot time φανταζομαι ποσο γρηγορα ανοιγει το pc, στο οποιο δεν τα παει και πολυ καλα). Με βλεπω και εμενα να πηραινω για αυτον τελικα..

Κατι θα ξερετε για να τον προτεινετε ολοι. Ευχαριστω ολους.

Δημοσ.

ΜΟΝΑΔΙΚΗ κατευθυνση ο νεος WD 640 .

Ουτε seagate ουτε samsung ειναι πληρως αναξιοπιστοι κανε ενα search στο forum αλλα και σε μεγαλα εξειδικευμενα στα αποθηκευτικα μεσα.

2 7200.11 seagate και οι 2 αλλαχτηκαν σε μισο χρονο ,παλι προβληματα εχουν και πολλα bad sectors. Εχω wd 6 δισκουσ εδω και 4 χρονια και τιποτα δεν εχουν παθει.

Επισης ο νεος wd 640 εμενα μου αντιγραφει αρχεια με ταχυτητα 120mb./S ειναι απιστευτος σε μεταφορα ειναι ιδιος με velociraptor .Γενικα αν εχεις vista θα δει τρομερη απογειωση στην μεταφορα.Εγω παντως εξεπλαγην μακραν ο ποιο εντυπωσιακος δισκος που εχω δοκιμασει και μαλιστα ο ποιο αθορυβος και ο ποιο ψυχρος που ειχα ποτε.Ειναι ενα θαυμα σιγουρα θα παρω και αλλον.

Δημοσ.

Τον παρηγηλα ηδη παιδια τον WD 640 . Και δεν τον ειχα καν σαν επιλογη, παλι καλα που ρωτησα εδω, γιατι εχω μεινει λιγο πισω στις τεχνολογικες εξελιξεις, και δεν ηξερα αυτα για τα 2 plater που εχει το καθενα 320 mb.

Αν τον ειχαν βγαλει παντως και σε μεγαλυτερη χωρητικοτητα π.χ 750 θα ηταν ολα καλυτερα. (παντως ακομα εχω την απορια πως γινεται π.χ ο baracuda να διαφημιζει τεχνολογιες καθετης μαγνητικης εγγραφης 2ης γενιας ,που λογικα σημαινει οτι σε μικρο χωρο εχει μεγαλυτερη πυκνοτητα στα δεδομενα, και να διαβαζω στα site οτι σε καθε plater εχει 200-250 mb. Λιγο περιεργο δεν ειναι? Θα περιμενα σε καθε plater να εχει πολυ περισσοτερη χωρητικοτητα αφου εχει τετοιες τεχνολογιες.. Γι αυτο και ηταν η 1η μου επιλογη αρχικα)

Τωρα για το ποια μαρκα χαλαει ευκολοτερα.. Ολα αυτα ειναι λιγο σχετικα και θεμα τυχης. Αλλος ορκιζεται οτι του εχει χαλασει η ταδε μαρκα και αλλος η αλλη.

Δημοσ.

Ίσως αργότερα τον βγάλουν με 3 platter στα 960GB αλλά ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί ούτε από WD.

Καλορίζικος λοιπόν και όσο τον περιμένεις ρίξε μια ματιά και σ'αυτό και θα καταλάβεις με πιο τρόπο επιτυγχάνει χαμηλό θόρυβο, λιγότερη κατανάλωση ενέργειας και επομένως μικρότερες θερμοκρασίες.

άντε εδώ: http://www.wdc.com/en/flash/index.asp?family=wdfDesktop_SE16_AAKS

και κάνε click στο IntelliSeek

Δημοσ.

Thanks. Παντως μιας και αναφερεις για 3 plater και 960GB , τωρα που εψαχνα στο νετ, καπου διαβασα οτι η WD γραφει οτι πολι ευκολα μπορουν να αυξησουν κι αλο τη χωρητικοτητα σε καθε plater ωστε με 3 plater να τον κανουν 1 Τera, ετσι ωστε να τον πλασαρουν ως τετοιο. Μαλιστα γραφαν οτι εχουν βαλει και 400 και, gb σε καθε plater.

Επισης, (αν και αυτο θα ηταν καλυτερα να το βαλω σαν ξεχωριστο ερωτημα ας το βαλω και εδω) διαβασα μια τεχνικη για μεγαλυτερες επιδοσεις.

Αν κανεις ενα partion π.χ 50 giga το οποιο θα ειναι στην εξωτερικη πλευρα του δισκου, ειναι πολυ γρηγορο. Δεδομενου οτι σε μια περιστροφη του δισκου διαβαζει/γραφει πολυ περισσοτερα δεδομενα απο οτι στην εσωτερικη πλευρα. (ειναι καπου 2 φορες ταχυτερος ενας σκληρος στην εξω πλευρα απο οτι στην μεσα). Το ερωτημα ειναι, κανω ενα partion με το partion magic. Πως ξερω που βρισκεται αυτο το partion πανω στην επιφανεια του δισκου, ωστε να το κανω στην εξωτερικη πλευρα? Υπαρχει καποιος τροπος να το κανω αυτο?

Οταν γραφω στην εξωτερικη πλευρα καταλαβαινεται πιστευω τι ενοω. Στην ακρη του δισκου. Κεριζεις και σε αλλα πραγματα δεδομενου οτι η κεφαλη δεν χρειαζεται να μετακινηθει πολυ. Νομιζω οτι ειναι τελεια μεθοδος για να βαλει κανεις το λειτουργικο ή τι αλλο θελει να φορτωνει γρηγορα.

Και για να το κανω ποιο συγκεκριμενο , μηπως ξερει κανεις, το Partion magic σου βγαζει μια μπαρα ,οπου πανω φαινονται τα partion του σκληρου και μπορεις εκει να κανεις οτι μετατροπες θελεις. Αυτη η μπαρα εχει καποια λογικη? Π.χ αριστερα ειναι η αρχη του δισκου και δεξια το τελος ή αντιστροφα? ή καμια σχεση?

edit αυτο με το intelliseek που γραφεις πολυ εντυπωσιακο και εξυπνο. Το link σου το εξηγει πολυ παραστατικα.

Δημοσ.

Αυτό που λες πραγματικά ισχύει, με ένα τεστ που έκανα τώρα με το HDtune στο read file είδα διαφορά έξω-μέσα μέχρι και 57% για να μην πω για τα access times 8ms εκτινάσσονται στα 25ms προς τα μέσα. Δεν ξέρω κανένα τρόπο για να είσαι σίγουρος που είναι το partition. Έχω την αίσθηση ότι στο Partition magic από τα αριστερά προς τα δεξιά πας από έξω προς τα μέσα.

• Super Moderators
Δημοσ.
Ουτε seagate ουτε samsung ειναι πληρως αναξιοπιστοι κανε ενα search στο forum αλλα και σε μεγαλα εξειδικευμενα στα αποθηκευτικα μεσα.

2 7200.11 seagate και οι 2 αλλαχτηκαν σε μισο χρονο ,παλι προβληματα εχουν και πολλα bad sectors. Εχω wd 6 δισκουσ εδω και 4 χρονια και τιποτα δεν εχουν παθει.

στο ξαναλέω αυτά ΔΕΝ αποτελούν επιχειρήματα/αποδείξεις...

όλοι οι δίσκοι μπορούν να το πάθουν αυτό...

μπορώ να σου φέρω άπειρα άτομα που θα πουν τα ίδια για τους WD...

Δημοσ.
στο ξαναλέω αυτά ΔΕΝ αποτελούν επιχειρήματα/αποδείξεις...

όλοι οι δίσκοι μπορούν να το πάθουν αυτό...

μπορώ να σου φέρω άπειρα άτομα που θα πουν τα ίδια για τους WD...

Σύμφωνοι, για να μπορεί κανείς να πει με σιγουριά αν ενα προιον χαλάει εύκολα χρειάζεται μεγάλο στατιστικό δείγμα.

Σε αυτό βοηθάνε καταστήματα τύπου π.χ. newegg που αφήνουν τους χρήστες να αξιολογήσουν το εκάστοτε προιόν όπως επισης και relianility indexes σαν του storagereview.com.

Οι Samsung F1s ήταν την τελευταία φορά που κοίταξα ο worst reviewed δίσκος όσον αφορά αξιοπιστία, οι μισοί ερχόντουσαν DOA και οι περισσότεροι έβγαζαν errors στο διαγνωστικό της Samsung.

Το ίδιο πράγμα έχει γίνει και με τους Seagate 500, 750 και 1TB 7200.11, οπου αρκετοί δίσκοι ερχόντουσαν DOA ή κλίκαραν στο πρώτο boot (παθών κι εγώ). Συνδιασμένα όλα αυτά φυσικά με το φιάσκο με το προβληματικό firmware που δεν έκανε report σωστά το cache size (8mb αντί για 32mb).

Το θέμα αφορούσε και αφορά τους made in China Seagate δίσκους, οι Ταυλανδέζικοι δεν έχουν παρουσιάσει τόσα προβλήματα...

Υποτίθεται οτι όλα αυτά διορθωθήκαν τώρα...

Στο άλλο άκρο, οι τελευταίοι μεγάλοι WD (500gb +) έχουν άπειρα θετικά reviews και λίγες αναφορές για DOA/clicks of death κλπ καταστάσεις συγκρινόμενοι με τους Seagate/Samsung...

Βέβαια στο 1 terra υπολοίπονται σε επιδόσεις, ειδικά σε σχέση με τους Samsung.

Η καλύτερη λύση για μενα ειναι αγορά 2χ640G WD με 160 ευρώ, όσο ενας 1 terra Seagate-Samsung δηλαδή...

• Super Moderators
Δημοσ.

ούτε αυτό είναι αξιόπιστο...

που ξέρει κάποιος ότι δεν τα λένε επίτηδες?

fanboys και συκοφάντες υπάρχουν παντού...

συμφωνώ πάντως ότι ο 640gb είναι άριστη αγορά

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...