Επισκέπτης Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Καλησπερα παιδια. Χτες εβαλα μια νεα μητρικη, cpu και ram (ψιλοαναβαθμιση) και ειχα ενα σκληρο seagate 120GB sata, χωρισμενο σε 2 partitions. To ενα partition ηταν 30GB και το αλλο ηταν 70GB. Εβαλα λοιπον το windows xp sp2 cd να αρχισω το format κτλ.... Οταν μου εβγαλε την οθονη που διαλεγεις σε ποιο partition να βαλεις τα windows, διαλεξα το 30GB partition και του ειπα να το κανει και format. Εβγαλε μια μπλε οθονη πανω στο format, και μετα το reset που εκανα, οταν μου εβγαλε παλι την οθονη με τα partitions αντι για C και D, μου εβγαλε το D ως C και το αλλο partition των 70GB το εβγαζε unkown.... Εβαλα τον σκληρο μεσα σε κουτι usb, αλλα και πανω σε αλλο PC κατευθειαν και δεν τον βλεπουν τα windows. Στο disk management τον βγαζει ως unpartitioned space! Βοηθεια! Εχω χασει πολυ δουλεια μεσα σε αυτα τα 70GB.... Δοκιμασα κατι προγραμματα οπως ZAR, Data Doctor Recovery και κατι τετοια, μου βρηκαν τα αρχεια του 70GB partition, αλλα μετα το "recovery" αυτων των προγραμματων, τα αρχεια που εκαναν recover, δεν μπορουν να χρησιμοποιηθουν.... Ξερει κανεις να βοηθησει?!
washcloud Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 ...ΚΑΝΕΝΑ από τα ανεκτημένα αρχεία δεν είναι αναγνώσιμο ; (ελπίζω η ανάκτηση να έγινε σε ΑΛΛΟ δίσκο, ή τουλάχιστον στο partition των 30gb) Aπάντησε στα προηγούμενα και τα ξαναλέμε.
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Κανενα φιλε μου. Μονο τα .txt ειναι αναγνωσιμα. Ουτε τα word, ουτε pictures, ουτε videos, τιποτα απο ολα τα αλλα. Εχω δοκιμασει το ZAR (Zero Assumption Recovery) και το Data Doctor Recovery NTFS, αλλα δεν καταφερα τιποτα. Εβαλα πανω στη motherboard τον "χαμενο" σκληρο και εκανα το recovery σε αλλο σκληρο που ειναι και αυτος πανω στη motherboard.
million_voices Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Αν τα αρχεια σου ειναι σημαντικα και εισαι διατεθιμενος να πληρωσεις υπαρχουν εταιρειες που κανουν restoring ακομα και σε κατεστραμμενους δισκους η εναλλακτικα δες και αυτο μηπως http://www.ntfs.com/mbr-damaged.htm δλδ μηπως καποιο προγραμμα που μπορει να κανει fix το MBR του δισκου σου επαναφερει το χαλασμενο partition
stampolis Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Μήπως όταν επέλεξες το 30GB εκτός από το format το είχες κάνει πρώτα del partition και format;. Γιατί πιστεύω μόνο σε αυτή την περίπτωση θα σου είχε κάνει το D σε C. Εκτός και αν την πρώτη φορά χώρισες τα partition με κάνα partition magic και όχι με to setup των windows. Μήπως στο έκανε hidden το partition;, αλλά και πάλι ίσως να μην το εμφάνιζε καθόλου. Πληροφοριακά είχα σώσει τα backup ενός φίλου που είχε παρόμοιο πρόβλημα με το δικό σου χρησιμοποιώντας Linux σε Live CD.
million_voices Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Μήπως όταν επέλεξες το 30GB εκτός από το format το είχες κάνει πρώτα del partition και format;. Γιατί πιστεύω μόνο σε αυτή την περίπτωση θα σου είχε κάνει το D σε C. Εκτός και αν την πρώτη φορά χώρισες τα partition με κάνα partition magic και όχι με to setup των windows. Μήπως στο έκανε hidden το partition;, αλλά και πάλι ίσως να μην το εμφάνιζε καθόλου.Πληροφοριακά είχα σώσει τα backup ενός φίλου που είχε παρόμοιο πρόβλημα με το δικό σου χρησιμοποιώντας Linux σε Live CD. Βασικα επειδη μαλλον κρασαρε ο υπολογιστης χωρις να ολοκληρωσει το format του C χαθηκε το MBR που ειναι παντα στο bootable partition © οποτε και ο D εγινε C και C φαινεται ως unformatted
million_voices Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 the simplest way to repair or re-create MBR is to run Microsoft's standard utility called FDISK with a parameter /MBR, like A:\> FDISK.EXE /MBR FDISK is a standard utility included in MS-DOS, Windows 95, 98, ME. If you have Windows NT / 2000 / XP, you can boot from startup floppy disks or CD-ROM, choose repair option during setup, and run Recovery Console. When you are logged on, you can run FIXMBR command to fix MBR. Also you can use third party MBR recovery software or if you've created MBR backup, restore it from there (Active@ Partition Recovery has such capabilities).
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Βασικα επειδη μαλλον κρασαρε ο υπολογιστης χωρις να ολοκληρωσει το format του C χαθηκε το MBR που ειναι παντα στο bootable partition © οποτε και ο D εγινε C και C φαινεται ως unformatted 99% αυτο πρεπει να επαθα. Αυτο που λετε με Linux Live CD που σωσατε τα αρχεια ενος φιλου, ποιο Linux live cd πρεπει να κατεβασω και ποιο ειναι αυτο το προγραμμα?
washcloud Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 ...όλα τα προηγούμενα καλά είναι,,,μόνο που δεν έχουν σχέση με τα αρχεία του. Τα αρχεία μπορεί να μη "φαίνονται" από τα windows, αλλά μόνο απ' αυτά. Εκεί έρχονται τα recovery προγράμματα, που βλέπουν "παραπέρα", και τα αρχεία σε raw μορφή (την ίδια δουλειά κάνει και μία διανομή linux - δεν έχει σημασία ποιά). Φοβάμαι πως απλά ο δίσκος χτύπησε, και χάθηκαν δια παντός. Το γεγονός ότι τα "είδαν" τα προγράμματα που ανέφερες, και τα "ανέκτησαν" , αλλά ΔΕΝ είναι πλέον αναγνώσιμα όλα,,,, τα λέει όλα. Δεν ξέρω ΚΑΝ αν έχουν "ειδικά" εργαλεία (software) οι εταιρίες ανάκτησης , πάντως πρόσφατα προσπαθώντας - μάταια - να σώσω κάποια αρχεία, με "τα καλύτερα" από ότι προσφέρεται για,,,κοινούς θνητούς recovery προγράμματα, από σίγουρα προβληματικό δίσκο, έμεινα με την πικρή γεύση της "ανάκτησης" κάποιων από αυτών, στην κατάσταση των δικών σου : ΜΗ αναγνώσιμων (έχουν χαθεί για πάντα bytes, ή τέλος πάντων βρίσκονται σε μη - πλέον - αναγνώσιμη περιοχή του δίσκου, και δεν μπορεί να ανασυνθετηθεί το αρχείο). ...Οι δύο καλύτερες περιπτώσεις που ξέρω εγώ για να κάνεις μια τελευταία προσπάθεια, είναι ΠΡΩΤΑ με το active file recovery, και αν και ΠΑΛΙ παίρνεις αρχεία που δεν διαβάζονται, να τρέξεις από floppy το spinrite 6 (στο mode 5 του ), το οποίο θα κάνει "κάθε" προσπάθεια ν' ανακτήσει το παραμικρό bit πληροφορίας. Αν είσαι τυχερός, ίσως σώσεις κάποια.. Ίσως μάλιστα πάρει ώρες/μέρες ΑΝ καταφέρει να ολοκληρώσει τη διαδικασία. Για τέλος, πάλι μέσα από το active file recovery, τελική προσπάθεια ανάκτησης. ...Ο δε δίσκος (κανένας MAXTOR είναι ; )είναι πλέον πολύ επισφαλής για διατήρηση ΣΗΜΑΝΤΙΚΏΝ δεδομένων. Αν είναι ακόμη εντός εγγύησης (...που δεν το νομίζω, λόγω μεγέθους=ενδεικτικό της "ηλικίας" του), κατ' ευθείαν γι' αντικατάσταση. Αν δεν παίζει, προτείνω κατ' αρχάς να μην του ξαναεμπιστευτείς λειτουργικό. Του κάνεις ένα write zeros πχ με το powermax (για maxtor - seagate ), ή με το dlgdiag για WD, και μετά τη δημιουργία file system και partitions (προτείνω όσα δυνατόν περισσότερα, τρία, τέσσερα πχ - το "γιατί" ελπίζω να σου έγινε εμφανές με το τελευταίο πάθημα : Αν ξαναχαθεί partition, μετά θες "είδικά" προγράμματα για να δεις τα περιεχόμενα, άρα όσα περισσότερα partitions, τόσο λιγότερη ανάγκη για "ανάκτηση"...) , τον κρατάς για αποθήκη όχι τόσο σημαντικών αρχείων (τα backup των backup πχ ), ή για δίσκο πάνω στον οποίο θα μπορείς να κάνεις "πειράματα" (εγκατάσταση ενός νεου λειτουργικού πχ ), ή να είναι στην άκρη "για ώρα ανάγκης". Αν τελικά δεν το παραμετροποιείς τόσο πολυ το λειτουργικό σου, κάνε το 1ο partition στα 7-10Gb, και βάλ ' το εκεί. Τέλος, ένας full (όχι quick) έλεγχος με το scanner του HDTune, θα σου δείξει οπτικά, σε τί κατάσταση είναι ο δίσκος από bad sectors (μάλλον θα βρει πολλούς), και τα S.M.A.R.T. attributes, τι "περιθώρια" έχει.
mpampis81 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 13 Ιουνίου 2008 Λιγάκι βοήθεια θα ήθελα και εγώ. Έχω ένα 500gb σκληρό χωρισμένο σε 4 partitions. Πήγα να κάνω resize σε ένα partition με το Partition Magic αλλά όταν πάτησα apply για να γίνει αυτό κόλλησε το πρόγραμμα Το αποτέλεσμα ήταν να μην μου δείχνει καθόλου μετα το ένα partition στον υπολογιστή μου. Μπήκα πάλι στο Partition Magic το έβλεπε αυτό το partition από εκεί και το έκανα απλώς μετονομασία, τότε το έβλεπα και πάλι απο τον υπολογιστή μου αλλά δεν μπορώ να μπω!!! Να δω τι περιέχει :fear: 170Gb με προγράμματα και δεν μπορώ να τα δω. Τι μπορώ να κάνω?
mpampis81 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2008 Προσπαθώ να τα επαναφέρω με το Handy Recovery τελικά Έχετε να προτείνετε κάτι άλλο?
aGka8l Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2008 power data recovery απο μενα!το καλυτερο απο τα 10+ που εχω δοκιμασει
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.