Προς το περιεχόμενο

Server για file sharing!!!

Xviper13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θα ήθελα την βοήθεια από κάποιον που να γνωρίζει αρκετά καλά από servers για file sharing. Έχω ετοιμάσει ένα pc για το μαγαζί που δουλεύω και θέλω να ρωτήσω αν με τον συγκεκριμένο server θα έχω αυτό που ζητάω (πολύ μεγάλη ταχύτητα όταν πάνω στον server θα μπαίνουν τουλάχιστον 5 pc για να τραβήξουν αρχεία… φακέλους με games άνω των 5GB). Τα specs από το pc είναι τα εξής…

MOTHERBOARD: Intel Server S5000VSASATAR

CPU: Intel Quad Core Xeon E5405

RAM: 2 x Transcend Ram 1GB 667MHz DDR2 FB ECC

SATA RAID CONTROLLER: Intel SRCS16

NETCARD: Intel PWLA8494GT Quad (με τις 4 ports σε link aggregation)

HDD: 4 x WD5001ABYS 500GB SATA2 RAID EDITION (σε RAID 0)

Δημοσ.

Αν εχεις ενα pc με πολυ γρηγορους δισκους και πολλους clients, μπορεις να κανεις το εξης:

Βαζεις 2 (3,4,5,ν) καρτες δικτυου στον File server, η καθεμια με διαφορετικη IP. Χωριζεις τους Clients σε ομαδες (p.x τα πρωτα 10 pc t1, αλλα 10 t2 kok).

H καθε ομαδα μιλαει στον File Server με διαφορετικη ΙΠ. Ετσι αποφευγεις το network congestion, αλλα θελεις πολυ γρηγορους δισκους.

Δημοσ.

ε...δεν πολυσυμφωνώ με την παραπάνω λύση.

όχι ότι δεν ισχύει...αλλά εγώ δεν θα το έκανα...

αν ο server ήταν στημένος με linux μηχάνημα για να δουλέψει καλύτερα το θέμα των πολλαπλών καρτών τότε θα συμφωνούσα με τα 1000

χιλιάρι δίκτυο με τελευταίας κατηγορίας καλώδια...

γρήγορους δίσκους που αν παίζουν σε raid 1 θα είναι ακόμα πιο γρήγορο...

και επίσης η άλλη λύση είναι με πρόγραμμα να σπάσεις το bandwidth στα 5 ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα και διαφορές στην ταχύτητα

Δημοσ.

1000αρες καρτες, CAT6 UTP καλωδιο δικτυου. Τι λογισμικο θα "παιζει" πανω στον σερβερ;

Εμεις εδω στην εταιρια μας εχουμε εναν LACIE Big Ethernet Disk με 1000αρα καρτα, καθε πρωι κανουν backup επανω του ταυτοχρονα 4 PC και το καθενα "αφηνει" επανω του γυρω στα 4-5 GB. Ειναι αρκετα γρηγορος και μεχρι στιγμης δεν εχει βγαλει κανενα προβλημα. Αυτος ο NAS φοραει Embeeded Windows XP Pro με επεξεργαστη VIA στο 1GHZ και 256ΜΒ μνημη και ειναι αρκετα γρηγορος και ευελικτος.

Στο λεω γιατι μπορεις με τα λεφτα που εδωσες για το hardware απο πανω θα μπορουσες να παρεις εναν πολυ καλο NAS με μεγαλη χωριτηκοτητα. Και εκτος των χρηματων που εδωσες, θα ειχες και ενα μηχανημα Dedicated για αυτη τη δουλεια μονο.

Μπορεις βεβαια να βαλεις επανω στον server το FreeNAS (εκτος απο Windows που ειναι αρκετα ακριβα), ενα freeware λογισμικο αρκετα παραμετροποιησημο. Ριξε μια ματια εδω:http://www.freenas.org/ (εδω υπαρχει live demo: http://demo.freenas.org/)

main.png

Δημοσ.

Οι λυσεις ειναι και οι 2 καλες και εγω θα τα εκανα και τα 2

Στη μεν πρωτη αν ταιριαξεις το [RWIN] tcp return window (και με κατι αλλα ψιλα) εχεις network optimize

Στη δευτερη λυση θα εβαζα sbs 2003 με SAS δισκους σε αυτο που ειπε ο φιλος με mirroring για ασφαλεια και parity για ταχυτητα.... Εννοειτε με 2,3,4,5, καρτες

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...