Προς το περιεχόμενο

Εκκίνηση χωρίς ... εκκίνηση!

asterias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Έχω εδώ και μια βδομάδα ένα πρόβλημα. Προσπαθώ να εκκινήσω τον υπολογιστή μου και είναι σαν να προσπαθώ να γυρίσω την μίζα του αυτοκινήτου και δεν γυρνάει. Δηλαδή, με την 3-4η φορά ξεκινούσε, μέχρι εχτές με την 7η και σήμερα δεν άνοιγε καν μέχρι πριν λίγο. Στην αρχή άνοιγε αλλά δεν έμπαινε στα Windows (XP Home SP2) , ούτε καν έδειχνε τίποτα παρά μαύρη οθόνη, και όταν τον ανοιγόκλεινα από κάτω, στην 3-4η φορά έμπαινε… φοβάμαι να τον ξανακλείσω, μήπως δεν ξαναμπεί σε λειτουργία. Σκέφτομαι να τον αφήσω ανοιχτό συνέχεια… για βδομάδες ή και μήνες… έχετε να προτείνετε κάτι διαφορετικό…; Ο υπολογιστής , ένας Pentium 4 στα 2,4

Δημοσ.

Λογισμικού και να μην ανοίγει ; Καμμία σχέση. Μάλλον τροφοδοσία (αν μπορείς βρες ένα τροφοδοτικό για δοκιμή κατ' αρχάς )

#...το "τροφοδοσία" είναι...πολύ γενικό. Μπορεί να έχει κάποιο ζόρι ο δίσκος (με/και με την τροφοδοσία του, γι' αυτό και τα κολλήματα, και το ότι δεν προχωράει στα Win).

Ίσως πριν αρχισεις ν' ανακατεύεσαι με πειράματα με αλλαγές, καλύτερο να είναι να αποσυνδέσεις δίσκους και οπτικά μέσα πρώτα, και να δεις αν ανοίγει με τη μία.

Αν δεν έχεις "όρεξη" ν' ανοίγεις το κουτί, προτείνω τεχνικό.

Δημοσ.

Συμφωνώ με τον washcloud. Είχα παρόμοιο περιστατικό πρόσφατα σε έναν παλιό υπολογιστή. Κατέληξα σε πρόβλημα με τον σκληρό [όχι λογισμικού]. Αν τον αφήνεις ανοιχτό, το πιο πιθανό είναι να κολλησει το σύστημα κάποια στιγμή. Δες τι πρόβλημα έχει, όσο ανοίγει, και τράβα και κάνα backup .. :)

Δημοσ.

μαλλον δηλαδη τι μαλλον σιγουρα ειναι το τροφοδοτικο .

το εχω καψει 4-5 φορες . Μπορεις να το πας να σου το φτιαξουν 'η παρε καινουργιο . ριξε και κανενα φορματ μετα

Δημοσ.
Καλησπέρα! Έχω εδώ και μια βδομάδα ένα πρόβλημα. Προσπαθώ να εκκινήσω τον υπολογιστή μου και είναι σαν να προσπαθώ να γυρίσω την μίζα του αυτοκινήτου και δεν γυρνάει. Δηλαδή, με την 3-4η φορά ξεκινούσε, μέχρι εχτές με την 7η και σήμερα δεν άνοιγε καν μέχρι πριν λίγο. Στην αρχή άνοιγε αλλά δεν έμπαινε στα Windows (XP Home SP2) , ούτε καν έδειχνε τίποτα παρά μαύρη οθόνη, και όταν τον ανοιγόκλεινα από κάτω, στην 3-4η φορά έμπαινε… φοβάμαι να τον ξανακλείσω, μήπως δεν ξαναμπεί σε λειτουργία. Σκέφτομαι να τον αφήσω ανοιχτό συνέχεια… για βδομάδες ή και μήνες… έχετε να προτείνετε κάτι διαφορετικό…; Ο υπολογιστής , ένας Pentium 4 στα 2,4

Το ιδιο ακριβως μου εκανε ο προηγουμενος ηυ που ειχα(dfi-athlon1700xp).το προβλημα ηταν της μητρικης που δεν μπορουσε να σταθεροποιησει το vcore και στην εκκινηση παγωνε η cpu.ριξε μια ματια στην vcore να δεις ποσο ασταθης ειναι και αν εχεις κανενα πυκνωτη κατεστραμμενο.παντως oi παλιες DFI παρουσιαζαν συχνα τετοιο προβλημα μετα απο καποια χρονια(το διαβασα σε forums):-(

Επισκέπτης
Δημοσ.

Το προβλημα σου ειναι στην μητρικη....Θα συμφωνησω με τον GPOWERR

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...