-YiN- Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Αν ισχυε αυτο, ολοι τα ταξιτζηδες παγκοσμιως θα ηταν ετσι.Δεν ειναι ομως. Και οι αλλοι τοσες ωρες περνανε στο τιμονι. Ειναι θεμα ιδισυγκρασιας και παιδειας. Ευθυνη εχουν και οι χρηστες που δεχονται αδιαμαρτυρητα τετοιες συμπεριφορες. Ποσοι εχουν δει κατι στραβο και ποσοι εχουν κανει καταγγελια? (στο ταξι και παντου) Ελληνικο φαινομενο παντως δεν ειναι. Οι ταριφες της Ν.Υορκης π.χ. εχουν παγκοσμια φημη για την αγενεια τους. Ναι, είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας και παιδείας και ναι, θα έπρεπε να κάνουμε καταγγελίες. Οι ταξιτζήδες της Ν. Υόρκης ΔΕΝ είναι έτσι. Είναι κακοί οδηγοί ΑΛΛΑ: 1. Είναι ευγενείς με τους πελάτες τους, βρίζουν μόνο τους άλλους οδηγούς 2. Δεν παίρνουν διπλοκούρσες. 3. Σε πάνε ακριβώς εκεί που θέλεις, ακόμη κι αν πρέπει να κάνουν κύκλο, χωρίς γκρίνια - γιατί γι'αυτό πληρώνονται 4. Εάν είναι ελεύθεροι δεν υπάρχει περίπτωση να μην σε πάρουν - σε αντίθεση με τους δικούς μας που συχνότατα επιλέγουν κούρσες. 5. Ό,τι και να γίνει έχεις πάντα τα στοιχεία τους (είναι κολλημένα στο πίσω κάθισμα) και αυτό τους υποχρεώνει να τηρούν ορισμένους κανόνες. 6. Δεν καπνίζουν μέσα στο αυτοκίνητο και δεν έχει να κάνει μόνο με τη γενικότερη απαγόρευση αυτό. 7. Γενικότερα η νοοτροπία τους είναι ότι είσαι πελάτης που νοικιάζει το αυτοκίνητο και άρα έχεις το δικαίωμα να του πεις ακόμη και να κλείσει το ραδιόφωνο. Μιλάμε για μια πόλη όπου οι δρόμοι είναι ακριβώς το ίδιο χάος με τους δικούς μας, με μόνη εξαίρεση το πάρκινγκ. Όσον αφορά όμως στους ταρίφες, όχι καμία σχέση με εμάς, γιατί εκεί είσαι πελάτης και δεν σου κάνει και χάρη περίπου ο ταξιτζής επειδή σε πηγαίνει εκεί που θέλεις.
Houston Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 εγώ μια φορά πήρα ένα ταξί να πάω στη δουλειά μου και η ταξιτζού που το οδήγαγε μου έκανε κάτι ερωτήσεις και στο τέλος μου έδωσε 1000 ευρώ …ν α ι ι !
Hamurabi Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 (και σιγα τα λεφτα που βγαζουν...) O ξαδερφος μου ειναι ταριφας και βγαζει γυρω στα 130-150 ευρω καθε μερα. Αν αυτα τα λες "σιγα τα λεφτα" πρεπει νασαι πολυ υπερανω χρηματων:-p (ειναι δικο του το ταξι οποτε σχεδον ολα πανε στην τσεπη του)
lary7 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Οι ταρίφες δεν χρειάζεται να κόβουν απόδειξη για τον απλούστατο λόγο οτι δεν φορολογουνται απαραίτητα με αυτές. Ειτε βγάζουν 20 χιλιάρικα είτε βγάζουν 200 χιλιάρικα το χρόνο αυτοι φορόλογούνται σύμφωνα με τα αντικειμενικά κριτήρια. Δηλαδή δηλώνουν κανενα 20-30.000 το χρόνο άσχετα με το πόσα βγάζουν. Ειναι και ο λόγος που έχουν αλεργία στην λέξη απόδειξη... Τώρα γιατι οι υπόλοιποι μ@λάκες έλληνες φορολογούνται σύμφωνα με όσα βγάζουν, είναι άλλο θέμα.
BLISS Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 ;2183866']- Οι ταριφες της Ν.Υορκης π.χ. εχουν παγκοσμια φημη για την αγενεια τους.- Οι ταξιτζήδες της Ν. Υόρκης ΔΕΝ είναι έτσι. Πλλλακα με κανεις??? Πατησα σε soft spot... or Union Solidarity .... Μονο ταξιδιωτικη οδηγια δεν εχουν βγαλει (ακομα) απο W.Coast για τους Ν.Υορκεζους και ειδικα για τους ταριφες... - 1998 New York City mayor attacks taxi drivers ...violations such as smoking or being rude to passengers will result in fines... http://www.wsws.org/workers/1998/jun1998/taxi-j3.shtml - 2008 New York's Taxi and Limousine Commission is using undercover investigators to root out rude cabbies. http://social.moldova.org/stiri/eng/90170/ - 2008 "In New York you don't get politeness unless you pay for it" http://travel.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/travel/destinations/usa/article3727357.ece You talkin' to me????
KWSN_Men Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Ωραία, αφού υπάρχουν οι ταξιτζίδες της Ν.Υ. δικαιολογούνται και οι δικοί μας....
BLISS Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Ειναι ενθαρρυντικο να μπορουμε να πουμε οτι ειμαστε σε κατι καλυτεροι χωρις να αναφερθουμε σε Αφρικανικες χωρες...
outlaw star Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 δε ξέρω τι γινότανε το 1998 αλλά εγώ απου απο το 2000 πηγαίνω κάθε χρόνο νέα υόρκη θα συμφωνήσω απόλυτα με το φίλο που λέει ότι το μόνο μειονέκτημά τους είναι ότι οδηγούν σα παλαβοί..και είναι τύπος και υπογραμμός γιατί μιλάμε για μια χώρα που ναι μεν έχει χίλια στραβά αλλά σε ότι αφορά τν εφαρμογή νόμων κόβουν κώλους...μάλιστα απο φέτος όλα τα ταξί στη νέα υόρκη είναι απο το νόμο εφοδιασμένα με οθόνη tft που έχει ως επιλογές τηλεόραση αλλά και gps...πέρυσι στον τελικό του champions league κάτι οπαδοί της liverpool κάτι ξέραν που ξυλοφορτώσαν έναν ταρίφα εδώ..εμ έτσι είναι δε κάνεις λαλακίες σσε άγγλους χωριάτες...
-YiN- Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Πλλλακα με κανεις???Πατησα σε soft spot... or Union Solidarity .... Μονο ταξιδιωτικη οδηγια δεν εχουν βγαλει (ακομα) απο W.Coast για τους Ν.Υορκεζους και ειδικα για τους ταριφες... - 1998 New York City mayor attacks taxi drivers ...violations such as smoking or being rude to passengers will result in fines... http://www.wsws.org/workers/1998/jun1998/taxi-j3.shtml - 2008 New York's Taxi and Limousine Commission is using undercover investigators to root out rude cabbies. http://social.moldova.org/stiri/eng/90170/ - 2008 "In New York you don't get politeness unless you pay for it" http://travel.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/travel/destinations/usa/article3727357.ece You talkin' to me???? Ποσώς με αφορά τι γινόταν το 1998 - πριν δέκα χρόνια δηλαδή. Για την παρούσα κατάσταση δεν σου κάνω καμία πλλλλάκα. Κάθε μέρα τους βλέπω. Ακόμη κι αν αυτό είναι αποτέλεσμα των προσφατων μέτρων που πήρε το comission, μια χαρά δούλεψαν.
BLISS Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 ;2184154'']Ακόμη κι αν αυτό είναι αποτέλεσμα των προσφατων μέτρων που πήρε το comission... Την ειδηση του '98 την εβαλα γιατι το προβλημα ειναι παλιο και διαχρονικο και η επομενη ειδηση του 2008 ερχεται ως συνεχεια. Ο Giuliani ελεγε τοτε, οτι σε μεγαλο βαθμο φταινε οι ταριφες, που απεκτησε η ΝΥ κακη φημη προς τα εξω, αφου αυτοι ερχονται πρωτοι σε επαφη με τους τουριστες. Αντιστοιχα εχουμε κι εδω κλεφτες & αγενεστατους ταριφες. Τωρα, αν αυτο που λες ισχυει, και ελυσαν το προβλημα δεκαετιων σε 5 μηνες με τους undercover investigators, να τους προσλαβουμε κι εμεις και να ηρεμησουμε εστω σε 6 μηνες και οχι σε 5. θα τους πληρωσουμε και σε σκληρο νομισμα βρε αδερφε!
kage Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 O ξαδερφος μου ειναι ταριφας και βγαζει γυρω στα 130-150 ευρω καθε μερα. Αν αυτα τα λες "σιγα τα λεφτα" πρεπει νασαι πολυ υπερανω χρηματων:-p(ειναι δικο του το ταξι οποτε σχεδον ολα πανε στην τσεπη του) ποσα χρονια εκανε να το ξεχρεωσει,20+ ?λες να ζουσε οπως τωρα? παντως για να βγαζει τοσα μαλλον 10-12 ωρες δουλευει... τα εξοδα τα βαζεις μεσα σε αυτα τα λεφτα,οχι βεβαια.
katerina_a_86 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Γνωμη μου (και για ν ακανω τον δικηγορο του διαβολου...) ο ταξιτζης ειναι ενας ανθρωπος που περναει 12 ωρες την ημερα στον δρομο ειναι [ΕΝ ΜΕΡΗ] λογικο να ειναι αγενης. Σκεφτηται μονο τον εαυτο σας στην θεση τους (και σιγα τα λεφτα που βγαζουν...) υγ: δεν ειμαι ταξιτζης ουτε εχω κανεναν γνωστο μου να υπερασπιστω... Αν δεν του αρέσει η δουλειά του δεν φταίω εγώ. Νομίζω πως οφείλουν να σέβονται τα άτομα από τα οποία αντλούν το εισόδημά τους. Πολλές δουλειες είναι δύσκολες αλλά αυτό δεν δικαιολογεί το να είσαι αγενής με τους πελάτες σου. Οι ταξιτζήδες όμως εκμεταλεύονται το εξής: Δεν κινδυνεύουν να μην τους ξαναπροτιμήσεις αν δεν σε εξυπηρετήσουν καλά. Δεν πρόκειται να τους ξανασυναντήσεις ούτε να μην ξαναχρειαστείς ταξί. Αυτό όμως δεν είναι επαγγελματισμός.
katerina_a_86 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Οι ταρίφες δεν χρειάζεται να κόβουν απόδειξη για τον απλούστατο λόγο οτι δεν φορολογουνται απαραίτητα με αυτές. Ειτε βγάζουν 20 χιλιάρικα είτε βγάζουν 200 χιλιάρικα το χρόνο αυτοι φορόλογούνται σύμφωνα με τα αντικειμενικά κριτήρια. Δηλαδή δηλώνουν κανενα 20-30.000 το χρόνο άσχετα με το πόσα βγάζουν. Ειναι και ο λόγος που έχουν αλεργία στην λέξη απόδειξη... Τώρα γιατι οι υπόλοιποι μ@λάκες έλληνες φορολογούνται σύμφωνα με όσα βγάζουν, είναι άλλο θέμα. Αν δεν φορολογούνται με βάση το εισόδημα που βγάζουν τότε γιατί έχουν αλλεργία στην λέξη απόδειξη?Κανονικά δεν θα έπρεπε να τους πειράζει να δίνουν απόδειξη αφού δεν θα τους επιβαρύνει φορολογικά. Αν είναι έτσι δεν έχει νόημα να τους ζητήσω γιατί δεν θα τους την σπάσω αφού δεν θα τους νοιάζει.
-YiN- Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Την ειδηση του '98 την εβαλα γιατι το προβλημα ειναι παλιο και διαχρονικο και η επομενη ειδηση του 2008 ερχεται ως συνεχεια.Ο Giuliani ελεγε τοτε, οτι σε μεγαλο βαθμο φταινε οι ταριφες, που απεκτησε η ΝΥ κακη φημη προς τα εξω, αφου αυτοι ερχονται πρωτοι σε επαφη με τους τουριστες. Αντιστοιχα εχουμε κι εδω κλεφτες & αγενεστατους ταριφες. Τωρα, αν αυτο που λες ισχυει, και ελυσαν το προβλημα δεκαετιων σε 5 μηνες με τους undercover investigators, να τους προσλαβουμε κι εμεις και να ηρεμησουμε εστω σε 6 μηνες και οχι σε 5. θα τους πληρωσουμε και σε σκληρο νομισμα βρε αδερφε! Κοίτα δεν θα κάτσω να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας.. τα σχετικά του 1998, δεν τα γνώριζα όπως επίσης δεν γνωρίζω με ποιόν τρόπο έχουν επιφέρει την παρούσα κατάσταση και μέσα σε πόσο διάστημα. Σου δίνω την εικόνα που έχω βιώσει εγώ και όχι μέσα σε μια βδομάδα τουρισμού. Το χάλι το δικό μας δεν το έχουν και ανέφερα λεπτομερώς γιατί. Εάν την εικόνα αυτή οι ίδιοι δεν την θεωρούν αρκετά καλή, σκέψου αναλογικά που βρισκόμαστε εμείς. Να σημειώσω επίσης ότι -και δεν ξέρω αν αναφέρονται σε αυτό τα σχετικά μέτρα που έλαβαν- οι ταξιτζίδες στην ΝΥ είναι εξαιρετικά αγενείς απέναντι σε άλλους οδηγούς και η οδηγική τους συμπεριφορά είναι άθλια. Αυτό όμως δεν αγγίζει το πώς αντιμετωπίζουν τον πελάτη. Και για να μην βγαίνουμε οφτόπικ, όπως κάποιος προείπε αν υπάρχουν κι άλλες χώρες όπου οι ταξιτζίδες λύνουν και δένουν αυτό συνεπάγεται ότι δεν τρέχει κάτι που ισχυεί το ίδιο και για εμάς;
Houston Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Καλά, ας αφήσουμε τους ταξιτζήδες της ΝΥ και ας ασχοληθούμε με τους δικούς μας τους οποίους έχω πιο πολύ εμπιστοσύνη όσον αφορά την οδηγηκή τους συμπεριφορά, (ασχέτως με το τι κάνουν και πως συμπεριφέροντε στους πελάτες) εν συγκρίσει με κάτι άλλους οι οποίοι βγάζεις φλας και δεν σε αφήνουν να περάσεις ενώ βλέπουν ότι μπροστά σου έχεις εμπόδιο, κάνουν σφήνες, κόβεις λίγο να δεις μια ταμπέλα και σε κορνάρουν, δεν περιμένουν στην σειρά τους και την κάνουν ή από δεξιά αν βρουν κενό ή από αριστερά .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.