Προς το περιεχόμενο

Asus P5K Motherboard kai JMicron Sata Controller

takis345

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον η απορια μου ειναι η εξης:

Εχω το Asus P5K Motherboard το οποιο εχει ενα JMicron Sata -Pata Controller (προφανως για να κανει RAID kai για να δεχεται IDE συσκευες).

Aπ'οτι καταλαβα ομως μου κανει καποια προβληματακια (στο γραψιμο DVD -στην αρχικη εκκινηση καθυστερει λιγο το συστημα κτλ)

Και ολα αυτα επειδη εχω 2 IDE DVD-RW και DVD-ROM.

Aν παρω 2 SATA DVD-RW kai DVD-ROM και απενεργοποιησω τον JMicron Sata -Pata Controller απο το ΒΙΟS θα ειμαι ΟΚ?

Ευχαριστω προκαταβολικα.

• Moderators
Δημοσ.

Η Abit IP35Pro με Pata/Sata Jmicron εχει επιλογη να απενεργοποιησεις μονο τα IDE του Jmicron ή και τα sata ενα ενα ξεχωριστα.

Οποτε κανεις ο,τι θες.

Δημοσ.

Φιλε μου σε ευχαριστω για την αμεση απαντηση.

Η ASUS P5K εχει επιλογη enabled - disabled μονο. Το θεμα ειναι οτι μια φορα που τον εκανα disabled εξαφανιστηκαν οι δισκοι..!

Η απορια μου ειναι γιατι να χρειαζεται αν εχω μονο SATA συσκευες ?

• Moderators
Δημοσ.

Μαλλον γιατι εχεις συνδεσει τις SATA συσκευες σου πανω στον ιδιο COntroller, κι ετσι απενεργοποιωντας τον απενεργοποιουνται κι αυτα....

Δημοσ.

Μπορεί να κάνω λάθος, μη με φάτε, αλλά νομίζω πως ο JMicron controller είναι για να κάνεις raid με έναν εσωτερικό και έναν εξωτερικό δίσκο.

Aπ'οτι καταλαβα ομως μου κανει καποια προβληματακια (στο γραψιμο DVD -στην αρχικη εκκινηση καθυστερει λιγο το συστημα κτλ)

Και ολα αυτα επειδη εχω 2 IDE DVD-RW και DVD-ROM.

Στο γράψιμο τι προβληματάκια σου κάνει? Στην αρχική εκκίνηση πώς καταλαβαίνεις ότι εξαιτίας αυτού καθυστερεί κάπως το σύστημα?

Aν παρω 2 SATA DVD-RW kai DVD-ROM και απενεργοποιησω τον JMicron Sata -Pata Controller απο το ΒΙΟS θα ειμαι ΟΚ?

Να σου πω κάτι? Κάντο. Σιγά, 23 ευρώ κάνει ένα sata dvd-rw. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα. Και να μη λύσει τα προβλήματα, θα κερδήσεις σε ομορφιά και ροή αέρα. ;)

• Moderators
Δημοσ.

To τι ακριβως κανει ο Jmicron διαφερει απο μητρικη σε μητρικη.

Εμενα π.χ. δινει απλα 2 esata και 1 ide.

Σε αλλες υλοποιησεις δινει 1esata, 1 sata Και 1 ide...

Δημοσ.
Μαλλον γιατι εχεις συνδεσει τις SATA συσκευες σου πανω στον ιδιο COntroller, κι ετσι απενεργοποιωντας τον απενεργοποιουνται κι αυτα....

Tους ΣΑΤΑ δισκους τους εχω συνδεσει κανονικα στις υποδοχες ΣΑΤΑ της μοβο.

Δημοσ.

Tελικα πηρα 1 SATA DVD-ROM (LG) kαι 1 SATA DVD-RW (Lite-On) -απενεργοποιησα τον JMicron Controller και ολα καλα στις εγγραφες.

Aυτο που παρατηρω ομως ειναι οτι το DVD-ROM (LG) kανει πολυ αργο Shrink σε σχεση με το SATA DVD-RW (Lite-On) (9 λεπτα εναντι 5 του Lite-On).

Μηπως φταιει οτι στο Βιος exei Sata Configuration σαν IDE.

Kai sto Device Manager μου βγαζει τα καναλια IDE (2 Primary & 2 Secondary). Mηπως να το βαλω σε αλλο mode to Sata Configuration ? (εχει Disabled -Compatible & Enhanced)

Δημοσ.

.... είσαι γενικά ευχαριστημένος από ταυτο το mobo ???

Σκέφτομαι να το αγοράσω και έχω καταλήξει σε αυτό γιατί το θεωρώ οικονομικό και αξιόπιστο...

Δημοσ.
.... είσαι γενικά ευχαριστημένος από ταυτο το mobo ???

Σκέφτομαι να το αγοράσω και έχω καταλήξει σε αυτό γιατί το θεωρώ οικονομικό και αξιόπιστο...

Mετα απο ολα αυτα παρε ενα της gigabyte με 70-80 ε -αποκλειεται να σου κανει τοσες μολακιες οπως αυτο!

Δημοσ.

Εγω παντως που εχω το εν λογω Mobo ειχα ενα προβληματακι μολις το πηρα..Ο JMicron δε μου αναγνωριζε καμια IDE συσκευη. εψαξα ολες τις ρυθμισεις στο BIOS αλλα και παλι τιποτα! ετσι το πηγα πισω στο e-μαγαζο, το κοιταξαν και σε 2 μερες με πηραν τηλ να παω απο κει. Στην αρχη πιστευα οτι θα μου ειχαν αλλαξει το mobo και θα μου ειχαν φερει new αλλα μου εδωσαν το ιδιο! Μαλιστα μου ειπαν διαπιστωση προβληματος χαρακτηριστικα! Με τα πολλα το πηρα στο σπιτι, συνδεσα τις συσκευες IDE και ως δια μαγειας αναγνωριστηκαν ολες! Και δεν του εκαναν και BIOS update...

Παντως σε γενικες γραμμες ειμαι πολυ ευχαριστημενος για τα λεφτα του!

Δημοσ.
Εγω παντως που εχω το εν λογω Mobo ειχα ενα προβληματακι μολις το πηρα..Ο JMicron δε μου αναγνωριζε καμια IDE συσκευη. εψαξα ολες τις ρυθμισεις στο BIOS αλλα και παλι τιποτα! ετσι το πηγα πισω στο e-μαγαζο, το κοιταξαν και σε 2 μερες με πηραν τηλ να παω απο κει. Στην αρχη πιστευα οτι θα μου ειχαν αλλαξει το mobo και θα μου ειχαν φερει new αλλα μου εδωσαν το ιδιο! Μαλιστα μου ειπαν διαπιστωση προβληματος χαρακτηριστικα! Με τα πολλα το πηρα στο σπιτι, συνδεσα τις συσκευες IDE και ως δια μαγειας αναγνωριστηκαν ολες! Και δεν του εκαναν και BIOS update...

Παντως σε γενικες γραμμες ειμαι πολυ ευχαριστημενος για τα λεφτα του!

Παρολο που ειχα ASUS παλια και βγηκε σκυλι (P4P800) μου φαινεται οτι η gigabyte πρεπει να φτιαχνει πιο ποιοτικα mobo στις μερες μας...

Αν εσυ τραβηξες ολη αυτη τη ταλαιπωρια και μετα λες οτι σε γενικες γραμμες εισαι πολυ ευχαριστημενος ...παω πασο!

Anyway , ξερει κανεις γιατι το dvd-rom τρεχει αργα ? (κατι σαν Ultra dma 2 ενω στα ide φαινεται Ultra dma 5)

Δημοσ.

το είχα δει και σε ένα περιοδικό αυτό το πρόβλημα. Έχεις 3 ide συσκευές έτσι???(σκληρός, αντιγραφικό, dvdrom). αν η mobo σου έχει μία θύρα IDE συνήθως δέχεται 2 συσκευές. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συνδέσεις σε αυτή τη θύρα τους οδηγούς Dvd και να πάρεις έναν μετατροπέα IDE-to-SATA (γύρω στα 15?) για να συνδέσεις τον σκληρό σου σε SATA υποδοχή. Ψάξε σε μικρά καταστήματα όχι σε μεγάλα (πλαισιο , eshop klp) γιατί εκεί π έψαξα δεν έχουν

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.
Παιδιά εγω εχω την P5E3 και οτι και να κάνω δεν βλέπει τον controler με τίποτα...

επιστροφη για αλλαγη....simple

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...