Προς το περιεχόμενο

Απορίες σχετικά με java σε Ubuntu 8.04

nasosnik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω κάποια προβλήματα με την java,έχω εγκαταστήσει τα πακέτα της Sun Java 6.

α)Υπάρχει τρόπος να αλλάξω το default font που εμφανίζονται τα java applications,δηλαδή ο τρόπος που εμφανίζονται java εφαρμογές σε διάφορα sites καθώς και τα προγράμματα που χρησιμοποιούν java όπως το Matlab,spss κ.α. Για κάποιο λόγο μου εμφανίζονται με πολύ αχνές γραμματοσειρές.

β)Υπάρχει κάποιο bug με το compiz και την java?Όταν είναι ενεργοποιημένο το compiz και τρέχω το spss (πρόγραμμα που χρησιμοποιεί java),δεν μπορώ να δω τίποτα στο πρόγραμμα-βλέπω μια κενή οθόνη.Αν απενεργοποιήσω το compiz το πρόγραμμα λειτουργεί κανονικά.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Υπάρχουν κάποια σφάλματα στο compiz και συγκεκριμένες εφαρμογές, εφαρμογές σε Java, καθώς και εφαρμογές που βασίζονται σε συγκεκριμένα toolkit, άλλα από τα γνωστά gtk+ και qt.

Μήπως το spss είναι σε motif;

Να σου πω την αλήθεια δεν ξέρω τι είναι το motif,πρώτη φορά το ακούω :)

Είναι ένα toolkit για εφαρμογές σε γραφικό περιβάλλον Χ. Είναι αρκετά παλαιότερο από τα GTK+ και QT.

Κατά το http://violet.berkeley.edu/Help/Software/spss.html φαίνεται το spss σε Λίνουξ να είναι πράγματι σε Motif.

Κατά το http://violet.berkeley.edu/Help/Software/spss.html φαίνεται το spss σε Λίνουξ να είναι πράγματι σε Motif.

Μπορώ να εγκαταστήσω κάτι δηλαδή για να μην δημιουργείται αυτό το πρόβλημα με το spss?

Επίσης μήπως γνωρίζει κάποιος πως μπορώ να αλλάξω γραμματοσειρά στην java?

Kαταρχην δώσε σε κονσόλα

sudo update-alternatives --config java

και σέταρε το σύστημα να χρησιμοποιεί την κλειστού κώδικα έκδοση( * αν και εναντίον στις αρχές μας) μια και η open έκδοση έχει ακόμα προβλήματα. Για γενικές ρυθμίσεις δώσε ξανά σε κονσόλα

ControlPanel

Kαταρχην δώσε σε κονσόλα

sudo update-alternatives --config java

και σέταρε το σύστημα να χρησιμοποιεί την κλειστού κώδικα έκδοση( * αν και εναντίον στις αρχές μας) μια και η open έκδοση έχει ακόμα προβλήματα. Για γενικές ρυθμίσεις δώσε ξανά σε κονσόλα

ControlPanel

Έχω μόνο μια έκδοση java εγκατεστημένη,την έκδοση κλειστού κώδικα της Sun,την open έκδοση την έχω απεγκαταστήσει.Στις γενικές ρυθμίσεις δεν έχει επιλογή για γραμματοσειρές :(

Για το 2ο που ρωτάς δώσε σε κονσόλα

> export AWT_TOOLKIT=MToolkit 

και δοκίμασε μετά να τρέξεις τις Java εφαρμογές. Εφόσον σου πάνε όλα καλά, άνοιξε το αρχείο /etc/profile και πρόσθεσε αυτή την εντολή στο τέλος, ώστε να εκτελείτε κάθε φορά που θα φορτώνεις το linux (για όλους τους χρήστες).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...