Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με ταχύτητα δικτυακού σκληρού....

mikemoisi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
ευχαριστώ πολύ όλους...

άλλα γιατί κάτι με ονομαστική 1gb πιάνει ανώτερο 60 με 80mbs???

γιατί δεν το αλάζουν σε 100άρι... για να είναι μέσα και στις ταχύτητες???

και όσο για τον σκληρό και την σύνδεση του με το pc για IDE ή SATA αν δεν κάνω λάθος φτάνει τα 400 mbps... άρα και φεύγει τέτοια ταχύτητα (άντε λίγο μικρότερη λόγω απωλειών) απο την 1GB σύνδεση ethernet...

άρα... πάλι λίγο είναι τα 60 με 80 mbps....

antonl.... δεν έχω μπερδέψει τίποτα....

Απο την αρχή μιλάω για mega bytes per second...

και το έχω πει και σε προηγούμενο μηνυμά μου...

τώρα αν κάποιος συνεχίζει να μην θέλει να το καταλάβει... δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο εγώ γι'αυτό!!!!

Εφόσον απ' την αρχή μιλάς για GB/s και είσαι βέβαιος γι' αυτό, πάμε πάλι μία :)

Η ονομαστική ταχύτητα του δικτύου είναι 1Gbps δηλ. 125MB/s. Αν εσένα πιάνει τα 60-80MB/s είσαι παραπάνω από τέλεια μιας και η συνήθης ταχύτητα για το συγκεκριμένο Network Drive είναι <10MB/s (όπως φαίνεται και σε link που παρέθεσα σε προηγούμενο post). Αυτό σημαίνει πως μπορείς να μεταφέρεις μια ταινία των 700MB σε 10 δευτερόλεπτα, καθόλου άσχημα.

Αν το αλλάζαν σε 100άρι, όπως λες, δε θα μπορούσες να επιτύχεις τέτοια ταχύτητα μιας και το όριο του θα ήταν μόλις 12.5MB/s.

Επίσης το θεωρητικό όριο των εσωτερικών HDD είναι για SATA 1.5Gbps, για SATA-II 3Gbps και για τους παλιότερους ATA από 33(νομίζω) εώς 133MB/s.

Στην πράξη όμως η ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων είναι αρκετά μικρότερες μιας και οι παραπάνω αριθμοί εκφράζουν τη μέγιστη δυνατότητα διαμεταγωγής δεδομένων που μπορεί να δώσει ο δίαυλος και όχι ο ίδιος ο σκληρός.

1000mbps = (1000/8) Megabyte/s = 125 Megabyte/s

alphacen είπε ο άνθρωπος 10 φορές πως κατάλαβε τι είναι το bit και το byte. :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...