Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με ταχύτητα δικτυακού σκληρού....

mikemoisi

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά έχω τον Western Digital My Book World 500gb ο οποίος έχει ethernet σύνδεση στο 1gbps.... και ενώ η σύνδεση μεταξύ σκληρού-pc είναι στα 1000....

Η μεταφορά δεδομένων δεν ξεπερνάει τα 60 με 80 mbps.

Ο υπολογιστής έχει και vista και xp... και οι ταχύτητες είναι ίδιες και στα δύο....

Φταίει κάτι ή πρέπει να κάνω καμιά ρύθμιση εγώ εξτρά???

Ευχαριστώ πολύ!!!!

Δημοσ.

80 Mbits είναι η ταχύτητα μεταφοράς που θα πιάσει μιά τυπική σύνδεση Ethernet 100

80 MBytes είναι η ταχύτητα μεταφοράς που θα πιάσει ο σκληρός όταν είναι άδειος και δουλεύει στα εξωτερικά αυλάκια

Πως το μετράς?

• Moderators
Δημοσ.

Εαν σου πιανει 60ΜΒ/s τοτε ειναι πολυ ωραια! (60x8=480mbps)

Εαν σου πιανει σε 1000ρα συνδεση 60mbps (δλδ 60/8=7,5MB/S) τοτε ειναι λιγα!

Αλλο bit αλλο byte (b και B αντιστοιχα).

Δημοσ.

Eμενα με firewire πιανει 32 ΜΒ/sec πραγμα που σημαινει οτι τα 80 ΜΒ/sec που πιανεις εσυ ειναι σχεδον 2,5 φορες Χ ,δηλ. οσο ενας εσωτερικος αρα εισαι σουπερ!

Δημοσ.

επειδή έχω 2 pc ο σκληρός συνδέεται μέσω ενός switch 1000ράκι...

και πριν από αυτό είχα ένα switch 100άρι...

Με το 100άρι είχα μεταφορά δεδομένων με 20 έως 30 Mega Bytes per Sec.

και τώρα με το 1000ράκι 60 με 80 Mega Bytes per Sec.... πράγμα μή φυσιολογικό για κάτι που υποστηρίζει 10 φορές περισσοτερο transfer rate....

πιστεύω τώρα να το εξήγησα πιο καλά για όσους δεν το είχαν καταλάβει!!!!

Ευχαριστώ και πάλι!!!!

Δημοσ.

Με 100άρι αποκλείεται να είχες ταχύτητα 20-30Megabytes/sec αφου το όριο είναι ~11MB/s.

Όπως σου είπε κι ο GeorgeMan η ταχύτητα μεταφορά δεδομένων στο δίκτυο δε μπορεί να είναι μεγαλύτερη από την ταχύτητα του σκληρού. Οπότε 60-80MB/s είναι τέλεια.

Αλλά έχοντας ακούσει διάφορα για την ταχύτητα αυτού του δίσκου αμφιβάλω λίγο αν είναι όντως τόσο ψηλή.

edit: link Με άλλα λόγια αν πιάνει 10MB/s θα είναι είσαι τυχερός.

Δημοσ.

Με το 100άρι είχα μεταφορά δεδομένων με 20 έως 30 Mega Bytes per Sec.

και τώρα με το 1000ράκι 60 με 80 Mega Bytes per Sec.... πράγμα μή φυσιολογικό για κάτι που υποστηρίζει 10 φορές περισσοτερο transfer rate....

όπως το γραψες, υποστηρίζει - το switch είναι απλά ο αγωγός

αν βάλεις μια βρύση σπιτιού (δίσκος) να ρίχνει νερό σε έναν αγωγό νερού με διάμετρο 1 μέτρο (δεύτερο switch με bandwith πολύ μεγαλύτερο από το transfer rate του δίσκου) αυτό σημαίνει ότι θα αυξηθεί και το νερό που ρίχνει η βρύση (δίσκος)? (hint: όχι)

με λίγα λόγια ο δίσκος μέχρι τόσο πηγαίνει

το πόσο υποστηρίζει το switch σημαίνει απλά ότι άμα μπορούσες να του βάλεις τόσο ή περισσότερο τότε μέχρι τόσο θα έβγαζε

αλλά το πόσο βάζεις το καθορίζει ο δίσκος

αυτό που έγραψες πριν αν το σκεφτείς λίγο καλύτερα θα σήμαινε δλδ ότι δε χρειαζόμαστε νέους πιο γρήγορους σκληρούς, αρκεί να παίρνουμε πιο γρήγορα switch κι έτσι θα ανεβαίνει και η ταχύτητα

ο λόγος που αυξήθηκε η ταχύτητα μεταφοράς με την αλλαγή switch ήταν ότι πριν είχες bottleneck, δλδ είχες μειωμένη ταχύτητα μικρότερη από αυτήν που υποστηρίζει ο δίσκος, σαν να έβαζες βρύση να ρίχνει νερό σε καλαμάκι δλδ

αυτά

Δημοσ.

ευχαριστώ πολύ όλους...

άλλα γιατί κάτι με ονομαστική 1gb πιάνει ανώτερο 60 με 80mbs???

γιατί δεν το αλάζουν σε 100άρι... για να είναι μέσα και στις ταχύτητες???

και όσο για τον σκληρό και την σύνδεση του με το pc για IDE ή SATA αν δεν κάνω λάθος φτάνει τα 400 mbps... άρα και φεύγει τέτοια ταχύτητα (άντε λίγο μικρότερη λόγω απωλειών) απο την 1GB σύνδεση ethernet...

άρα... πάλι λίγο είναι τα 60 με 80 mbps....

Δημοσ.

mikemoisi, παραπάνω σου ανέφεραν ότι άλλο το bit άλλο το byte. Έχω την εντύπωση πως ακόμα τα μπερδεύεις και γι αυτό, το ίδιο μπερδεμένες είναι οι απαντήσεις που παίρνεις.

Δημοσ.

antonl.... δεν έχω μπερδέψει τίποτα....

Απο την αρχή μιλάω για mega bytes per second...

και το έχω πει και σε προηγούμενο μηνυμά μου...

τώρα αν κάποιος συνεχίζει να μην θέλει να το καταλάβει... δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο εγώ γι'αυτό!!!!

Δημοσ.

1000mbps = (1000/8) Megabyte/s = 125 Megabyte/s

Τα 60-80 Megabyte/s είναι το μέγιστο του σκληρού σου γιαυτό δεν φτανεις το max του gigabit ethernet που είναι 125 Megabyte/s

mbps = mega bits per second

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...