mtsouklidis Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Αγόρασα το 12ο του 2007 το dvd recorder LG dr275 το οποίο όπως διαπίστωσα εν καιρώ δεν παίζει divx μεγαλύτερα των 2 Gbyte και δεν παίζει επίσης όλα τα video σε mpeg παρά μόνο αρχεία dvd(vob). Επειδή μου φάνηκε περίεργο να παίζει vob και όχι mpeg, το έστειλα στο service της LG (GM ELECTRONICS). Μετά από 5 ημέρες μου το έφεραν λέγοντας άλλαξαν το μηχανισμό laser. Ομως συνεχίζει να έχει την ίδια συμπεριφορά ως προς το playback. Κάλεσα στο τηλέφωνο το service και κάποιος κύριος Δούπης μου είπε να κάνω υπομονή μέχρις ότου δημιουργήθεί αρχείο για firmware upgrade το οποίο δεν είναι έτοιμο. Κατόπιν αυτού επικοινώνησα με το Media Markt κηφισίας λέγοντας τους ότι έχω αγοράσει ένα προιόν με 2ετή εγγύηση - διανύω τον 7ο μήνα - και δεν μπορώ να το αξιοποιήσω. Ας σημειωθεί ότι όταν αποφάσισα την αγορά του το 12ο του 2007 ρώτησα τον υπάλληλο να μου δώσει τη γνώμη του μεταξύ ενός Pioneer και ενός Sony και αυτός μου υπέδειξε το LG. Μετά από αυτά ο υπεύθυνος του Media Markt κύριος Μαγδαληνός μου είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι ώστε με επιβάρυνσή μου να αγοράσω κάτι άλλο δίνοντας αυτό πίσω, διότι θάπρεπε να το επιστρέψω εντός μιας εβδομάδας. Εγώ είμαι ένας καταναλωτής που δεν κάνω χρήση καθημερινή του Video και ανακάλυψα σταδιακά τα προβλήματά του. Μετά από αυτές τις διαπιστώσεις παρατηρώ ότι μια εταιρεία σαν την LG, πειραματιζόμενη κατασκευάζει και πωλεί προιόντα. Αν υπάρχουν πελάτες που έχοντας εγγύηση για ένα προιόν, το αναζητούν στα sites της και δεν το βρίσκουν, κάτι ίσως σημαίνει. Οτι ο ιδιωτικός τομέας στη χώρα μας είναι χειρότερος από τον Δημόσιο. Επίσης καλό θα έκανε η LG να αναφέρει στα προιόντα της κάποιο που έχει στο S.N. του, χρονολογία 8ος 2007. Ούτε ένας χρόνος δεν έχει περάσει. Ευχαριστώ για τη φιλοξενεία και το χρόνο σας. Εαν υπάρχει κάποιος που μπορεί να βοηθήσει θα είναι ευπρόσδεκτος.
parsifal Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Στα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευής σου αναφέρει δυνατότητα playback MPEG αρχείων;
mtsouklidis Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Όχι δεν αναφέρεται. Όμως θα περίμενα εφόσον παίζει dvd, προφανώς να παίζει και mpeg. Βέβαίως άργησα να το διαπιστώσω.
parsifal Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Κακώς. Δεν υπάρχει κανένας λόγος στο να συνάγεις συμπεράσματα μόνος σου για τις δυνατότητες ενός προϊόντος (όσο λογικοφανή και να είναι τα συμπεράσματα αυτά), από τη στιγμή που υπάρχει επισημότερος τρόπος να τις επιβεβαιώσεις. Αν αγόραζες ένα αυτοκίνητο χωρίς να ρωτήσεις αν διαθέτει π.χ. σύστημα antispin («εφόσον τα ανταγωνιστικά μοντέλα στην ίδια κατηγορία τιμής διαθέτουν, προφανώς το ίδιο και αυτό») και διαπίστωνες την έλλειψη εκ των υστέρων, θα παραπονιόσουν άραγε; Προσωπικά, δε μπορώ να σου δώσω δίκαιο. Ικανοποιημένος καταναλωτής είναι μόνο ο ενημερωμένος και διαβασμένος καταναλωτής. Οποιαδήποτε άλλη περίπτωση, μόνο κατά τύχη...
mtsouklidis Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Δυστυχώς έχεις δίκηο. Άλλη φορά θα ψωνίζω χωρίς παρορμήσεις και κατόπιν σχεδιασμού. Προς το παρόν θα περιμένω μήπως ετοιμάσουν software για firmware upgrade με το οποίο θα διορθωθούν όλα, όπως μου είπαν. Μήπως γνωρίζουμε κάποιο site στο οποίο να έχουν ομαδοποιήσει τα firmware, διότι μετά από πολλές προσπάθειες δεν κατάφερα να βρω στο lgelectronic.com κάτι τέτοιο παρά την υπόδειξη του service της εταιρείας. Όπως και νάναι σας ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση mtsouklidis
prometheas Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Όχι δεν αναφέρεται. Όμως θα περίμενα εφόσον παίζει dvd, προφανώς να παίζει και mpeg.Βέβαίως άργησα να το διαπιστώσω. Προφανώς και φταις εσύ.. Με εικασίες και υποθέσεις δεν αγοράζουμε.. Πρώτα κοιτάμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του προιόντος που μας ενδιαφέρει, μετά ψάχνουμε στο νετ για reviews & γνώμες χρηστών (και καλες τιμές) και εαν ολα ειναι Οκ προχωράμε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.