Προς το περιεχόμενο

Ιός ή κάτι άλλο;;

Stefanaras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Από χθες το βράδυ, ο φορητός μου έχει μερικώς αχρηστευθεί... ο explorer.exe είναι τελείως νεκρός!! Συγκεκρημένα με την εκκίνηση του υπολογιστή αφού εισέλθω στο λογαριασμό χρήστη μου, το μόνο που βλέπω είναι μία κενή (τελείως νεκρή-ούτε δεξί κλικ δε μπορώ να κάνω για ανανέωση :-( ) επιφάνεια εργασίας... Όταν προσπαθώ να τον εκκινήσω manually -μέσω task manager- αφού ξεκινήσει μένει ανοιχτός για περίπου 3 με 4 δευτερόλεπτα κ μετά αρχίζει τις επανεκινήσεις, εως ότου ξανανεκρώσει.... Τα πάντα ξεκίνησαν όταν προσπάθησα να κλείσω το spyware doctor που μόλις είχα εγκαταστήσει για να ακολουθήσει η γνωστή περεταίρω διαδικασία του validating-registering-... καταλαβαίνετε φαντάζομαι τι εννοώ... :P

Να αναφέρω επίσης ότι το δισκάκι με τα παραθυράκια μας δεν είναι προσωρινά διαθέσιμο κ ούτε πρόκειται να είναι για τις επόμενες 15 μέρες, οπότε αν μπορείτε, απόφυγετε να δώσετε λύσεις που θα το συμπεριλαμβάνουν όπως recovery console, check disk, κλπ. Το laptop πέρασε από nod32 full scan όπως επίσης και full superantispyware scan κ βγήκε καθαρό... :fear:

Παιδιά παρακαλώ δώστε μου τα φώτα σας το τάχιστον δυυνατόν, καθώς μεθαύριο γράφω μάθημα κ δεν έχω τελειώσει το διάβασμα κ το λάπτοπ το χρησιμοποώ ως πηγή πληροφοριών για τη θεωρία (δεν έχω τα βιβλία :rolleyes: )...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Δεν έπρεπε να εγκαταστήσεις antispyware..έχει ενσωματωμένο το nod..

Πρέπει να έχει μεγάλο πρόβλημα το nod με οποιοδήποτε άλλο πρόγραμμα ασφάλειας..

Βγάλε το antispyware..μάλλον αυτό το "καταλαβαίνετε φαντάζομαι τι εννοώ." στα έκανε όλα..

Δημοσ.

Έχω τη προηγούμενη έκδοση του NOD32 που έχει μόνο antivirus κ όχι τη καινούρια που έχει κ antispyware, e.t.c. Όσο για τη "διαδικασία..." δε πρόλαβα να τη κάνω καθώς επρεπέ πρώτα να τερματίσω την εφαρμογή που μόλις είχα εγκαταστήσει... κάτι το οποίο δεν ολοκληρώθηκε καθώς πάνω στο τερματισμό είναι που νέκρωσε για πρώτη φορά ο explorer κ η επιφάνεια εργασίας...

Δημοσ.

Ωραία..κατέβασε τώρα την smart security έκδοση του nod32 και άφησε την να σε σώσει..20mb είναι..όπως έχει κάνει άπειρες φορές με τόσους χρήστες..

Δημοσ.

Εγώ να τη κατεβάσω (αν κ σε προηγούμενη προσπάθεια μου δε μπόρεσα να βρώ εκδοση με working updates... - κάθε pmοβοήθεια ευπρόσδεκτη) αλλά ακόμα δεν είμαι πεπεισμένος ότι φταίει ιός (εκτός κ αν εσείς είστε σίγουροι οπότε κ θα πάω πάσο).

Δημοσ.

Μπες σε ασφαλή λειτουργία(εκκίνηση και f8 στη συνέχεια) και απεγκατέστησε το spyware doctor.

Μετά κάνε επανεκκίνηση και αν συνεχίζει το πρόβλημα ενημέρωσε μας.

Δημοσ.

Το πρόβλημα φυσικά κ συνεχίζει (ακόμα κ σε safe mode εχοντας κάνει απεγκατάσταση τοτο πρόγραμμα ). Να αναφέρω επίσης ότι κ η επαναφορά συστήματος δεν απέδωσε καρπούς...

Δημοσ.

Uninstall το Antivirus επρεπε να κανεις πρωτα οποιο και να ειναι αυτο. Αν δε το δοκιμασες, δοκιμασε το και πες μας νεα.

Δημοσ.

Λοιπόν παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές και θα ήθελα να αναφέρω ότι όπως όλα δίχνουν, έπειτα από αρκετό ψάξιμο βρήκα τη λύση!! Το αντι-ιικό βέβαια ακόμα δε κατάλαβα γιατί θεωρείται ως λογική πρώτη κίνηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος... :rolleyes: Και αυτό επειδή εμένα δε με βοήθησε αλλά με κάνει να αναρωτιέμαι επειδή τόσοι το αναφέρατε. Πληροφοριακά το πρόβλημα φαίνεται ότι ήταν ο "virtumonde.dll" κι ο οποίος όσες φορές και αν τον έσβησα με το spybot search&destroy αυτός το χαβά του, μετά από κάθε επανεκκίνηση ξαναεμφανιζόταν! Η λύση βρέθηκε από το προγραμματάκι combofix.exe το οποίο τον έστειλε από εκεί που ήρθε... :devil:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...