Προς το περιεχόμενο

htpc και τροφοδοτικό


GIORGARAS

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας, αφού έχω παραγγείλει νέο υπολογιστή αποφάσισα αυτό που χρησιμοποιώ να το κάνω htpc στο σαλόνι. Δεν θα αλλάξω κουτί για να μπει σε κανά έπιλπο μέσα. Αρχικά να πω ότι είναι dual core 4200+ με 4GB μνήμη και raptor 36άρη. Επειδή θέλω να βλέπω high definition ταινίες είπα να του βάλω μια καλή κάρτα γραφικών και έτσι περιμένω να μου έρθει η ati 3870 ultimate. Επίσης παρήγγειλα tv tuner και μία κάρτα wireless της us robotics και φυσικά έναν δίσκο 1TB. Αυτό που δεν είχα σκεφτεί είναι το τροφοδοτικό. Αυτή την στιγμή έχω ένα tagan 430 watt. Να το αλλάξω? Να προσθέσω ένα δεύτερο μικρούλι σε 5.25" θύρα? Ευχαριστώ πολύ!

Δημοσ.
Είσαι καλυμμένος από το τροφοδοτικό σου..

Λογικά στο όριο όμως..πόσα διαθέτεις για καινούριο?

 

Αν είμαι καλυμένος δεν θα ήθελα να αλλάξω, αν όμως υπάρχει φόβος για κανά κόλλημα εννοείται αλλαγή. Από χρήματα εντάξει ό,τι χρειάζεται max 100-150 ευρώ. Αρκεί να χρειάζεται και όχι να τα πετάξω. Είχα μπερδευτεί και νόμιζα ότι είχα καλύτερο τροφοδοτικό γιατί σε ένα άλλο μηχάνημα έχω 550άρη αλλά εκείνος μου είχαν πει όταν το αγόρασα ότι δεν του αρέσουν ati vga (msi μητρική Κ8Ν). Βασικά αν υπάρχει άλλη άποψη ότι μπορεί αυτή η μητρική να πάρει ati vga κάνω εκείνο htpc που έχει 550άρη τροφοδοτικό.

  • Moderators
Δημοσ.

Ειναι οκ το Tagan.

Αλλα στο HD decoding (mkv rips ε...) δεν παιζει ρολο η καρτα γραφικων.

Η 3870 ειναι μια χαρα για παιχνιδια, αλλα δε σε βοηθα ιδιαιτερα για αποκωδικοποιηση HD περιεχομενου. ;)

Δημοσ.
Ειναι οκ το Tagan.

Αλλα στο HD decoding (mkv rips ε...) δεν παιζει ρολο η καρτα γραφικων.

Η 3870 ειναι μια χαρα για παιχνιδια, αλλα δε σε βοηθα ιδιαιτερα για αποκωδικοποιηση HD περιεχομενου. ;)

 

Απ'ότι είδα έχει κάποια καλούδια αλλά την θέλω για να την συνδέσω μελλοντικά με μία καλή τηλεόραση που θα πάρουμε. Τώρα έχω μία κάρτα που δεν θυμάμαι νομίζω nvidia 6200. Παιχνίδια δεν παίζω καθόλου. Τώρα βλέπω ταινίες HD σε ένα μηχάνημα dual core 3800+ με nvidia 6600 και 1920χ1080 ανάλυση και τα πάει καλά. Το μόνο που θα κάνει από τομέα ταινιών είναι αναπαραγωγή mkv, avi και dvd.

Δημοσ.

Το τροφοδοτικό σου σε καλύπτει καί νομίζω θα είναι σταθερό γιατί έχεις τη τύχη να είναι tagan τα οποία τροφοδοτικά πέρα από την αξιοπιστία τους είναι καί "έξυπνα" γιατί όταν οι απαιτήσεις τού συστήματος φτάσουν στο όριο μπορεί να σού ανεβάσει την παροχή ισχύος μέχρι 40 watt πάνω από την ονομαστική τιμή των 430 πού είναι το δικό σου.

 

@GeorgeMan

Είναι βεβαιωμένο ότι η συγκεκριμένη ati δεν αποδίδι καλά στο hd? Γιατί εγώ πίστευα ότι δεν είναι τόσο καλή στα παιχνίδια αλλά είναι ιδανική γιά υψηλή ευκρίνεια.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...