washcloud Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 ...Λοιπόν : Έχω φάει φλασιά τον τελευταίο καιρό, πώς λεγόταν μια ελληνική "νεανική" σειρά, που παιχτεί στην πάλαι-ποτέ κραταιά ΕΡΤ-1, τέλος δεκαετίας '80. Τώρα πότε ακριβώς.... Πρέπει να ήταν '87 με '88 (βία '89). Οι ηθοποιοί ήταν κατά βάση έφηβοι, άγνωστα εννοείται ονόματα, κι ούτε νομίζω κανείς να ξεχώρισε αργότερα στο χώρο, οι ελάχιστοι ενήλικες ήταν επίσης "άγνωστοι", ο σκηνοθέτης...μάλλον μια από τα ίδια (...ΜΑΛΛΟΝ λέω), γιατί κάτι τέτοια τα συγκράταγα... Από ονόματα λοιπόν μη ρωτάτε, δεν ξέρω τίποτα. Τα μόνα που μου έχουν μείνει, είναι η "αίσθηση" μιας καλογυρισμένης σειράς να με στοιχειώνει σήμερα, και το γενικό στόρι : Μια παρέα παιδιών, στην τελευταία τάξη του λυκείου, αγόρια κατά βάση, αλλά και 2-3 κορίτσια, και η σειρά να "αποτυπώνει" τις "ευαίσθητες" και από τις πιο "μαγικές" μέρες, με παρέες, μουσικές, της ηλικίας λίγο πριν την "ενηλικίωση", το πέρασμα στο πανεπιστήμιο, κτλ κτλ. Άλλες λεπτομέρειες γιόκ, εκτός από ΜΙΑ, ίσως χαρακτηριστική : Δύο από τα παιδιά, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, γνωρίζουν τις χαρές του έρωτα, και το κορίτσι την "χαρά" της εγκυμοσύνης, και τελικώς παίρνουν την απόφαση να μην προχωρήσουν με σπουδές, αλλά να "κάνουν οικογένεια"..., ενώ οι υπόλοιποι της παρέας συνέχισαν κανονικά... ...Η σειρά ΕΙΧΕ κάνει αίσθηση τότε, ήταν καλοπαιγμένη και πολύ "ατμοσφαιρική" (..λυρικότατη κι εμψυχωτική), και είχε προβληθεί ξανά μέσω επαναλήψεων κρατικής, μέσα στη δεκαετία του '90, και αν θυμάμαι καλά, το πολύ να ήταν στο κλασσικό όριο των 13 επεισοδίων, αλλά ίσως και λιγότερων, πχ 6,7... Όποιος σπάσει λίγο το κεφάλι του, και θυμηθεί κάτι από εκείνα τα χρόνια, ας κάνει τον κόπο να ενημερώσει, έστω και μια ιδέα, μια λέξη από τον τίτλο της σειράς, τον οποίο είναι αυτό που λέμε "...να, εδώ στο στόμα μου το έχω..." αλλά δεν μου έρχεται με ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ...
firegarden Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 http://www.ert-archives.gr Ριξε μια ματια,ισως βρεις αυτο που ψαχνεις
parsifal Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Μου ψιλοθύμισε «Τα Φιλαράκια» (1987, σενάριο Λευτέρη Καπώνη, σκηνοθεσία Γιώργου Σκαλενάκη), αλλά νομίζω ότι τα παιδιά ήταν πιο μικρής ηλικίας, περίπου 12. Δε θυμάμαι αν στα τελευταία επεισόδια τα παρουσίαζε σε πιο μεγάλη ηλικία. Ήμουν αρκετά πιτσιρικάς τότε, το Euro 1987 με το ζόρι το θυμάμαι...
washcloud Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 ...τα ευχαριστώ μου για τις ανταποκρίσεις των firegarden και parsifal, όμως : α)...το οnline αρχείο αρχείο της EPT, το έχω σταμπάρει εδώ και κάτι μηνάκια, και δυστυχώς εμπλουτίζεται με ρυθμούς....ΕΡΤ ! β)...όχι φίλε parsifal...Δυστυχώς δεν είναι αυτή η σειρά... Η συγκεκριμένη, εκτός του ότι όπως είπα ήταν "ένα snapshot της ζωής των λίγο πριν τις πανελλήνιες και λίγο μετά", δεν πήγαινε τόσο πίσω...(στις ηλικίες τους) Κι ο τίτλος....Αυτός ο καταραμένος τίτλος που είναι κάπου χωμένος στους λαβύρινθους του κεφαλιού μου, ήταν κάτι το ίδιο λυρικό και όμορφο όπως και η σειρά...τουλάχιστον έτσι είναι μέσα μου...κάτι "πιασάρικο"... (...πώς πχ είναι ο τίτλος της ταινίας "Αγάπη στα Δεκαοχτώ") *...Εurobasket '87, ε ; Την κοπανάγαμε απο τ' "αγγλικά" τότε να δούμε τον Φάνη να τινάζει τους Ιταλούς στα τρίποντα, τον "Γκάνγκστερ" να σπάει τη μεσούλα του και να συφιλιάζει τους δύο (...) Πέτροβιτς, τον "Δράκο" να κάθεται και να "τρώει μπουκέτα" απ΄τον Τκατσένκο, τον Καμπούρη τον "τίμιο γίγαντα" να μας κάνει να πιστέψουμε ότι για να γίνουμε καλύτεροι στις βολές, ίσως πρέπει αυτό το καλοκαίρι να πάμε να δουλέψουμε λίγο οικοδομή.... Πςςςςςςςςςςςςςςςςςς.... ...τί βλέπω, με διαφορά μιας Δευτέρας γραφτήκατε κι οι 2 ; Κοίτα να δεις...
washcloud Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 ...Μαν, να 'σαι καλά, δεν το είχα ψάξει ακόμα στο web-μου φαινόταν πολύ "φλού" τα στοιχεία που είχα, και δεν μου πέρασε από το μυαλό το...αυτονόητο ίσως, όπως "λίστα ελληνικών σειρών"... Υποθέτω πως κάπου πρέπει να πήγε το μυαλό σου, ΑΝ κοίταξες τη λίστα στα χρόνια που είπα, αλλά μάλλον δεν είπες τίποτα για να μην "μπλοκάρω", ε ; Λοιπόν με αυτά που θυμάμαι και είπα, το "τα καλύτερα τους χρόνια" καραφωνάζει, αλλά.... ....Αλλά "κλικ" δεν μου κάνει....χμμμμ (ή χαζέψαμε τόσο, ή όντως κάτι άλλο ήταν...) Και το γκαμώτο είναι ότι όπως και να το έψαξα, λεπτομέρειες δεν ανεβρέθησαν (έστω μια περιληψούλα της σειράς), παρά μόνο ότι ο σκηνοθέτης της συγκεκριμένης ήταν ο Μανούσος Μανουσάκης, και ο σεναριογράφος ο Βασίλης Νεμέας, κι ότι ήταν ΚΑΙ αυτή νεανική... ...Αλλά ΕΙΝΑΙ η δικιά μου αυτή ; ! ....βοήθεια/χριστιανοί/κοντεύω/να/φλιπάρω/εγώ/στο/google/χάνομαι/και/'κείνη/δεν/υπάρχει....
washcloud Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 9 Ιουνίου 2008 ...ώρες πριν, πήρε η άκρη του ματιού μου το ποστ σου στο thread, αλλά δεν εδέησα να μπω να τσεκάρω. Σε κάποια φάση βρέθηκα στο http://www.retromaniax.gr , ξέρωντας πως τριγυρνάνε εκεί ρομαντίκλες των 80ies...Έψαξα και στη σχετική κατηγορία για νεανικές σειρές, δε βρήκα κάτι, κι έκανα κι ένα ολόφρεσκο ποστ, αντιγραφή του εδώ αρχικού... ...Πολύ αργότερα, και τελείως ξεκάρφωτα - είχα μπει να τσεκάρω καμμιά πιθανή απάντηση - κοιτάω κάτι σε άλλες κατηγορίες, και πέφτω σ' ένα ποστ που αναφέρει κάτι που σκίρτησε μέσα μου.... Γυρνάω γρήγορα εδώ, και κάτι μου λέει ότι το ποστ που δεν είχα δεήσει να διαβάσω από νωρίς, κάτι είχε να μου πει... ...Ναι bells... ....Τα Διόδια... ...Χάρηκα που είδα την επιβεβαίωση ΚΑΙ 'δω... Να 'σαι καλά...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.