Apostolishatz Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Παίδες έφτασε η ώρα να αγοράσω αμάξι.... Μου αρέσει πολύ το Peugeot 207,καινούργιο όμως πάει γύρω στα 12 χιλιάρικα τα οποία μάλλον δεν παίζουν(μιλάω για μετρητά,απορρίπτεται χρηματοδότηση κτλ) Οπότε πάμε στη λύση του μεταχειρισμένου,από πού προτείνετε αγορά μεταχειρισμένου? Αν παίζει και λινκ ακόμα καλύτερα....Οποιαδήποτε πληροφορία ευπρόσδεκτη....
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Εαν γνωριζεις να ελεγχεις το αυτοκινητο μπορεις να ψαξεις απο ιδιωτες. http://www.xe.gr/pages/CategoriesLevel3.aspx?cat_id=164 (πιο πολυ ιδιωτες) Επισης http://www.autotriti.gr/auto/_mtx/search2/sta_grigora_new.asp?st_counter=1 (πιο πολυ μαντραδες) Ποσα λεφτα θες να διαθεσεις και για τι χρηση το αμαξι?
DarkOrion Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Πάντως να έχεις υπόψιν σου οτι περίπου όσα λεφτά γλυτώσεις τώρα καταφεύγοντας στην λύση του μεταχειρισμένου, θα τα πληρώσεις αργότερα στα service και στα ανταλλακτικά. Δηλαδή, ακόμα και ένα σχετικά καινούριο αυτοκίνητο να πάρεις, σίγουρα θα υπάρχει η φυσική φθορά και όλο και κάτι θα χαλάει. Αυτό βέβαια, μην το πάρεις τοις μετρητοίς, διότι και ένα ολοκαίνουριο τα ίδια σκ@τ@ μπορεί να είναι. Αυτό που θα σε συμβούλευα θα ήταν το αυτοκίνητο να μην είναι περισσότερο από 3-4 ετών, και σίγουρα πριν το αγοράσεις να το πας σε μηχανικό να σου το ελέξει. Εντάξει, δεν τα πιάνουν όλα, αλλά τα χοντρά θα τα καταλάβουν, αυτά που ένα έμπειρο μάτι δεν τα πιάνει. Και μια τελευταία συμβουλή: Καλύτερα να αποφύγεις τα γαλλικά, ειδικά κιόλας άμα πρόκειται για μεταχειρισμένο. Σε 3-4 χρόνια χάνουν την μεταπωλητική τους αξία, συνεπώς θα τα αγοράσεις φθηνότερα από το να αγόραζες ένα γερμανικό ίδιας ηλικίας, αλλά είναι πιο ευπαθή, κυρίως στα ηλεκτρονικά τους...
Apostolishatz Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Καταρχάς ευχαριστώ για τις απαντήσεις και την άμεση ανταπόκριση Ξέχασα κάτι βασικό 1200 κ.ε στην καλύτερη 1400,παραπάνω όχι.... Λοιπόν διατίθενται 11 χιλιάρικα το πολύ,πέρα από το 207(το οποίο μου αρέσει) τι άλλο μου προτείνεται σε αυτά τα λεφτά? Απορρίπτω μόνο το Getz το οποίο το έχω φάει στη μάπα σε εταιρικό.(αν και του έβγαλα τον αδόξαστο,75000 χλμ σε δύο χρόνια παλικάρι φάνηκε,στη μισή Ελλάδα έχω πάει με αυτό) Με βάση τα ελάχιστα πάντως που ξέρω προτιμώ να το αγοράσω από αντιπροσωπεία και να αποφύγω μαντράδες... Αρκετές μετακινήσεις στην πόλη+ταξίδια(όχι συνέχεια)θα είναι η χρήση του.
The_Judas Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Το Getz θα ήταν καλή επιλογή σε αυτά τα χρήματα... αλλά αφού δεν το θέλεις κοίτα και το Nissan Micra. Αν πάλι θελεις μεταχειρισμένο, μπορείς να έχεις πολλές επιλογές με 11χιλ.? ακόμη και πιο μεγάλα αυτοκίνητα. Το ζήτημα είναι πόσο μεταχειρισμένο θέλεις να είναι. Πάντως απο αντιπροσωπείες δεν αξίζει να πάρεις αυτοκίνητο. Θα γλιτώσεις πολύ λίγα χρήματα και μπορεί να πάρεις και σκάρτο πράγμα.
DarkOrion Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Εγώ στην θέση σου θα έβαζα λίγα χρήματα παραπάνω και θα έπαιρνα το corsa 1.2. http://a248.g.akamai.net/f/248/325/2h/www.opel.gr/content_data/GME/019/GR/el/GBPGR/pdf/corsa.pdf Βέβαια ξεφεύγει από τον προυπολογισμό σου κατά 1500 ευρώ (δηλαδή υπολόγιζε κανά 2χίλαρο με όλα τα παρατρεχάμενα) και τα 2000 χιλίαρικα είναι σεβαστό ποσό, που δεν το σκορπάς έτσι και είναι λογικό. Πάντως κατα την γνώμη μου, πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό αυτοκίνητο, γερμανικής εταιρίας (η οποία μάλιστα τα τελευταία χρόνια έχει πάρει πολύ τα πάνω της σημειώνοντας μεγάλη πρόοδο και αξιοπρόσεκτα μοντέλα. Το συγκεκριμένο που σου προτείνω (3 θυρο 1200cc) δεν έχει και τις τρελές επιδόσεις, αλλά στα χρήματα που διαθέτεις δεν πρόκειται να βρεις κάτι καλύτερο. Τέλος, να πω οτι η γνώμη μου είναι οτι θα έπρεπε να προσαντολιστείς καλύτερα προς Γερμανική ή Γιαπωνέζικη κατασκευή (δηλαδή εγώ στην θέση σου θα ήμουν ανάμεσα στο corsa και στο colt). Βέβαια παίζουν ρόλο πολλοί παράγοντεσ όπως ομορφιά, διαθεσιμότητα, τιμή κλπ. Αυτά από μένα, καλές αγορές...
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 1. Να ξερεις οτι αγοραζοντας μεταχειρισμενο θα εχεις stadar εξοδα σε: ελαστικα, λαδια, φθηνα ανταλακτικα, ενω στα επομενα service θα θελουν αλλαγη φιλτρα καμπινας, βενζινης, κλιματισμου, λαδιων, δισκος-πλατω, ιμαντας. Αυτα ειναι τα stadar που θα χρειαστουν αλλαγη, βαλε και λιγα μικροπροβληματακια που θα βγαλει και θα χρειαστουν επιδιορθωση, να υπολογιζεις λοιπον οτι το μεταχειρισμενο 3ετιας δε θα σου βγει κ πολυ φθηνοτερο απο ενα καινουριο αμαξι. 2. Σε καινουρια αμαξια, κοιταξε seat ibiza. Πολυ καλη επιλογη για τα λευτα του, διοτι δεν ειναι SEAT αλλα VW. Ιδιο σασι, ιδια μηχανικα μερη κ ιδια ηλεκτρικα μερη με το αρκετα ακρβιοτερο VW Polo. Πριν λιγες μερες κυκλοφορησε το νεο Ibiza και δεν ξερω που κυμαινεται η τιμη του ομως. Αλλη καλη επιλογη κατα τη γνωμη μου ειναι το Ford Fiesta.
ata1983 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Εγώ θα σου έλεγα να μη φοβηθείς το μεταχειρισμένο αλλά κακά τα ψέμματα 11 χιλιάρικα για μεταχειρισμένο είναι πολλά λεφτά, μην ανέβεις τόσο ψηλά. Αν πάρεις μεταχειρισμένο μόνο από χέρι ή από αντιπροσωπεία, να έχει οπωσδήποτε βιβλίο service όπου θα φαίνονται τι αλλαγές έχουν γίνει και αν είναι για ιμάντες αλλαγή κτλ να πιέσεις για καλύτερη τιμή. Ελαστικά και αμορτισέρ για εμένα είναι αυτό που πιθανόν να χρειαστείς. Ωστόσο μη φτάνουμε να λέμε ότι ούτως ή άλλως θα σου βγεί με τις ζημιές πιο ακριβό και προδικάζουμε ότι θα βγούν ζημιές. Με προσεκτική επιλογή μια χαρά θα είναι, κατά προτίμηση διάλεξε μια αξιόπιστη μάρκα και μπες στο αντίστοιχο club στο internet και ρώτα τι ζημιές βγάζουν. Θα πάθεις σοκ αν δεις πόσο προβλέψιμες είναι οι ζημιές, μερικά χλμ πάνω κάτω πέφτουν! Εμένα γνώμη μου μεταχειρισμένο ψάξε κάποιο μοντέλο 2004 περίπου στα 6-7 χιλιάρικα αλλιώς πήγαινε σε καινούριο. Αν ενδιαφέρεσαι στα μικρά κυβικά δες το panda που είναι στα 10-11 και άλλα αυτής της κατηγορίας. Αν πας σε corsa στα 1200 κυβικά θα σέρνεται
xaritos_ Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Βασικα καλο θα ειναι να παρεις αυτο που σου αρεσει χωρις να ακους απο εδω και απο εκει και καλυτερα να μην μπλεξεις με μαντρες γιατι θα το παρεις ενα με δυο χιλιαρικα παραπανω απο οτι να το επερνες απο ιδιωτη απο την στιγμη που σ αρεσει το 207 κοιταξε γιαυτο πιστευω με 11.000 βρισκεις,εγω θα σ ελεγα να δεις και το renault megane 3 χρονων βρισκεις με 8-9 χιλιαρικα και ειναι 1400 και βγαζει και 100 αλογακια και ειναι και ταξιδιαρικο αμαξι...
chrismfz Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Το i10 βγαινει σε 1.1 και σε Diesel με καταναλώσεις μικροτρερες των 4.5 λιτρων για το βενζινοκινητηρα και 3.8 για τον Diesel. H τιμη του δεν ξεπερνα τις 9.500 ευρω καινουριο. Δεν εχω κανει πολλα χιλιομετρα ακομα αλλα για μικρο αμαξι μια χαρα τα παει... Οσο για μεταχειρισμενο δεν ειναι και τιποτα το τοσο τραγικο μη σου τυχει ειναι... Εχω ενα Nissan Primera του 1990 (1ο χερι απο τον πατερα μου) απο το 1990 μεχρι τωρα 18 χρονια μονο με τα σερβις του είναι σε σε λιγο κλείνει με το καλο 400.000 χιλιομετρα...
Hellaslover Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Κοίτα για κανένα lancia. Κολλητός μου που ξέρει τα πάντα από αυτοκίνητα κάθε του αυτοκίνητο μεταχειρισμένο ήταν lancia και όλα έχουν βγει σκυλιά. Δε ξέρω αν έτυχε...
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Moderators Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Η Lancia σταματησε να υπαρχει οταν καταργηθηκαν τα Dedra (2000) και Kappa (2001). Απο κει και περα μονο status αμαξια πουλαει (το Thesis εαν ειχα να δωσω 50χιλιαρικα για αμαξι θα το επαιρνα αυτοστιγμήν, σε συγκριση με τα υπολοιπα 90% των ελληνων που θα επαιρναν κατι απο γερμανια), επισης πουλαει και αυτοκινητα για γκομενες (σορρυ κιολας), οπως εχει καταντησει το Ypsilon. Κατα τα αλλα εχουμε ενα Dedra 10ετιας το οποιο οχι μονο δε τριζει, αλλα εχει: Βελουδινα Καθισματα, ξυλινες επενδυσεις, 4 δισκοφρενα, 1800κυβικα, αυτοματος κλιματισμος με χειρισμο μεσω κουμπιων και οχι μοχλων, θερμαινομενοι ηλεκτρικοι καθρεπτες... Ο,τι θες εχει, και με 110 8βαλβιδα αλογακια σε προκειται να αρνηθει και τα 180 και τα 200km/h με 4 ατομα και air condition ανοιχτο. Τα λεω αυτα για να σας πω οτι εαν ψαχτει κανεις σε πιο παλιο αυτοκινητο (ε οπως και να το κανουμε 10ετιας ειναι), μπορει να βρει με παρα πολυ λιγα χρηματα (δειτε ποσο εχουν τα μεταχειρισμενα Dedra) πολυ αξιολογα αυτοκινητα. Και μη μου πειτε ''μα.. μου.. Ιταλικο μπλιαξ.. θα βγαλει ζημιες. Το μονο που εχει ζητησει το καημενο ηταν ξαναδεσιμο του μπροστινου προφυλακτηρα γιατι ειναι αρκετα χαμηλο και πολυ ευκολα βρισκει στην εισοδο του γκαραζ, καθως και αλλη μπαταρια... Τα λαδακια του, τα τακακια του, και τις μπαταριες του. Τιποτε αλλο. Και μη ξεχνατε πως τωρα μπορει να κανει 3-4 χιλιαρικα, αλλα τοτε (middle 90s) εκανε 12 εκατομμυρια ΤΟΤΕ...
tomasss Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 http://www.whatcar.co.uk/ Πολύ πιο αντικειμενικό site και περιοδικό από τα αντίστοιχα πουλημένα Ελληνικά. και αυτό www.topgear.com
Apostolishatz Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Παίδες ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σας,κατατοπιστικότατες. Εντός της εβδομάδας θα αποφασίσω οριστικά θα σας κρατώ ενήμερους.
Apostolishatz Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 12 Ιουνίου 2008 'Να ρωτήσω....μιας και θα δοθούν όλα τα χρήματα μετρητά από όσα ξέρω παίζει έκπτωση,ξέρει κανείς τι ύψους έκπτωση?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.