therock Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Οκ,σκεφτηκα κατι περιεργο αλλα ταυτοχρονα και πολυ πρακτικο σε περιπτωση που εχει την ποοπτικη να λειτουργισει.Επειδη εχω πολλους σκληρους και δεν θελω να τους εχω σε εξωτερικες θηκες για να βαζω βγαζω τους χρησιμοποιο με εξωτερικο ανταπτορακι που καταληγει σε usb.Τεσπα το θεμα ειναι που θα καθονται ολοι αυτοι οι σκληροι? Σκεφτηκα να φτιαξω μια ραφιερα η οποια θα ειναι χωρισμενη σε διαμερισματα συνολικου ογκου λιγο μεγαλυτερου απο τον ογκο των σκληρο που θα χρηιμοποιοω (Ενταξει μην ειναι και τσιτα και σφηνωνουν και δεν μπορουν να εξωτερικευουν την θερμοτητα). Το ερωτημα ειναι,το κατα ποσο θα συγκεντρωνονταιμεγαλα ποσο θερμοτητας στα διαμερισματα ωστε να μπορεσουν να προκαλεσουν μια πιθανη βλαβη? Ενταξει το μπροστα μερος θα ειναι ανοικτο,δηλαδη φανταστειτε το καθε διαμερισμα σαν ενα ορθογωνιο στερεο με ανοικτη την μια εδρα. Επαρκει αυτο για να διαχυθει η θερμοτητα στην ατμοσφαιρα του δωματιου,ή θα εχω προβληματα?
npapas1977 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Το ξυλο θα εγκλωβισει τη θερμοτητα και θα ψηνονται οι δισκοι σου.Με ανεμιστηρες ισως κατι να γινοταν.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Moderators Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Ετσι ειναι αντελως μη αποδοτικο. Θα σκανε οι δισκοι στη κυριολεξια και στη μεταφορα! Μονο εαν το εκανες μεταλλικο και προσθετες ανεμιστηρες στο πισω μερος θα μπορουσε να γινει οκ. Αλλα ειμαι εδω για να ενθαρρυνω το εργο σου και γενικοτερα τις pc-κατασκευες! (δες κοκκινο λινκ στην υπογραφη μου-> οι δισκοι ζεσταινονται αρκετα και ειναι το μονο του μειονεκτημα)
therock Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Τους δισκους θα τους εχω τοποθετημενους μονο για καβατζα και θα τους λειτουργω εναν-εναν,αντε το πολυ να λειτουργησουν δυο μαζι,αλλα δεν μιλαμε για πολυωρες διαδικασιες.Αντε το πολυ μιαμιση ωρα για να μεταφερω αρχεια απο τον εναν στον αλλο. Ακομα και για ενα τετοιο διαδικαστικο ο μπορστινος χωρος δεν επαρκει για να αναπνεουν?
fsbmaniac Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Φιλε μη μπεις καν στο κοπο να το κανεις αυτο, θερμοκρασιακα ειναι οτι χειροτερο. Γιατι ? Γιατι δεν θα φτανει που οι σκληροι τρωνε ζορι μεσα στισ θηκες οι οποιες στο 80% ειναι ακαταλληλες και ανεβαζουν 50αρια οι δισκοι και 60αρια . Θα σου πω κατι που ειχα δει και ηταν ΚΑΤΑΠΛΗΚΛΤΙΚΟ και προσεφερε 3 πραγματα ασφαλεια,αντικραδασματικοτητα,και αψογη θερμικη συμπεριφορα.Το παλικαρι ειχε 7 εξωτερικους 5οοαρηδες .Ειχε δοκιμασει τα παντα.. επειδη χρειαζοταν ολη μερα να ειναι ανοιχτοι .Ετσι λοιπον εφτιαξε αλουμινενιες βασεις οι οποιες ηταν στην ουσια ενα πλαισιο λιγο μεγαλυτερο απο το μεγεθος του σκληρου και εσωτερικα κενο δηλαδη ο σκληρος ηταν ανοιχτος και απο πανω και απο κατω 7 τετοια με αποστασεις 15εκ μεταξυ τους πολυ ομορφα κρεμασμενα και ζυγισμενα με ψηλο συρματοσχοινο πλαστικποιημενο .Εκανε 1 βδομαδα να το φτιαξει αλλα πετυχε την καλυτερη θερμικη συμπεριφορα. Μαλιστα εβαλε και εναν ανεμιστηρα μεγαλο να τους φυσαει.Μιλαμε για μερακι ομως. Κανε κατι αναλογο .Επισης σαν σκεψη μπορεις να κανει ενα πλαισιο σαν μισο φεγγαρο και να βαλεις εγγοπες οσο και το παχος των θηκων και να τους βαλεις ετσι.Μεταλλικο εννοειται.
parsifal Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Το μεγάλο πρόβλημα σε μία τέτοια ιδιοκατασκευή δεν είναι η ψύξη. Κάνεις διαμπερείς τις θέσεις, αρκετά πιο μεγάλες από τις διαστάσεις των δίσκων και στερεώνεις στο πίσω μέρος κάθε μιας από ένα 12άρι fan. Τί γίνεται όμως με E.M.I. και το μήκος του κάθε καλωδίου για το interface;
Prof_Chaos Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 κάτι σε αλουμινένια ραφιέρα θα ηταν καλύτερο αλλά να έχει και κανένα ανεμιστήρα..
therock Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Τί γίνεται όμως με E.M.I. και το μήκος του κάθε καλωδίου για το interface; E.M.I.=? Εν παση περιπτωση ρε παιδια,αναφερω πως οι δισκοι δεν θα λειτουργουν πανω απο μιαμιση ωρα εκαστος και θα λειτουργουν μεχρι και δυο μαζι.Ειναι δυνατον να ειναι τοσο εντονο το πρροβλημα της θερμοτητας που ακομα κια για τετοια διαστηματα να υπαρχει κινδυνος?
parsifal Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 E.M.I.=? http://en.wikipedia.org/wiki/Electromagnetic_interference Μέσα σε ένα PC case, όσο να 'ναι κάποια προστασία υπάρχει. Χύμα σε ξύλινη ραφιέρα, I don't think so...
therock Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Α ναι μπραβο ηθελα να ρωτησω και για αυτο.Θεωρουσα οτι μεγαλυτερο προβλημα θα υπαρχει οταν ο δισκος ερχεται σε επαφη με μεταλλικες επιφανειες.Γιατι το ξυλο θεωρειται μεγαλυτερος υποπτος σ'αυτο το ζητημα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.