miss elen Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Γιατι ο γιατρος της ειπε οτι δεν χρειαζοταν να μπει προς το παρον στο νοσοκομειο.Ειχε ερθει το προηγουμενο απογευμα να την δει. Ρε παιδια, δεν ειπα οτι ο γιατρος της θα μπορουσε να κανει κατι. Ηταν η ωρα της να φυγει. ΑΛΛΑ περιμεναμε 2 ωρες να ερθει ενας γιατρος να πιστοποιησει οτι ειχε πεθανει πραγματι. Το θεμα ειναι οτι επρεπε να παμε στην αστυνομια για να ερθει ενας γιατρος να δωσει ενα απλο πιστοποιητικο.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Και η ατυνομια με την Α.Δ που ηρθαν σπιτι μας δεν ειδα να καλουν το 166. Το γιατρο της καλεσαν κι αυτοι. Ειναι ερωτηση αυτη? Αφου η γιαγια σας ειχε ηδη αποβιωσει οταν ηρθε η αστυνομια, για ποιο λογο να καλεσει το 166? Υπηρχε εκτακτη αναγκη? Και το οτι ο γιατρος ακουσε την αστυνομια και ηρθε ειναι προσ τιμην του, ΔΕΝ ηταν υποχρεωμενος να ερθει. Λεσ και ξαναλες οτι ειναι γιατροι του ΙΚΑ ολοι. Και τι θα πει αυτο? Πως οτι ωρα ερθει στον καθε ασφαλισμενο του ΙΚΑ θα φωναζει και απο ενα γιατρο σπιτι του? Ειτε ειναι κατι σοβαρο ειτε οχι? Για αυτη τη δουλεια, σου ΞΑΝΑΛΕΩ υπαρχει το ΕΚΑΒ και τα εφημερευοντα νοσοκομεια. Και οταν εχεις ασθενη σπιτι καλεις ΕΚΑΒ, δεν καλεις γιατρο. Μην ψαχνεις για ευθυνες και τυχον αποζημιωσεις εκει που δεν υπαρχουν, τσαμπα ταλαιπωρεισαι και επιπλεον δινεις την εντυπωση οτι πιο πολυ αυτο ειναι που σε νοιαζει (καθεσαι και συζητας σε forums 1 βδομαδα μετα την απωλεια της, αν εχεις ελπιδες να αποζημιωθεις) παρα η απωλεια της γιαγιας σου. Και πιστεψε με αυτο ειναι πιο θλιβερο και απο την απωλεια της. Γιατι ο γιατρος της ειπε οτι δεν χρειαζοταν να μπει προς το παρον στο νοσοκομειο.Ειχε ερθει το προηγουμενο απογευμα να την δει. Ρε παιδια, δεν ειπα οτι ο γιατρος της θα μπορουσε να κανει κατι. Ηταν η ωρα της να φυγει. ΑΛΛΑ περιμεναμε 2 ωρες να ερθει ενας γιατρος να πιστοποιησει οτι ειχε πεθανει πραγματι. Το θεμα ειναι οτι επρεπε να παμε στην αστυνομια για να ερθει ενας γιατρος να δωσει ενα απλο πιστοποιητικο. Αρχικα κατηγορεις τους 16 γιατρους και την ολιγορια τους για την απωλεια της γιαγιας σου και ζητας να σου απαντησουμε αν υπαρχει πιθανοτητα αποζημιωσης για την απωλεια αυτη. Παραπανω λες οτι ο θανατος ηταν φυσιολογικος και αναμενομενος αλλα αυτο που σε πειραξε ηταν η 2ωρη καθυστερηση στο να συμπληρωθουν τα χαρτια για να επιβεβαιωθει ο θανατος της, γιατι ετσι κ αλλιως δεν υπηρχε ελπιδα να σωθει. Δεν κτλβαινω ειλικρινα. Ψαχνεισ ευθυνες για τον θανατο ή για την καθυστερηση του συμπληρωματος των χαρτιων που επιβεβαιωνουν το θανατο? Τεσπα αν θες κακως η αστυνομια φωναξε το γιατρο. Τυπικα ΕΚΑΒ επρεπε να φωναξει (φανταζομαι κ οι 16 γιατροι που πηρατε ΤΗΛ αυτο να καλεσετε ΕΚΑΒ σας συμβουλεψανε) αλλα προφανως δεν θελαν να αναμειξουν αθσενοφορα, να τρεχετε ολοι μαζι σε νοσοκομεια λπ για μια ηδη αποβιουσα και προτιμησαν να φωναξουν τον κοντινο ιατρο να τελειωνουν.. Και οχι να ελεγε ο γιατρος δε μπορουσαν να του κανουν τιποτα, ΕΚΑΒ θα καλουσαν μετα. ps. Μου κανει ιδιαιτερη εντυπωση πως ηρθε σπιτι η αστυνομια. Τι ακριβως δουλεια ειχανε?
Ma3str0 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Ωραία, λοιπόν καταλήξαμε οτι δεν έφταιγε σε τίποτα ο γιατρός και η γιαγιά σου πέθανε από φυσικά αίτια. Ποίος ο λόγος τότε να μηνύσετε τον γιατρό; Δεν ήταν υποχρεωμένος να είναι εκεί εφόσον δεν ήταν σε υπηρεσία και απ`όσο ξέρω την ληξιαρχική πράξη θανάτου μπορεί να την υπογράψει οποιοσδήποτε γιατρός.
DrLo Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Οι γιατροι που προανεφερα ειναι ολοι γιατροι του ΙΚΑ. Αυτη τη ρημαδα τη διαπιστωση περιμεναμε 2 ωρες να κανει καποιος. Δεν μπορω να πιστεψω οτι ολοι θεωρουν οτι ειναι φυσικο και ενταξει να συμβαινει κατι τετοιο. Και τι σχέση έχει ο γιατρός του ΙΚΑ στην αντιμετώπιση ενός επείγοντος περιστατικού ? Που το έχεις ξαναδεί αυτό ? Αν και δεν είμαι ασφαλισμένος του ΙΚΑ από όσο ξέρω οι γιατροί του ΙΚΑ κάνουν επισκέψεις στα σπίτια για να παρακολουθούν περιπτώσεις χρόνιων παθήσεων, να γράψουν φάρμακα όταν ο ασφαλισμένος δε μπορεί να μετακινηθεί και τέτοια, όχι σε έκτακτα περιστατικά.
DrLo Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Ωραία, λοιπόν καταλήξαμε οτι δεν έφταιγε σε τίποτα ο γιατρός και η γιαγιά σου πέθανε από φυσικά αίτια. Ποίος ο λόγος τότε να μηνύσετε τον γιατρό; Δεν ήταν υποχρεωμένος να είναι εκεί εφόσον δεν ήταν σε υπηρεσία και απ`όσο ξέρω την ληξιαρχική πράξη θανάτου μπορεί να την υπογράψει οποιοσδήποτε γιατρός. Μπορεί αλλά δε πρέπει. Το σωστό είναι να την υπογράφει κάποιος που γνωρίζει το ιστορικό του "ασθενή". Είναι σύνηθες φαινόμενο σε περιοχές που λίγο πολύ όλοι ξέρουν ποιος ιατρός παρακολουθεί ποιόν ασθενή οι υπόλοιποι ιατροί να αρνούνται να υπογράψεουν τέτοια πιστοποιητικά, και καλά κάνουν.
miss elen Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Ρε παιδια, και συγκεκριμενα, MIdi, κοιταζω και ξανακοιταζω το αρχικο μου μηνυμα και δεν μπορω να καταλαβω γιατι εχει γινει αυτο το μπερδεμα. Ποιος μιλησε για αποζημιωσεις και τετοια πραγματα. Εγω μιλαω για μια επιστολη στην εφημεριδα ή στον Ιατρικο συλλογο της περιοχης μου. Ολοι οι γιατροι, ομολογουμενως αλλης ειδικοτητας, που μιλησα μου ειπαν οτι επρεπε να υπαρχει καποιος γιατρος στην περιοχη για εκτακτες αναγκες. Η αστυνομια μας ειπε οτι επρεπε να ερθει ο γιατρος που την παρακολουθουσε για να μην χρειαστει να γινει νεκροτομη. Για αλλη μια φορα, δεν μιλαω για λεφτα, ποιος τα .... τα λεφτα. Μιλαω για τις ηθικες, πανω απ'ολα, ευθυνες που εχουν οι γιατροι απεναντι στους ασθενεις τους. Η γιαγια μου ειχε πεθανει, αν οχι εκεινη τη στιγμη, λιγο μετα. Απλα θελαμε ενα γιατρο να μας πει, με λιγο διακριτικοτητα, το κερατο μου, οτι εφυγε οχι ξερα οτι "παγωσε". Οσο για το γεγονος οτι το συζηταω τωρα, δεν εχω κολλητους και φιλους πολλους και ειπα να το συζητησω με καποιους που "γνωρισα" προσφατα - ειμαι νεα στην παρεα- δεν ειναι αναγκη να ειστε τοσο επιθετικοι, μερικοι μερικοι
agpr Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Το παράπονό σου είναι δικαιολογημένο, αλλά δεν έχει να κάνει με το χρόνο παρουσίας σου στο forum. Καμμιά φορά παρεξηγούμε και δεν ακούμε τον συνομιλητή μας.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Ρε παιδια, και συγκεκριμενα, MIdi, κοιταζω και ξανακοιταζω το αρχικο μου μηνυμα και δεν μπορω να καταλαβω γιατι εχει γινει αυτο το μπερδεμα. Ποιος μιλησε για αποζημιωσεις και τετοια πραγματα. Εγω μιλαω για μια επιστολη στην εφημεριδα ή στον Ιατρικο συλλογο της περιοχης μου. Ολοι οι γιατροι, ομολογουμενως αλλης ειδικοτητας, που μιλησα μου ειπαν οτι επρεπε να υπαρχει καποιος γιατρος στην περιοχη για εκτακτες αναγκες. Η αστυνομια μας ειπε οτι επρεπε να ερθει ο γιατρος που την παρακολουθουσε για να μην χρειαστει να γινει νεκροτομη. Για αλλη μια φορα, δεν μιλαω για λεφτα, ποιος τα .... τα λεφτα. Μιλαω για τις ηθικες, πανω απ'ολα, ευθυνες που εχουν οι γιατροι απεναντι στους ασθενεις τους. Η γιαγια μου ειχε πεθανει, αν οχι εκεινη τη στιγμη, λιγο μετα. Απλα θελαμε ενα γιατρο να μας πει, με λιγο διακριτικοτητα, το κερατο μου, οτι εφυγε οχι ξερα οτι "παγωσε". Οσο για το γεγονος οτι το συζηταω τωρα, δεν εχω κολλητους και φιλους πολλους και ειπα να το συζητησω με καποιους που "γνωρισα" προσφατα - ειμαι νεα στην παρεα- δεν ειναι αναγκη να ειστε τοσο επιθετικοι, μερικοι μερικοι So επειδη παλι δυσκολευομαι να καταλαβω διευκρινησε μου: Αυτο που σε/σας ενδιαφερει ως οικογενεια ειναι τι ακριβως? Να εχετε μια ηθικη αποζημιωση? Γιατι οκ αντε ας πουμε οτι εχεις δικιο κ ο γιατρος αδικο, τι ακριβως ψαχνεις? Να δημοσιευθει αυτο σε ενα περιοδικο η στον ιατρικο συλλογο με τι σκοπο? Κυρωσεις για τον γιατρο ωστε να αποκατασταθειτε ηθικα κ να ειστε βεβαιοι οτι δε θα συμβει το ιδιο και σε καποιον αλλον μελλοντικα? Τοτε να σου πω, οτι δε νομιζω να καταφερεις κατι ακομα και να εφταιγε ο γιατρος. Αλλα εν προκειμενω δεν φταιει κιολας -κατα τη γνωμη μου παντα-
miss elen Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Ματακια μου, και το λεω με καθε τρυφεροτητα, προπαθησε να με καταλαβεις. Δεν εχω σκοπο να κανε εκστρατεια κατα του γιατρου. Προσεξε οτι τοση ωρα ουτε το ονομα του εχω ανεφερει, ουτε την περιοχη που μενω. Δεν μενω στην Αθηνα και ετσι δεν θελω να εκθεσω κανεναν. Απλα ηθελα τη γνωμη σας αν θα ηταν καλη ιδεα να γραψω μια επιστολη, χωρις να περιλαμβανω ονοματα, στην εφημεριδα της πολης μου αναφεροντας το θεμα. Κατι αναλογο ειχε γινει πριν λιγο καιρο επειδη το κεντρο υγειας της περιοχης ηταν κλειστο μετα τις 10 το βραδυ. Το παραπονο μου ειναι οτι φεραμε τη γιαγια μου στην Ελλαδα να της προσφερουμε οτι καλυτερο μπορουμε και δεν καταφεραμε να της δωσουμε λιγη αξιοπρεπεια στις τελευταιες τις στιγμες. Ξερω θα μου πειτε δεν πεθαινεις με αξιοπρεπεια, ζεις με αυτην, αλλα το λεω για την μητερα μου που νοιωθει οτι θα μπορουσε να εχει κανει κατι καλυτερο για τη μαμα της. Ξερω οτι ζουμε σε μια αθλια εποχη αλλα τα χρηματα και το κερδος δεν ειναι το κυριο μελλημα για ολους μας. Προσπαθηστε να εχετε ενα πιο ανοιχτο μυαλο οταν σας μιλαει καποιος. Και αδικο να εχει καποιος καμια φορα, θελει καπου να πει το παραπονο του.
doctorkostis Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Ας πουμε καποια πραγματα (που εχουν ηδη ειπωθει) για να ξεκαθαρισουμε λιγο την κατασταση 1.Οι ιδιωτες γιατροι δεν εφημερευουν,δεν ειναι υποχρεωμενοι.Ουτε μπορει να τους αναγκασει καποιος να επισκεφθουν καποιον στο σπιτι οποιαδηποτε ωρα(οταν το κανουν,το κανουν λογω γνωριμιας,χρηματων,εκτακτης αναγκης κλπ κλπ και ειναι επιλογη τους) 2.Εφημερευουν κεντρα υγειας και νοσοκομεια.Αν δεν κανω λαθος πρεπει να εχουν γιατρο σε ενεργο εφημερια(δηλαδη 24ωρη). 3.Ο γιατρος του νοσοκομειου και του κεντρου υγειας ΔΕ ΦΕΥΓΕΙ απο τη θεση του!Εξαιρουνται πολυ ειδικες περιπτωσεις οπως πχ καποιο σοβαρο τροχαιο.Σιγουρα δεν επισκεπτεται ασθενεις κατ'οικον,οσο σοβαρα και να ειναι(σκεφτειτε να ειναι μονος στο Κεντρο Υγειας,να παει να δει καποιον εξω σε σπιτι και εκεινη την ωρα να ερθει πολυ σοβαρο περιστατικο...) 4.Πιστοποιητικο θανατου υπογραφει μονο ο ιατροδικαστης(σε περιπτωση αιφνιδιου η βιαιου θανατου) η ο θεραπων γιατρος του ασθενους(σε περιπτωση φυσικου θανατου).Τα νομικα προβληματα που μπορει να προκυψουν ειναι παρα πολλα και γιαυτο κανεις γιατρος δεν υπογραφει πιστοποιητικο αν δεν γνωριζει τον ασθενη.Παρολα αυτα,πιστοποιηση θανατου(χωρις καμια υπογραφη βεβαια,προφορικα) μπορει να κανει οποιοσδηποτε γιατρος. 5.Αν καλεσεις ενα γιατρο στο σπιτι σου και η ειδικοτητα του ειναι ασχετη με την ασθενεια,το μονο που μπορει να κανει ειναι να σε παραπεμψει σε συναδελφο του η στο νοσοκομειο επικαλουμενος την επιστημονικη του ανεπαρκεια.Πχ δεν ειναι δυνατο να καλεσεις ορθοπαιδικο σε πιθανο εμφραγμα και να απαιτησεις να κανει κατι στον ασθενη περαν των πρωτων βοηθειων. 6.Προσωπικα θεωρω αυτονοητο οτι οταν ενας ανθρωπος στο σπιτι μας ειναι σοβαρα ασθενης και δε βρισκουμε το γιατρο του στο τηλεφωνο η δεν απανταει το ΕΚΑΒ παιρνουμε το αυτοκινητο η ενα ταξι και μεταφερουμε οπως οπως τον ασθενη στο πλησιεστερο νοσοκομειο η κεντρο υγειας.Το να επιμενουμε στα τηλεφωνα ψαχνοντας σιγουρα επιβαρυνει την κατασταση... Σορυ για το σεντονι....
rimster Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2008 τι να σου πω miss ellen και εγω ειχα ενα σοβαρο περιστατικο καποιο βραδυ σε ενα κεντρο υγειας και ο γιατρος ηταν σε ενα μπαρ τυφλα στο μεθυσι, και μην αρχισει κανενας τωρα οτι αυτα συμβαινουν σπανια γιατι το ξερουμε, αυτο ελειπε να γινοντουσαν πιο συχνα τοτε δεν θα ειχε μεινει ουτε ενας ελληνας αλλα η κατασταση εχει γινει ανυποφορη. εγω παντως miss ellen εφυγα και μενω γερμανια οχι γιατι τα κεντρα υγειας ειναι πιο ωραια αλλα τουλαχιστον οι γιατροι ειναι παντα εκει! σιγουρα δεν ειναι λυση να πας στην γερμανια αλλα κανε οτι μπορεις για να δικαιωθει η μνημη της γιαγιας σου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.