miss elen Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Η γιαγια μου "εφυγε" το περασμενο Σαββατο. Ειχε ερθει τοον Δεκεμβρη του 2007 νε περασει οτι χρονο της απεμενε με τους συγγενεις της στην Ελλαδα σε ηλικια 96 ετων-καταγωγη απο Αγγλια. Ο γιατρος που την παρακολουθουσε ειχε πει οτι ειχε παρουσιασει, εκτος απο γεροντικη αννοια, υγρο στους πνευμονες. Το Σαββατο σταματησε η αναπνοη της και καλεσαμε το γιατρο της να ερθει. Δεν μπορουσε να ερθει γιατι ηταν Σαββατο και ηταν εκτος εδρας... το ιδιο μας ειπαν και αλλοι 15, ναι δεκαπεντε, γιατροι. Οταν τελικα ηρθε ο γιατρος της, αφου τον καλεσε η αστυνομια, η γιαγια μου ειχε φυγει, στην ωρα της ή και λιγο εσπευσμενα... Το σχολιο του ηταν οτι η γιαγια μου ηταν... παγωμενη . Προφανως επειδη του χαλσαμε το Σαββατοβραδο... Εμεις τωρα, που μπορουμε να βρουμε το δικιο μας γιατι στη θεση της γιαγιας μου, που ηταν πληρης ημερων, θα μπορουσε να ηταν ο καθενας μας? Να απευθυνθω στον επιστημονικο συλλογο της πολης μας? Ο γιατρος τελικα ηρθε [U]2 [/U]ωρες αφου τον καλεσε η αστυνομια!!!
FilipposMD Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Νοσοκομείο, όπου θα μπορούσατε να την πάτε, έχει η περιοχή που μένεις; Καλέσατε το ΕΚΑΒ και δεν ήρθε; Οι γιατροί που καλέσατε ήταν ιδιώτες γνωστοί σας, εφημερεύοντες; Αν μπορείς, πες λίγες λεπτομέρειες παραπάνω. Συλλυπητήρια.
agpr Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Ελένη, τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για την απώλεια του ανθρώπου σου. Άλλο δεν έχω να σου πω παρά μόνο αφού πενθήσεις τον άνθρωπό σου και ηρεμήσεις, να ζητήσεις τη γνώμη ενός καλού δικηγόρου, διά ζώσης.
Lucifer Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Από την άλλη, η γυναίκα ήταν 96 με υγρό στους πνεύμονες. Θα έλεγα να βάλετε στην άκρη τα συναισθήματα δικαίου που καλώς νοιώθετε και να πενθήσετε χωρίς να αλατίζετε τις πληγές σας με δικαστήρια και τα συναφή. Κακό σε σας και την απώλειά σας θα κάνει κατά τη δική μου γνώμη.
kapodistrias Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Το υγρό στους πνεύμονες αν πηγαίνατε σε νοσοκομείο λογικά θα το είχαν βγάλει...Οπότε ίσως να ζούσε.Από την άλλη είμαι υπέρ να αφήνεις τον κόσμο να φεύγει όταν η ποιότητα ζωής είναι χάλια.Τώρα με την ελληνική δικαιοσύνη θα χαλάσεις πολλά λεφτά.... Συλλυπητήρια και πάλι.
Ma3str0 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Καταρχάς συλλυπητήρια για την απώλεια της γιαγιάς σου. Μια ερώτηση θέλω να κάνω, όταν σταμάτησε η αναπνοή της ήταν σπίτι ή σε νοσοκομείο; Προσωπική μου άποψη είναι να μην καταθέσετε μύνηση κάτα του γιατρού, πρέπει να σεβαστούμε το γεγονός οτι ασκούν ένα πολύ δύσκολο και κρίσιμο επάγγελμα και στο κάτω κάτω και αυτοί άνρωποι είναι. Εφόσον δεν φέρει κάποια ευθήνη ώς προς τα αίτια του θανάτου πιστεύω ότι είναι λίγο άδικο να τον κατηγορήσετε. Και πάλι συλλυπητήρια.
miss elen Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Νοσοκομειο δεν υπαρχει στην πολη, αλλα υπαρχει κεντρο υγειας απ'το οποιο μας ειπαν οτι δεν μπορουν να στειλουν γιατρους εξω. Η αστυνομια ειχε γυρισει το τηλεφωνο στο φαξ και επρεπε να παμε εμεις εκει για να ερθει. Ο γιατρος που ηρθε και οι υπολοιποι γιατροι ειναι του ΙΚΑ. Συμφωνοι, η γιαγια μου ηταν 96, αλλα αν δεν ηταν η γιαγια μου και ημουν εγω, ο γιος μου, η κορη μου, εσυ, η κοπελα σου, ο οποιοσδηποτε? Εφημερευων γιατρος δεν υπαρχει γιατι οι 51 (πενηντα ενας) γιατροι συην πολη μου δεν μπορουν να αποφασισουν τι ειδους γιατρος (παθολογος, χειρουργος κ.λ.π) πρεπει να εφημερευει!
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Και γτ να φταιει ο γιατροσ ο συγκεκριμενος τη στιγμη που αλλοι 15 γιατροι καναν το ιδιο με αυτον? Καντε μηνυση και στους 16 λοιπον αν θελετε να ειστε ακριβοδικαιοι κ οχι επιλεκτικοι...Και γτ ο γιατρος σε μερα που δεν εργαζοταν, ειναι υποχρεωμενος να τρεχει σε σπιτια (ουτε καν στο ιατρειο του) κ μαλιστα στην ωρα του κ ΑΜΕΣΑ κιολας ? Μπορει ο ανθρωπος να ειχε καποια δουλεια σημαντικη που ισως να μην ηταν ευκολο να διακοψει. Μπορει κ να βαριοταν-κοιμοταν. Η υποχρεωση του να φτασει σε χρονο DT σπιτι σας επειτα απο 1 τηλεφωνημα απο ποιο νομο προκυπτει? Μαλλον στον ΕΚΑΒ πρεπει να στραφεις, αυτοι ειναι οι μονοι υποχρεωμενοι να ερθουν σπιτι να παραλαβουν και να φροντισουν ασθενη (εφοσον το καλεσατε). Κατα τ'αλλα κ χωρις διαθεση προσωπικης επιθεσης η ιστορια αυτη μου θυμιζει "και απτη μυγα ξυγκι". Πεθανε 96 χρονων γυναικα κ ψαχνουμε το ενδεχομενο μηπως τσιμπησουμε καμια αποζημιωσουλα καλη, βρισκοντας ανυπαρκτους υπευθυνους για το θανατο της, με το κλασικο προσχημα "μη συμβει σε αλλον". Κατα τη γωνμη μου μοναδικοι υπευθυνοι ειστε ή εσεις που δεν καλεσατε ασθενοφορο (σε αυτη την περιπτωση και με τη δικια σου λογικη να βρεθουν υπευθυνοι, ειστε και ΝΟΜΙΚΑ υπολογοι, ανρωποκτονια εξ αμελειας λεγεται) ή το ασθενοφορο που καθυστερησε, αν καλεσατε. Ο γιατρος (οι γιατροι) που δεν ειχαν εφημερια δε φερουν καμια ευθυνη νομικα και δεν γινεται να κινειθειτε εναντιον τους. Συλληπητηρια για την απωλεια.
miss elen Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Καλα σοβαρολογουμε τωρα? Απο που συμπερανες οτι εγω κατηγορω τον συγκεριμενο γιατρο μονο? Ο ενας συγκεκριμενα ειχε δωσει το καταχωρημενο κινητο του στο γιο του. Ποιος μιλησε για αποζημιωση? Εγω μιλαω για την υποχρεωση του δημου να εχει καποιον γιατρο εφημερια για το καλο ολων μας. Οπως παντα υπαρχει καποιο φαρμακειο που ειναι εφημερεια καθε μερα, πιστευω οτι 51 γιατροι μπορουν να συνενοηθουν για να υπαρχει καποιος οταν ειναι αναγκη. Εκανα τους υπολογισμους και ειναι 3 Σαββατοκυριακα το χρονο. Νομιζω οτι εχουν υποχρεωση να παρεχουν τις υπηρεσιες τους στα ατομα που τους εχουν αναγκη. Δεν μιλησα για εναν απλο πονοδοντο αλλα για εναν ΑΝΘΡΩΠΟ που πεθαινε. Δεν νομιζω οτι ζηταω πολλα. Μια πιστοποιηση αν η γιαγια μου ειχε "φυγει" ή οχι ζητουσαμε.
miss elen Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Και η ατυνομια με την Α.Δ που ηρθαν σπιτι μας δεν ειδα να καλουν το 166. Το γιατρο της καλεσαν κι αυτοι.
lary7 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Εφημερευων ιατρός ιδιώτης δεν υπάρχει. Οταν καλείς ιδιώτη άμα μπορεί και θέλει έρχεται. Στην συγκεκριμένη περίπτωση και να ερχόταν τι περίμενες να κάνει? Συνήθως σε τέτοια τελικά στάδια έρχονται για να υπογράψουν τα απαραίτητα χαρτία για να διαπιστωθεί ο θάνατος. Τώρα αφού λές οτι σταμάτησε η αναπνοή της, και σε 10' λεπτά να έρχονταν πάλι το ίδιο θα έκανε. Θα έβαζε μια υπογραφή. Σε νοσοκομείο αμα την νοσηλεύατε ίσως να άντεχε λίγο καιρό παραπάνω, αλλα έχει κάποιο νόημα? Αργα η γρήγορα όλοι θα φύγουμε....
DrLo Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Καλα σοβαρολογουμε τωρα? Απο που συμπερανες οτι εγω κατηγορω τον συγκεριμενο γιατρο μονο? Ο ενας συγκεκριμενα ειχε δωσει το καταχωρημενο κινητο του στο γιο του. Ποιος μιλησε για αποζημιωση? Εγω μιλαω για την υποχρεωση του δημου να εχει καποιον γιατρο εφημερια για το καλο ολων μας. Οπως παντα υπαρχει καποιο φαρμακειο που ειναι εφημερεια καθε μερα, πιστευω οτι 51 γιατροι μπορουν να συνενοηθουν για να υπαρχει καποιος οταν ειναι αναγκη. Εκανα τους υπολογισμους και ειναι 3 Σαββατοκυριακα το χρονο. Νομιζω οτι εχουν υποχρεωση να παρεχουν τις υπηρεσιες τους στα ατομα που τους εχουν αναγκη. Δεν μιλησα για εναν απλο πονοδοντο αλλα για εναν ΑΝΘΡΩΠΟ που πεθαινε. Δεν νομιζω οτι ζηταω πολλα. Μια πιστοποιηση αν η γιαγια μου ειχε "φυγει" ή οχι ζητουσαμε. Ο δήμος δεν έχει καμία σχέση με το πότε και πως θα "εφημερεύουν" οι γιατροί. Εφημερίες δεν κάνουν οι Ιδιώτες Ιατροί όπως τα φαρμακεία. Εφημερεύει γιατρός στο Νοσοκομείο ή κέντρο υγείας της περιοχής σου και αρμόδιοι για το πως/που/πότε θα εφημερεύει είναι το υπουργείο υγείας, η υγείονομική περιφέρειά σου, το Νοσοκομείο στο οποίο υπάγεται το ΚΥ και το ΚΥ το ίδιο. Τους ασθενείς τους πηγαίνει στο ΚΥ το ΕΚΑΒ ή ασθενοφόρο του Νοσοκομείου ή του ΚΥ. Και αυτό αν υπάρχει οδηγός και πάνω από 1 γιατρός στην εφημερία ώστε να μην εγκαταλήψει ο μοναδικός εφημερεύον γιατρός το ΚΥ. Στη πράξη γίνονται πολλά, μπορεί να έχεις ακούσει για κάποιον που φώναξε τον εφημερέυοντα ιατρό του ΚΥ στο σπίτι του και πήγε. Αυτό δε πάει να πει ότι μπορεί και πρέπει να γίνεται πάντα. Το "ερώτημα" του φίλου πιο πάνω είναι απόλυτα φυσιολογικό. Καλέσατε ασθερνοφόρο ? Το ΚΥ ? Το νοσοκομείο που υπάγεται το ΚΥ ? Δε μπορώ να πιστέψω ότι το μόνο που σκέφτηκατε να κάνετε είναι να ανοίξετε το Χρυσό οδηγό και να πέρνετε τηλέφωνο σβάρνα τους ιατρούς.
miss elen Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Οι γιατροι που προανεφερα ειναι ολοι γιατροι του ΙΚΑ. Αυτη τη ρημαδα τη διαπιστωση περιμεναμε 2 ωρες να κανει καποιος. Δεν μπορω να πιστεψω οτι ολοι θεωρουν οτι ειναι φυσικο και ενταξει να συμβαινει κατι τετοιο.
miss elen Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Το ΚΥ μας ειπε απλα οτι δεν στελνουν γιατρους εξω και να βρουμε εναν τροπο να την παμε εκει. Υπαρχει ασθενοφορο του δημου αλλα το τηλεφωνο δεν απαντουσε.
Ma3str0 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Συγνώμη αλλά θα ρωτήσω το προφανές, αφού η γιαγιά σου όπως λες είχε πρόβλημα με υγρά στους πνεύμονες και έπασχε από αννοία γιατί δεν την είχατε νοσυλεύσει έστω και σε κέντρο υγείας; Τέλος ακόμα και αν το ασθενοφόρο ερχόταν μέσα σε 5 λέπτα αφότου είχε εκπνέυσει η γιαγιά σου δεν θα μπορούσαν να είχαν κάνει τίποτα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.