shadowmann Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 βασικά έχω κατάληξη στα περισσότερα parts αλλα σκέφτηκα να πάρο καμια γνώμη ακόμα! mobo θα βάλω την Asus Striker 2 Exteme,CPU Intel Core 2 Quad 9300,GPU Asus 9800GTX 512MB και σκέφτομαι για τις μνήμες είναι ddr3 και είναι λίγο ακριβούτσικες άμα παο σε 4gb..αλλα πάλι δεν θέλω να πάρο ddr2 και να μη μπορώ να τις αναβαθμίσω σε ddr3 μετά....οποτε έλεγα να πάρο τις Corsair Ram DDR3 2GB kit 2x1gb στα 1600 η ερώτηση μου είναι αν θα έχω πρόβλημα με τα 2gb στα παιχνίδια και γενικά σε βαριά προγράμματα?γιατί από τι μια συμφέρει να πάρο 4gb κατευθείαν απλά θε πρέπει να μη πάρο κάτι αλλα περιφερειακά που ήθελα..αλλα αν δεν έχω πρόβλημα στα παιχνίδια να μην αγχώνομαι τσάμπα... επίσης ένα τροφοδοτικό τις enermax στα 1000W πιστεύω δεν θα έχω πρόβλημα και για μελλοντικό SLI? ευπρόσδεκτες όλες η ιδέες και η άποψης σας! ααα και επίσης ήθελα να ρωτήσω κάποιον που έχει το συγκεκριμένο mobo αν η κάρτα ήχου που έχει είναι καλή?διότι έχω μια Creative Audigy 2 ZS Platinum αλλα δεν θέλω να την βγάλω από το άλλο σταθερό,οποτε αν με καλύπτει αυτή προσωρινά την αφήνω και όταν έχω λεφτά τσιμπάω μια creative τι λέτε?
Tourin Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 η σύνθεση σου είναι πάρα πολύ καλή αν και οι επιλογές σου στην μητρική περιορίζονται λόγω του DDR3 που θες.. Γενικώς πιστεύω πως δεν αξίζει να πας σε DDR3 αυτή τη στιγμή... τα latencies είναι ακόμα ψηλά.. όπως επίσης και οι τιμές των μνημών. Αν όμως επιμένεις νομίζω και με τα 2GB δεν θα αντιμετωπίσεις σημαντικό πρόβλημα.. αργότερα όμως θα χρειαστείς τα επιπλέον 2 που θες. Το τροφοδοτικό των 1000watt είναι υπεραρκετό... και με 800w πιστεύω θα έκανες πολύ άνετα την δουλειά σου.. Για το τελευταίο σου ερώτημα δεν μπορώ να απαντήσω..
shadowmann Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 ναι δίκιο εχεις για τις μνήμες αλλα έφαγα κώλυμα με το συγκεκριμένο mobo πάντως η συγκεκριμένες μνήμες που λέω πιο πάνω είναι καλές και αξιόπιστες σαν μάρκα?επίσης θα δω διαφορα στην cpu αν πάρο http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977713&product=1057731 αντί για αυτήν http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=20&category=69977713&product=1057723 επίσης το ανεμιστηράκι που έχω διάλεξη είναι http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=17&category=69976875&product=891827 δεν θα έχω κάποιο πρόβλημα ψύξης είναι αρκετά καλο?αν εχεις κάτι άλλο στο μυαλό προτείνετο! και κάτι τελευταίο η κάρτα αξίζει αυτή που επέλεξα?σε σύγκριση με την gx2 τις asus πάντα
N.I.C Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 CPU τον Q9450, απλά καλύτερος από τον Q9300. Μνήμες μια χαρά είναι τσίμπα τες To Zalman 9700 είναι μια από τις καλύτερες λύσεις για ψύξη απότι έχω ακούσει... το ίδιο παράγγειλα και εγώ πριν λίγο... Άλλα το μαύρο. Έαν όμως θες κάτι για τρελά o/c και τα συναφή, πας σε μια Thermalright 120 Extreme... ότι καλύτερο σε αερόψυξη...
shadowmann Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 εχεις κάποιο link για την Thermalright.δηλαδή αξίζει να δώσω τα παραπάνω euro για την cpu?για την gpu που έχω διάλεξη τι λες? θα με βγάλει ασπροπρόσωπο σε δύσκολες εφαρμογές? a και κάτι άλλο δηλαδή το ανεμιστηράκι τις zalman που έχω γράψει πιο πάνω για κάνα μικρό ο/c στη cpu θα πάρει η θα πάθω καμια λαχταρα..?
N.I.C Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 εχεις κάποιο link για την Thermalright.δηλαδή αξίζει να δώσω τα παραπάνω euro για την cpu?για την gpu που έχω διάλεξη τι λες? θα με βγάλει ασπροπρόσωπο σε δύσκολες εφαρμογές? Εδώ την βρήκα μόνο... αξίζει να τα δώσεις, αμα ασχοληθείς με o/c, και πολύ υψηλούς χρονισμούς κτλ... αλλιώς και η Zalman θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο....Η 9800GTX είναι πολύ καλή, να αναφέρω βέβαια ότι θα ήταν ευκαιρία να πάρεις την 8800GTS 512mb μιας και η 9800GTX= ο/c 8800GTS, προς αποφυγήν παρεξήγησης... Εάν όμως έχεις υπομονή, περίμενε τις καινούργιες που έρχονται κάτα τις 17... EDIT: ναι θα πάρει σίγουρα...
Venisk Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 η ερώτηση μου είναι αν θα έχω πρόβλημα με τα 2gb στα παιχνίδια και γενικά σε βαριά προγράμματα? Έχω τα περισσότερα από αυτά που σκέφτεσαι να αγοράσεις..όχι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα με τα τωρινά παιχνίδια με 2gb μνήμης.. +1 στον Q9450..αν είναι να κόψεις από κάπου για να τον πάρεις..κόψε από το τροφοδοτικό..δεν χρειάζεσαι 1000w για κανένα λόγο! διότι έχω μια Creative Audigy 2 ZS Platinum αν η κάρτα ήχου που έχει είναι καλή Κ εγώ την έχω αυτήν την κάρτα ήχου..της asus είναι μια χαρά, δεν θα χρειαστεί να την αλλάξεις..
shadowmann Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Εδώ την βρήκα μόνο... αξίζει να τα δώσεις, αμα ασχοληθείς με o/c, και πολύ υψηλούς χρονισμούς κτλ... αλλιώς και η Zalman θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο....Η 9800GTX είναι πολύ καλή, να αναφέρω βέβαια ότι θα ήταν ευκαιρία να πάρεις την 8800GTS 512mb μιας και η 9800GTX= ο/c 8800GTS, προς αποφυγήν παρεξήγησης... Εάν όμως έχεις υπομονή, περίμενε τις καινούργιες που έρχονται κάτα τις 17... EDIT: ναι θα πάρει σίγουρα... στις 17 του μηνα εννοείς?? γιατί κάτι είχα ακούσει ότι θα έρθουν νοέμβριο..η ψήκτρα είναι χωρίς ανεμιστήρα αλλα μπορείς να βάλεις εσύ? όσο για το τροφοδοτικό ποσο θα είμαι καλυμμένος και για μελλοντικό SLI ας πούμε...και από μάρκα τι λέτε? εγώ προσωπικά στο άλλο σταθερό μου έχω ένα 450w enermax και κάνει τι δουλειά του με το παραπάνω!!
Venisk Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 7 Ιουνίου 2008 Με βάση το site της corsair με 2 9800gtx έναν quad και 2 σκληρούς..αρκούν 750w.. http://www.corsair.com/psufinder/default.aspx Το 1000 μόνο αν σκοπεύεις να βάλεις 4 σκληρούς κ 2 9800gx2... Coolermaster προτείνω για τροφοδοτικό..κ το 700w θα σε καλύψει πολύ άνετα πιστεύω..
N.I.C Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 στις 17 του μηνα εννοείς?? γιατί κάτι είχα ακούσει ότι θα έρθουν νοέμβριο..η ψήκτρα είναι χωρίς ανεμιστήρα αλλα μπορείς να βάλεις εσύ? όσο για το τροφοδοτικό ποσο θα είμαι καλυμμένος και για μελλοντικό SLI ας πούμε...και από μάρκα τι λέτε? εγώ προσωπικά στο άλλο σταθερό μου έχω ένα 450w enermax και κάνει τι δουλειά του με το παραπάνω!! Στις 17 του μήνα ναι... Στην Thermalright βάζεις έναν 120cm Ένα 600-750άρι και θα είσαι καλυμμένος... Ενδεικτικά: 1, 2, 3. Επίσης και της Corsair είναι πολύ καλά... (Corsair έχει στο Πλαίσιο, αλλά δεν ανοίγει η σελίδα τους τώρα, δες και εκεί)
shadowmann Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Στις 17 του μήνα ναι... Στην Thermalright βάζεις έναν 120cm Ένα 600-750άρι και θα είσαι καλυμμένος... Ενδεικτικά: 1, 2, 3. Επίσης και της Corsair είναι πολύ καλά... (Corsair έχει στο Πλαίσιο, αλλά δεν ανοίγει η σελίδα τους τώρα, δες και εκεί) και από τιμές? γιατί πάνω από τα λεφτά που κάνει η 9800gtx δεν μπορώ να διαθέσω...άμα ξέρεις περίπου τιμές και ποσο καλύτερη μπορεί να είναι από μια 9800gtx στη περίπτωση μου θα σου είμαι ευγνώμων ;p
N.I.C Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 και από τιμές? γιατί πάνω από τα λεφτά που κάνει η 9800gtx δεν μπορώ να διαθέσω...άμα ξέρεις περίπου τιμές και ποσο καλύτερη μπορεί να είναι από μια 9800gtx στη περίπτωση μου θα σου είμαι ευγνώμων ;p Από τιμές θα είναι σίγουρα πάνω από τα 300ε που έχουν τώρα οι 9800GTX... γύρω στα 450ε η GTX260 και γύρω στα 600ε η GTX280 απότι ακούγεται.... Ότι θα είναι καλύτερες ναι... EDIT: Ωστόσο μέσα στο forum σε κάποια topics εικάζεται πως θα βρίσκονται στην περιοχή των 300 και άνω, και φυσικά οι τιμές των σημερινών καρτών θα πάρουν την κατιούσα.. καλύτερα να κάνεις υπομονή λίγες μέρες ακόμα.. συμφωνώ..
Tourin Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 για την cpu εννοείται πως αν είσαι διατεθειμένος να δώσεις τα 290? για τον Q9450 τότε να τον πάρεις.. Όσο για τις καινούριες κάρτες κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά.. Ωστώσο μέσα στο forum σε κάποια topics εικάζεται πως θα βρίσκονται στην περιοχή των 300? και άνω, και φυσικά οι τιμές των σημερινών καρτών θα πάρουν την κατιούσα.. καλύτερα να κάνεις υπομονή λίγες μέρες ακόμα..
shadowmann Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Μέλος Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 αυτή η gpu http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.513336 είναι καλύτερη από την 9800gtx?και επίσης λέει πως υποστηρίζει DX 10.1..ισχύει?(δεν ξέρω από ATI καθόλου) επίσης το κουτάκι που έχω βάλει στο μάτι είναι το http://www.plaisio.gr/product.aspx?catalog=17&category=69976917&product=1084534 αξίζει να το τσιμπήσω? ps:υπάρχει κάποιοα gpu που κυκλοφορεί τώρα και υποστηρίζει DX10.1 κτλ.?
Venisk Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Δημοσ. 8 Ιουνίου 2008 Για το "κουτάκι" με τα 1000..ίσως και λίγο πιο γρήγορα.. Για την κάρτα της ati..για κανένα λόγο..δεν θα βγουν ποτέ drivers για να την αξιοποιήσουν...κάνε λίγο υπομονή..αφού περίμενες που περίμενες μέχρι τώρα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.